Forum » Loža » Katero Bioklimatsko Pergolo izbrati?
Katero Bioklimatsko Pergolo izbrati?
bm1973 ::
Jaz sem si naredil stekleno streho. Steklo je jedkano, da razprši svetlobo, 8mm debeline, pogojno tudi pohodno. Pač hodiš tam kjer so ojačitve.
Te pergole so šit, ker ob oblačnem vremenu/dežju, spodaj ni nobene svetlobe.
Jih nekateri ravno zaradi tega razloga mečejo ven. Plus, prej ali slej bo na stikih puščalo...
Jih nekateri ravno zaradi tega razloga mečejo ven. Plus, prej ali slej bo na stikih puščalo...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Magic1 ::
Kot je meni jasno pri pergolah nima kaj "puščat", načeloma je pleh oblikovan gor/dol, da ne rabiš tesnit na stikih. Samo ja, ima dost minusov.
Magic
dj_andy ::
Pri steklenem nadstrešku bo ob jasnem vremenu spodaj vselej vroče. Če imaš pergolo, reguliraš svetlobo; ob oblačnem vremenu imaš lamele odprte in je dovolj svetlobe, ob dežju pa jih seveda zapreš. Ampak v tem primeru bo tudi brez nadstreška na terasi (pre)malo svetlobe v notranjih prostorih in je uporaba luči obvezna. Raje si omisli dobre luči. Na trg prihajajo takšne, ki simulirajo naravno svetlobo.
Pergole načeloma tesnijo, snega pa je v naših krajih žal za vzorec. Včasih sem ob sneženju res pustil odprte lamele, da bi ne zastiral svetlobe, zadnja leta pa raje pustim in počakam kakšen dan, da se stali. Pri steklenem nadstrešku pa te izbire niti nimaš.
Pergole načeloma tesnijo, snega pa je v naših krajih žal za vzorec. Včasih sem ob sneženju res pustil odprte lamele, da bi ne zastiral svetlobe, zadnja leta pa raje pustim in počakam kakšen dan, da se stali. Pri steklenem nadstrešku pa te izbire niti nimaš.
Gambino ::
Jaz sem si naredil stekleno streho. Steklo je jedkano, da razprši svetlobo, 8mm debeline, pogojno tudi pohodno. Pač hodiš tam kjer so ojačitve.
Ob oblačnem vremenu nimaš svetlobe nikjer. Ob zmernem dežju so pergule lahko tudi delno odprte pa spodaj ne bo padal dež. Ob pravem kotu pa lahko senčiš hišo oziroma ob odboju od lamel osvetliš notranje prostore, če pridejo žarki pod takšnim kotom, da ne moreš imeti svetlobe direktno v bajto, če si jo želiš recimo.
To da jih mečejo ven je laž (mogoče une pocenske)!
Vi jo imejte, jaz se izogibam, če se da, vseh pametnih in vrtljivih delov na bajti.
Se ne bom zajebaval s tem... Mi pergola ni bila nikoli všeč.
Ni laž, fak no, Slo-Tech mentaliteta, če ni po moje, ne more biti res... Ta, ki mi je delal nadstrešek, mi je ravno kazal 3 stranke, kjer so pergolo odstranili in dali stekleno streho. Razlog, spodaj tema ob dežju, ko mora biti pergola zaprta, ne pa delno odprta...
Ni laž, fak no, Slo-Tech mentaliteta, če ni po moje, ne more biti res... Ta, ki mi je delal nadstrešek, mi je ravno kazal 3 stranke, kjer so pergolo odstranili in dali stekleno streho. Razlog, spodaj tema ob dežju, ko mora biti pergola zaprta, ne pa delno odprta...
Lonsarg ::
Vodoravna sencila za pod stekleno streho ne bodo poceni. Poznam primere ko napnejo eno rjuho za hitro cheapo resitev :)
Ja bioklimatska/lamelna (bioklimatska je res slabo ime, bi morali vsi govorit lamelna) ima pa minus da nimas opcije hkrati svetlobe in varstva pred dezjem Ampak kaj jaz vem, ko je dez nekak nasploh ni lepo svetlo da bi me malo svetlobe gor/dol kakorkoli ganilo.
Ja bioklimatska/lamelna (bioklimatska je res slabo ime, bi morali vsi govorit lamelna) ima pa minus da nimas opcije hkrati svetlobe in varstva pred dezjem Ampak kaj jaz vem, ko je dez nekak nasploh ni lepo svetlo da bi me malo svetlobe gor/dol kakorkoli ganilo.
c3p0 ::
Ideja za prosojne lamele in ceno 30k EUR. Očitno ljudje plačajo. No, če že daš 300k EUR le za parcelo, je to sitnica.
velikBrokoli ::
Res neka huda debata o svetlobi ali ne, potem pa poleti opažam pri steklenih nadstreških, da folk na terasi ne henga, ker je prevroče, ali pa po cigansko spodaj ali zgoraj napenjajo neke rjuhe ali plahte... pozimi ali ob dežju so pa ljudje tako ali tako notri, takrat pač nisi na terasi.
So pa cen definitivno pretirane za lamelne pergole, kot da jih delajo iz zlata...
So pa cen definitivno pretirane za lamelne pergole, kot da jih delajo iz zlata...
tomaz- ::
Vi jo imejte, jaz se izogibam, če se da, vseh pametnih in vrtljivih delov na bajti.
Normalno, da ti je tip, ki dela steklene nadstreške, hvalil svojo robo.. Je pa zanimivo, da pri novogradnjah in tudi nasploh ni videti prav veliko "steklenjakov" , lamelnih pergol pa kar precej...
Nekaj ne bo šlo skupaj
drugače pa je ponavadi tudi precej oblačno in temno že tako in tako, kadar je dež, tako da zame recimo to ni nikakršen argument. Poleg tega je vedno možnost LED luči - sam imam oroginalno okrog in okrog LED trak, ki več kot dobro osvetli cel prostor . Poleg tega je ogrodje pergole antracit barve, stropne lamele pa svetlo sive in dobro paše skupaj .
Ampak, vsakemu svoje - jaz bi vedno vzel lamelno vs fiksen nadstrešek, bognedaj, da bi potem spodaj obešal še kakšne roloje ipd - me moja ubije
Se pa absolutno strinjam - določeni imajo cene, kot da jih delajo iz zlata
Moj nadstrešek je v največji vročini v senci, nimam problemov s tem...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | TerasaOddelek: Loža | 5170 (3461) | eEdbM |
| » | Smart homeOddelek: Kaj kupiti | 1126 (740) | p0ki |
| » | Velika terasa - 10x4m s čim prekriti/pokritiOddelek: Loža | 4909 (3756) | kriptobog |
| » | Senčnik za terasoOddelek: Loža | 5189 (2427) | Bostjan_321 |
| » | Nadstreški in pergoleOddelek: Loža | 11307 (9275) | Sc0ut |