Forum » Zvok in slika » Brum v ozvočenju
Brum v ozvočenju
perci ::
Imam Yamaha RX-V359 receiver in Dali Concept 2 zvočnike.
Po cca 15 letih uporabe je sistem dobil kar močan brum. To se je zgodilo po selitvi v novo stanovanje, tako da je možno, da se je kaj zgodilo med selitvijo.
Receiver sicer nima ozemljitve...poskusil sem tudi odklopiti vse, ampak tudi brez virov je brum še vedno močno zaznavan.
Ko šaltam med viri (ko so ali ko niso priklopljeni) je brum na nekaterih virih malo manj zaznaven....npr na DVD in CD viru je močan, na AUX pa precej manj (še vedno pa je).
Škatle zaenkrat še nisem odpiral - ne vem, če ima smisel, ker ne vem, kaj bom sploh lahko zaznal...
Počasi se sicer odločam za nakup novega receiverja ampak, ker ne maram stran metati stvari, me zanima, če ima kdo kako idejo, kako zadevo usposobiti.
Po cca 15 letih uporabe je sistem dobil kar močan brum. To se je zgodilo po selitvi v novo stanovanje, tako da je možno, da se je kaj zgodilo med selitvijo.
Receiver sicer nima ozemljitve...poskusil sem tudi odklopiti vse, ampak tudi brez virov je brum še vedno močno zaznavan.
Ko šaltam med viri (ko so ali ko niso priklopljeni) je brum na nekaterih virih malo manj zaznaven....npr na DVD in CD viru je močan, na AUX pa precej manj (še vedno pa je).
Škatle zaenkrat še nisem odpiral - ne vem, če ima smisel, ker ne vem, kaj bom sploh lahko zaznal...
Počasi se sicer odločam za nakup novega receiverja ampak, ker ne maram stran metati stvari, me zanima, če ima kdo kako idejo, kako zadevo usposobiti.
Nikonja ::
Imaš opcijo preiskusit druge zvočnike? Kable si ziher dobro povezal in so ne poškodovani (lahko kupiš kakšen metar poceni kabla samo da testiraš)?
Če ne, mogoče da je med transportom šel kakšen kondenzator in ga bo treba na servis odpeljat!
Če ne, mogoče da je med transportom šel kakšen kondenzator in ga bo treba na servis odpeljat!
matobeli ::
Najprej probaš z internim virom od AV če se sliši brum, torej z FM radiem. Če tega nimaš lahko probaš tudi z virom ki bi bil priklopljen preko optike (spdif). Ali pa v skrajni sili tudi z telefonom na aux. Važno je da je nekaj kar ni priklopljeno na električno omrežje oziroma je audio signal od njega izoliran.
Če to deluje iščeš naprej, če to ne deluje, neseš k kolegu/staršem/... če tam ne deluje neseš na servis oziroma sam poservisiraš. Lahko tud sam odpreš in vizualno pregledaš konektorje in kondenzatorje.
Priklopi tudi slušalke gor da eliminiraš možnost slabih zvočnikov, moglo bi se poznat če je krivda na signalu.
Če to deluje iščeš naprej, če to ne deluje, neseš k kolegu/staršem/... če tam ne deluje neseš na servis oziroma sam poservisiraš. Lahko tud sam odpreš in vizualno pregledaš konektorje in kondenzatorje.
Priklopi tudi slušalke gor da eliminiraš možnost slabih zvočnikov, moglo bi se poznat če je krivda na signalu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Zvezdica27 ::
pojdi h kolegu probat... če tam brni je neki šlo, kak lot.
Če ne, welcome to 50hz noise ali pa neko motnjo v napeljavi (kak net-over-powerline?). Lahko daš vmes "filter", pasivni ali aktivni, sam to je v resnici brezveze (no, odvisno koliko stane)... Saj res - na UPS probaj, če bo tam šum...
Ali pa če priklopiš osciloskop.... da vidiš kaj dobiš ti iz vtičnice.
Menjaj fazo, če je možno?
zz
Če ne, welcome to 50hz noise ali pa neko motnjo v napeljavi (kak net-over-powerline?). Lahko daš vmes "filter", pasivni ali aktivni, sam to je v resnici brezveze (no, odvisno koliko stane)... Saj res - na UPS probaj, če bo tam šum...
Ali pa če priklopiš osciloskop.... da vidiš kaj dobiš ti iz vtičnice.
Menjaj fazo, če je možno?
zz
Highlag ::
Če je elektronika stara imaš lahko samo usmerniške kondenzatorje slabe, in napetost ni več glajena pa slišiš 100Hz iz usmerniškega mostička.
Never trust a computer you can't throw out a window
Na internem tunerju se sliši isto, torej ni problem v zunanjem viru.
Na obeh zvočnikih dela isto, tako, da ne verjamem, da je problem v kablih ali zvočnikih.
Tudi napeljave ne sumim prav resno, ker sem v 3 leta starem bloku, poleg tega¸sem zadevo sprobal na dveh fazah.
Nimam drugega feršta v bližini, da bi probal...ja, najbrž ne bo druge.
Highlagova ideja mi je še najbližje....a če odprem škatlo, bom videl te kondije? v smislu, da so napihnjeni ali kaj podobnega?
Na obeh zvočnikih dela isto, tako, da ne verjamem, da je problem v kablih ali zvočnikih.
Tudi napeljave ne sumim prav resno, ker sem v 3 leta starem bloku, poleg tega¸sem zadevo sprobal na dveh fazah.
Nimam drugega feršta v bližini, da bi probal...ja, najbrž ne bo druge.
Highlagova ideja mi je še najbližje....a če odprem škatlo, bom videl te kondije? v smislu, da so napihnjeni ali kaj podobnega?
Tako ja, v resnici so mal napihnjeni. Eno zgoraj eni tud menda spodaj.
"Capacitor bulge" pa poglej par slik da boš vedel kaj iskat.
"Capacitor bulge" pa poglej par slik da boš vedel kaj iskat.
srus ::
Elektroliti v napajalniku, in morda še kje drugje so se posušili. Ni nujno, da se pri tem napihnejo. Začni z njihovo menjavo v napajalniku.
Poizkusi še priklop na kakšno drugo vtičnico v stanovanju, ali obrniti vtikač v vtičnici. Ali je električna napeljava na obeh lokacijah primerljiva po starosti, npr. brez ničljenja?
Ali ima receiver vtikač z ozemljitvenim kontaktom, ali le z dvema kontaktoma? Poizkusi povezati kovinsko ohišje receiverja z ozemljitvijo - radiator, pipa, ozemljitveni kontakt v vtičnici.
Poizkusi še priklop na kakšno drugo vtičnico v stanovanju, ali obrniti vtikač v vtičnici. Ali je električna napeljava na obeh lokacijah primerljiva po starosti, npr. brez ničljenja?
Ali ima receiver vtikač z ozemljitvenim kontaktom, ali le z dvema kontaktoma? Poizkusi povezati kovinsko ohišje receiverja z ozemljitvijo - radiator, pipa, ozemljitveni kontakt v vtičnici.
Klele ima en model praktično identično težavo:
https://www.avsforum.com/threads/hummin...
Ground loop ni pomagal, ker seveda zadeva ni ozemljena, je pa pomagala prenapetostna zaščita (razdelic z prenapetostno zaščito)
Zgleda se splača nekam na drugo elektriko odnest.
Nova stanovanja ne pomenijo nujno "čiste" elektrike. Če je treba je kje še kakšna toplotna na vseh fazah priklopljena ali pa bohvedi kaj.
Ground loop ni pomagal, ker seveda zadeva ni ozemljena, je pa pomagala prenapetostna zaščita (razdelic z prenapetostno zaščito)
Nova stanovanja ne pomenijo nujno "čiste" elektrike. Če je treba je kje še kakšna toplotna na vseh fazah priklopljena ali pa bohvedi kaj.
Elektroliti v napajalniku, in morda še kje drugje so se posušili. Ni nujno, da se pri tem napihnejo. Začni z njihovo menjavo v napajalniku.
Priklop na drugo vtičnico sem poskusil, vtikač obrnil, vtikač je brez ozemljitvenega kontakta. Električna napeljava je iz 2022, gre za blok v Ljubljani. Kam na mašino naj bi pa pripeljal ozemljitev, glede na to, da je v originalu ni in da tudi v napravi torej ni pripeljana na ohišje?
Klele ima en model praktično identično težavo:
Ja, bom ob priliki nesel do fotra in obratno - njegov feršt priklopil pri meni. Še prej bom pa odprl zadevo, če se slučajno kaj pametnega vidi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
https://www.flickr.com/photos/202187673...
A je to napihnjeno? Definitivno so drugi bolj ravni. So to sploh relevantni kondenzatorji?
A je to napihnjeno? Definitivno so drugi bolj ravni. So to sploh relevantni kondenzatorji?
Zgodovina sprememb…
Thx. Nisem še nikoli tega počel....predvidevam, da vzamem ploščo ven in od spodnje strani odspajkam? Pa potem z vzorci v HTE po nove?
starfotr ::
https://www.tomshardware.com/reviews/po...
Vzemi kakovostne kondenzatorje, na linku imaš firme. To kar imaš sedaj noter je precej slabo. Glej, da bodo low ESR in 105 stopinj Celzija.
Vzemi kakovostne kondenzatorje, na linku imaš firme. To kar imaš sedaj noter je precej slabo. Glej, da bodo low ESR in 105 stopinj Celzija.
Thx.
Koliko cajta pa jih moram pustit pri miru, ko odklopim zadevo iz omrežja, da me ne usekajo?
Koliko cajta pa jih moram pustit pri miru, ko odklopim zadevo iz omrežja, da me ne usekajo?
Težko rečt a bo kaj efekta, zgleda kot da so res na ojačevalnem delu. Sicer jih definitivno menjaj (ploščo ven in odspodaj odspajkaš), ampak glede na to da se je napaka pojavila "čez noč" bo mogoče težava globja.
A maš en power strip z surge protection? Če maš tja probej vštekat.
A maš en power strip z surge protection? Če maš tja probej vštekat.
Telbanc ::
Perci kondiče maš u totalnem k---cu. Poleg tega si nemaren, ker ne očistiš notranjosti reciverja. Prah je ob določenih pogojih, recimo vlagi mal prevoden in boš mel probleme. Torej ko končaš vezje ima da se sve sija. Ne pregrevaj spoje, ker je zadeva že mal v letih. Ko maš vse zunaj bi blo dobr da zamenjaš še una dva velka elektrolita na levi, ker sta od istega proizvajalca.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Thx.
Nič, kaj dost. Odklopiš, prižgeš ojačevalc da spije kondenaztorje in bo ok.
Aja, zdele sem se spomnil, že kar nekaj časa nazaj sem imel podobne težave, se mi sicer zdi da je bilo bolj prasketanje kot brum, ampak vseeno preveri. Spoji na konektorjih kjer pridejo zvočniški kabli so popokali, praktično na vseh kanalih so bile razpoke spodaj na vezju. Pa so bili tako minimalni da niti prekinlo ni ko sem rukal kable.
Zgodovina sprememb…
Perci kondiče maš u totalnem k---cu. Poleg tega si nemaren, ker ne očistiš notranjosti reciverja. Prah je ob določenih pogojih, recimo vlagi mal prevoden in boš mel probleme. Torej ko končaš vezje ima da se sve sija. Ne pregrevaj spoje, ker je zadeva že mal v letih. Ko maš vse zunaj bi blo dobr da zamenjaš še una dva velka elektrolita na levi, ker sta od istega proizvajalca.
Hehe, Telbanc, res sem nemaren :). Kondiči so pa najbrž primerni rangu resiverja :). To je bla takrat pomojem najcenejša yamaha :). Sej po eni strani mi je fajn, da je crknil, ker si želim novega, malo boljšega, npr. https://www.av-planet.si/trgovina/avdio... ....po drugi strani pa ne maram metat stvari stran + rad kej popravim :).
Ampak notranjosti resiverja pa naum pucu. Treba otroke spucat, ženo porihtat, šiht,...če bom prah brisal, bo po policah :)
Zgodovina sprememb…
hodu63 ::
Napetosti na teh kondenzatorjih so nizke, +-20V in +13V, torej brez skrbi, ne more te stresti. Iz teh se napaja stabilizator za +5V (napajanje digitalnega dela) in +-12V za napajanje predojačevalne stopnje in verjetno ravno od tod brnenje. Glede na slike notranjost res ni pretirano zaprašena, Telbanc te samo straši, če pa imaš na voljo kompresor lahko zadevo vseeno spihaš, če si jo že razdrl.
Perci nov ne bo nič boljši, ker faktor popačenja tam do okol 1% človeško uho sploh ne zazna. Itak da boš spucal, ker to ne moreš niti spajkat, ker se ti bo vse prijemalo na roke.
Popravilo te bo prišlo čist mal, poleg tega boš okrepil eko zavest na slo techu, ker ne zavržeš še uporabne stvari. Perci, pol nam boš za vzor.
Popravilo te bo prišlo čist mal, poleg tega boš okrepil eko zavest na slo techu, ker ne zavržeš še uporabne stvari. Perci, pol nam boš za vzor.
Zgodovina sprememb…
Hodu63, thx za info.
Telbanc, kaj pa radostna destrukcija? A je treba prej popravit?
Telbanc, kaj pa radostna destrukcija? A je treba prej popravit?
Zgodovina sprememb…
Itak, pol če ne rata, pol pa udri. Sam po moje boš tiščal nogice od kondičev v neočiščeno luknjo in bo baker odletu. Tko, da boš mel izgovor za novega.
Moj nasvet je, najprej daj popravit zadevo kakemu sorodniku, ki to obvlada. Naj še prespajka une spoje ko grejo izhodne žice ven. Tko kot ti je en že svetoval.
Potem zadevo poslušaj in "se potem odločiš, verjetno, da je v redu." Zvok ne bo nič boljši, če kupiš novega, ker maš popačenja v rangu, ki se ne zaznajo.
Če bi rad mel dober zvok, rabiš stopnjo z kombinacijo mosfetov in el. cevi (elektronke) brez izhodnega transformatorja. To kar maš zaj in kaj misliš nabavit je eno in isti avdio kanon futer.
Moj nasvet je, najprej daj popravit zadevo kakemu sorodniku, ki to obvlada. Naj še prespajka une spoje ko grejo izhodne žice ven. Tko kot ti je en že svetoval.
Potem zadevo poslušaj in "se potem odločiš, verjetno, da je v redu." Zvok ne bo nič boljši, če kupiš novega, ker maš popačenja v rangu, ki se ne zaznajo.
Če bi rad mel dober zvok, rabiš stopnjo z kombinacijo mosfetov in el. cevi (elektronke) brez izhodnega transformatorja. To kar maš zaj in kaj misliš nabavit je eno in isti avdio kanon futer.
Zgodovina sprememb…
tomlin ::
Morda se sliši neresno, toda brum sem jaz odpravil s pozlačenimi činči.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
Itak, pol če ne rata, pol pa udri. Sam po moje boš tiščal nogice od kondičev v neočiščeno luknjo in bo baker odletu. Tko, da boš mel izgovor za novega.
Novo zadevo hočem kupt, ker je tale presvoh. Je 5.1 resiver (un je stereo) in ne da lepe dinamike od sebe.
Tomlin: sicer mam brum tudi, ko ni nič priklopljena pa tudi sicer ne vem, kaj bi zlato pomagalo.
Zlato ne oksidira. Naprej ni treba razlagat.
Pač lahko da se ojačevalec in zvočniki niso "preveč ujeli". In ni željene dinamike. Kljub temu lahko še zmeraj za uni drobiž popraviš reciver. Čaakamo slike. Lahko da bo po popravilu zadeva bolje delovala in boš tudi "z dinamiko zadovoljen". Kljub temu lahko kupiš tudi novega, boš mel tega starega lah za "gasilske veselice". Kako žurko na prostem.
Pač lahko da se ojačevalec in zvočniki niso "preveč ujeli". In ni željene dinamike. Kljub temu lahko še zmeraj za uni drobiž popraviš reciver. Čaakamo slike. Lahko da bo po popravilu zadeva bolje delovala in boš tudi "z dinamiko zadovoljen". Kljub temu lahko kupiš tudi novega, boš mel tega starega lah za "gasilske veselice". Kako žurko na prostem.
Zgodovina sprememb…
ssitcm ::
Perci, v Ljubljani/Gameljne je servis(Žagar) za starejše komponente. Mogoče bi on ocenil možnost/vrednost popravila.
Zlato ne oksidira. Naprej ni treba razlagat.
OK, ker me kuriš, bom šel v HTE, sam cajt morm najdt. A misliš, da je dejansko vzrok bruma v teh kondijih. Da nau pol še kej drugega.
ssitcm, hvala za namig, mogoče pa res, če DIY ne rata.
OK, ker me kuriš, bom šel v HTE, sam cajt morm najdt. A misliš, da je dejansko vzrok bruma v teh kondijih. Da nau pol še kej drugega.
ssitcm, hvala za namig, mogoče pa res, če DIY ne rata.
Ja, sam glej da boš zamenjal vseh 5 in da bojo kvalitetni. Tud una dva velika sta od istega proizvajalca, zato se zamenja preventivno, ker je zgleda slaba kvaliteta. Čudno da zadeva sploh še dela. Ob takih kondenzatorjih. To je edina kritična točka teh zadev, tako da bo potem delal še dolga leta.
Ker je znamka, bo čez leta spet začel pridobivat na vrednosti.
Darko! ::
Ker je znamka, bo čez leta spet začel pridobivat na vrednosti.
Ne mu vzbujat lažnih upov
Zanesljivo ne bo.
Če bi bil klasičen stereo ojačevalec, čist analogen, v top kondiniciji, morda.
Kukr pa je brezdušen večkanalen AVR, pa tud če bi bil state of the art tistga cajta, pa nima modernih bombončkov, kukr se uporabljajo dons, pol je kišta za namen čist neuporabna. Cajt jih enostavno povozi. Če dons AVR nima hdmi, wifi, BT, aplikacij, itd. - razen kermu za oštarijo al fitnes, da priklop več spikerjev gor - je brez vsakršne uporabne vrednosti. In ker je masoven proizvod, potem nima niti zbirateljske vrednosti.
Kukr pa je brezdušen večkanalen AVR, pa tud če bi bil state of the art tistga cajta, pa nima modernih bombončkov, kukr se uporabljajo dons, pol je kišta za namen čist neuporabna. Cajt jih enostavno povozi. Če dons AVR nima hdmi, wifi, BT, aplikacij, itd. - razen kermu za oštarijo al fitnes, da priklop več spikerjev gor - je brez vsakršne uporabne vrednosti. In ker je masoven proizvod, potem nima niti zbirateljske vrednosti.
Itak, če ti tko praviš, vsaka tvoja beseda se bo sigurno pozlatila.
Sem dobu pred desetimi leti star stolp z solidnim gramofonom (polavtomat). Sem reku kolegu, naj ga da men, da ne meče u kanto...Zaj so prišle vinilke spet u modo, lah ga prec prodam.
Zgodovina sprememb…
Ja, sam s samim ojačevalcem si pa nimaš kaj pomagat. Teh osnovnih 5.1 bo ostalo kot listja ker so bili kljub slabim kondelcom dobro narejeni, poceni in nezanimivi.
Delovali bodo pa še vedno super, povezani na TV prek spdif. Oziroma vsaj bolje od random soundbara ali boženedaj, vgrajenih zvočnikov.
Delovali bodo pa še vedno super, povezani na TV prek spdif. Oziroma vsaj bolje od random soundbara ali boženedaj, vgrajenih zvočnikov.
Zgodovina sprememb…
mujek ::
Eduardo ::
Če sta zvočnika 2 zakaj popravlajti? Kaj ni boljše kaj v tem stilu:
https://www.amazon.de/-/en/S-M-S-L-A300...
Od YAMAHe:
https://www.amazon.de/-/en/Yamaha-Stere...
Novo dobre 200EUR, verjetno boljši sound, kompaktno kar ok povezovanje...
Tisto staro pa morda kakšen mojste tu vzame za drobiž, da doda v zbirko uporabnih smeti?
Od YAMAHe:
Tisto staro pa morda kakšen mojste tu vzame za drobiž, da doda v zbirko uporabnih smeti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()
Verjetno boljši zvok, ja, ne vem zakaj bi bil. Popačenja manjša od 1% uho ne zazna. Kaj je torej bojlše? Načta ne poznam, treba bi blo pogledat, kaj majo te končne stopnje not. Ne pa nekej na pamet. Zvok je odvisen od vrste čipov, tranzistorjev, in še dost drugih stvari..... Kva eni flancate na pamet.
Sem bil pred dost leti na obisku pri enem ljubitelju avidofilu. Gremo poslušat, kva ma. Mu povem, da je treba zvočnike notri dodatno obložit, ker donijo. Sem bil deležen kritik ko smo odhajali, je bil sin nekega poslanika v Sloveniji. Po nekem času modela srečam in mi pove, da je naredil po mojem nasvetu. In da je zaj v redu. Sam tle govorimo o sistemu na elektronke, vrhunski zadevi, zato je bla zamera. Hočem reči, da je treba zadevo slišat preden se kupi.
Zgodovina sprememb…
A misliš, da je dejansko vzrok bruma v teh kondijih. Da nau pol še kej drugega.
Raje zamenjaj vse elektrolitske kondenzatorje in ne samo tistih, ki so napihnjeni.
Ostali so verjetno tudi že pri koncu svoje življenske dobe.
This.
Menjaj vse, če menjaš.
Je pa res, da je izvor bruma lahko tudi drugje, kot ti je povedal matobeli.
Tudi sam sem že imel popokane kontakte na feršterkaraju.
Na prvi pogled je bilo recimo vse ok, je pa cin enostavno počil tam, kjer je bil element zalotan v pertinaks.
In se je lot mikroskopsko premikal.
Une tri manjše sem ven vzel....tista dva velika nenapihnjena pa....ne vem no...precej enga sranja je treba razdreti, da lahko ta dva odspajkam. Ne vem, če se mi da...
Kontakte sem pogledal, so OK.
No, zvočnike sem itak poskusil priklopit tudi na druge kontakte...ista pesem.
Kontakte sem pogledal, so OK.
No, zvočnike sem itak poskusil priklopit tudi na druge kontakte...ista pesem.
Zgodovina sprememb…
Od YAMAHe:
Saj sem napisal, da gledam tole https://www.av-planet.si/trgovina/avdio...
Ali pa tudi to...https://www.electronic4you.si/marantz-s...
FYI, za vsak slučaj, če se boš odločil za Marantz, pa ne potrebuješ HDMI in bil rad prišparal 100 EUR:
Tale Marantz spodaj, je starejši model od ogledanega zgoraj, ne zgleda tok fenci in lep, ima pa boljši napajalc in je na sploh velik bolš in trdneje sestavljen ker je skor 2 kile težji. Razlike najbrž ne boš slišal, ampak ni v tem pojnt.
Razlika je prbližn taka, kot če bi recimo kupoval čevlje, pa bi zbiral med Red Wing Iron Ranger al pa v mavričnih barvah obarvanimi Dr. Martens Made in England. Po ulic v Lublan kvalitetno in udobno hodiš v obeh.
https://www.sg-akustik.de/shop/marantz-...
Ta nov model tko sestavljen je skor 2 jurja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Darko! ()
Eduardo ::
Od YAMAHe:
Saj sem napisal, da gledam tole https://www.av-planet.si/trgovina/avdio...
Spregledal. Sem bolj želel povedati, da za ceno popravila in se kakšen cent morda dobiš kaj novega. To kar pa si pokazal tu bo terjalo še nove zvočnike, drugače škoda potenciala. Če si tehno pubec ali hardrock, metal... morda kaj takega Klipsch RP-8000F.
dragana ::
A imaš poleg ojačevalca ali poleg kablov slučajno kakšen wifi router ali kaj podobnega? Meni je brnelo, če je šel kabel blizu antene.
FYI, za vsak slučaj, če se boš odločil za Marantz, pa ne potrebuješ HDMI in bil rad prišparal 100 EUR:
Tale Marantz spodaj, je starejši model od ogledanega zgoraj, ne zgleda tok fenci in lep, ima pa boljši napajalc in je na sploh velik bolš in trdneje sestavljen ker je skor 2 kile težji. Razlike najbrž ne boš slišal, ampak ni v tem pojnt.
Razlika je prbližn taka, kot če bi recimo kupoval čevlje, pa bi zbiral med Red Wing Iron Ranger al pa v mavričnih barvah obarvanimi Dr. Martens Made in England. Po ulic v Lublan kvalitetno in udobno hodiš v obeh.
https://www.sg-akustik.de/shop/marantz-...
Ta nov model tko sestavljen je skor 2 jurja,..
Darko, tale marantz je 2x60, tista yamaha ima 2x100, oboje pri 8 ohmih....res bi blo tole dobro probat, tkole na pamet je težka.
Darko, tale marantz je 2x60, tista yamaha ima 2x100, oboje pri 8 ohmih....res bi blo tole dobro probat, tkole na pamet je težka.
Nisem govoril o Yamahi. Govoril sem o dveh Marantzih.
Niti ne na pamet. Cenejšega sem poslušal.
Yamiji so druga zgodba, ne bi o tem, niti začenal, sploh o tistih wattih.
Nima veze. Pozab.
Uživej.
AnubisOfDoom ::
Darko, kaj pa Marantz PM6007 napram PM7000, je razlika samo v tunerju ali tudi v ojacevalnem delu?
Nisem govoril o Yamahi. Govoril sem o dveh Marantzih.
Niti ne na pamet. Cenejšega sem poslušal.
Yamiji so druga zgodba, ne bi o tem, niti začenal, sploh o tistih wattih.
Nima veze. Pozab.
Uživej.
Ma, lej, sej ti verjamem, sam pravim, da bi blo super, če bi lahko probal različne kombinacije. Nazalost nimam niti cajta niti energije za to. Bom vzel tega marantza tut v nabor, hvala za predlog.
Aja, kva je fora teh hdmijev na ojacevalcih?
A je kakšna razlika, če tv prek optike priklopim?
Zgodovina sprememb…
Ales ::
Aja, kva je fora teh hdmijev na ojacevalcih?
A je kakšna razlika, če tv prek optike priklopim?
Preko HDMI prav tako pride digitalni zvok, žal pa ta D/A konverzija pogosto ni ne vem kaj. Iz tega vidika priporočam optiko. Ni mi znano za primer, da bi pri kaki napravi preko optike bila slabša kvaliteta vsega skup, kot pa preko HDMI.
Seveda pa na grobo posplošujem. Pogledati bi bilo treba konkretne naprave, specifikacije, izvedbo...
No, tako ali tako je vprašanje, ali razliko pri sicer dovolj kvalitetni D/A konverziji kdo od nas dejansko sliši, tudi kadar je merljiva.
DAC je v obeh primerih isti.
Spdif je samo do 5.1, za stereo to nima veze, pri 7.2 sistemi je pa hdmi nuja. In ker ljudje vedo hdmi pač dajo vsi hdmi not.
Zdej ko so TVji bolj pametni od AVRjev je bolj smiselno uporabit TV kot osrednji hub za multimedijo.
Ampak če je glavni hub AVR ima pa tudi to svoje prednosti...
Spdif je samo do 5.1, za stereo to nima veze, pri 7.2 sistemi je pa hdmi nuja. In ker ljudje vedo hdmi pač dajo vsi hdmi not.
Zdej ko so TVji bolj pametni od AVRjev je bolj smiselno uporabit TV kot osrednji hub za multimedijo.
Ampak če je glavni hub AVR ima pa tudi to svoje prednosti...