Forum » Elektrotehnika in elektronika » Večji domet daljinca za garažo
Večji domet daljinca za garažo

N4m31355 ::
Pozdravljeni,
Imam problem pri odpiranju garažnih vrat, saj daljinec dela šele na razdalji 1 metra.
Garažna vrata so last bloka, torej ni mogoče nikakor posegati v elektroniko vrat.
Daljinec ki sem ga dobil, izgleda kot klon Hormann hsm 2 40. Sive tipke, 40 MHZ frekvenca.
Poskusi sem menjati baterijo, pa ni pomagalo, kupil sem nov klon (aliexpress), pa deluje s enake razdalje.
Do sedaj sem na AX kupil že več klonov, pri čimer so vsi delali s podobne razdalje kot original, vendar pa je to prvič da imam opravka z 40MHZ spektrom. -- Sicer dvomim da naredi to kaj razlike.
Vprašanje je, kako povečati razdaljo s katere dela daljinec? Ta se vedno uporablja z avta, tako da pridejo v upoštev tudi kakšne arduino rešitve... Sam nisem našel nič uporabnega.
Imam problem pri odpiranju garažnih vrat, saj daljinec dela šele na razdalji 1 metra.
Garažna vrata so last bloka, torej ni mogoče nikakor posegati v elektroniko vrat.
Daljinec ki sem ga dobil, izgleda kot klon Hormann hsm 2 40. Sive tipke, 40 MHZ frekvenca.
Poskusi sem menjati baterijo, pa ni pomagalo, kupil sem nov klon (aliexpress), pa deluje s enake razdalje.
Do sedaj sem na AX kupil že več klonov, pri čimer so vsi delali s podobne razdalje kot original, vendar pa je to prvič da imam opravka z 40MHZ spektrom. -- Sicer dvomim da naredi to kaj razlike.
Vprašanje je, kako povečati razdaljo s katere dela daljinec? Ta se vedno uporablja z avta, tako da pridejo v upoštev tudi kakšne arduino rešitve... Sam nisem našel nič uporabnega.

Alec999 ::
Poizkusi z večjim HS ročnim Hormann daljincem. Meni na novejši seriji ročni zagrabi na vsaj cca. 1/4 daljši razdalji.

Pithlit ::
Poizkusi z večjim HS ročnim Hormann daljincem. Meni na novejši seriji ročni zagrabi na vsaj cca. 1/4 daljši razdalji.
Torej na 1,25m?
Life is as complicated as we make it...

starfotr ::
Problem je lahko na sprejemni ali na oddajni strani ali pa oboje.
Velika verjetnost je, da antena ni povezana na sprejemniku.
Ali pa je daljinec v defektu.
Ampak predvidevam, da je prvo.

Zimonem ::
Ma enga slo-tech Pedra namontirej na vrata itak nimajo kaj druzga delat kot da se glajsajo sem pa tja.

Problem je lahko na sprejemni ali na oddajni strani ali pa oboje.
Glede na to, da tudi z novim daljincem ni nič bolje, dvomim da je daljinec.
Bom poskusil še z večjim daljincem.
Razmišljal sem tudi v smeri da bi kupil 40MHZ anteno in jo nalotal na vezje daljinca. Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
original daljinec s polno baterijo lovi cca 20m skozi 2 steni.
40mhz? torej sive tipke? Z tistim z modrimi tipkami imam tut jst dobre izkušnje, prav tako z hsm4 868BS.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: N4m31355 ()

fikus_ ::
Preveri pri sostanovalcih, kako njim dela, da ugotoviš, na kateri strani je težava, potem pa rešuješ naprej.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Opkow ::
Iz napisanega nisem siguren, a so to vrata samo za boks, ki je v lasti bloka, ali so to vrata za dostop do recimo podzemnih garaž v bloku ... Kaj pa sosedje? Nimajo problemov z dometom?
Omeni tistemu, ki ti je dal daljinec, da imaš probleme z dometom in naj zrihta.
Če uporabljaš samo ti, bi vseeno malo pogledal elektroniko vrat, če ima konektorje za priklop zunanjega GSM modula (primer).
Fizično nič ne spremeniš oz predelaš. Ko ti poteče pravica do uporabe garaže, enostavno odklopiš modul in je v prvotnem stanju brez vidnih posegov.
Omeni tistemu, ki ti je dal daljinec, da imaš probleme z dometom in naj zrihta.
Če uporabljaš samo ti, bi vseeno malo pogledal elektroniko vrat, če ima konektorje za priklop zunanjega GSM modula (primer).
Fizično nič ne spremeniš oz predelaš. Ko ti poteče pravica do uporabe garaže, enostavno odklopiš modul in je v prvotnem stanju brez vidnih posegov.

Soseda pravi da ji dela z 10m, če sem jo prav razumel.. Sem v tujini in nimamo skupnega jezika. Ostalih še nisem srečal.
Vrata so za dostop do podzemnih garaž pod blokom in jih uporablja več stanovalcev.
Vrata so za dostop do podzemnih garaž pod blokom in jih uporablja več stanovalcev.

Za hec probaj tole:
Tole so že testiral in kokr se spomnim ugotovil da ma več pomena smer antene kot pa interakcija z glavo.
Sem pa pogruntal, da moram, če želim odpreti garažo it avta, zapeljati do vrat, in odpreti vrata od avta. Bizarno, vem, ampak samo spustiti šipo in dati daljinec iz avta ne deluje.

JanBrezov ::
Sem pa pogruntal, da moram, če želim odpreti garažo it avta, zapeljati do vrat, in odpreti vrata od avta. Bizarno, vem, ampak samo spustiti šipo in dati daljinec iz avta ne deluje.
Čakaj malo: imaš gretje vetrobranskega stekla? Ford to rešuje z grelnimi žicami v steklu, VW pa s plastjo srebra. Morda to moti signal.

Čakaj malo: imaš gretje vetrobranskega stekla? Ford to rešuje z grelnimi žicami v steklu, VW pa s plastjo srebra. Morda to moti signal.
Nimam. Sem testiral, pa tudi izven avta signal ne lovi z razdalje 3m. Pri daljincu ki sem ga dobil, mi kljub novi bateriji ta ne dela z razdalje širine vrat..