Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi

harmonkar9 ::

socialec ::
Namesto da bi resno začeli preganjati korupcijo in učinkovito od vseh izterjali obstoječe davke, pa si izmišljajo vedno nove. Kje je meja?
Si navedel davčne razrede in % pripadnosti tem razredom, nisi, a? Kaj naj potem s tem? Tudi o kakšni povprečni inu medianski plači ni govora. Poišči in popravi.

KAVINSKY ::
Ima kdo kakšno anketo koliko podpore ima vlada? Thx
Poglej stran "ninamedia". Čeprav kot se pogovarjam, ne vem kje dobijo, da 36% podpira delo te vlade. IRL vsi pljuvajo čez njo.
Interesantna je bila anketa, kjer so celo našli, da Svobodo podpira več ljudi kot SDS. Volivte bodo kruta streznitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KAVINSKY ()

dronyx ::
Rabimo zelo desno vlado, da se stanje izboljsa, ampak to se ne bo zgodilo in bomo cez par 10 let ob svojo drzavo. Sreca imam flat na hrvaskem, da tja spizdim ko bo hudo.
Rešitve po moje več ni. Kot rečeno bodo čez 30 let večina tu priseljenci. Eni politični liniji je pač to v interesu, ker so to njihovi volivci in jih preprosto povedano boli kurac za narod. Ampak ta narod druge države nikdar več ne bo dobil. Ni tako lahko priti do svoje države.

xeon ::
nihče več ne voli socialnih demokratov... kaj so pa naredili do zdaj razen par afer in kimanje golobu? od njih ni več koristi in jih golob več ne rab... z naslednjim volitvam se bo s SD zgodilo isto kot z LMŠjem in SABom...
Jaz si res ne želim zmage SDS. Upam, da se bo ponovilo volilno leto 2022.
ta tvoja želja ne bo poceni in boš drago plačeval... če se uresniči boš ob kakšno nepremičnino in ob velikem delu premoženja.

harmonkar9 je izjavil:
Še en mandat golobje vlade, pa bomo obdavčeni kot Avstrija in bomo bežali na sever.
Zanimiva bi bila neka bolj poglobljena primerjava, kakšen nivo socialne države za svoje davke dobijo Finci in kaj dobimo mi. Po moje te vrže na rit.

Desni mediji delajo z 0,1% števila zaposlenih v MSM - nihče jih ne pojmuje za zanesljive, ker pač niso MSM - razen, če je potrebno delati škandale iz nesporazumov, ki v nekaj dnevih potem praviloma potihnejo. Sem prepričan, da bi tokrat bilo enako. Ne izgovarjaj se v zlatem času AI, če si lahko tiste galerije opic zgeneriral, boš verjetno še kakšno kredibilno primerjavo socialnih držav, ki jo bodo tudi tebi objavili v MSM. Nekaj cvikaš, a? Tudi prav, samo toliko, da vemo, kako je na stvari.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

harmonkar9 ::
harmonkar9 je izjavil:
Še en mandat golobje vlade, pa bomo obdavčeni kot Avstrija in bomo bežali na sever.
Zanimiva bi bila neka bolj poglobljena primerjava, kakšen nivo socialne države za svoje davke dobijo Finci in kaj dobimo mi. Po moje te vrže na rit.
Nivo socialne države je tako ali tako treba oklestit, jaz ne bom lenuhov podpiral, ko pride Gospod Janša na oblast in spet dobim službo. Ni potrebe po levakarskem pametovanju.

Wrop ::
Počitek je upor!
Stranka delaucev berejo in razmišljajo kako bodo talali dodatke za dodatno delo ter da bodo vsi imeli blaginjo.
Medtem pa tale drugi poslanec s traktorjem v okolje izpušča strupene snovi in to kar med počitnicami. Kako si upa.
Vprašati se je treba kako bo Mesec prišel do krompirja? Ja prišel bo do kmeta in rekel: "Pol je mojega."
Stranka delaucev berejo in razmišljajo kako bodo talali dodatke za dodatno delo ter da bodo vsi imeli blaginjo.
Medtem pa tale drugi poslanec s traktorjem v okolje izpušča strupene snovi in to kar med počitnicami. Kako si upa.
Vprašati se je treba kako bo Mesec prišel do krompirja? Ja prišel bo do kmeta in rekel: "Pol je mojega."

nejclp ::
Ima kdo kakšno anketo koliko podpore ima vlada? Thx
Poglej stran "ninamedia". Čeprav kot se pogovarjam, ne vem kje dobijo, da 36% podpira delo te vlade. IRL vsi pljuvajo čez njo.
Interesantna je bila anketa, kjer so celo našli, da Svobodo podpira več ljudi kot SDS. Volivte bodo kruta streznitev.
V tvojem RL pljuvajo, se večinoma družiš s sebi enakimi, zato pa ankete obstajajo, ki merijo na reprezentativnem vzorcu.
Plus, Vprašanje "Ali podpirate vlado" ni enako vprašanju "Kako ocenjujete delo vlade", lahko je delež tistih, ki pozitivno ocenjujejo delo vlade (oz. ocenjujejo kot uspešno) nižji od deleža tistih, ki jo podpirajo- ker tudi če njeno delo ocenjujejo negativno oz. neuspešno, to ne pomeni, da je ne podpirajo.
Plus, tole zadnje ni nič presenetljivega. Če bi če bi imeli na izbiro samo dve stranki in bi bilo vprašanje: "Recimo, da lahko izbirate samo med SDS in Svobodo, katero stranko bi volili", bi najverjetneje še vedno več kot polovica izbrala Svobodo. Jajo ni najbolj priljubljen, sodeč po lojtrah politikov, je za Golobom

harmonkar9 je izjavil:
Po moje tud.
Skupni socialni izdatki (% BDP), Finska 31.4 %, Slovenija 23 %.

Malidelničar ::
Rabimo zelo desno vlado, da se stanje izboljsa, ampak to se ne bo zgodilo in bomo cez par 10 let ob svojo drzavo. Sreca imam flat na hrvaskem, da tja spizdim ko bo hudo.
Rešitve po moje več ni. Kot rečeno bodo čez 30 let večina tu priseljenci. Eni politični liniji je pač to v interesu, ker so to njihovi volivci in jih preprosto povedano boli kurac za narod. Ampak ta narod druge države nikdar več ne bo dobil. Ni tako lahko priti do svoje države.
Vprašanje kako bo to vplivalo na prihodnje politično pozicioniranje. Recimo ali lahko pričakujemo stranko pri nas kot je Front National ali pa Wilders, ali pa recimo tista romunska AUR al kaj so že, alipa Konfederacja na Poljskem, Slovaki so imeli SNS in Republiko itd. (poglejte na Wikipedii se mi ne da opisovat programov).
Resni.ca bo IMHO samo prvi, v bistvu neuspešni poizkus.
Torej tisti, ki trdite, da je SDS "skrajno"-desna, govorimo o možnosti, da pride 100X bolj desna stranka kot je SDS v vseh pogledih.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()

SDS niti ni desna, kaj šele skrajno.
Ja saj to trdim stalno.
In ne vem, a se levica zaveda, da je zajebala, da je že eno benigno SDS (ki viša penzije penzičem in ima bogate socialne programe, zastonj vrtce, sprovede pa kakšno manjšo dohodninsko reformo) označila za "skrajno"???

Scaramouche3 ::
Desnica bi se morala spremenit v desnico, ki sprejme ostale Slovane v svoj krog, to pa noče in nas enači kot ne-evropske priseljence,iste kot so Arabci,Afričani in Azijci.
Zato pa vidiš ko ima JJ svoja zborovanja, samo 50plus..
Ta stranka bo propadla...

Podrobnost z zda je zgolj slučajna:
Iz sporočila:
https://slo-tech.com/forum/t814737/p857...
mora že bit, ker je praktično ni.
Delež javnega dolga v BDP
Slovenija
2020 ~80 %
2021–2022 ~73–75 %
2023 ~68 %
2024 ~67 %
USA
2020 ~129 %
2021–2023 ~124 %
2024 ~124 %
pri približno enaki gospodarski rasti

mtosev ::
Fajn, da smo znižali dolg.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev, nejclp: drži, dolg je (relativno) znižan, to je super, top shit, d'best. Podpišem takoj. Odlično.
Tudi nam je njegovo rast uspelo 2x zaustaviti. Najprej znižan iz cca nad 80% leta 2012-2014 na cca 65% 2019, potem COVID šok, pospok na 80% ampak se ustavi in do 2025 spet nazaj na 67%. Torej smo nazaj na pozitivni trajektoriji kot 2019 pred COVID-om.
AMPAK: Riziko je morebitni hud finančni šok, ki spet zadevo lahko na hitro - če ob ukrepanjih zamudiš, napačno nastaviš davke/porabo (beri: kot je to zasral Križanič jesen 2008/2009) - nam kot majhni državi lahko eksplodira hitro ne samo na 80% ampak na 100%. To pa se potem zaje v delež, ki je v proračunu namenjen za tekoče odplačevanje obresti (kjer se še pribitki povečajo).
Slovenija kot majhna država bi morala trenutno raven še prepoloviti. Mi bi morali imeti zadolženost države dolgoročno na max 40%. Več ne.
Tudi nam je njegovo rast uspelo 2x zaustaviti. Najprej znižan iz cca nad 80% leta 2012-2014 na cca 65% 2019, potem COVID šok, pospok na 80% ampak se ustavi in do 2025 spet nazaj na 67%. Torej smo nazaj na pozitivni trajektoriji kot 2019 pred COVID-om.
AMPAK: Riziko je morebitni hud finančni šok, ki spet zadevo lahko na hitro - če ob ukrepanjih zamudiš, napačno nastaviš davke/porabo (beri: kot je to zasral Križanič jesen 2008/2009) - nam kot majhni državi lahko eksplodira hitro ne samo na 80% ampak na 100%. To pa se potem zaje v delež, ki je v proračunu namenjen za tekoče odplačevanje obresti (kjer se še pribitki povečajo).
Slovenija kot majhna država bi morala trenutno raven še prepoloviti. Mi bi morali imeti zadolženost države dolgoročno na max 40%. Več ne.

chucki ::
Podrobnost z zda je zgolj slučajna:
Iz sporočila:
https://slo-tech.com/forum/t814737/p857...
mora že bit, ker je praktično ni.
Delež javnega dolga v BDP
Slovenija
2020 ~80 %
2021–2022 ~73–75 %
2023 ~68 %
2024 ~67 %
USA
2020 ~129 %
2021–2023 ~124 %
2024 ~124 %
pri približno enaki gospodarski rasti
Poglej za Hrvasko kako so dosti boljsi kot mi
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Utk ::
Če bi Logar imel samo pol levega jajca, bi svojo stranko poimenoval Desnica. Lahko sodelujemo, ampak naj bo jasno da je nasprotje tega na levi.

Če bi Logar imel samo pol levega jajca, bi svojo stranko poimenoval Desnica. Lahko sodelujemo, ampak naj bo jasno da je nasprotje tega na levi.
Logar je JJ mini me.
Janša je hotel celo da njegov protegee zgleda kot on..
Ona dva sta povezana, ko bo čas bosta šla v koalicijo, ker je JJ trenutno radioaktiven, bo čakal da se Logar dvigne, potem pa JJ operira kot um te koalicije....

Tole in tole za začetek o javnih dolgovih glede na bdp po državah. Naj nekdo napravi bolj konkretno prezentacijo (tudi z AI bo verjetno za silo) ali ostane spet vse na socialcu?
Zgodovina sprememb…

Poglej za Hrvasko kako so dosti boljsi kot mi
Jah, preseli se, kaj čakaš. Al pa poglej za Bosno, je še boljša.
SDS niti ni desna, kaj šele skrajno.
Jasno, SDS je fašistoidna. Za fašiste težko rečemo, da so skrajno desno, tudi Hitler se ni imel za desnega, ampak je vedno poudarjal, da nacisti niso ne levo ne desno. Ker vprašanje, kdo je bolj skrajno desno, klasični konservativci ali fašisti? Konservativci niso ravno radikalni, nočejo sprememb, ampak ohranjanje tradicionalnih vrednot, fašisti pa so radikalni, hočejo spremembe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()

Ja ko so desni na oblasti se govori "pa kaj, v Avstriji so še zmeraj jurja večje plače", ko so levi na oblasti se govori "pa kaj, na Hrvaškem je še slabše", zdaj smo na "v Bosni je še slabše", po še enem mandatu nam bi pa že zmanjkalo počasi primerjav...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Scaramouche3 je izjavil:
samo 50plus..
Sem dokaj prepričan, da je na temle forumu povprečna starost tudi 50.

Ja, naganjanje razrednih sovražnikov nikakor ni neznanka v tej regiji, že od nekdaj, niti ne kaže, da bo kaj drugače :(

Ja ko so desni na oblasti se govori "pa kaj, v Avstriji so še zmeraj jurja večje plače", ko so levi na oblasti se govori "pa kaj, na Hrvaškem je še slabše", zdaj smo na "v Bosni je še slabše", po še enem mandatu nam bi pa že zmanjkalo počasi primerjav...
Kako je na Hrvaškem in v Bosni slabše, če je pa boljše in se boste tja selili?

Scaramouche3 je izjavil:
samo 50plus..
Sem dokaj prepričan, da je na temle forumu povprečna starost tudi 50.
Tudi če bi bila, nima veze, govorimo o politiki in možnosti stranke,ki temelji na domobrancih in 90ih,kjer so moč dobili z hujskanjem naroda proti exyu populaciji.
Vidi se,da bo nova desnica morala biti nekaj drugega, ker to je že izpeta pesem...

Bonitetne hiše, Slovenia bonitetna ocena AA,
https://www.delo.si/novice/slovenija/sl...
A+
https://www.delo.si/razno/rating-agenci...
Malidelničar:
Bonitetne hiše ------ Malidelničar.
Hudiča, težko se je odločit.
A+
Malidelničar:
Malidelničar je izjavil:
Bonitetne hiše ------ Malidelničar.
Hudiča, težko se je odločit.

Si ti prišel v svojem šolanju kdaj do odvodov?
Najbrž ne, ti bom razložil z letalom. Če začne padat na 10 km višine, ne rabi zadet v tla, da se začne panika. Vsak z iq nad 76 že prej vidi kam gre stvar.

Si ti prišel v svojem šolanju kdaj do odvodov?
Najbrž ne, ti bom razložil z letalom. Če začne padat na 10 km višine, ne rabi zadet v tla, da se začne panika. Vsak z iq nad 76 že prej vidi kam gre stvar.
Utk: na to jaz opozarjam. Da je pri nas (zaradi majhnosti) ob finančni paniki težava višina dolga relativno in absolutno in še posebej ob hitrem padcu rasti BDP. Finančna kriza se lahko hitro razvije, v pol leta do enem letu.
Takrat rejting AA hitro lahko pade in naslednje leto NOBENEGA VEČ ne bo zanimalo, da smo takrat imeli AA.
Samo na to opozarjam: izjemno velike rizike, kar se tiče Slovenije.
Seveda pa se nam vse lahko lepo poide in je slovenska levica imela prav.
In bomo s takšnim finančnim upravljanjem, 2035 imeli AA, 50% dolga v BDP, 0,8% inflacije in 4,4% rasti BDP/letno. Super, odlično.
Sam sem glede tega skeptičen.

Meni pade iq vsakič ko preberem kaj tvojega.
pomoje si že blizu enomestni cifri
ja sej, drugi bomo delal, ti boš pa socialko vlekel in delegiral, kaj naj bi kdo delal in odkod naj bi podatke vlekel
Tako je, zato imam takšen vzdevek, da je jasno... Podobno kot vrhuuuunski manager...
Zanimivo, da je Klakočarjeva dokaj visoko na lojtrah politikov. zgleda niso vsi zafrustrirani
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()

Zanimivo, da je Klakočarjeva dokaj visoko na lojtrah politikov. zgleda niso vsi zafrustrirani
Lojtra gor, lojtra dol - sploh v Sloveniji...
Zgodovina sprememb…

Evo, vlada se dviga v anketah, prodor Resni.ce:
https://x.com/EuropeElects/status/19546...

Malidelničar je izjavil:
Evo, vlada se dviga v anketah, prodor Resni.ce:
hm, piše fieldwork, to zgleda pomeni, da so ßli na teren, se pravi so vzorčili po registru prebivalstva, a je kje več o metodologiji?

sem šel gledat, teli Resnica, so se razvili v ene desne populiste, skor kot Afd, mogoče bo pa ta taprava za desnega slovana
Hvala.
S teboj se ni mogoče, nejclp ali kaj si že, QED :D
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- odbrisalo: Samael ()

sem šel gledat, teli Resnica, so se razvili v ene desne populiste, skor kot Afd, mogoče bo pa ta taprava za desnega slovana
Kaj pa je zate popolna stranka? Anti slovanska, pro afriška, kjer so migracije neomejene in vsak ki se s tem ne strinja ga zmerjajo z nacijem.
Medtem pa obratno ne obstaja, oni imajo pravico do svojih držav.
Zato pa levica izgublja, namesto da bi predstavila rešitev problemov v državi, kako zgraditi več stanovanj za svoje ljudi, bi to raje za migrante, ker vedo da bodo oni volili socializem in komunizem.
To pa posledično dviguje drug ekstrem, populistične stranke desnice,ki bodo edine bile proti temu in tako bodo dobili moč.
Sami ste krivi, da nimamo centrizma, mislite da ste sredina, ste pa ekstrem,ki dviguje drug ekstrem.
In če JJ spet dobi moč, bom jaz njegov nasprotnik, tako kot sem nasprotnik vseh desničarjev na tem forumu...
Zgodovina sprememb…

Kanban ::
Bonitetne hiše, Slovenia bonitetna ocena AA,
A+
https://english.sta.si/1336760/fitch-co...
Nov 11, 2008, 17:33
Ljubljana, 11 November - Fitch, the credit rating agency, has affirmed Slovenia's issuer default ratings at "AA" with a stable outlook, the Finance Ministry said Tuesday.

Scaramouche3 je izjavil:
Kaj pa je zate popolna stranka? Anti slovanska, pro afriška, kjer so migracije neomejene in vsak ki se s tem ne strinja ga zmerjajo z nacijem.
Medtem pa obratno ne obstaja, oni imajo pravico do svojih držav.
Zato pa levica izgublja, namesto da bi predstavila rešitev problemov v državi, kako zgraditi več stanovanj za svoje ljudi, bi to raje za migrante, ker vedo da bodo oni volili socializem in komunizem.
To pa posledično dviguje drug ekstrem, populistične stranke desnice,ki bodo edine bile proti temu in tako bodo dobili moč.
Sami ste krivi, da nimamo centrizma, mislite da ste sredina, ste pa ekstrem,ki dviguje drug ekstrem.
In če JJ spet dobi moč, bom jaz njegov nasprotnik, tako kot sem nasprotnik vseh desničarjev na tem forumu...
ja sem mislil, da je Resnica primerna zate, ne me napadat, pejt pogledat njihov program.
plus, ma ne rečt, da smo levaki antislovanski, saj stanovanja itak z une na ić gradimo, so mi desnjaki tukaj povedali.
Zgodovina sprememb…