» »

Višina preživnine otroka pri normiranem S.P.

Višina preživnine otroka pri normiranem S.P.

Soldier ::

Morda kdo ve, koliko znaša minimalna preživnina za otroka, če imaš polni S.P. in si normiranec. Torej do 60k prometa, katerih ti furs prizna 80% stroškov in 20% davka na dobiček.

2f4u ::

Oj,

Ne vem minimalne preživnine, ampak mislim, da si morda štartal z napačne strani.
Če daš nekaj uradno, nekaj pa zraven...

Je pa višina odvisna od precej faktorjev, kot recimo starost in potrebe otroka, bivš se mora strinjat, nivo življenja/standard preje, ... CSD mora dati zeleno luč (al je sedaj po novem sodišče?). Na koncu leta to objaviš tudi v dohodnini in verjetno je tisti del MINIMALNI kot ga država prizna. Se motim?

Lp
Srečn Ločen Fotr dveh hčera
:)

Twixz ::

Da si sposodim temo.

Lahko si torej vpisujem preživnino pod olajšave?????

ginekk ::

Lahko daš pod olajšave, vendar jasno rabiš zraven dokaze (bodisi sodno odločbo, bodisi notarski zapis).

Minimalno določi verjetno sodišče na predlog CSD, če je treba - če nimajo podatkov - pogledajo dohodke.

Zanimivo..
Sicer jaz uradno prek banke nakazujem več kot je uradno določeno s strani CSD (celo ne vem točno koliko je uradno, mislim da 70€, jaz plačujem 150€ (to se vidi na papirju, so seveda še ostale stvari ki jih pokrijem/kupim otroku ko rabi)).

Nisem tega vedel, zanimivo. Pa ima otrok že 13 let in celo olajšavo koristi mati, se mi zdi pošteno ker je otrok pri njej čez teden. Zanimivo.

Očetje, Mame,

Preživnina je pol/pol fotra/ mat. Stroski otroka v OS so vsaj 550eu.

Sam plačujem 340+ in 300+. Pa še bivš dam 100. Zraven pa še primaknem za šolanje, cunje,... ampak punci sta 18+. Tudi preje nisem dosti manj.

Res, ce lahko placajte prezivnino ne miloscine.

Otroc vam bodo to vrnili v starosti Nkrat.

donvito ::

2f4u je izjavil:

Očetje, Mame,

Sam plačujem 340+ in 300+. Pa še bivš dam 100. Zraven pa še primaknem za šolanje, cunje,... ampak punci sta 18+. Tudi preje nisem dosti manj.

Ti kar sanjaj.

bm1973 ::

2f4u je izjavil:

Očetje, Mame,

Odvisno kak bitch je bivša...

Mama najbolj lahko obrne otroka proti fotru...

Ravno v tem je problem, k je bivša totalna bitch.

5 let sem se boril za otroka na sodišču, neuspešno, kajti moški imamo na družinskih sodiščih podoben renome, kot črnci v ameriških zaporih. Boril sem se za skupno skrbništvo, torej, pol pol vse, pa so se mi že na csdju smejal, češ, pa kje ti živiš? Moj point je, da sem otroka želel, torej sem žežel tudi stroške povezanim z preživljanjem, pa ne. Zakaj? Ker pač ne, brez utemeljevanja. Isto sodna izvedenka, na 26 straneh ugotavlja, kako sma oba uredu, kako imava oba dobre starševske kapacitete, nato pa brez razlage otroka da njej v skrbništvo. (ko bi vsaj namignila v enem stavku zakaj, ampak ne. Ko bi si vsaj izmislila, da sem nor al pa nekaj, pa še to ne.
Ok, potem pa naj v isti meri jemlejo od mene tudi stroške, logika pa je ravno obratna. Manj časa, kot imaš otroka, več boš plačeval.

Torej, sedaj mi bo sodnica pribila zelo visoko, preživnino in sedaj me zanima, če grem na sp. in si s tem nekoliko znižam preživnino, če se opredelim kot normiranec. Ali bo to kaj pomagalo, ali ne?

Da se razumemo, jaz bom otroku dal vse, vse kar imam, samo nočem pa dajat tej moji bivši....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Soldier ()

ginekk ::

2f4u je izjavil:

Očetje, Mame,

Jah, stvar bodisi dogovora (priporočam), ki je potrjen pri notarju/na sodišču, bodisi zgolj stvar sodišča (ne priporočam).
V vsakem primeru je nekaj od oka in na pamet brez veze in je fino, če so stvari formalno urejene za obe strani.

Otroci bodo vrnili pozornost, čas ki jim nameniš, kar denar sploh ni nujno.

Soldier je izjavil:

Torej, sedaj mi bo sodnica pribila zelo visoko, preživnino in sedaj me zanima, če grem na sp. in si s tem nekoliko znižam preživnino, če se opredelim kot normiranec. Ali bo to kaj pomagalo, ali ne?

Da se razumemo, jaz bom otroku dal vse, vse kar imam, samo nočem pa dajat tej moji bivši....

Men je blesava sodica hotla zvišat celo tisto kar sva se bila izpogajala in sama dogovorila z ex. Na srečo sm mel odvetnika zraven in je morala potrdit dogovorjeno.

Zmanjšal boš edino tko, da zmanjšaš bruto prihodke - oz. tisto kar sodišče lahko pridobi podatke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

delavec44 ::

Sem laik ampak zakaj bruto? Ne bi morali upoštevati neto? Če imaš 80% stroškov, jih pač imaš. Če banke to gledajo pri kreditu, CSD pri otroških in vrtcih, zakaj potem ne bi sodišče?

bemfa ::

Ne se igrat, normiran sp + delo z elementi delovnega razmerja + razlagat to na sodišču in ljubosumni bivši je recept za inšpekcijo pa konkretne kazni. Nehajta zapravljat za odvetnike, bo ostalo več za otroke.

bemfa je izjavil:

Ne se igrat, normiran sp + delo z elementi delovnega razmerja + razlagat to na sodišču in ljubosumni bivši je recept za inšpekcijo pa konkretne kazni. Nehajta zapravljat za odvetnike, bo ostalo več za otroke.

To je kar eno nabijanje spet... Nič od tega ni res...

IL_DIAVOLO ::

2f4u je izjavil:

Očetje, Mame,

Ok bom zagrabil. Od kod ti rojijo take neumnosti po glavi?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Preveč levičarsko feminističen je...

V resnici je ločen moški najnižje na slovenski družbeni lestvici, vsaj pri uradnih inštitucijah, kjer je samo krdelo bab, na višjih položajih dostikrat ločenih...

Soldier je izjavil:

5 let sem se boril za otroka na sodišču, neuspešno, kajti moški imamo na družinskih sodiščih podoben renome, kot črnci v ameriških zaporih. Boril sem se za skupno skrbništvo, torej, pol pol vse, pa so se mi že na csdju smejal, češ, pa kje ti živiš? Moj point je, da sem otroka želel, torej sem žežel tudi stroške povezanim z preživljanjem, pa ne. Zakaj? Ker pač ne, brez utemeljevanja. Isto sodna izvedenka, na 26 straneh ugotavlja, kako sma oba uredu, kako imava oba dobre starševske kapacitete, nato pa brez razlage otroka da njej v skrbništvo. (ko bi vsaj namignila v enem stavku zakaj, ampak ne. Ko bi si vsaj izmislila, da sem nor al pa nekaj, pa še to ne.
Ok, potem pa naj v isti meri jemlejo od mene tudi stroške, logika pa je ravno obratna. Manj časa, kot imaš otroka, več boš plačeval.

Zgolj moja izkušnja. Se strinjam, da nekje leta 2010+- smo bili mi v podrejenem položaju.
Jaz sem po premisleku ubral drugo pot. Da se razumemo, nisem podkupoval otrok; včas me nista hotla videt.:) Zato sem fotr.

Res je, da sem izgubil skrbništvo, ampak čas in denar sem investiral v otroke, v prisotnost, v šolanje, v .. tut bivš je bila huh, grizli, ampak počasi, počasi je ugotovila, da ni ona moj fokus - ampak mularija. To je trajalo 2 leti. Sem tudi povedal, nimam denarja za pravno tožbo in da to raje investiram v otroke. Takrat je bil še CSD - ni glih škodil, koristil pa tut ne - ampak ko sem napisal zapisnik, "če sem prav razumel" so se zdrznili. Potem sem bil spet na sodišču in smo lepo uredili - bistvo, nastati morajo nove okoliščine, novi vplivi na otroke in vse je bilo lažje.

Vso srečo in čas.

IL_DIAVOLO je izjavil:

2f4u je izjavil:

Očetje, Mame,

Ok bom zagrabil. Od kod ti rojijo take neumnosti po glavi?

Ni po glavi. Vračajo, vračajo,... dejansko sem danes srečen ob hčerah, veliko se slišimo, se pogovarjamo, tut kakšen izlet... pa tut kregamo. Pa njuni fantje. huh; tam se šele zabavamo. Bom napisal še to; sem že v preteklosti; čez čas sem se moral z svojo novo prinčipelo zakleniti od vznotraj v stanovanje, da sva imela mir. lol.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2f4u ()

D3m ::

Tema tema je......

|HP EliteBook|R5 6650U|

Soldier je izjavil:

Nevem če si prebral ali pa si mogoče tako sfokusiran v to da se... skriješ (pardon če je napačen izraz), ampak ti bo država vrnila nekaj za plačano preživnino pri dohodnini.

Recimo jaz sem včeraj dal informativni izračun dohodnine, za 70€ na mesec (kar bom dal vlogo) dobim nazaj 200€. Če bi uradno speljala da ji nakazujem 150€ bi dobil nazaj dobrih 400€.

Poznam pa primer, sicer ne vem kako gre to uradno čez, da človek plača bivši vse stroške ki jih ona prikaže z računi, torej ne dobi ven skoraj nič.

delavec44 je izjavil:

Sem laik ampak zakaj bruto? Ne bi morali upoštevati neto? Če imaš 80% stroškov, jih pač imaš. Če banke to gledajo pri kreditu, CSD pri otroških in vrtcih, zakaj potem ne bi sodišče?

Točno to se sprašujem sam. Moja odvetnica trdi, da gledajo bruto, kar mi sploh ne potegne.

Zato, ker tako kot banke na začetku, nimajo pojma kaj je dohodek, dobiček in davek...

Pač rak rana skoraj celotnega slovenskega naroda...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

skrbništvo nad otrokom (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20225110 (13733) PrihajaNodi
»

Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti (strani: 1 2 3 )

10125655 (14611) stara mama
»

Plačevanje preživnine (strani: 1 2 3 )

11243992 (24630) bambam20

Več podobnih tem