» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
97 / 101
»»

mtosev ::

Jaz še vedno mislim voliti za Logarja na prihajajočih volitvah. Prej sem LMŠ.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Windlass ::

nejclp je izjavil:

Od kao levih, oz. nedesnih, bo kvečem kaj Svobodi pobral, kakšne 5 procentov, ampak zgolj če bo pazljivo manevriral s standardno mantro o povezovanju in ne levi ne desni politiki.

Ne vem, se ne strinjam ampak mogoče precenjujem amorfno gmoto, ki ne spremlja dnevne politike. Zakaj bi kdo pri zdravi pameti volil že 5. instant faco brez parlamentarnih izkušenj, brez kakršne koli podpore na terenu (lokalnih odborov), vse kar bo imel je brezmejna kampanja na državni televiziji...

Ma fak, že vidim da bomo šli še 5ič na led s tem Prebiličem. Bemu mast..

dronyx ::

Levica ima tako močan propagandni stroj, vključno z državno RTV SLO, da če mene izberejo za naslednjega njihovega sanjskega kandidata, zlahka dobim 15% ali še več. Bi me pa razturili na Nova24TV, ker imam kar precej masla na glavi. :D

nejclp ::

Windlass je izjavil:

nejclp je izjavil:

Od kao levih, oz. nedesnih, bo kvečem kaj Svobodi pobral, kakšne 5 procentov, ampak zgolj če bo pazljivo manevriral s standardno mantro o povezovanju in ne levi ne desni politiki.

Ne vem, se ne strinjam ampak mogoče precenjujem amorfno gmoto, ki ne spremlja dnevne politike. Zakaj bi kdo pri zdravi pameti volil že 5. instant faco brez parlamentarnih izkušenj, brez kakršne koli podpore na terenu (lokalnih odborov), vse kar bo imel je brezmejna kampanja na državni televiziji...

Ma fak, že vidim da bomo šli še 5ič na led s tem Prebiličem. Bemu mast..

Logar bo pobral Svobodi 5%, ne Prebilič. Prebilič bo Svobodi pobral več.

MrStein ::

bbbbbb2024 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Nč, volitve bodo kmalu, prej kot v 1 letu.
Kdo mislite, da ima največ možnosti v trojčku Prebilič/Logar/Golob?

Prebilič, hands down.
Drugi niso novi obrazi.
Niso strel v temo.

Osebno menim, da Logar.

Fajn bi bilo, če bi ST imel nekakšen opomnik, da bi po volitvah to spet pogledala.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

CiClon ::

Prebilič nima pravega vzgonca.

Zanimivo je pogledat mal timeline za nazaj. Novembra 2021 zamenjajo Goloba kot direktorja GenI po treh mandatih (ker direktorjev ne smeš menjat po 10+ letih, oni morajo bit do smrti). Decembra 2021 je stranka Roberta Goloba že prva v anketah, čeprav ni še niti ustanovljena. Januarja 2022 je ustanovitev/prevzem stranke in od takrat naprej samo še bolj trdno na prvem mestu.

Ma za Prebiliča še levi strici cincajo al bi al nebi. Če se zdaj izvoli Prebiliča nismo nič manj kot osli, ki so šli 5ič na led.

Kar se tiče nekih sredinskih in kao blagih politikov je Logar objektivno boljša opcija. Prvič ima sam neprimerno več izkušenj v državnem zboru. Drugič ima pa očitno precej dobro mrežo na terenu. Mogoče kaj ne vidim ampak Prebilič se sploh ne more primerjati tukaj, sploh pa je odbijajoč s tem odnosom da želi imeti vse postlano in avtocesto do zmage. Bljak.

FireSnake ::

mtosev je izjavil:

Brez skrbi. Plačujemo dovolj davkov. Imamo stanovanje, ki ga oddajamo in imamo prijavljeno. Toliko o tem.

Ne! To ni dovolj!
Plačaj davek še od kripta!

Še več: imaš delnice in dobivaš dividende.
Si prijavil dohodek in plačal davek od teh prilivov?
Seveda nisi! In zato si v prekršku! Bi bilo fino, če bi FURS malo pogledal v to.

Podpiraš pa to, da bi drugi plačevali davke. Sam jih pa ne bi!
Sam pa utajaš in zavajaš. Da te ni sram!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

delavec44 ::

FireSnake je izjavil:

mtosev je izjavil:

Brez skrbi. Plačujemo dovolj davkov. Imamo stanovanje, ki ga oddajamo in imamo prijavljeno. Toliko o tem.

Ne! To ni dovolj!
Plačaj davek še od kripta!

Še več: imaš delnice in dobivaš dividende.
Si prijavil dohodek in plačal davek od teh prilivov?
Seveda nisi! In zato si v prekršku! Bi bilo fino, če bi FURS malo pogledal v to.

Podpiraš pa to, da bi drugi plačevali davke. Sam jih pa ne bi!
Sam pa utajaš in zavajaš. Da te ni sram!

Eni prijavijo še ločeno gospodinjstvo in cuzajo socialno pomoč. Delnic in kripta v tujini CSD ne vidi, prijavi pa itak noben čeprav so v prekršku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

mtosev je izjavil:

Upam, da v naslednjih letih zgradijo čim več stanovanj.

Zgoraj si pisal, da davkov ne bi plačeval a stanovanja bi pa imel.
Pa ti sploh kaj razmisliš preden pišeš?
Tipično levakarstvo: imeli bi a dali ne bi nič!

Utk ::

Mtosev je tako pošten in tako za davke, da vsakič ko nekomu za 10 eurov naloži windowse, teče to prijavit na furs. Ali ne?
Drugega pa tako ne dela.

mtosev je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Da, npr. ne prodaj kripta na koncu leta, ampak šele po novem letu :P

Davek žal ne mislim plačevati. Ne da se mi zajebavati s tem. Raje prodam in mam mir.

No, tako se ne dobi novih stanovanj.
Kdo bo pa dal za nova stanovanja? To, očitno, nočeš!

Windlass je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Osebno upam, da bo Logar dobil več procentov kot SDS, ker vsaj jaz Janše ne maram. Sem tudi že povedal zakaj. Ta revizionizem zgodovine in kopanje po kosteh v zemlji in neko poveličevanje domobranstva je zame NO-GO.

Moraš pa vedeti, da je ogromno ljudi volilo (do sedaj) SDS, ker realne izbire na sredini nikoli ni bilo. Ni bilo Drnovška v2.0. Jaz upam, da bo to Logar.

Po mojem da ne, relativni zmagovalec bo JJ, pa čeprav bi tudi jaz rajši videl, da bi bil Logar. Bo pa po mojem bližje kot bi bilo Jajotu udobno, to se pa zna zgodit.

Oboje pa mi je daleč ljubše od Prebiliča, ki pa mi je čisto mimo in upam da že zaradi pomanjkanja kadrov na terenu propade oz. ne pride nikamor (nekaj čemur dajeta tako Logar, kot Jajo ogromen pomen).

Edino kar bi rekel da bo problem pri Logarju.. on bi šel najprej v koalicijo z največjo stranko iz levega pola. Okej. Super. Plemenito. Ampak ne v Sloveniji, ne v trenutni klimi. Razočaran bi bil nad stabilnostjo in posledično operativnostjo lastne vlade in mi vsi z njim.

Moja napoved (pa ne da mi je to nujno najbolj intimna opcija):
- največ dobi Jajo
- nihče z leve noče z njim
- Logar (in NSI če pride v parlament) gresta z njim če dobijo skupaj zakonodajno večino, sicer pa ne

Golob ni več igralec na te šahovnici. Sicer smo vsi pogubljeni.

Če bi zraven bili še SNS bi bilo še bolje. To bi bil najboljši scenarij.

Takoj za volitvami pa ČISTKA po državnih uradih, da se rešimo golobizma!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

nejclp je izjavil:

MrStein je izjavil:

nejclp je izjavil:

MrStein je izjavil:

nejclp je izjavil:

"... enako kot, da bi jaz napisal..." naglas preberi, a ne čutiš, da ni OK? Mene je en kreten v Ponikvah med gobarjenjem že ogrožal in ni bil Rom. Na misel mi ne pride, da bi zaradi tega zahteval pogrom nad dolenjci.

Kaj ima to veze s čimerkoli? A poziva kdo na kaki pogrom?.

Aja, če kreten napiše, da bi cigane strpal v koncentracijska taborišča, temu se reče dokončna rešitev, maš prav, narobe termin sem uporabil.

Kateri kreten?

desnjakarski kreten, predvidevam.

Windlass je izjavil:

To bi moral biti cel medijski aparat na Logarjevi strani. Pa ne bodo, ker se še odločajo ali bi končno zapustili Goloba ali ne.
Logar itak jemlje glasove zgolj SDS IN Nsi, tistih par sredinskih lolekov je zanemarljivih.

Si shranim tole, da ti bom pokazal po volitvah.
Ko se boš bolj žrl, kot sedaj :))

Oznake za arhiv: volitve 2026, Logar, vlada, koalicija

FireSnake je izjavil:

Si shranim tole, da ti bom pokazal po volitvah.
Ko se boš bolj žrl, kot sedaj :))

Oznake za arhiv: volitve 2026, Logar, vlada, koalicija

jah, ne vem kaj te moti, a hočeš rečt, da bo Logar z leve kasiral kaj več?

Windlass je izjavil:

Ma za Prebiliča še levi strici cincajo al bi al nebi. Če se zdaj izvoli Prebiliča nismo nič manj kot osli, ki so šli 5ič na led.

Kar se tiče nekih sredinskih in kao blagih politikov je Logar objektivno boljša opcija. Prvič ima sam neprimerno več izkušenj v državnem zboru. Drugič ima pa očitno precej dobro mrežo na terenu. Mogoče kaj ne vidim ampak Prebilič se sploh ne more primerjati tukaj, sploh pa je odbijajoč s tem odnosom da želi imeti vse postlano in avtocesto do zmage. Bljak.

bistveno za zmago na volitvah je, da prepričaš stare babe. Pahor je to obvladal, Prebilič je pa itak Pahor 2.0

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

nejclp je izjavil:

MrStein je izjavil:

nejclp je izjavil:

"... enako kot, da bi jaz napisal..." naglas preberi, a ne čutiš, da ni OK? Mene je en kreten v Ponikvah med gobarjenjem že ogrožal in ni bil Rom. Na misel mi ne pride, da bi zaradi tega zahteval pogrom nad dolenjci.

Kaj ima to veze s čimerkoli? A poziva kdo na kaki pogrom?.

Aja, če kreten napiše, da bi cigane strpal v koncentracijska taborišča, temu se reče dokončna rešitev, maš prav, narobe termin sem uporabil.

MrStein je izjavil:

nejclp je izjavil:

~\
Se strinjam, rabimo gospodarstvo in funkcionalno sodstvo, a mogoče levaki temu nasprotujemo?

precej.

niti najmanj, je treba spodbujat močno gospodarstvo,od kje bomo pa sicer jemali za socialne transferje? plus, a mogoče levaki skačemo pred sodišči in se deremo krivosodje!, ko se sodi kriminalcem?

Ah, trol..

Torej noben tega ni rekel.

Za gospodarstvo pa se res trudite, da jih preženete. To ja.
Motiti se je človeško.

To je vse preveč racionalno in kalkulantsko. Volilci niso racionalni :) ko se našemu volilnemu telesu začnejo prikazovati halucinacije JJ na oblasti, bodo obkrožali kogar bo potrebno pa niso važni davki, kripto, zdravstvo...

Še vedno vztrajam pri napovedi Robijevega drugega mandata hehe

MrStein je izjavil:

Ah, trol..

Torej noben tega ni rekel.

Za gospodarstvo pa se res trudite, da jih preženete. To ja.

krneki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Utk je izjavil:

mtosev je izjavil:

V resnici 300€.

Tudi 300 pomeni da oddajate nevzdrževano podrtijo ali pa malo šmuglate pri davkih.

300 je čist normalna cena. Sem imel sam pred časom. Vse lepo po regelcih.
Motiti se je človeško.

Niti jaz v vukojebini ne oddajam več za 300.
Pa zapolnem zmeraj naslednji dan, kar ne bi, če bi imel najdražje.

In kaj potem?

Če dvomiš, imam račune. No ja izpiske, računov za to se ne izdaja.
Motiti se je človeško.

Scaramouche3 ::

CiClon je izjavil:

To je vse preveč racionalno in kalkulantsko. Volilci niso racionalni :) ko se našemu volilnemu telesu začnejo prikazovati halucinacije JJ na oblasti, bodo obkrožali kogar bo potrebno pa niso važni davki, kripto, zdravstvo...

Potem se moraš vprašati, kaj tvoj JJ predstavlja, da bi ljudje šli celo proti sebi,da se ne dvigne na oblast..

Rabimo desnico,ki ni obsedena z domobranci..

Zapiši dejanja jajota v vladah, ali kar med opozicijo, ki imajo veze z domobranci.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

In kaj potem?

Ne dvomim v 300 evrov, ampak v stanje stanovanja, ki se oddaja za 300 evrov.

Scaramouche3 je izjavil:

CiClon je izjavil:

Potem se moraš vprašati, kaj tvoj JJ predstavlja, da bi ljudje šli celo proti sebi,da se ne dvigne na oblast..

Rabimo desnico,ki ni obsedena z domobranci..

Če kdo leta 2025 voli/ne voli nekoga zqradi domobrancev, je tisti prav gotovo obseden z domobranci in rabi kakšno pomoč oz. kakor rečejo mulci "touch grass". To se strinjam.

MrStein je izjavil:

Zapiši dejanja jajota v vladah, ali kar med opozicijo, ki imajo veze z domobranci.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/g...

https://www.rtvslo.si/slovenija/jansa-v...

https://www.druzina.si/clanek/kocevski-...

https://insajder.com/slovenija/jansa-zl...

Model je obseden z preteklostjo. Za njega njegova stranka obstaja, da partizane izenači z partizani!

Zato je postal radiokativen..

MrStein je izjavil:

In kaj potem?

Seveda jih imaš. Razlika pa v gotovini.

Govorim seveda za 60m2 v Mariboru.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

MrStein je izjavil:

In kaj potem?

Ne dvomim v 300 evrov, ampak v stanje stanovanja, ki se oddaja za 300 evrov.

Odlično stanovanje je (bilo).

Sem pa slišal, da čez cesto en oddaja podobno stanovanje za 700. Oziroma se je odselil in dal (lani nekje, ali predlani je to bilo) oglas in so se kar vsuli iskalci. Očitno je bilo takrat veliko zanimanja. Sicer je lastnik ciljal na tam okoli 400-500 EUR.

Pač, vsaka zgodba je drugačna.

Scaramouche3 je izjavil:

Model je obseden z preteklostjo. Za njega njegova stranka obstaja, da partizane izenači z partizani!

Obseden je toliko kot drugi.

Zdaj pa povej dejanske aktivnosti, ki imajo vpliv na nekaj, razen ... obsedence.

Mislim, venec je položil. Đizus. Zaradi mene lahko vsak dan položi venec na naključno izbran grob. S čim se eni ubadate...
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

Mislim, venec je položil. Đizus.

Kako skrivaš komu je položil,kot samo nekim naključnim

Položil je tem!

Srečno pri iskanju politične opcije s katero se 100% strinjaš. Pač pogledaš pluse in minuse in se odločiš za najbolj primerno. Kakor so domobranci (in vera, nasprotovanje splavu in evtanaziji) glupi, me bolj bolijo davki, ki jih moram danes plačevati in ostale bedarije.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Srečno pri iskanju politične opcije s katero se 100% strinjaš. Pač pogledaš pluse in minuse in se odločiš za najbolj primerno. Kakor so domobranci (in vera, nasprotovanje splavu in evtanaziji) glupi, me bolj bolijo davki, ki jih moram danes plačevati in ostale bedarije.

Janša je dober pri identificiranju problema levice, potem pa ne naredi nič.

Bolje nič kot škodo kar dela trenutna vlada.

delavec44 je izjavil:

Bolje nič kot škodo kar dela trenutna vlada.

Vem sej meni gredo zelo na živce, rabimo zmerno desnico,ki bo razumela problem malih ljudi, torej zdravstvo in šolstvo, ne bo pa hotela uničiti tega,da postanemo Amerika..

Meni bi bilo tudi bolj všeč, da bi Janša prepustil vodenje SDS komu drugemu. Tako se pa sedaj tolčeta 2 skrajnosti, eni v njemu vidijo edinega pravega rešitelja, eni so pa na polu "samo da ni Janša".

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Meni bi bilo tudi bolj všeč, da bi Janša prepustil vodenje SDS komu drugemu. Tako se pa sedaj tolčeta 2 skrajnosti, eni v njemu vidijo edinega pravega rešitelja, eni so pa na polu "samo da ni Janša".

To je res, škoda,samo zgleda skrajnost privlači drugo skrajnost.

svecka ::

Dokler bosta Janša in Kučan živa, ne bomo imeli normalne politike v Sloveniji, ampak samo gnoj.

svecka je izjavil:

Dokler bosta Janša in Kučan živa, ne bomo imeli normalne politike v Sloveniji, ampak samo gnoj.

Kako pa Kučan še vedno nadzira?

dronyx ::

Scaramouche3 je izjavil:

svecka je izjavil:

Kako pa Kučan še vedno nadzira?

Ustanovi levo stranko in pojdi na kakšno partizansko proslavo. Se bosta pogovorila na štiri oči.

delavec44 je izjavil:

Komot, je tam dost bivših komunjar in FDVjevcev. Ampak problem so stare babe, Janez je samo eden, bi jih Logar prej prepričal kot pa kakšna Zver.

dronyx je izjavil:

Ustanovi levo stranko in pojdi na kakšno partizansko proslavo. Se bosta pogovorila na štiri oči.

Nič narobe z partizansko proslavo, sigurno domobransko, sieg heil pa to...

Zakaj bi Kučana poslušali ali pa celo bili pod njegovo kontrolo, to me zanima?

Tudi če prepusti komu drugemu, bodo naši levi mediji trdili, da itak vse vodi iz ozadja. Bo desni Kučan :) Še če bi/ko bo umrl, bo "njegov duh" še vedno vodil SDS. Če bi se res šlo za to, da je problem "samo" Janša, bi alternative na desni dobile precej več podpore na medijski sceni, zdej se pa vsako alternativo okliče za Janšev satelit in rešeno. Tu ne moreš zmagat. Če si z njim, si itak njegov, če greš posebej, te itak nadzira in je vse dogovorjeno itd.
Levica ne bo sama sebi uničila vzvoda na katerega dobi vsake volitve :)

harmonkar9 ::

Res je. Kučan iz ozadja diskreditira nas desne, ne glede na to, kaj delamo, tako da menjava ne bo pomagala. Zato se mu uprimo in močno podprimo Gospoda Janšo.

Zgodovina sprememb…

harmonkar9 je izjavil:

Zato se mu uprimo in močno podprimo Gospoda Janšo.

On ne zmore da se nebi družil z nacisti in fašisti..

bbbbbb2024 ::

Scaramouche3 je izjavil:

MrStein je izjavil:

https://www.24ur.com/novice/slovenija/g...

https://www.rtvslo.si/slovenija/jansa-v...

https://www.druzina.si/clanek/kocevski-...

https://insajder.com/slovenija/jansa-zl...

Zato je postal radiokativen..

Mislim, da Janša in SDS ni obsedena s tem, ampak igra igrico "rally around the flag". Povleče na plano neko temo, ki polarizira družbo, ter potem pričakuje, da se (so)mišljeniki postavijo na njegovo stran. Ne pogovarjajo se o tem, če bo jutri bolje, ampak o tem kje bodo neke kosti pokopane.

To je tudi najbolj moteče pri njem. Nima on nekega globokoumnega plana. Čeprav ima SDS kakšne dobre miličnike, ala Gorenak, pa večina SDS ministrov ni imela neke kapacitete.

Kot rečeno, jaz upam na Logarja, kot na Drnovška v2.0. Kot nekoga, ki bo znal vladati, ne pa nenehno nekaj spletkariti in osirati in zahtevati to pa uno pa tretje.

Malidelničar ::

Dobra debata. Moram povedati, da ste boljši kot komentatorji na MMC Rtvslo in 24ur. 8-)

Mene glede razporeditve na volitvah mučijo sledeče neznanke, pa ne vem kaj si mislite ostali:

1. Glih zadnjič me je moja draga opozorila, da je slišala od kolegic (ki delajo v socialnovarstvenem fohu), da ima Golob ima kar močno kampanijo nazadnje po domovih za ostarele recimo. Ali lahko s populističnim pristopom še vedno dobi 25-30% oz. celo zmaga? Meni se to zdi znanstvena fantastika.
2. Logar se mi zdi, da presenetljivo solidno deluje in imam vedno občutek, da ima večji potencial kot se mu ga pripisuje (nekateri pravijo, da lahko pride do max 5-6%).
3. Če bo Prebilič po ustanovitvi stranke recimo oktobra-decembra šibak, ali je možno, da pragmatično vstopi k Logarju?
4. SDS ima presenetljivo močno mobilizacijo, ogromno novih članov dobivajo, imajo aktivacijo med mladimi. Je možno, da JJ gre tokrat krepko krepko čez 300k z močno aktivacijo na terenu? To je po mojem njegov cilj vsaj 300k-350k. Menite, da je realno? (P.S. v najhujši anti-JJ gonji je 2022 dobil 20k glasov več kot prejšnje volitve)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

To zadnjo točko se radi tudi sami pohvalijo:
"O dosežkih stranke v zadnjem letu je povedal, da je na prvem mestu visoko število novih članov, preko 2000, kar je po njegovih besedah več, kot jih šteje večina ostalih slovenskih strank skupaj."

https://www.24ur.com/novice/slovenija/o...

lynxslo5 ::

Scaramouche3 je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

Zato se mu uprimo in močno podprimo Gospoda Janšo.

On ne zmore da se nebi družil z nacisti in fašisti..

Tvoj župan Janković podpira četnike, ki so na oblasti v Srbiji, pa te to seveda ne moti.

Najbrž te ne moti tudi Matjaž Nemec skupaj s Ceco.

500.000 hrvaških domoljubov na koncertu Thompsona je pa garant, da ne bo nikoli več Jugoslavije in to vas nekatere zelo peče.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lynxslo5 ()

Malidelničar ::

lynxslo5 - kaj pa meniš o mojih tezah?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

lynxslo5 ::

Malidelničar je izjavil:

lynxslo5 - kaj pa meniš o mojih tezah?

1. Golob ne bo relativni zmagovalec, uvrstil se bo na drugo mesto in tako ima še vedno realno možnost, da skupaj z levimi strankami ponovno vodi vlado.
2. Glede Logarja se strinjam
3. Ne verjamem, da bo Prebilič pristopil k Logarju
4. SDS bo relativni zmagovalec, bo pa težko dobiti desno večino v DZ. NSi lahko celo izpade iz parlamenta.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

Malidelničar je izjavil:

Dobra debata. Moram povedati, da ste boljši kot komentatorji na MMC Rtvslo in 24ur. 8-)

Mene glede razporeditve na volitvah mučijo sledeče neznanke, pa ne vem kaj si mislite ostali:

1. Glih zadnjič me je moja draga opozorila, da je slišala od kolegic (ki delajo v socialnovarstvenem fohu), da ima Golob ima kar močno kampanijo nazadnje po domovih za ostarele recimo. Ali lahko s populističnim pristopom še vedno dobi 25-30% oz. celo zmaga? Meni se to zdi znanstvena fantastika.
2. Logar se mi zdi, da presenetljivo solidno deluje in imam vedno občutek, da ima večji potencial kot se mu ga pripisuje (nekateri pravijo, da lahko pride do max 5-6%).
3. Če bo Prebilič po ustanovitvi stranke recimo oktobra-decembra šibak, ali je možno, da pragmatično vstopi k Logarju?
4. SDS ima presenetljivo močno mobilizacijo, ogromno novih članov dobivajo, imajo aktivacijo med mladimi. Je možno, da JJ gre tokrat krepko krepko čez 300k z močno aktivacijo na terenu? To je po mojem njegov cilj vsaj 300k-350k. Menite, da je realno? (P.S. v najhujši anti-JJ gonji je 2022 dobil 20k glasov več kot prejšnje volitve)

1. Ne, razen če imamo možgansko mrtve volilce. Goloba niti najbolj agresivna medijska kampanja ne spravi več čez 15% (kar je še zmeraj čisto preveč).
2. 5-6% za Logarja je močno podcenjeno ampak njegov uspeh bo odvisen predvsem od tega kaj naredi Prebilič. Če Prebilič totalno propade in gre torej Logar proti Golobu na sredini, bo Logar prišel skoraj v rang Jajota.
3. Kolikor sem ju jaz razumel med vrsticama nista zainteresirana za kaj takega.
4. Jajo zna biti izredno močan na teh volitvah. Te podatki, da se jim ljudje pridružujejo, sploh mlajša generacija niso iz trte izviti. Pa SDS ima verjetno tudi najbolj kompetenten podmladek od vseh strank. Čeprav mi ni nujno najljubša opcija bo po mojem mnenju brez konkurence na teh volitvah, zna pa imeti problem z iskanjem koalicijskih partneric.
««
97 / 101
»»