Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi

bbbbbb2024 ::
2. 5-6% za Logarja je močno podcenjeno ampak njegov uspeh bo odvisen predvsem od tega kaj naredi Prebilič. Če Prebilič totalno propade in gre torej Logar proti Golobu na sredini, bo Logar prišel skoraj v rang Jajota.
To podpišem. Prebilič verjetno ne bo šel k Logarju, čeprav - ni za 2x reči. Če strici ne podprejo Prebiliča, vsaj doslej ga niso, zdaj lahko strici potegnejo iz klobuka novo faco.
Prebilič bo ostal na suhem, bolj kot si je predstavljal. Prebilič se ne bo odpovedal mestu poslanca EU. Prebilič je še bolj v svoji komfortni coni, kot je bil prej.
Kolikor Logarja poznam, bo pragmatično k sebi vzel vsakega solidnega. Če gre Prebilič k Logarju (če ga strici ne podprejo), Prebilič ne bo šel do pasa gol v boj, ko Rambo. Prebilič lahko gre k Logarju pred ali po volitvah. Če po - bo njegova cena - majhna. Saj to bomo videli hitro.

nejclp ::

Malidelničar ::
bbbbbb2024, Windlass: moja tretja točka izhaja iz tega - ne vem, morda precenjujem Prebiliča - recimo a ni opcija, da bi Prebilič sam sebi rekel "Jebemti, jaz sem en pragmatični levo-sredinski, relatovno social-demokratski, želim iti samostojno na svojo politično pot, ne bo me en Kučan ali pa bivši LDS komandiral od zadaj, sem sposoben, zgledoval se bom po Pahorju."
P.S. tudi se mi je zdel Prebilič na predsedniških najboljši med trojčkom Musarca-Brglez_Prebilič
P.S. tudi se mi je zdel Prebilič na predsedniških najboljši med trojčkom Musarca-Brglez_Prebilič
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

lynxslo5 ::
Tvoj župan Janković podpira četnike, ki so na oblasti v Srbiji, pa te to seveda ne moti.
Najbrž te ne moti tudi Matjaž Nemec skupaj s Ceco.
lol, pa dajmo pobebavit do konca.
Tebe najbrž tudi ne moti Eva Irgl, prej Jajotova, zdaj Logarjeva, skupaj s četniškim vojvodo?
Mene seveda moti Eva Irgl.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

Windlass ::
bbbbbb2024 je izjavil:
2. 5-6% za Logarja je močno podcenjeno ampak njegov uspeh bo odvisen predvsem od tega kaj naredi Prebilič. Če Prebilič totalno propade in gre torej Logar proti Golobu na sredini, bo Logar prišel skoraj v rang Jajota.
To podpišem. Prebilič verjetno ne bo šel k Logarju, čeprav - ni za 2x reči. Če strici ne podprejo Prebiliča, vsaj doslej ga niso, zdaj lahko strici potegnejo iz klobuka novo faco.
Prebilič bo ostal na suhem, bolj kot si je predstavljal. Prebilič se ne bo odpovedal mestu poslanca EU. Prebilič je še bolj v svoji komfortni coni, kot je bil prej.
Kolikor Logarja poznam, bo pragmatično k sebi vzel vsakega solidnega. Če gre Prebilič k Logarju (če ga strici ne podprejo), Prebilič ne bo šel do pasa gol v boj, ko Rambo. Prebilič lahko gre k Logarju pred ali po volitvah. Če po - bo njegova cena - majhna. Saj to bomo videli hitro.
Jaz si želim, da si Prebilič v bistvu premisli in ostane v EU parlamentu in da se za amorfno gmoto na sredini pomerita Golob in Logar.
Pa zadovoljen sem, da Čeferin noče iz stolčka na UEFI, da bi ril po tem blatu od slovenske politike (kdo bi mu zameril). Ampak Čeferin bi bil Kučkotova očitna rešitev, za šmorn od Goloba in ne vem kako ljudi ne odbija to podeljevanje licenc iz Murgl.
Malidelničar je izjavil:
bbbbbb2024, Windlass: moja tretja točka izhaja iz tega - ne vem, morda precenjujem Prebiliča - recimo a ni opcija, da bi Prebilič sam sebi rekel "Jebemti, jaz sem en pragmatični levo-sredinski, relatovno social-demokratski, želim iti samostojno na svojo politično pot, ne bo me en Kučan ali pa bivši LDS komandiral od zadaj, sem sposoben, zgledoval se bom po Pahorju."
Lej, sej fair-play, js ga pač ne maram, ni nujno da se strinjamo. Med drugim mu zamerim, da je v rusko-ukrajinskem konfliktu ubral kvazi-mirovniško linijo s katero se jaz pač ne strinjam. Ampak ni samo to, v večini vprašanj o vodenju države sta mi Logar in NSI (in tudi JJ) preprosto bližje. Simple as that.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Windlass ()

delavec44 ::

111111111111 ::
Mene je en kreten v Ponikvah med gobarjenjem že ogrožal in ni bil Rom. Na misel mi ne pride, da bi zaradi tega zahteval pogrom nad dolenjci.
Če nabiraš gobe v vrečke in nosiš ven na kile. zraven pa brcaš tiste, ki jih ne poznaš, lomiš veje in uničuješ podrastje... Te nekdo mora naučiti bontona. Včasih tudi s kako vzgojno, da se te kaj prime.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Malidelničar je izjavil:
Prebilič je zgleda hotel nekaj več, ker sicer se ne bi loteval ne vem, predsedniških volitev. Na EU volitvah se je vsaj meni pokazal kot zmeren. To ga je takrat "izstrelilo" v orbito. Ne vem, pragmatično lahko rečeš, da nekih ultra dobrih kandidatov ni bilo, pa je potem tudi on dober.
Potem je realnost prišla malo za Prebiličem. Za začetek - v Kočevju ni pokazal nič kaj ekstra. Kot nadaljevanje - stranka Vesna mu je ušla, potem ko se je malo zapletel v dvoboj, kdo je vse to plačal.
Saj jaz vem, od kod ta dvoboj. EU poslanci ponavadi dobijo debele denarje, pa je potem pričakovanje stranke:
a) da donira nazaj stranki
b) da kot svoje pomočnike jemlje nekoga iz stranke (da še oni dobijo malo denarja)
V tej točki Prebilič očitno ni hotel več sodelovati (kar meče čudno luč na njega). Vesna je ugotovila, da bo na suhem za naslednje volitve, ter so ušli z Levico, ki je verjetno tudi ugotovila, da bo morda zaradi razprtij (Tomička, pa sedaj Kordiš) tudi na suhem. Da pa skupaj morda dobijo organskih 4%. To je priblino ista kalkulacija, kot jo je imela Konkretno.
Prebilič je v tej točki napovedal oziroma se je odzval na pričakovanja, da bo morda on nov obraz. Pač jebiga morda prenovljen. Prebilič toliko denarja nima, od svoje plačke ne bo dal nič. Če drugo ne, za Svobodo je Golob prispeval 100k (Vukovićka) in to je dejstvo, ki ga strici niso spregledali. Bi Prebilič lahko dal 100k? Jah, morda 50k svojih (od plačke) in 50k sposojenih.
Samo lubčki moji, to se ne bo zgodilo. Potem je Prebilič itak rekel, da se bo on podal na to, če strici skeširajo vse zanj.
Zdaj, če morajo strici skeširati vse iz nule, pa Prebilič ni najbolj karizmatična opcija. Strici lahko vedno potegnejo nekoga, ter skeširajo cca 500k, kolikor je potrebno, da je nekdo količkaj resen kandidat.
Zato mislim, da Prebilič ne bo tisti nov obraz. Če bo že kdo, bo to nekdo drug.
In tukaj mislim, da utegne Prebilič lepo zaviti k Logarju. Ampak verjetno mu bo Logar razložil, kaj se pričakuje od EU poslanca (=nekaj keša). V tej točki, verjetno, ali bo Prebilič nekaj skeširal in našel varen dom. Ali pa soliral, pobral ves keš in se v najslabšem primeru potem nekam prerinil v Bruslju. Tam služb vendarle ne manjka. Zdaj ta hip, pač Prebilič sicer bo ustanovil stranko, ampak potem bo čakal na strice, kaj strici porečejo.
Strici pa sicer verjetno že tudi iščejo druge opcije. Je pa ena stvar. Novi obraz se bo moral pripraviti, da bo to one-time-use-only. Vsaj taka je zgodovina novih obrazov. Najmanj Čeferini potem odpadejo. Ampak strici imajo denar, tako da pustimo se presenetiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()

Scaramouche3 ::
Scaramouche3 je izjavil:
harmonkar9 je izjavil:
Zato se mu uprimo in močno podprimo Gospoda Janšo.
On ne zmore da se nebi družil z nacisti in fašisti..
Tvoj župan Janković podpira četnike, ki so na oblasti v Srbiji, pa te to seveda ne moti.
Najbrž te ne moti tudi Matjaž Nemec skupaj s Ceco.
500.000 hrvaških domoljubov na koncertu Thompsona je pa garant, da ne bo nikoli več Jugoslavije in to vas nekatere zelo peče.
Seveda me moti, mislim da bi moral ostati tukaj in samo biti političen, torej samo na strani diplomacije!
A tebe moti JJ in njegovo koketiranje z ustaši in domobranci?

500.000 hrvaških domoljubov na koncertu Thompsona je pa garant, da ne bo nikoli več Jugoslavije in to vas nekatere zelo peče.
mene bolj skrbi , da bo podalpska Hrvaška
Zakaj bi si Hrvaška kvarila povprečje.
patetični avtošovinistični podalpski hrvatar.
111111111111 je izjavil:
Mene je en kreten v Ponikvah med gobarjenjem že ogrožal in ni bil Rom. Na misel mi ne pride, da bi zaradi tega zahteval pogrom nad dolenjci.
Če nabiraš gobe v vrečke in nosiš ven na kile. zraven pa brcaš tiste, ki jih ne poznaš, lomiš veje in uničuješ podrastje... Te nekdo mora naučiti bontona. Včasih tudi s kako vzgojno, da se te kaj prime.
hudiča, videti je, da okupiram dobršen del ostanka tvojih možganov.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()

Fašiste je treba izpostavljat, da nikoli več ne boste mogli priti na oblast.

primoz4p ::
Malidelničar je izjavil:
Dobra debata. Moram povedati, da ste boljši kot komentatorji na MMC Rtvslo in 24ur.
Mene glede razporeditve na volitvah mučijo sledeče neznanke, pa ne vem kaj si mislite ostali:
1. Glih zadnjič me je moja draga opozorila, da je slišala od kolegic (ki delajo v socialnovarstvenem fohu), da ima Golob ima kar močno kampanijo nazadnje po domovih za ostarele recimo. Ali lahko s populističnim pristopom še vedno dobi 25-30% oz. celo zmaga? Meni se to zdi znanstvena fantastika.
2. Logar se mi zdi, da presenetljivo solidno deluje in imam vedno občutek, da ima večji potencial kot se mu ga pripisuje (nekateri pravijo, da lahko pride do max 5-6%).
3. Če bo Prebilič po ustanovitvi stranke recimo oktobra-decembra šibak, ali je možno, da pragmatično vstopi k Logarju?
4. SDS ima presenetljivo močno mobilizacijo, ogromno novih članov dobivajo, imajo aktivacijo med mladimi. Je možno, da JJ gre tokrat krepko krepko čez 300k z močno aktivacijo na terenu? To je po mojem njegov cilj vsaj 300k-350k. Menite, da je realno? (P.S. v najhujši anti-JJ gonji je 2022 dobil 20k glasov več kot prejšnje volitve)
1. V sosedni temi sem prebral naslednji komentar:" ... Bmk, sam ne mislim nič graditi kot tudi do zdaj nikoli nisem, kaj bodo počeli drugi in tisti, ki dobijo moj delež po smrti (ni potomcev in jih tudi ne bo), pa ni moj problem." in se zamislil.
https://slo-tech.com/forum/t843481/p855...

CiClon ::
Ta tema je lep dokaz na kak način se volilčki odločajo. Kaki davki, reforme, vizije, zeleni prehodi, neprehodi... mah kje, koga to briga! Tu se prikazujejo domobranci, fašisti, NDH
važna je vojna pred 100 leti, to nas pali! Verjetno se kdo odloča še na podlagi bitke pri Kadešu in kdo je bil za kero stran. Ali pa vsaj o bojih z avarskim kaganatom.
Boljše ne bo
demokracija pa to.

Boljše ne bo

111111111111 je izjavil:
Fašiste je treba izpostavljat, da nikoli več ne boste mogli priti na oblast.
reče tip, ki bi volil Trumpa, Putina, Hitlerja in Orbana.

Ta tema je lep dokaz na kak način se volilčki odločajo. Kaki davki, reforme, vizije, zeleni prehodi, neprehodi... mah kje, koga to briga! Tu se prikazujejo domobranci, fašisti, NDHvažna je vojna pred 100 leti, to nas pali! Verjetno se kdo odloča še na podlagi bitke pri Kadešu in kdo je bil za kero stran. Ali pa vsaj o bojih z avarskim kaganatom.
Boljše ne bodemokracija pa to.
kera stran pa začne nabijati o povojnih pobojih, v trenutku, ko se omeni kaj, kar ni desna politika?

fur80 ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Če bo desnica pametna ne bo šla direktno napadati kandidatov levih strank, sploh Goloba jaz med volilno kampanjo, če bi bil desni ne bi omenjal, pač vlado nasploh na osebni nivo pa se ne bi spuščal. Zakaj?
Ker to pri Slovencih naredi kontra učinek in vedno skoraj volimo, volijo žrtev. Če Golob ne bi bil tako odstavljen, popljuvan in pokazan kot žrtev nikoli in nikdar ne bi dobil toliko glasov.
Spomnite se tudi predsedniških volitev med Peterletnom in Turkom, ker je bil Peterle velik fovorit, potem je pa na soočenjih tako nespretno, nerodno in direktno napadal Turka, on pa obdržal premetano normalen nivo in evo je šla zmaga po vodi in to velika razlika.
Logar bi bil skoraj predsednik, ker je ostal pokončen in normalen, nežaljiv, če se ne bi slikal po 1. krogu z Janšu po večeru volitev bi seveda v 2. krogu zmagal.
Če bi bil pa svetovalec levih, bi pa gnal tega Tomsona do onemoglosti na 1000 in 1 način in upal na zmago. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

https://www.rtvslo.si/slovenija/mesec-d...
Izgleda kot dobra ideja.
To se neke marksistične preživete metode in to od Meseca! Za varčevanje imamo delnice, banke, zlato,...
Si predstavljaš, da potem odpustijo delavca, ki ne bo hotel dati $$$ v podjetje kjer dela? :D Za primer pa dajo S Ameriko!!!! :D In to Mesec! :D A je bil kdaj v S Ameriki in imel tam firmo in kako tam delujejo davki? :D
Zgodovina sprememb…

Zigerion ::
Izgleda kot dobra ideja.
Dokler je ni treba dejansko izvesti. Mesec pač teoretizira, ko se je imel priložnost dokazati pri MLM je ostalo samo pri ideji in obljubah. https://forbes.n1info.si/novice/vprasan...

bbbbbb2024 je izjavil:
Če bo desnica pametna ne bo šla direktno napadati kandidatov levih strank, sploh Goloba jaz med volilno kampanjo, če bi bil desni ne bi omenjal, pač vlado nasploh na osebni nivo pa se ne bi spuščal. Zakaj?
Ker to pri Slovencih naredi kontra učinek in vedno skoraj volimo, volijo žrtev. Če Golob ne bi bil tako odstavljen, popljuvan in pokazan kot žrtev nikoli in nikdar ne bi dobil toliko glasov.
Spomnite se tudi predsedniških volitev med Peterletnom in Turkom, ker je bil Peterle velik fovorit, potem je pa na soočenjih tako nespretno, nerodno in direktno napadal Turka, on pa obdržal premetano normalen nivo in evo je šla zmaga po vodi in to velika razlika.
Logar bi bil skoraj predsednik, ker je ostal pokončen in normalen, nežaljiv, če se ne bi slikal po 1. krogu z Janšu po večeru volitev bi seveda v 2. krogu zmagal.
Če bi bil pa svetovalec levih, bi pa gnal tega Tomsona do onemoglosti na 1000 in 1 način in upal na zmago. :D
Verjetno imaš prav.
Zato bi po mojem tu imel Logar prednost.
Čeprav v zadnji kampaniji je bil JJ presenetljivo zelo miren (zato je ohranil soliden rezultat, na soočenjih ni pogorel in je zato dobil celo 20k glasov več).
Če bosta oba Logar in JJ mirna (tudi ob provokacijah s Thompsonom, ki vseeno ni problem) potem bo tu zanimivo, kateri del levice bo agresiven.
Sam bi vseeno stavil, da bo na levi najbolj miren Prebilič.
In bo potem državniško izpadel trojček Prebilič-Logar-JJ.

Izgleda kot dobra ideja.
Dokler je ni treba dejansko izvesti. Mesec pač teoretizira, ko se je imel priložnost dokazati pri MLM je ostalo samo pri ideji in obljubah. https://forbes.n1info.si/novice/vprasan...
v Domelu in Dewesoftu so izvedli in zgleda funkcionira.

dronyx ::
Bon za 100 evrov za nakup šolskih potrebščin?
Se vidi, da se bližajo volitve. Jaz bi prosil, če lahko 100 € država da še za registracijo avta, ker to je tudi za mnoge veliko finančno breme.
Sicer mi je šlo zadnjič na smeh, ko sem poslušal Goloba, kako je razlagal, da imamo pri nas brezplačno otroško varstvo, šolstvo, zdravstvo in ne vem še kaj. Samo potem greš pa gledal številke, gredo pa za to dobesedno milijarde. Od kje, če je vse to brezplačno? ?
Se vidi, da se bližajo volitve. Jaz bi prosil, če lahko 100 € država da še za registracijo avta, ker to je tudi za mnoge veliko finančno breme.

Sicer mi je šlo zadnjič na smeh, ko sem poslušal Goloba, kako je razlagal, da imamo pri nas brezplačno otroško varstvo, šolstvo, zdravstvo in ne vem še kaj. Samo potem greš pa gledal številke, gredo pa za to dobesedno milijarde. Od kje, če je vse to brezplačno? ?

Daniel ::
Krasno so se to spomnili sedaj, ko je večina že naročila in plačala vse za naslednje leto.

delavec44 ::
Sedaj so še učbeniki zastonj preko učbeniških skladov. V prvi triadi celo delovni zvezki. Mi (mišljeno, ko sem jaz hodil v OŠ in SŠ) smo morali vse to kupiti.
Kdor nima 100EUR 1x na leto za šolske potrebščine, potem niti otroka ne more vzdrževati. Pa če malo loviš akcije, se da nabaviti za manj.
Kdor nima 100EUR 1x na leto za šolske potrebščine, potem niti otroka ne more vzdrževati. Pa če malo loviš akcije, se da nabaviti za manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Malidelničar je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
Verjetno imaš prav.
Zato bi po mojem tu imel Logar prednost.
Čeprav v zadnji kampaniji je bil JJ presenetljivo zelo miren (zato je ohranil soliden rezultat, na soočenjih ni pogorel in je zato dobil celo 20k glasov več).
![]()
Spomni se kako je Golob jokal na TV in lajal kako krivicu so mu naredili, da so ga zamenjali, na robu solz, kot da doma nima za sendvič, tolko, da ni bil na 1919. :D Tam so mu naredili tako reklamo, ki je ne moreš dobiti pa, če si miljonar v Sloveniji. Genij, ki so ga politično odstavili iz mega uspešne firme in to po krivici! :D Še jaz sem dobil občutek, kot da so odstavili kakega Muska,... :D
Zgodovina sprememb…

fur80: ja ampak ta Golobovp pristop ne bo več deloval.
Na levi neke predvolilne koalicije, kot je bila v Franciji na zadnjih volitvah (Nouveau Front Populaire) ne vidim.
Če primerjamo - po tvojih dobrih opažanjih - glede na nastope Goloba v zadnji kampaniji, bo v tej kampaniji on imel konkurenco na levi. Ki ga ne bo sprejela za leaderja bloka.
Zanimivo bo opazovati, kako Golob nastopa, če/ko je agresiven.
In kako izpade, če postaja Golob v soočenjih agresiven, JJ mu pa odgovarja mirno in izpade bolj 'composed'.
Plus, če bo Golob začel z izpadi, ali Logar in Prebilič to vidita kot šanso za argumentiran protinapad, da sama izpadeta večja državnika.
Na levi neke predvolilne koalicije, kot je bila v Franciji na zadnjih volitvah (Nouveau Front Populaire) ne vidim.
Če primerjamo - po tvojih dobrih opažanjih - glede na nastope Goloba v zadnji kampaniji, bo v tej kampaniji on imel konkurenco na levi. Ki ga ne bo sprejela za leaderja bloka.
In kako izpade, če postaja Golob v soočenjih agresiven, JJ mu pa odgovarja mirno in izpade bolj 'composed'.
Plus, če bo Golob začel z izpadi, ali Logar in Prebilič to vidita kot šanso za argumentiran protinapad, da sama izpadeta večja državnika.

Izgleda kot dobra ideja.
Pa ja, mogoče tam ko imajo 3000EUR do 6000EUR brute plače. V USA je povprečna plača se mi zdi, da okoli 8000$. Pa tam boš ja vlagal, kaj bo vlagal delavec v Sloveniji z neto plačo 1000EUR kam boš kaj dal, tistih 50EUR na mesec, ki jih je večina sposobna našparati še mogoče in potem bodo pričakovali, da boš to dal še v firmo nazaj, če za kruh nimamo! Vsak normalen bo vzel za božič ven tisto mizerijo in kupo frocom darila. A če bo šla firma f k.... bodo pa delavci potem dolžni upnikom?
Zgodovina sprememb…

Ko firma laufa je komercialna, ko začne pušit je pa "naša" in od vseh, tako kot naše banke! :D
Tem na vladi še sedaj ni jasno, da so plače preveč obdavčene in da ljudje nimajo nikakršne besede kam bi dali ta denar od davkov. :D Sedaj bodo pa to rešili z delavsko zadrugo? :D Kaj si ja nor malo.
Tem na vladi še sedaj ni jasno, da so plače preveč obdavčene in da ljudje nimajo nikakršne besede kam bi dali ta denar od davkov. :D Sedaj bodo pa to rešili z delavsko zadrugo? :D Kaj si ja nor malo.
Zgodovina sprememb…

Vladi je jasno, volivnemu telesu ni jasno... Čisto nič ni jasno volivnemu telesu...
Jasno je tudi, da bodo delavske zadruge potrebovale tudi direktorja, tajnico in poslovni prostor, verjetno vsaka svojo. :D kaj si ja nor. :D Če nas 1000 skupaj vrže 1 % od plače vsak mesec ravno pokrijemo to! :D Drugih 50EUR pa daš not, če raste povprečno 11% kot pravi Mesec na mesec imaš v 1 letu 60EUR dobička. Bravo! :D Me zadnjič kličejo iz ene delniške družbe in pošljejo papir, da imam še neke delnice nekje 120EUR, sem mu rekel, da super naj mi da na račun, potem je rekel, da vodenje teh mojih delnic, da me pride točno 120EUR za 2 let od kar so se prenesli k njim, pa sma naredila pobot, jaz nič on pa moje delnice! :D hahah noro no! :D
Zgodovina sprememb…

Izgleda kot dobra ideja.
O dewesoft je bilo včeraj na dnevniku.

harmonkar9 ::
Krasno so se to spomnili sedaj, ko je večina že naročila in plačala vse za naslednje leto.
Res je, pernati nima nobenega občutka za timing. Verjetno je tako neumen, da bi še med epidemijo delil turistične bone.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

Izgleda kot dobra ideja.
O dewesoft je bilo včeraj na dnevniku.
Ta zakon bo moral biti ukinjen takoj z naslednjo vlado. Slovenci so vedno popušili, kadar se je šlo samoupravni socializem v2.0. Model je bil vedno enak.
Vsi (ali večina) delavcev ima neke lastniške deleže. Nato se najde kerlc, ki začne te lastnike deleže kopičiti. Saj ne rabi 51%. Že s 30% pride do nekega odločujočega vpliva. Da se to ne bi videlo iz aviona, naredi eno luštkano lastniško hobotnico, ki zgleda ko ena križanka. Kup enih fake firm, ki so vse med sabo povezane, hkrati nikjer statusa povezane osebe (več kot 50% povezanosti).
Nato firmo obremeni, s kreditom, karkoli, preusmeri denarni tok, ipd.
Ne mine leto, je človek v Švici, lepo franke prešteva. Folk pa se med sabo gleda zmedeno.
Ni lastništvo za vsakega.

Levaki bi radi pobijali upokojence in forsirali travo. Gremo na referendum, Gospod Primc verjetno že zbira!

harmonkar9 je izjavil:
Levaki bi radi pobijali upokojence in forsirali travo. Gremo na referendum, Gospod Primc verjetno že zbira!
Jaz se strinjam z legalizacijo konoplje. Za zakon o prostovoljnem končanju življenja pa mi je vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

bbbbbb2024 je izjavil:
Ta zakon bo moral biti ukinjen takoj z naslednjo vlado. Slovenci so vedno popušili, kadar se je šlo samoupravni socializem v2.0. Model je bil vedno enak.
Vsi (ali večina) delavcev ima neke lastniške deleže. Nato se najde kerlc, ki začne te lastnike deleže kopičiti. Saj ne rabi 51%. Že s 30% pride do nekega odločujočega vpliva. Da se to ne bi videlo iz aviona, naredi eno luštkano lastniško hobotnico, ki zgleda ko ena križanka. Kup enih fake firm, ki so vse med sabo povezane, hkrati nikjer statusa povezane osebe (več kot 50% povezanosti).
Nato firmo obremeni, s kreditom, karkoli, preusmeri denarni tok, ipd.
Ne mine leto, je človek v Švici, lepo franke prešteva. Folk pa se med sabo gleda zmedeno.
Ni lastništvo za vsakega.
Se strinjam, lastništvo ni za tiste, ki delajo, ampak za tiste, ki znajo gospodariti. To kar ta švicarski gospod podjetnik na koncu doseže, moramo že mi v zakonodaji spobujat, da se ne izgublja časa vmes po nepotrebnem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

feryz ::
harmonkar9 je izjavil:
Levaki bi radi pobijali upokojence in forsirali travo. Gremo na referendum, Gospod Primc verjetno že zbira!Čak malo, saj na referendum o tem smo že šli in to so posledice le tega.
Al kolikokrat bi ti šel za isto zadevo? 1x mesečno?

Tisto je bil posvetovalni referendum, tako da ne velja. Zdaj moramo pa imet zakonodajnega, ki bo zavezujoč za eno leto.

reče tip, ki bi volil Trumpa, Putina, Hitlerja in Orbana.
Ne drži. Ampak ne bi volil Kamale, Goloba, Titota...
kera stran pa začne nabijati o povojnih pobojih, v trenutku, ko se omeni kaj, kar ni desna politika?
Leva
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

Ja pa ja de. V Domelu so narobe zastavili in so še vedno lastniki upokojenci. Precejšnja težava za razvoj podjetja.
Pri Dewsoftu je boljše zastavljeno, ampak imajo delavci 20% firme in omejeno naložbo - ne morejo postati lastniki.
To kar predlaga vlada je zadružništvo in to že obstaja in funkcionira. Samo je to čisto ena druga zadeva kot ta o kateri sanjajo Mesec&Company.
MLM to ne bo rešilo.
Bon za 100 evrov za nakup šolskih potrebščin?
Jaz z veseljem vzamem. To bi bilo prvo praktično darilo te vlade. Janševa je bila top. Sicer so kradli ampak so tudi meni dali.
Ravno nekje 400€ me pridejo šolske potrebščine za otroke.
Sedaj so še učbeniki zastonj preko učbeniških skladov. V prvi triadi celo delovni zvezki. Mi (mišljeno, ko sem jaz hodil v OŠ in SŠ) smo morali vse to kupiti.
Ma zame to pomeni 400€ pa sem pri denarju, pa bi mi to prav prišlo. Treba pa kupiti še torbe, peresnice barvice, tempare, zvezke, radirke, voščenke, glino, tinto, čopiče, itd...
Malidelničar je izjavil:
fur80: ja ampak ta Golobovp pristop ne bo več deloval.
Mah Golob bo dobil spet korono. :D Samo da ne bo treba biti v živo v studiu.
Moja kristalna kugla napoveduje, da se praktično ne bo udeleževal političnih srečanj, ker enostavno ne bo imel časa, ker bo še zadnji moment kradel, kar bo zmogel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

MojsterX ::
Na preiskovalno.si so vskup dali vse DOSEŽKE naše SVOBODE.
https://preiskovalno.si/clanek/svoboda-...
https://preiskovalno.si/clanek/svoboda-...

dronyx ::

harmonkar9 je izjavil:
Jaz se strinjam z legalizacijo konoplje. Za zakon o prostovoljnem končanju življenja pa mi je vseeno.
Jaz se ne strinjam, da so v legalizacijo konoplje vturili legalizacijo, da se lahko zadet voziš po cesti.

111111111111 je izjavil:
Moja kristalna kugla napoveduje, da se praktično ne bo udeleževal političnih srečanj, ker enostavno ne bo imel časa, ker bo še zadnji moment kradel, kar bo zmogel.
Verjetno se res ne bo udeleževal debat, ker sicer on sploh ne zna debatirati. Tam s slušalkami na ušesih nekaj preko ekrana žoka. Verjetno bo PRovcem, nevladnim prisklednikom in plačanim novinarčkom (ki jih bo moral zelo plačati) prepustil, da ga zagovarjajo. Tudi zato bo prav Golob osebno propadel. Če se bo pa udeleževal debat, pa bo dal debele obljube, da bo kar smešen. Ali pa floskule, češ kao 30 let se ni nihče problema lotil, pa smo se ga mi.
V vsakem primeru se mu slabo piše. Zvesti mu bodo ostali samo kadri, ki bi itak propadli brez njega, recimo Prlečka Sara Žibrat, od katere stara dva so oba odpustili iz policije, ker sta ponarejala potrdila o cepljenju.
Tudi tukaj se Golob razlikuje od Vučića (in Jankovića). Ona dva se lahko naredita majhna, če to situacija zahteva, medtem ko Golob še bolj bevska. To ga bo tudi pokopalo. Goloba namreč.

Jaz skoraj nič ne vem o poslancih Gibanja Svoboda - a menite, da je še kakšen normalen pri njih, ki bi lahko prestopil k Logarju kot je to naredil Tine Novak?
Oz. če bodo prestopali, do kdaj morajo to narediti, da jih bodo pri Logarju še želeli sprejeti, kjer bi prestop ocenili kot iskren in ne kot kruhoborstvo/oportunizem v zadnjem momentu?
Oz. če bodo prestopali, do kdaj morajo to narediti, da jih bodo pri Logarju še želeli sprejeti, kjer bi prestop ocenili kot iskren in ne kot kruhoborstvo/oportunizem v zadnjem momentu?

Malidelničar je izjavil:
Jaz skoraj nič ne vem o poslancih Gibanja Svoboda - a menite, da je še kakšen normalen pri njih, ki bi lahko prestopil k Logarju kot je to naredil Tine Novak?
Zdaj je to že mejno kruhoborstvo. Predvsem recimo poslanci, ki so to prvič (in zadnjič) v življenju, to je za premisliti, če jih vzeti k sebi.

Jaz upam, da naslednjo vlado ne bo vodil janša.