Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi

Utk ::
Kot vse druge "rešitve" te vlade gre tudi ta v ravno obratno smer. Šef mora zaposlit kogar hoče in odgovarjat za to. Ne more nekomu v MS nekdo v Lj izbirat ljudi, šef v MS bo pa odgovarjal za njihovo delo. To je norost.

Daniel ::
Oh kako zelo nizko ceniš in označuješ ljudi, ki ne delijo tvojega mnenja.
Zgleda za to, ker sem napaka narave. Desnjakarji ste bistveno bolj strpni, verjetno je genetsko.
Bi prej rekel, da je akcija - reakcija. Par let nazaj so se na desni bolj držali nazaj, po konstantnem pljuvanju in žaljenju iz strani enega in istega trola z miljon vzdevki pa so te zavore nekoliko popustile. Videno tu in tudi na Xu.

dronyx ::
Kot vse druge "rešitve" te vlade gre tudi ta v ravno obratno smer. Šef mora zaposlit kogar hoče in odgovarjat za to. Ne more nekomu v MS nekdo v Lj izbirat ljudi, šef v MS bo pa odgovarjal za njihovo delo. To je norost.
Saj šefi ne izbirajo delavcev. Uradno so predpisani postopki, ki jih izvajajo kadrovske službe. Pri službah, ki so plačane iz proračuna je situacija drugačna, kot pa pri zasebnih podjetjih. Do sedaj je vsaka politika zaposlila cel kup svojih ljudi oz. njihovih znancev, ko se je oblast zamenjala so pa vsi ti ostali, samo novi so pripeljali spet cel kup svojih ljudi. In tako se birokracija z vsako novo oblastjo samo širi. Ampak ta center dejansko ne rešuje niti problema nepotizma. Kakor sme na hitro prebral, bodo izvajali samo prvi del kadrovskega postopka, drugi del pa ostane enak kot prej. Torej bo politika lahko še vedno pripeljala vedno znova cel kup svojih, samo priti bodo morali čez prvo fazo, ki jo bo izvajal ta "center", kar pa verjetno ne bo težko. Skratka samo še ena bedarija, ki nima smisla.

Saj šefi ne izbirajo delavcev.
V manjših jih, v večjih bi pa tudi moralo se za vsakega vedet kdo točno ga je zaposlil. Ne pa da se to skriva za nekim postopkom in komisijo, ki itak nič ne pomenita.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

nejclp ::
Zgleda za to, ker sem napaka narave. Desnjakarji ste bistveno bolj strpni, verjetno je genetsko.
Bi prej rekel, da je akcija - reakcija. Par let nazaj so se na desni bolj držali nazaj, po konstantnem pljuvanju in žaljenju iz strani enega in istega trola z miljon vzdevki pa so te zavore nekoliko popustile. Videno tu in tudi na Xu.
v sanjah ne bi pričakoval, da misliš kaj drugega. desnjakarji se vedno prikazujete kot žrtve.

Saj šefi ne izbirajo delavcev.
V manjših jih, v večjih bi pa tudi moralo se za vsakega vedet kdo točno ga je zaposlil. Ne pa da se to skriva za nekim postopkom in komisijo, ki itak nič ne pomenita.
Na kakšnem ministrstvu se ti potem zgodi, da imaš zaposlen skoraj sam politični kader, ki potem z menjavo oblasti ni "kompatibilen" kot se temu reče. Si predstavljaš, da na naslednjih volitvah Ministrstvo za solidarnostno prihodnost dobi v roke SDS, tam pa zaposleni sami člani stranke Levica? Kaj naj revež minister iz vrst SDS z njimi počne?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Nič, zato jih mora imet možnost odpustit, vse od čistilke dalje. In zaposlit svoje.
Praktično nemogoče. Običajno morajo v takih primerih poiskat nove, bistveno večje prostore, da vsi ti ostanejo in oni zaposlijo potem nove, svoje kadre. Politično kadrovanje in nepotizem je pri nas problem, ki ga do sedaj ni nihče uspešno rešil in kot kaže ga tudi ta "center" ne bo.

mtosev ::
Koliko podpore mislite, da bo Golob dobil na volitvah? Jaz mislim, da bo drugi
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ziher bo SDS še naprej fural ministrstvo za solidarno prihodnost, mhm.
afuera! https://youtube.com/shorts/12De-C6gMCo?...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()

luli ::

v sanjah ne bi pričakoval, da misliš kaj drugega. desnjakarji se vedno prikazujete kot žrtve.
To je sedaj enako kot, da bi jaz napisal, da levičarji zmeraj pričakujete, da bo država (davkoplačevalci) na tak ali drugačen način poskrbela za vas in zaradi tega rabimo toliko služb v JS, ker (marsikatera izobrazba, ne pa vse) drugje niste zaposljivi. Kdo je torej žrtev tega sistema?

To je sedaj enako kot, da bi jaz napisal, da levičarji zmeraj pričakujete, da bo država (davkoplačevalci) na tak ali drugačen način poskrbela za vas in zaradi tega rabimo toliko služb v JS, ker (marsikatera izobrazba, ne pa vse) drugje niste zaposljivi. Kdo je torej žrtev tega sistema?
Ja vi ste žrtve, ker v JS ni zaposlen noben desnjak, tam so samo levaki. V vsem ste superiorni (edino vejice vas jebejo), cigani, migranti, komunisti, židi, geji, transi, vse to vas ogroža. Glih tko kot povprečnega volivca v naci Nemčiji, ki je pričakoval, da ga bo država rešila pred omenjenimi.

Opala, človek, ki zmeraj pazi, da so vse vejice točno na svojih mestih. Take rabimo tu. In koliko desničarjev se je v zadnjem širjenju ministrstev na novo zaposlilo v JS? Zagotovo jih je ko listja.
Vse te tvoje ideale, ki si jih naštel mora nekdo plačati in ta nekdo mora denar ustvariti, kar pomeni, da rabimo gospodarstvo in funkcionalno sodstvo. In če tebe cigani ne ogrožajo pa verjetno tisti, ki je dobil batine od cigana, ki ima 80+ KDjev in je še zmeraj zunaj, ker "levičarji" že leta pripravljate kompletno ureditev sistema, verjetno ne deli tvojega mnenja.
Vse te tvoje ideale, ki si jih naštel mora nekdo plačati in ta nekdo mora denar ustvariti, kar pomeni, da rabimo gospodarstvo in funkcionalno sodstvo. In če tebe cigani ne ogrožajo pa verjetno tisti, ki je dobil batine od cigana, ki ima 80+ KDjev in je še zmeraj zunaj, ker "levičarji" že leta pripravljate kompletno ureditev sistema, verjetno ne deli tvojega mnenja.

delavec44 ::
Kakšna je pa korist od takšnega ministrstva? Mislim za ljudi, ne za prisklednike.

Opala, človek, ki zmeraj pazi, da so vse vejice točno na svojih mestih. Take rabimo tu. In koliko desničarjev se je v zadnjem širjenju ministrstev na novo zaposlilo v JS? Zagotovo jih je ko listja.Ma nisem glih pikolovski, ampak tole je res moteče:
"... enako kot, da bi jaz napisal..." naglas preberi, a ne čutiš, da ni OK? Mene je en kreten v Ponikvah med gobarjenjem že ogrožal in ni bil Rom. Na misel mi ne pride, da bi zaradi tega zahteval pogrom nad dolenjci. Se strinjam, rabimo gospodarstvo in funkcionalno sodstvo, a mogoče levaki temu nasprotujemo?
Kakšna je pa korist od takšnega ministrstva? Mislim za ljudi, ne za prisklednike.
A niso 100 milijonov letno zrihtal za gradnjo najemnih stanovanj? Ampak to bo za migrante in Albance, so ti na nova24 povedali, anede?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()

fur80 ::
Opala, človek, ki zmeraj pazi, da so vse vejice točno na svojih mestih. Take rabimo tu. In koliko desničarjev se je v zadnjem širjenju ministrstev na novo zaposlilo v JS? Zagotovo jih je ko listja.
Tale cigan, ki je nabunkal starega ima kolikor sem bral 50 ovadb in 70 prekrškov. Sedaj pa ti meni povej ali je to naredil človek v zadnjem letu? Pa kako je možno, da tale nabor ovadb ni izstopal ven med Hojsekom in takrat ko je bila Šivilja gor, Šarček, prej spet Janez in sedaj Pokljukar.
Imamo samo to srečo, da je stari šel na TV, da smo videli, kako je ta banda nesposobna.
Kako naš domoljub Grims na to ne opozarja že leta in bi pod Hujsekom sprejeli zakon, kako se lahko človek zanese sploh na naše edine domoljube?!?!?
Kolega se je usedel za 3 pretepe za 2 leti. Prvič kazen, drugič pogojna, tretjič zapor. Sedaj se ne pretepa več in se raje umakne. če je gužva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

A niso 100 milijonov letno zrihtal za gradnjo najemnih stanovanj? Ampak to bo za migrante in Albance, so ti na nova24 povedali, anede?
Se mi zdi, da se pri nas kar pošteno deli ta najemna stanovanja. Nema grupisanja na nacionalnoj osnovi, bi rekli v JLA. Vse to, kar so nekoč sanjali oficirji v JLA, je postala danes Republika Slovenija. Namesto Jugoslavije je Balkan v malem postala Slovenija.

Zgodovina sprememb…

Aja, ministrstvo je zrihtalo 100 milijonov. Ker v prejšnih vladah ministrstvo za okolje in prostor pa ni moglo...
Dajmo še novih ministrstev. Vsako zrihta 100 mio letno, kmalu več ne bo primanjkljaja v proračunu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Upam, da v naslednjih letih zgradijo čim več stanovanj.

Gregor P ::
Da, npr. ne prodaj kripta na koncu leta, ampak šele po novem letu

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

bbbbbb2024 ::
Center za kadre: konec z zaposlovanjem "svojih ljudi" vir Delo
Jaz sem leta 2012 na portalu predlagam.vladi dal predlog, kako vsaj za silo rešiti problem nepotizma v javni upravi. Predlog so gladko zavrnili, takraten MJU pa je pripravil obsežen odgovor v smislu, vsej je čudovito, v skladu z ustavo in zakoni. In ta odgovor so pripravili v času vlade Janeza Janše.
Ali bo ta nov "center" rešil problem nepotizma, ne vem. Veliko tveganje jaz vidim v tem, da kdor se polasti tega "centra" ima potem še lažje vzvode za politično kadrovanje, ker sedaj je bila ta pristojnost porazdeljena. Ampak recimo da bo vse v redu in bodo nepotizmu naredili konec. In državi bi moralo biti v interesu, da tudi za službe plačane iz proračuna dobi na trgu najboljši možen kader, ne pa samo znance in sorodnike politikov in tistih, ki imajo možnost odločati v kadrovskih postopkih. Kazensko odgovarjal za goljufije pri kadrovskih razpisih pa kakor jaz vem ni še nihče in se to tolerira oziroma je to sprejeto v tej državi kot nekaj povsem normalnega. Če v Hoferju ukradeš kakšno pašteto pa zlahka dobiš leto zapora. Pravna država?![]()
Za "ukinitev" nepotizma obstaja zelo zelo enostaven recept.
Če bi v Sloveniji imeli trdno gospodarstvo, kjer bi se dalo zaposliti, ter bi bila plača višja, se ljudje ne bi silili v JU. Poznam žensko, ki je delala v eni firmi, dolga leta. Korektno delala, vse dokler ni firma propadla. Na pogorišču te firme ni zraslo - nič. Zdaj je neka inšpektorica za delo, po vezah je to delo iskala 2+ leti, ker sicer ni našla nič (pametnega).
Ustanavljanje "svetov", "komisij", centralnoplanskih takih in drugačnih, je samo pleskanje problema z drugo barvo. Problem je moder, prej je bil pa rdeč.

Mi smo še iz tiste šole, kjer smo imeli "pred ki, ko, ker, da, če vejica skače.
Nisem pa nikoli naletel na popravke tega, niti jih nisem iskal. Se pa včasih jezik lomi pri branju tega, to se pa strinjam.
Kako je to možno? Tako, da si z desno vlado, ki komajda funkcionira zaradi odločevalske večine čisto na meji. In tam take stvari težko sprejmeš, ker te povozi že en poslanec, ki se ne strinja s tem, da se to uredi.
Po drugi strani pa imamo sedaj vlado z veliko večino, pa niso na tem področju razen ustanavljanja nekih delovnih skupin ravno tako naredili nič. Pa bi lahko.
Ampak volilna baza... Saj si videl tomičevo.
Nisem pa nikoli naletel na popravke tega, niti jih nisem iskal. Se pa včasih jezik lomi pri branju tega, to se pa strinjam.
Tale cigan, ki je nabunkal starega ima kolikor sem bral 50 ovadb in 70 prekrškov. Sedaj pa ti meni povej ali je to naredil človek v zadnjem letu? Pa kako je možno, da tale nabor ovadb ni izstopal ven med Hojsekom in takrat ko je bila Šivilja gor, Šarček, prej spet Janez in sedaj Pokljukar.
Imamo samo to srečo, da je stari šel na TV, da smo videli, kako je ta banda nesposobna.
Kako naš domoljub Grims na to ne opozarja že leta in bi pod Hujsekom sprejeli zakon, kako se lahko človek zanese sploh na naše edine domoljube?!?!?
Kolega se je usedel za 3 pretepe za 2 leti. Prvič kazen, drugič pogojna, tretjič zapor. Sedaj se ne pretepa več in se raje umakne. če je gužva.
Kako je to možno? Tako, da si z desno vlado, ki komajda funkcionira zaradi odločevalske večine čisto na meji. In tam take stvari težko sprejmeš, ker te povozi že en poslanec, ki se ne strinja s tem, da se to uredi.
Po drugi strani pa imamo sedaj vlado z veliko večino, pa niso na tem področju razen ustanavljanja nekih delovnih skupin ravno tako naredili nič. Pa bi lahko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()

Se mi zdi, da se pri nas kar pošteno deli ta najemna stanovanja. Nema grupisanja na nacionalnoj osnovi, bi rekli v JLA. Vse to, kar so nekoč sanjali oficirji v JLA, je postala danes Republika Slovenija. Namesto Jugoslavije je Balkan v malem postala Slovenija.![]()
Če prav razumem, bi jih ti delil glede na ime in priimek?

Mi smo še iz tiste šole, kjer smo imeli "pred ki, ko, ker, da, če vejica skače.
Kako je to možno? Tako, da si desno vlado, ki komajda funkcionira zaradi odločevalske večine čisto na meji. In tam take stvari težko sprejmeš, ker te povozi že en poslanec, ki se ne strinja s tem, da se to uredi.
Naj se malo pogledajo tam med sabo. Pa še nekaj me zanima, kako to izgleda sodba na sodišču, zakaj teh sodb ali so javno objaljene ali ve kdo in kako bi se uporablile kot sodna praksa za primer, če nas obsodijo na zapor po 3-eh pretepih. Kje dobiti te papirje in kateri odvetniki jih zastopajo in kako uporabiti sodno prakso sebi v prid? ;)
Naj vsaj naši domoljubi objavijo kako in kaj, ter kateri sodniki so sodili, da se tudi mi prijavimo na to sodišče v primeru ovadb.
Zgodovina sprememb…

Če prav razumem, bi jih ti delil glede na ime in priimek?
Napačno razumeš. Če bi bil politik bi jih delil tistim, ki bi glasovali zame.
Zgodovina sprememb…

Da, npr. ne prodaj kripta na koncu leta, ampak šele po novem letu![]()
Davek žal ne mislim plačevati. Ne da se mi zajebavati s tem. Raje prodam in mam mir.

Da, npr. ne prodaj kripta na koncu leta, ampak šele po novem letu![]()
Davek žal ne mislim plačevati. Ne da se mi zajebavati s tem. Raje prodam in mam mir.
Kaj boš pa z delnicami naredil potem? Držal 15 let, da ne bo davka?
Si pa v dobri družbi nekaterih v tej temi, ki so tudi za to vlado in projekte, ki jih izvaja, davkov pa ne plačujejo. Strinjajo se tudi z vpeljavo novih davkov, dokler jih pač oni ne rabijo plačati.

Bellator ::
Podpira visoke davke, a sam se je odločil, da novega ne bo plačal, zato bo prodal preden ga uvedejo

Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

Ne vem kje vidite problem. Če je davek to ne mislim plačevati. Crypto sem kupil ko še ni bilo davka.

Tudi stanovanja so ljudje kupili, ko na horizontu ni bilo od Goloba obljubljenega davka.
Če podpiraš visoke davke, jih tudi plačaj.
Če podpiraš visoke davke, jih tudi plačaj.
Zgodovina sprememb…

Mato989 ::
Podpira visoke davke, a sam se je odločil, da novega ne bo plačal, zato bo prodal preden ga uvedejo![]()
Ja bruka res
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

D3m ::
Ne vem kje vidite problem. Če je davek to ne mislim plačevati. Crypto sem kupil ko še ni bilo davka.
Kaj pa tebi ni jasno?
Davek plačaš, da se lahko napaja javni sektor v katerem dela tvoja mama.
A še tukaj ji bi rad pokazal sredinca?
Nehvaležneš.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

Pa da lahko gradijo javna stanovanja, kar tudi podpiraš.
Če bi se še bolj smotrno porabljali, bi bil ponos še večji.
Davke bi morali ljudje s ponosom plačevati, ne pa toliko jamranja!
Če bi se še bolj smotrno porabljali, bi bil ponos še večji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

harmonkar9 ::
Podpira visoke davke, a sam se je odločil, da novega ne bo plačal, zato bo prodal preden ga uvedejo![]()
To meneee tudi moit, sploh neki fini Ljubljančani, ki zagovarjajo visoke dakve in trošarine na alkohol, sami pa nočejo pit in davka ne plačajo. Potem pa jaz vse to plačam in ostali, ki smo proti davku. Kdor ne pijeee alokholaa, nima kaj o dvakih na alhkol za odločat, čepa sam ne pije. Potem bi mi pa radi še pepovedali alkohlo v pri šolah. Če ne piješ v šolah, ne moreš o tem odločat. Edina svetla točka,, da smo potem videli par golobarjev s šammpanjcem v rok v šoli, vsaj enepar se spozna na zadevo, ampa premalo jih je, drguače tega ne bi nardili.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

Brez skrbi. Plačujemo dovolj davkov. Imamo stanovanje, ki ga oddajamo in imamo prijavljeno. Toliko o tem.
Zgodovina sprememb…

feryz ::
Točno tako, davke nujno potrebujemo.
Janko opanko že študira, kje bo novo cev postavil.
Prejšnja je že stara in je totalni hit centra žabarije.
Sicer se baje sedaj dobijo na razprodaji, ampak mi bomo raje svojo postavili. Unikat.
Janko opanko že študira, kje bo novo cev postavil.
Prejšnja je že stara in je totalni hit centra žabarije.
Sicer se baje sedaj dobijo na razprodaji, ampak mi bomo raje svojo postavili. Unikat.

Brez skrbi. Plačujemo dovolj davkov. Imamo stanovanje, ki ga oddajamo in imamo prijavljeno. Toliko o tem.
Kako to misliš oddajamo? Oddaja ga mama, upokojena zdravnica, ne pa Marko, poštar

V resnici 300€.

Ja, oddajajo 60 m2 za "240 evrov"...
Poaledica tega, da od pamtiveka oddaja dolgoročno, inflcija in trg sta pa naredila svoje. Če bi bil najemodajalec, bi imel v pogodbi vsaj usklajevanje z inflacijo.
Zgodovina sprememb…

Grem stavit, da cigani, čakamo na odziv vlade, dobili so pa cestno prometne prekrške, ki jih lahko kot prejemniki sociale vržejo v koš!!!? :D
Pred prodajalno moški udaril 86-letnega občana, ki je rekel, naj ne jemljejo izdelkov iz košar
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/pred...
Po navedbah policije so se neznanci zatem odpeljali z vozilom seat. V tem času je pripeljal mimo še renault, iz katerega sta izstopila dva moška, "eden od njiju naj bi imel za pasom pištolo, drugi pa manjšo sekiro", navaja policija.
Vozilo seat so policisti izsledili pri Izoli, v njem sta bila dva moška in ženska z otrokoma. Zatem so ustavili še renaulta, v katerem sta bila dva moška, ženska in štirje otroci.
Nevarnih predmetov pri osebah niso našli, so pa 20-letniku iz seata izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o osebni izkaznici, 29-letnemu vozniku renaulta pa so izdali plačilni nalog zaradi več kršitev zakona o pravilih cestnega prometa. Med njimi navajajo preveč oseb v avtomobilu, neuporabo varnostnega pasu in kršitev določila, da mora biti otrok zavarovan z zadrževalnim sistemom.
Pred prodajalno moški udaril 86-letnega občana, ki je rekel, naj ne jemljejo izdelkov iz košar
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/pred...
Po navedbah policije so se neznanci zatem odpeljali z vozilom seat. V tem času je pripeljal mimo še renault, iz katerega sta izstopila dva moška, "eden od njiju naj bi imel za pasom pištolo, drugi pa manjšo sekiro", navaja policija.
Vozilo seat so policisti izsledili pri Izoli, v njem sta bila dva moška in ženska z otrokoma. Zatem so ustavili še renaulta, v katerem sta bila dva moška, ženska in štirje otroci.
Nevarnih predmetov pri osebah niso našli, so pa 20-letniku iz seata izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o osebni izkaznici, 29-letnemu vozniku renaulta pa so izdali plačilni nalog zaradi več kršitev zakona o pravilih cestnega prometa. Med njimi navajajo preveč oseb v avtomobilu, neuporabo varnostnega pasu in kršitev določila, da mora biti otrok zavarovan z zadrževalnim sistemom.
Zgodovina sprememb…

harmonkar9 ::
No ja, če je on troll, kaj so potem drugi, recimo nejclp?
Napaka narave?
Nehaj nas napadat, levak. Tipično levakarsko.
In še vedno se najdejo biseri, ki resno odgovarjajo harmonkarju, čeprav trolla v čisto vsakem vpisu.
Še en levak, ki naša legitimna domoljubna stališča označuje za neumnosti, trolanje itd. Jaz se strinjam z večino v tej temi, samo tu in tam se najde kak levak, ki me napada in poskuša diskreditirat
Zgodovina sprememb…

socialec ::
V resnici 300EUR.
Tudi 300 pomeni da oddajate nevzdrževano podrtijo ali pa malo šmuglate pri davkih.
Odvisno od lokacije. Se spomnim, da je en sosed povedal, da je moral malo podučiti sorodstvo, ker so izkrivljali trg s svojo ponudbo, ker niso oglaševali ampak samo ustno. Drugače pa, izkrivljali navzdol - in če to socialec reče, si upravičeno misliš svoje :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()