» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
73 / 104
»»

Wrop ::

feryz je izjavil:

Verjetno da Petrol potihem že pakira.
Samo še objaviti morajo. bo pa štala, ko to naredijo, ziher.

Bo kar bolel domač ponos, če to naredijo. To bi bila kar huda klofuta. Morda bi kakšnega velikega navijača malo zbihtalo, čeprav večina, bi še vedno jezno pripisovalo, da so sedež premaknili, ker imamo premalo socializma in lastnikov Petrola ne briga za skupnost.
Za prenos sedeža verjetno morajo dobiti večino delničarjev. Če bi se to zgodilo, tudi Debeljak ne bi kaj veliko dosegel z morebitnimi tožbami proti upravi in nadzornikom.

MrStein ::

nejc_nejc je izjavil:

Na vprašanje, da je Levica del vlade, ki je deklaracijo o dvigu izdatkov podprla, je Vrečko odvrnila, da o tem na vladi ni bilo razprave in da gre za zavezo predsednika vlade.

Kot predsednik Socialnih demokratov pozivam, da Slovenija na vrhu zveze Nato ne soglaša z dvigom sredstev na pet odstotkov BDP-ja," je v izjavi, objavljeni v torek na računu SD-ja na omrežju X, zapisal Han.

Jest nč več ne štekam

Preprosto: davke bomo povečali, javnosti pa razlagali, da ga nismo. Da smo bili proti.

Problem?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nejc_nejc ::

Matr zdej sta me pa že DVA zabila, vsak s po enim udarcem.
Se pardoniram ter ritensko umikam s sklonjeno glavo.

bbbbbb2024 ::

MrStein je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Na vprašanje, da je Levica del vlade, ki je deklaracijo o dvigu izdatkov podprla, je Vrečko odvrnila, da o tem na vladi ni bilo razprave in da gre za zavezo predsednika vlade.

Kot predsednik Socialnih demokratov pozivam, da Slovenija na vrhu zveze Nato ne soglaša z dvigom sredstev na pet odstotkov BDP-ja," je v izjavi, objavljeni v torek na računu SD-ja na omrežju X, zapisal Han.

Jest nč več ne štekam

Preprosto: davke bomo povečali, javnosti pa razlagali, da ga nismo. Da smo bili proti.

Problem?

Verjetno se golobarji in kamarila (levakarji in SD) zavedajo, da so davke navili do konca-koncev, da nekih efektov ni, da pa zdaj bo treba dati še za orožje, zato so začeli preprosto debelo lagati.

Začel je Golob, potem je počasi začela Vrečka, najprej se je omejila na kulturo, ampak zdele laže ko pes za čisto vse.

Han je hotel izpasti neskončno moder, kao jaz sem (mi smo) duhovno na strani gospodarstva, samo jebiga, zdele če smo naredili kakšno napako, jo je treba priznati in jo popraviti. In zblojena Fajonka se dere mi smo za Mir! Mir! No guns! Pis!

In potem Golob obljubi 5% BDP za obrambo, zato Hanu ne preostane nič drugega, kot da tudi on laže kot pes.

Mislim...

To je pa tako zblojeno, da niti Kučan ne more pomagati. Zeleno-rdeči lubeničar Prebilič pa bo sedaj lagano ustanovil bralno društvo, lagano skopiral 200 stranski program (vmes pa vtaknil prazne liste). Če bo to uspelo (za naslednje volitve), sem jaz helikopter.

Windlass ::

bbbbbb2024 je izjavil:

To je pa tako zblojeno, da niti Kučan ne more pomagati. Zeleno-rdeči lubeničar Prebilič pa bo sedaj lagano ustanovil bralno društvo, lagano skopiral 200 stranski program (vmes pa vtaknil prazne liste). Če bo to uspelo (za naslednje volitve), sem jaz helikopter.

Jaz pa mislim da bo slovensko volilno telo gladko padlo tudi na tem bananinem (lubeničinem) olupku. Golob je katastrofalen, ampak ne če ne spremljaš kaj se dogaja, kar pa velja za veliko večino volilcev. Obveljal bo torej že ustaljen recept naših medijev - ve se kdo ne sme biti izvoljen, v ostalem pa bo folk volil tistega, ki ga bodo poročila najbolj omenjala. Prebilič torej.

Kolikor se nam ki spremljamo politiko zdi, da je Golobova vlada izbila sodu dno, so po mojem ideje da se je slovensko volilno telo zbrihtalo glede voljenja instant strank samo pobožne želje. Po mojem.

Malidelničar je izjavil:

Wrop je izjavil:

Kaj, spet je prvi april?

Ko Brecelj išče rešitve za javno zdravstvo, je rešitev vedno socializem. :))
Kot smo neuradno izvedeli, pa je strateški svet na zadnji seji obravnaval tudi predlog, da bi morali zasebni koncesionarji za nakupe aparatov za storitve, ki jih financira javna zdravstvena blagajna, objaviti javni razpis.

Hej dvoživka, nič ne boš ti kupoval aparate ceneje, brez javnega razpisa. To je haram. Samo preko naših dobaviteljev in po naši ceni. :))
Aja, ko smo že pri tem, tudi ves dobiček, bodo dvoživke morale vlagati v izboljšanje prostorov in storitev. :)) Samo pogledati si je treba kako se sveti UKC LJ.

Ti so nori.

Se je že oglasil nekdo kako bo to zgledalo. :))

Za to posteljo, ki je električna, na kolesih in ima nosilnost 300kg, sem plačal z dostavo cca 800€. Pri nas ponudbe cca. 2k€+.
Na vseh lokacijah jih imamo 8.
You do the math.

Cena ponudbe za državno zdravstvo :)) pa je verjetno še kakšnega tisočaka, dva, tri gor.
Zato pa pritiski, da bi morali iti tudi koncesionarji preko javnih razpisov. Čakaj, morda pa bomo morali tudi privatniki kupovati pri državno požegnanih dobaviteljih. :))

FireSnake ::

Wrop je izjavil:

Kaj, spet je prvi april?

Kot smo neuradno izvedeli, pa je strateški svet na zadnji seji obravnaval tudi predlog, da bi morali zasebni koncesionarji za nakupe aparatov za storitve, ki jih financira javna zdravstvena blagajna, objaviti javni razpis.

Hej dvoživka, nič ne boš ti kupoval aparate ceneje, brez javnega razpisa. To je haram. Samo preko naših dobaviteljev in po naši ceni. :))
Aja, ko smo že pri tem, tudi ves dobiček, bodo dvoživke morale vlagati v izboljšanje prostorov in storitev. :)) Samo pogledati si je treba kako se sveti UKC LJ.

Dodajam vir za kasneje. Golobja hunta bi rada po vsej sili vključila svojo priskledniško mafijo:
https://necenzurirano.si/clanek/novice/...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

karafeka ::

Ona pač govori, kar jim povejo v EU in NATU. Dela pa se, da vse ve in da ona odloča.

Valjda, da smo v vojni. Zakaj misliš, da govorijo o 5% bdpja za vojsko? Da nam bodo pomagali pri poplavah?
To vidijo Rusi, Korejci, Kitajci, in valjda da bodo pri njih vlagali še več zdaj.

Vse to je priprava zahoda na vojno proti Rusiji in Kitajski. Poslušite malo retoriko ta glavnih, da bo nas Rusija napadla v 5 letih itd., dejansko bo NATO napadel Rusijo in Kitajsko oz. kogarkoli, ki bo pomagal Rusiji, Iran so recimo že (a bo to upravičeno ali ne, ne vem). Najebal bo itak navadni folk, najprej z višjimi davki, inflacijo, potem pa še ko bodo bombe po nas padale.

Naši politiki, oz. je to itak v naravi Slovencev, pa samo ubogamo.

111111111111 ::

bm1973 je izjavil:

Je kar ZZZS dostikrat kriv, ker pridnim zdravnikom ne daje dodatnih pik za zavarovanje (brez pik že septembra), lenim zdravnikom jih pa ne vzame. Vprašanje, če ima mehanizem za to...

Plus, plača ni odvisno od narejenega dela oz. plana ZZZS...

Sistema nagrajevanja ni. Ravno tako pri sestrah. V ZD-jih in bolnicah se TOČNO ve kdo je len in kdo dela. Ampak ZZZS tega ne dopušča.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

FireSnake ::

Kuštravi bedak pa si je namislil še nova ministrstva:
https://www.linkedin.com/posts/markolot...

Plesalci so to tudi podprli.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

bm1973 ::

111111111111 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Je kar ZZZS dostikrat kriv, ker pridnim zdravnikom ne daje dodatnih pik za zavarovanje (brez pik že septembra), lenim zdravnikom jih pa ne vzame. Vprašanje, če ima mehanizem za to...

Plus, plača ni odvisno od narejenega dela oz. plana ZZZS...

Sistema nagrajevanja ni. Ravno tako pri sestrah. V ZD-jih in bolnicah se TOČNO ve kdo je len in kdo dela. Ampak ZZZS tega ne dopušča.

Definitivno ZZZS drži svojo štango pri tem...

Ker jih pač tako ustreza.

Me zanima kaj bo novi direktor naredil, ali pa samo nadaljeval sranje dalje...

Prebilič bi udaril po mizi in bi z največjo možno močjo nasprotoval 5 % bdp za obrambo. :))
Tako močno bi udaril, kot je udaril po mizi, ko je še bil še župan, ko je reševal problematiko občanov. :))
Po treh letih še ne ve, zakaj sploh dvig sredstev za obrambo in kdo je sploh sovražnik.
Saj drugače baje ima super vizijo in ima veliko idej kako peljati Slovenijo naprej v demokratični socializem, bolj drugo kot prvo. :))
Mi pa po tem posnetku na misel prideta dva pregovora:
1. Kovačeva kobila je vedno bosa.
2. Kdor zna, naredi, kdor pa ne zna, pa uči.
Me prav zanima kdo vse se bo, ob najavi njegove ekipe, okoli njega smukal. :))

StarMafijec ::

Wrop je izjavil:

Po volitvah se Svoboda lahko priključi njegovi stranki.

Velki ::

Evo je "Kučan" že naštudiral kako dobiti volitve, niti ne rabiš Janše da dela neumnosti.
Z odpisanim premierom narediš pizdarijo, z novim lahko potem obljubljaš nasprotno.
Čeprav predlagam "Kučanu" da poskuša na naslednjih volitvah najti kakega šarmerja kot je bil Golob, saj domnevam da je igranje na ženska čustva prineslo Golobu kar lep procent glasov...

c3p0 ::

Očitno je šarm moške SLO populacije na psu, da jim je pernati deloval kot nek šarmer.

Malidelničar ::

c3p0 je izjavil:

Očitno je šarm moške SLO populacije na psu, da jim je pernati deloval kot nek šarmer.

:):)):)):)):))
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

bm1973 ::

c3p0 je izjavil:

Pernati je skoraj tujec, kao nek Italijanček/Latino lover, na kar Slovenske padajo kot muhe na drek... Škoda, da je levo usmerjen >:D

MrStein ::

FireSnake je izjavil:

Wrop je izjavil:

Kaj, spet je prvi april?

Dodajam vir za kasneje. Golobja hunta bi rada po vsej sili vključila svojo priskledniško mafijo:
https://necenzurirano.si/clanek/novice/...

Povzetek: does not solve the problem, but it blames someone!

A so zlobni dobavitelji roke zvijali kupcem, da so šli v nelegalne pogodbe?

Lep kaznovati kršitelje, pogodbe pa razveljaviti. Aja, ne, to bi že spadalo pod "reševanje problema".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Yossarian ::

Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

bbbbbb2024 ::

Wrop je izjavil:

Prebilič bi udaril po mizi in bi z največjo možno močjo nasprotoval 5 % bdp za obrambo. :))
Tako močno bi udaril, kot je udaril po mizi, ko je še bil še župan, ko je reševal problematiko občanov. :))
Po treh letih še ne ve, zakaj sploh dvig sredstev za obrambo in kdo je sploh sovražnik.
Saj drugače baje ima super vizijo in ima veliko idej kako peljati Slovenijo naprej v demokratični socializem, bolj drugo kot prvo. :))
Mi pa po tem posnetku na misel prideta dva pregovora:
1. Kovačeva kobila je vedno bosa.
2. Kdor zna, naredi, kdor pa ne zna, pa uči.

Oh, moj bog. Nisem veren, samo če Prebilič pride na oblast, pa jebogabog, moral bom dati za mašo, da ostanemo živi in zdravi pod lubeničarjem.

Utk ::

Je za Prebiličem Janković ali Prebilič samo od sebe leze v rit Jankoviću da ga bi ta podprl?

Če pride lubeničar na oblast, si ga narod zasluži. Nič druga. Vsi z nekaj še delujočih celic pa bomo morali začeti, ne samo iskat, ampak tudi izvest kakšno alternativo.

jest10 ::

Da vidim tole tvoje izvajanje

MojsterX ::

Novi heroj, novi odrešenik, Golob 2.0, novi obraz naslednje fake leve vlade bo še boljši manager kot nesposobnik Golob.

https://moja-dolenjska.si/prebilic-s-te...

Leta 2010 je nato nastopil na lokalnih volitvah in to funkcijo opravljal 14 let kot nepoklicni župan. Zapuščina Vladimir Prebiliča:

Občina Kočevje je bila po koeficientu razvitosti, ki ga objavlja ministrstvo za finance, leta 2010 na 0,91 odstotka povprečja države. Leta 2023 je bil ta kazalnik pri 0,85, v letu 2024 pa 0,86. Med 212 občinami je bilo Kočevje ob Prebiličevem odhodu na 185. mestu. Približno tam kot leta 2010, ko je prevzel vodenje občine. Po tem kazalniku občina torej ni naredila nobenega preboja.

Prebilič je v času svojega vodenja občino zelo zadolžil. Danes je Kočevje med najbolj zadolženimi v državi, v absolutnem znesku se nahaja na 12. mestu. Po dolgu na prebivalca pa na 9. mestu med 212 slovenskimi občinami. Podatki o dolgu: Iz okoli 6 na dobrih 16 milijonov evrov v času njegovega uspešnega županovanja.

Število prebivalcev se je v času Prebiliča znižalo, leta 2010 so imeli 16.487 prebivalcev, leta 2024 pa 15.617. V občini je tako prebivalo skoraj tisoč prebivalcev manj, kažejo podatki finančnega ministrstva ob podatkih zadolženosti občine. Kočevje postaj torej greznica za prebivanje.

Malidelničar ::

Boste videli Prebiliča bodo sedaj hvalili, da je on pripeljal Yaskawo v Kočevje in je to dokaz njegove sposobnosti 8-)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

A da bo usekal Trumpa praviš:D

... v preventivni opomnik:
Pred polaganjem so v Kulturnem centru Kočevje pripravili slovesnost s pozdravnimi govori predsednika vlade Mira Cerarja, predstavnikov družbe Yaskawa in kočevskega podžupana Romana Hrovata.

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/cera...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Malidelničar je izjavil:

Boste videli Prebiliča bodo sedaj hvalili, da je on pripeljal Yaskawo v Kočevje in je to dokaz njegove sposobnosti 8-)

Yaskawa je bolj žalost of firme, je dosti ljudi pribežalo od tam stran zaradi nečloveških razmer Japonskega delovnega razmišljanja in izkoriščanja ob mizerni plači, razen če nisi pri koritu.

In v kateri firmi imaš kot delavec isto plačo kot pa tisti izkoriščevalci in nesposobneži pri koritu (s tem mislim kvazi direktorje)?

Menda je bilo tako samo v socializmu.
Še na morje si lahko baje šel na pol zastonj, dokler ni izkoriščevalska elita (s tem mislim kvazi direktorje) pokupla vseh sindikalnih apartmajev na morju.

johnnyyy ::

Malidelničar je izjavil:

Po mojem se tukaj dela napaka. Ne vem zakaj Slovenci tako palimo na obraze. Pač vodenje države je precej kompleksna zadeva in tukaj nek posameznik tudi če je še ne vem kako sposoben kaj veliko sam ne more. Zato bi bilo dobro, da volimo neko ekipo ki že nekaj časa dela skupaj.

Iz biznisa sem se naučil, da so najbolj kvalitetne tiste ekipe, ki so dale skozi nekaj kriz in jih je kriza povezala. To da narediš ekipo, kjer so se ljudje že na začetku dogovorili o tem, kdo bo pokasiral kakšen milijonček, ni ravno recept za kvaliteto, saj to privablja ljudi, ki bodo izkoristili priliko za lastne koristi.

karafeka je izjavil:

In v kateri firmi imaš kot delavec isto plačo kot pa tisti izkoriščevalci in nesposobneži pri koritu (s tem mislim kvazi direktorje)?

Menda je bilo tako samo v socializmu.
Še na morje si lahko baje šel na pol zastonj, dokler ni izkoriščevalska elita (s tem mislim kvazi direktorje) pokupla vseh sindikalnih apartmajev na morju.

Ducat ljudi dela v naši firmi, ki so pribežali iz Yaskawe. In to niso blue collar, ampak white collar. Delaš tam da si tako pameten?

Ne, ampak mi je znano nečloveško razmerje med plačami direktorjev in delavcev.

socialec ::

Nekateri vrhuuuunski direktorji v politiki toliko zaslužijo, da sami oznanjajo, ne vejo, kam z denarjem, in posledično se v njihovem mandatu zgodovinsko dvignejo davki - vsaj nekaj! In ljudje ploskajo in plešejo, vedno bolj!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Marsikdo ne plačuje davkov, oz. jih le koristijo, minus za družbo. Ti bodo še dolgo ploskali takim vrhuuunskim avtentičnim.

endelin ::

Glavni uspeh mastnega maljevca v 3 letih
Podjebljiva udeležba na "paradi ponosa" v budimpešti :)) to je še odkrito oglaševal po vseh medijih prejšnji teden. Človek ne more verjeti. Čestitke vredno 10ih jurjev bruto...

Jao

Zahod gre po poti rimskega imperija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Pri tej udeležbi sam nima nič, no, razen da za svojo telesno gmoto rabi par m2 površine.

Nasploh ga žalosti, da smo v zadnjih letih v Sloveniji priča zapiranju poslovalnic podjetij, katerih lastnik ali solastnik je država, kot so na primer poštne poslovalnice, krajevni uradi, bančne poslovalnice in podobno, ker da se njihovo poslovanje v manjših krajih ne izplača. "Tega kot minister za kohezijo in regionalni razvoj ne bom nikoli razumel," je dejal.

Če tega ne razume, najbrž nikoli ne bi smel postat minister. Niti maturirat, če smo že pri tem.

xeon ::

kaj pa to... levica podpira oboroževanje XD

LeQuack ::

Prej smo plačevali 30€ za dopolnino zavarovanje, po novem pa bo 50€ plačevanja, za nič. Točno 0 bo imel delavec od tega.

"Za povprečno bruto plačo, ki za zadnje tri mesece znaša slaba dva tisočaka in pol, bo zaposleni tako plačal okrog 24evrov, enako delodajalec - skupaj torej slabih 50 evrov mesečno. Upokojenec s povprečno pokojnino bo v skupno blagajno na mesec prispeval po deset evrov, samozaposleni in popoldanski espejevci pa v povprečju med sedem in osem evrov na mesec. "
https://www.24ur.com/novice/slovenija/b...

Jaz volim vlado ki bo ukinila ta prispevek + da se zaveže da odpusti 50% javne uprave.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Ja, ampak zdaj je bojda brezplačno, pravijo. Laž na laž na... laž.

StarMafijec ::

c3p0 je izjavil:

Ja, ampak zdaj je bojda brezplačno, pravijo. Laž na laž na... laž.

Ja, pri nas imamo brezplačno zdravstvo, ne pozabite tega!

Imamo brezplačno zdravstvo, brezplačno šolstvo, brezplačna stanovanja in sedaj bomo dobili še brezplačno obrambo. :))

Sc0ut ::

LeQuack je izjavil:

Prej smo plačevali 30€ za dopolnino zavarovanje, po novem pa bo 50€ plačevanja, za nič. Točno 0 bo imel delavec od tega.

"Za povprečno bruto plačo, ki za zadnje tri mesece znaša slaba dva tisočaka in pol, bo zaposleni tako plačal okrog 24evrov, enako delodajalec - skupaj torej slabih 50 evrov mesečno. Upokojenec s povprečno pokojnino bo v skupno blagajno na mesec prispeval po deset evrov, samozaposleni in popoldanski espejevci pa v povprečju med sedem in osem evrov na mesec. "

Jaz volim vlado ki bo ukinila ta prispevek + da se zaveže da odpusti 50% javne uprave.

Pa bo to trgano od bruto in do nižja davčna osnova? Ker če bo to tako odtegnjeno kot socialni prispevki, razumem da bo nižja davčna osnova.

Sicer pa ja, volil bom vsakega ki bo znižal davke, ker tako ne gre naprej.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

LeQuack ::

Hiperinflacija se vrača, pripravite se na (spet) 50% dražjo hrano naslednje leto.

https://nova24tv.si/vnovicno-zvisanje-i...

Quack !

endelin ::

Nekaj mi pravi da ta denar za dolgotrajno oskrbo ne bo namenjen dolgotrajni oskrbi... mislim da so uvedli nov davek samo za filanje proračuna. Namesto da dvigneš ddv preprosto se spomniš nekaj novega. In da ne bo O od oskrbe.

Upam da se motim ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

D3m ::

111111111111 je izjavil:

Bomo videli...

Koji kurac so "pedri" opravičeni davka?
|HP EliteBook|R7 8840U|

socialec ::

Wrop je izjavil:

Imamo brezplačno zdravstvo, brezplačno šolstvo, brezplačna stanovanja in sedaj bomo dobili še brezplačno obrambo. :))

Tole izgleda že kot norčevanje iz volivnega telesa - ampak kaj hočemo, na tak drek med se uspešno lovi veliko naivno in nespametno večino na volitvah (QED!), tako je, je bilo in bo - ljudstvo že od nekdaj invalidno v glavi, ne pričakovati, da bo drugače, če prav vsakič ponavlja isto stvar s pričakovanjem drugih rezultatov.

Golob o vrhu Nata v Haagu: Taki sklepi ali deklaracije niso pravno zares zavezujoči

LOL. Noben tvoj sklep ni vreden papirja na katerem je napisan, sej to nam je že jasno. Če bi dobil še en mandat bi pa to pokazal celi Evropi in Ameriki, nam je to že itak jasno.

Golob je malo usekan. Za njega nebena dana beseda ne drži.

harmonkar9 ::

Utk je izjavil:

Golob o vrhu Nata v Haagu: Taki sklepi ali deklaracije niso pravno zares zavezujoči

LOL. Noben tvoj sklep ni vreden papirja na katerem je napisan, sej to nam je že jasno. Če bi dobil še en mandat bi pa to pokazal celi Evropi in Ameriki, nam je to že itak jasno.

Mene je tud motilo, da je podpisal bianco ček, zdaj pa pravi, da to ni bianco ček, ker itak nič ne velja, kar pa itak vsi vemo cel čas, da kar on podpiše, nič ne velja. Še bianco čeka ne zna podpisat, nesposobnež, kako bi potem rad sodeloval z EU in ZDA?

Zgodovina sprememb…

««
73 / 104
»»