» »

Nintendo naposled pokazal Switch 2

Nintendo - Po mesecih, oziroma celo letih ugibanj, so bili pri Nintendu spričo pobegov informacij končno prisiljeni najaviti naslednika konzole Switch.

Naslednik priljubljene Nintendove konzole Switch je že dlje časa predmet mnogih špekulacij. Malo zato, ker je izvirnik strojno že presneto star, saj je izšel pred osmimi leti in vmes doživel eno konkretno pomladitev, različico OLED iz leta 2021. Drugič zato, ker so Japonci hote in nehote stalno sem in tja izpuščali informacije o njem. Zadnje tedne so pobegi podrobnosti iz različnih naslovov, tako iz dobavne verige kot menda samih Nintendovih podružnic, sodu izbili dno in podjetje je bilo prisiljeno konzolo tudi uradno najaviti.

Switch 2 so zaenkrat pokazali zgolj s krajšim dražilnim videom, medtem ko več podrobnosti obljubljajo za oddajo Direct 2. aprila, medtem ko bodo skozi ves april po svetu potekale še demonstracije v živo. Glede na pokazano bo Switch 2 pomenil manjši preskok med generacijami, kot pa smo jih od Nintenda vajeni, saj bo očitno šlo za razmeroma premočrtno nadgradnjo. Konzola bo občutno večja tudi od trenutne različice OLED; točnih številk še niso navedli, toda iz analize videa je mogoče oceniti, da bo zaslon meril nekaj pod 8 palci (v primerjavi s 7 palci pri Switchu OLED). Veliko izboljšav bo verjetno odpadlo na oba joycona, ki se bosta pri dvojki na ekran pritrjevala z magneti, obenem pa ju bo mogoče s pomočjo nastavka spremeniti v miški.

Od iger so zaenkrat pokazali zgolj novi Mario Kart, kar namiguje na to, da so jih izpusti informacij ujeli precej nepripravljene. V Nintendu poudarjajo, da bo konzola v splošnem za nazaj združljiva z večino iger za Switch, tako fizičnih kot digitalnih, "se pa zna zgoditi tudi kakšna izjema".

24 komentarjev

Gregor P ::

Me sicer zanimajo specifikacije; a roko na srce, je že sedaj stara konzola še vedno povsem zadostna. Imam še kar nekaj iger na lagerju, ki jih je treba še preigrati.

Samo Nintendu zgleda uspe narediti konzolo, kjer nove niti zares še ne rabiš (se razume zaradi igralnosti iger, ne zaradi grafike).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Pep3Laugh ::

že 1nka je bla stara ko je prišla ven in tudi ta nebo nič drugače. edino kar je tukaj pomembno je cena, ki dvomim da bo ista kot pri prejšni.

Prejšnja, OLED različica, ima praktično danes enako ceno kot ko sem jo jaz kupil ob izidu. Tako, da glede na to, kako drage so ostale konkurenčne konzole, bo Switch 2 mirno lahko dražji.

Sicer je pa še najbolj zanimiv ta del:
Veliko izboljšav bo verjetno odpadlo na oba joycona, ki se bosta pri dvojki na ekran pritrjevala z magneti, obenem pa ju bo mogoče s pomočjo nastavka spremeniti v miški.
... morda bomo lahko igrali različne strateške igre ipd., torej igre, kjer je potrebna miška za dobro igralno izkušnjo.

Machete ::

Te zgodbice, kako neki info leakajo tu in tam, in potem je nekdo bil 'prisiljen' nekaj pokazati, so za otroke. Pri korpo ni takih pravljic, ampak je vse določeno do zadnje besede in minute.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

kanarin ::

Dvomim, da bo folk zdaj množično zamenjeval svoje obstoječe Switche z novim samo zaradi "malo lepše grafike" in malo večjega zaslona. Če bi bilo to najpomembnejše bi si nabavili verjetno PS5 ? Sam nimam (še) nobene konzole pa me zanima recimo kako se je v praksi pokazal preskok iz PS4 na PS5 - ali igre dejansko res toliko lepše izgledajo ? Ali pa je razlika v bistvu minimalna ? Povejte prosim iskreno.

Ganon ::

Verjemi, da bodo. Množično. Koncept konzole je zadetek v polno, izboljšana je na ključnih področjih, štejejo pa seveda igre. Prvi dan bo med drugim na voljo novi Mario Kart, igra, ki se je samo na prvem switchu prodala v 65 milijonih izvodov. Načrt je v prvem letu prodati več kot 20 milijonov konzol, tako so organizirali dobavno verigo.

Magic1 ::

Dokler si navajen na nekaj, je še vse ok. 30fps je sprejemljivo, dokler se ne navadiš na 60. Grafika je tudi odvisna na čem jo projeciraš. Na malem zaslončku se ne vidi bisveno, na 75" televizorju bo pa jok.
Magic

Ganon je izjavil:

Verjemi, da bodo. Množično. Koncept konzole je zadetek v polno, izboljšana je na ključnih področjih, štejejo pa seveda igre. Prvi dan bo med drugim na voljo novi Mario Kart, igra, ki se je samo na prvem switchu prodala v 65 milijonih izvodov. Načrt je v prvem letu prodati več kot 20 milijonov konzol, tako so organizirali dobavno verigo.

Ne negiram številk, ampak vseeno mi ni jasno kaj je trik. Mario kart je res dokaj brezvezen game in me dejansko čudi, da se tako prodaja in je skoraj top paradni konj Nintenda..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Na koncu bo vse odvisno od cene. Če se bodo zgledovali po ostali zabavni elektroniki, znajo zahtevat 400-500$ in bo to močan udarec za prodajo.
Magic

kanarin ::

Magic1 je izjavil:

Dokler si navajen na nekaj, je še vse ok. 30fps je sprejemljivo, dokler se ne navadiš na 60. Grafika je tudi odvisna na čem jo projeciraš. Na malem zaslončku se ne vidi bisveno, na 75" televizorju bo pa jok.

Konkretno - sam imam še 42 inčno plazmo, ki jo še ne mislim menjat (roko na srce sem tudi omejen s prostorom, tak o da kaj dosti večjega niti ne morem imet). Ali mislite da se v praksi kaj profitira oz opazi če bi špilal igre za Switch ali Switch 2 (podobno bi lahko vprašal PS4 vs PS5) ? Pri kateri velikost zaslona lahko rečemo da se pa res pozna razlika ? Poznam iz prve roke primer, ko je mulc kar nekaj časa špilal Wii, Switch in PS5 na 32 (!) inčnem TV - kar je bilo seveda precej bedno, zdaj ima 55 inčni TV in seveda je razlika kot dan in noč.

Machete je izjavil:

Ganon je izjavil:

Ne negiram številk, ampak vseeno mi ni jasno kaj je trik. Mario kart je res dokaj brezvezen game in me dejansko čudi, da se tako prodaja in je skoraj top paradni konj Nintenda..

Tebi je brezzvezen. Večini pa noro zabaven in nikoli dolgočasen.

Če igraš zaradi same zgodbe in igralnosti, potem niti nima veze. Če pa imaš rad dobro grafiko, ali bolj preferiraš akcijske/strelske igre, potem pa je nuja.
Magic

Ganon je izjavil:

Machete je izjavil:

Ganon je izjavil:

Tebi je brezzvezen. Večini pa noro zabaven in nikoli dolgočasen.

To mi je jasno, ampak ne vem zakaj, ker je game zelo povprečen, na nivoju moblniških iger.

Ne, niti slučajno.

očitno. Ampak ti vseeno pretiravaš, zdaj ne vem ali prodajaš Nintedno kose ali samo ne igraš ničesar drugega.

Mario Kart sem igral že kot otrok in je bila top igra in ko zdaj gledam otroke jim je prav tako top igra; tako da nekaj mora biti na igralnosti.

Grimnir3 ::

Jaz igram še igre za ps3.
Kje je še ps4 in ps5. :))

Če danes nehajo delat nove konzole in igre, mam dost zaloge do konc življenja.

darkolord ::

Machete je izjavil:

Te zgodbice, kako neki info leakajo tu in tam, in potem je nekdo bil 'prisiljen' nekaj pokazati, so za otroke. Pri korpo ni takih pravljic, ampak je vse določeno do zadnje besede in minute.
Zakaj misliš, da se leaki ne dogajajo?

Več informacij so najavili šele aprila, kar bi bilo precej pozno, če bi vse bilo po planu. Prezgodnje najave so večkrat vodile v pogubo.

Mnogo tistih, ki bi sedaj kupili enko (teh se še vedno proda na milijone), bo nakup odložilo vsaj do takrat. Vmes pa veliko špekulacij in ugibanj.

To me pa prav zanima, ali bo sedaj enka oz. enka OLED različica toliko cenejša, ker kot že napisano ...

Gregor P je izjavil:

Prejšnja, OLED različica, ima praktično danes enako ceno kot ko sem jo jaz kupil ob izidu. ...

... verjetno jih preprosto ne bodo več prodajal oz. izdeloval.

To zdaj sicer pišem malo tako na pamet; sem sedaj pogledal, kdaj so nehali delati Wii in piše "January 31, 2017", medtem ko Switch pa je izšel "March 3, 2017".

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

Machete je izjavil:

Zakaj misliš, da se leaki ne dogajajo?
Več informacij so najavili šele aprila, kar bi bilo precej pozno, če bi vse bilo po planu. Prezgodnje najave so večkrat vodile v pogubo.
Mnogo tistih, ki bi sedaj kupili enko (teh se še vedno proda na milijone), bo nakup odložilo vsaj do takrat. Vmes pa veliko špekulacij in ugibanj.

Ma kaj pa vem, ker se ponavljajo skoraj po scenariju. Vedno isto. Kot z zlomljeno nogo lepe brene. Filler za pojavljanje v medijih.

Machete je izjavil:

očitno. Ampak ti vseeno pretiravaš, zdaj ne vem ali prodajaš Nintedno kose ali samo ne igraš ničesar drugega.

Nič ne pretiravam. Ta "brezzvezna mobilniška igra" je še vedno kraljica arkad in začuda je ni niti en sam studio uspel uspešno prekopirati v 33 letih obstoja, pa je bilo poskusov precej. Hudiča, pa tako povprečna je.

Kayzon ::

Ganon je izjavil:

Jake igre eno in isto sranje vrtijo ze 25et.

d4vid ::

Ja in? Zakaj bi spreminjal recept, ki je očitno uspešen?

Me zanima cena, govora je o 449/499USD, vprasanje koliko bo v EU...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddelek: Novice / Konzole
241287 (23) d4vid
»

Valve razkril ročno konzolo Steam Deck

Oddelek: Novice / Konzole