Slo-Tech - HP je ponovno razjezil kupce svojih tiskalnikov, saj je z zadnjo posodobitvijo firmwara onesposobil (brick) tudi tiskalnike, ki so imeli nameščene originalne proizvajalčeve tonerje. Gre za firmware z oznako 20250209, ki ga je HP za modele LaserJet MFP M232-M237 objavil 4. marca letos. Poleg varnostnih posodobitev, splošnih izboljšav, zakrpanih hroščev in zakonskih posodobitev, kakor so spremembe opisali sami, je firmware onesposobil tudi nekaj tiskalnikov.
To je precej nenavadno, kar je v preteklosti HP v opis kdaj že vključil izboljšano kakovost tiska ali upravljanje s tonerji oziroma kartušami. To pot ni bilo tega niti v opisu. Kljub temu uporabniki poročajo, da so tiskalniki po posodobitvi firmwara prenehali delovati. Izpišejo napako (Error Code 11), zasveti tudi lučka za toner. Ponovna vstavitev tonerja ali čiščenje kontaktov ne pomaga.
HP je potrdil, da so seznanjeni z napako, in dodal, da rešitev za težavo že iščejo. Niso razkrili, koliko strank je prizadetih. Dodamo pa lahko, da to ni prvi tovrstni primer, saj vsi proizvajalci tiskalnikov skušajo preprečiti uporabo neoriginalnih kartuš in tonerjev, pri čemer gredo včasih predaleč.
Novice » Ostale najave » HP s posodobitvijo onesposobil tiskalnike z originalnim tonerjem

*TV* ::
HP...daleč največji nateguni. Sploh teh cenejših consumer variant ne kupujte, ki so na kartuše. Tiskalnik ne tiska v kolikor niso vse barve napolnjene. Niti črno belo, pa čeprav je recimo črne barve dovolj. Cena kompleta novih kartuš pa je 120-150 €. Jaz ga imam samo še za skeniranje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: *TV* ()

Gregor P ::
Že kar nekaj časa se nakazuje na to, da se bo treba od tega proizvajalca preprosto posloviti.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

borut_p ::
Jaz imam laserja serije 110x ... fake kartusa, dela ko sus.
Tak da tudi te poceni verzije bi morale se vedno biti ok.
Kar je pa na kartuse ... to je pa ze dolgo znano da je crap oz nateg
Tak da tudi te poceni verzije bi morale se vedno biti ok.
Kar je pa na kartuse ... to je pa ze dolgo znano da je crap oz nateg

Netrunner ::
Zakaj je treba tiskalnike sploh posodabljat?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Han ::
Zato, da lahko potem kupiš novega. 

Nov HP? - NE, HVALA!
Pri novih HP tudi izklop posodobitev ne pomaga, ker jih kljub temu poflešajo, če so priklopljeni na net.

Nov HP? - NE, HVALA!
Pri novih HP tudi izklop posodobitev ne pomaga, ker jih kljub temu poflešajo, če so priklopljeni na net.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

socialec ::
Ja, izklopi posodobitve pred priklopom na mrežo, kaj pa drugega. Še vedno lahko kasneje posodobiš, če bo res potrebno ampak ne bo. Revertat fw ni vedno trivialno, imeti moraš tudi staro verzijo

d4vid ::
HP...daleč največji nateguni. Sploh teh cenejših consumer variant ne kupujte, ki so na kartuše. Tiskalnik ne tiska v kolikor niso vse barve napolnjene. Niti črno belo, pa čeprav je recimo črne barve dovolj. Cena kompleta novih kartuš pa je 120-150 €. Jaz ga imam samo še za skeniranje.
Jaz imam nek low budget HP, pa sem mel še prej nazaj nizkocenovne HPje. Izgublja povezavo, enkrat tiska iz windowsa, enkrat ne, iz linuxa ponavadi dela. Android joka glede napačnega certifikata že kako leto.
Tiska barvno, a to je bolj za grafe. Slike sprinta na nivoju triletnika z voščenkami.
Dokler še da kaj od sebe, naj. Potem bom pa iskal kaj drugega.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

OutOfTheBox ::
Že kar nekaj časa se nakazuje na to, da se bo treba od tega proizvajalca preprosto posloviti.
Sem se poslovil takoj ko sem ugotovil, kar pravi prvi komentar. Naj dodam še to, da če si ga pustil čez noč priklopljenega, je velikokrat sam od sebe tiskal neko diagnostiko (ali po posodobitvi) ter tako porabljal barvo in papir.

WhiteAngel ::
Nov HP? - NE, HVALA!
Pri novih HP tudi izklop posodobitev ne pomaga, ker jih kljub temu poflešajo, če so priklopljeni na net.![]()
Kaj pa vem, jaz furam mrežnega HP 480 mfp barvnega laserca od leta 2021 dalje in tisk je vrhunski iz Linuxa, Win in Androida, tudi skener dela bp. Edin zajeb HPja je, da mi vsake nekaj mesecev zmrzne in ga moram ponovno zagnat. Ni fino, ni pa konec sveta. Prej sem imel Xerox in Samsung, isto barvne laserce. Ne grem nazaj.

Han ::
Novi MF laserski napravi v firmi sta Canon, prva ČB, druga barvna. Zaenkrat manj težav in cenejši kompatibilni tonerji. Stari HP CP2025n barvni laser zadnji 2 leti določenih dokumentov kar naenkrat ni več tiskal normalno s kompatibilnimi Xerox Everyday tonerji, v katere smo bili prisiljeni zaradi nedobavljivosti originalnih, katerim je zadnja leta cena bolano narasla.

Glugy ::
Dokler se bodo take bedarije šli jz raje ne kupujem tiskalnikov. Nimam zaupanja v njih, potrebe pa tud niso tako hude oziroma nujne v mojem primeru. Nočem podpirat tako nategunskih podjetij.

dripac ::
Sem že v eni drugi temi o HP šari pisal - nikoli več. Tiskanje sredi noči ker pač... Posodabljanje FW, ki je na koncu pripeljalo do tega da se tiskalnik ni več pobral, garancije ni bilo več, HP support pač "se zgodi, ugasnite in ponovno vklopite". Katastrofa od tehnike. Mimogrede - avtomatične posodobitve FW ni bilo moč izklopit.
Stran od tega klumpa.
Stran od tega klumpa.

starfotr ::
HP je že davno zašel s poti. Edina tekma, kjer so pristotni je borza. Tam tekmujejo za stalno rast.
Da imaš stalno rast, moraš pa uničit svoje ime in nategnit vse kar leze in gre.
Da imaš stalno rast, moraš pa uničit svoje ime in nategnit vse kar leze in gre.

Daniel ::
Pri meni 6500W še kar vztraja. Ta model še ni imel nobenih avtomatskih posodobitev. Razmontiral sem tudi glavo in jo očistil z mešanico izopropilnega alkohola in destilirane vode in zadeva normalno tiska vse barve. Res pa, da dandanes na njega ne bi več tiskal fotografij, čeprav bi verjetno dobil ven celo kaj uporabnega. Za dokumente pa nobene težave.

dripac ::
Stari HP-ji so bili OK, imel sem jih kar nekaj. Z dobo "modernih" tiskalnikov in MFP naprav, sploh tistih z oznako E (stalen priklop na internet) pa je šlo dokončno v maloro.

socialec ::
Nov HP? - NE, HVALA!
Pri novih HP tudi izklop posodobitev ne pomaga, ker jih kljub temu poflešajo, če so priklopljeni na net.![]()
To pomaga? Če bo to res postalo stalnica, bo treba menjati znamko ali pa vsaj se izogibati modelom iz neke liste. Glede črk pri oznakah menda tole?

Zmajc ::
v Službi imamo xerox laserskega, dela z after market tonerji bp. Smetje od HPja smo imei leta in leta samo nategovanje z kartušami. Nikoli več.

McMallar ::
Kot je brbr21 rekel. Imam star barvni laser HP ColorJet Pro M252N. Ko sem ga priklopil sem na FW blokiral ves promet izven domacega omrezja. Mi jamra ze dve leti, da je kartusa prazna ampak se vedno tiska. Samo vsakih 50 (ali 100?) strani moram potrditi na displayu, da sem videl opozorilo, potem pa tiska dalje. Nimam pojma kateri firmware ima, gonilniki so tisti, ki pridejo z Win/Linux, nobenega dodatnega SW ni instaliranega. Verjetno ce ga spustim na internet po popravke in firmware ga lahko samo se recikliram ker bo vse nehalo delati... :)
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25

link_up ::
kaksne kartuse pa ti to kupujes? 652 za en crap printer je 18e..
In and Out

d4vid ::
kaksne kartuse pa ti to kupujes? 652 za en crap printer je 18e..
Točno te kartuše imam v mojem crap printerju. Barvno tiskanje je katastrofa. Pa da ne govorim, da sem ob nakupu tega crap printerja dobil black + color obe skupaj za 18€, sedaj je ena 18.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram