Forum » Operacijski sistemi » pisanje na disk v st linuxu
pisanje na disk v st linuxu

mare_ ::
Živjo!
V ST linuxu hočem z enega diska prekopirat podatke na drug disk, vendar mi vedno napiše, da ne more pisati v to in to datoteko. OK, to je pač 'zaščita', ne? Če potem desno-kliknem na disk na namizju in dam channge read/write mod, mi zsteži, da je na disku NTFS. Disk je pa sveže nov in sformatiran v FAT32.
need help!
V ST linuxu hočem z enega diska prekopirat podatke na drug disk, vendar mi vedno napiše, da ne more pisati v to in to datoteko. OK, to je pač 'zaščita', ne? Če potem desno-kliknem na disk na namizju in dam channge read/write mod, mi zsteži, da je na disku NTFS. Disk je pa sveže nov in sformatiran v FAT32.
need help!

Gandalfar ::
odpri skoljko (shell/terminal) in napisi:
sudu su
dmesg | grep hd
potem napisi:
mount
sedaj ti bo izpisalo nalozene particije. Napisi:
umount /mnt/hdxN/
potem napisi:
mount -o rw,users /dev/hdxN /mnt/hdxN -t fat32
sedaj gres lahko normalno s konquerjem recimo na /mnt/hdxN imenik in tja notri pises.
sudu su
dmesg | grep hd
potem napisi:
mount
sedaj ti bo izpisalo nalozene particije. Napisi:
umount /mnt/hdxN/
potem napisi:
mount -o rw,users /dev/hdxN /mnt/hdxN -t fat32
sedaj gres lahko normalno s konquerjem recimo na /mnt/hdxN imenik in tja notri pises.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GRUB - namestitevOddelek: Operacijski sistemi | 1207 (1095) | sleser |
» | Kopiranje datotek v LinuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1382 (1144) | 'FireSTORM' |
» | dostop iz linuxa do datotek v win xpOddelek: Operacijski sistemi | 2269 (1818) | palma |
» | Linux filesystem in particijeOddelek: Operacijski sistemi | 2038 (1765) | BigWhale |
» | Inštalacija Linux - WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1537 (1199) | Gh0st |