Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi

nejclp ::
lol, Milei je nedolžen kot nevesta, kljub uni aferi s kriptom, sestra je prasica, ampak odpustil je pa tistega, ki mu je to povedal, novinarji so prasci, ki jih financirajo levaki, pesos devalvira, ampak libertarizem pa deluje, majkemi, bo konec s korupcijo, jo bo Milei na dva kosa prežagal.

bbbbbb2024 ::
lol, Milei je nedolžen kot nevesta, kljub uni aferi s kriptom, sestra je prasica, ampak odpustil je pa tistega, ki mu je to povedal, novinarji so prasci, ki jih financirajo levaki, pesos devalvira, ampak libertarizem pa deluje, majkemi, bo konec s korupcijo, jo bo Milei na dva kosa prežagal.
Ne, ni nedolžen. Za kripto, kolikor razumem, so Mileiju to predstavili kot super idejo, nakar pa so pod coinom "potegnili preprogo". To bi moral vedeti, da se bodo okrog njega nabirali in ekonomisti in scammerji. Ti so bili scammerji. Milei je bil toliko bedak, da je to promoviral kot dobro idejo.
Ne, Milei sigurno ni nedolžen, je sicer najmanjše možno zlo v Argentini, kjer so obvladovali politiko rancheros, rančerji.
Zaenkrat jim gre na bolje, seveda pa so napadi na njega še toliko bolj srditi.
Meni je večji problem, da Slovenija tone, v veliki meri zaradi bedastih, maloburžujskih politik Mesca in Vrečke. Da o bedaku Golobu ne govorim.

ripmork ::
Nah, libertardi razumete stvari črno belo, menite, da je rešitev vitka in delujoča pravna država. Ampak glih zdej je tvoj Milei in njegovi sorodniki v novi aferi zaradi kraje javnih sredstev in prejemanja podkupnin, plus preganjanja novinarjev, ki mu postavljajo neprijetna vprašanja. Glih tko ste libertarci pritegnjeni kot tisti, ki menijo, da bo komunizem deloval in država odmrla.Damn right, da je rešitev vitka država. Glede Millei-a ti je pa sicer že @bbbbb2024 odgovoril. Ko potegneš črto, Millei dosega skokovit napredek v Argentini, pa če skušaš še tako negativno prikazat. A so vsi srečni pod njim? Gotovo ne. Celokupno se pa Argentina končno rešuje iz krize (medtem ko mi lezemo vanjo). Primer: Millei je samo z debirokratizacijo in odpravo nekaterih omejitev dosegel skokovit dvig razpoložljivih stanovanj na trgu (levičarji v šoku). Ker prosti trg (ponudba/povpraševanje) deluje, je posledično tudi cena najemnin precej padla. Če ekonomije in prostega trga ne dušiš, delujeta. Ko delujeta, prinašata prosperiteto. Haters gonna hate.
Na drugi strani Alp: kje je npr. učinek novega ministrtva za solidarnost? 100 zaposlenih, da večinoma stolčke grejejo; zračunaj, kakšna masa plač je to vsakoletno in koliko neprofitnih stanovanj bi lahko samo iz tega naredili. Efektivno od obljubljenih 30.000 zgrajena le peščica, s tem, da so se hodili fotkat na otvoritve gradenj, ki so se začele pred sedanjo vlado (lol).
Seveda vejo, na posebnem računu je. Plus, jaz plačujem 2procenta od prihodkov, kar je svinjarija, ampak moja duša je široka, sem solidaren človek.
Vejo, malo morgen; tele podatke bi morali izstrelit!
Moja duša tudi ni plitka (velikokrat že daroval v Botrstvo, pa tudi Društvu Vilijem Julijan, Unicefu, neprofitnim projektom, ipd). Sam prisilna solidarnost državi ni "solidarnost", ampak zgolj še en davek.
Kot že n-krat pisano: Problem je preobsežna akumulacija vseh davkov, v slabo funkcionirajoči državi pa od tega nimamo niti približno toliko, kot bi morali imet. Nabijanje novih davkov tu ni nič boljša rešitev kot dolivanje dodatne vode v puščajoč pisker. Rešitev je flikanje piskra (redukcija balasta v JS, optimizacija delovanja, vzpodbujanje ekonomije).
Članek iz Dela med drugim nazorno prikaže problematiko gospodarstvu neprijaznega okolja in nepotistično vodenih državnih podjetij v Slo (kar ti kot zagovornik čim večje države očitno podpiraš).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()

bbbbbb2024 je izjavil:
Ne, ni nedolžen. Za kripto, kolikor razumem, so Mileiju to predstavili kot super idejo, nakar pa so pod coinom "potegnili preprogo". To bi moral vedeti, da se bodo okrog njega nabirali in ekonomisti in scammerji. Ti so bili scammerji. Milei je bil toliko bedak, da je to promoviral kot dobro idejo.
Ne, Milei sigurno ni nedolžen, je sicer najmanjše možno zlo v Argentini, kjer so obvladovali politiko rancheros, rančerji.
Zaenkrat jim gre na bolje, seveda pa so napadi na njega še toliko bolj srditi.
Meni je večji problem, da Slovenija tone, v veliki meri zaradi bedastih, maloburžujskih politik Mesca in Vrečke. Da o bedaku Golobu ne govorim.
no, vsaj svojih sester ne imenujejo za državne sekretarke etc., tako kot tvoj boyfriend Milei, borec proti korupciji in nepotizmu. plus, kar ponavljaj da tone, če ti je lažje, ampak resno, kurac tone.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()

FireSnake ::
Radi bi več stanovanj, ko nekdo gradi se pa pritožujete![]()
Ti res ne razumeš v čem je v tem primeru problem?
Ali se samo neumnega delaš?
No, ti bom narisal: za vsako ceno glede korupcije se pa res ne rabi graditi.
Bo šlo?
Kaj pol. Rabte stanovanja al ne?
Vidim, da ti še vedno ne potegne.
Bolj nazorno, kot sem, žal, ne morem/znam napisati.
Pod takšnimi korupcijskimi pogoji: NE!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

ripmork, lol, glih cajt se nam s tabo preklat, drjarkajta sej med sabo glede uspehov Mileija in potopa Slovenije, jaz sem za enkrat še delovno aktive
n
n

Nah, libertardi razumete stvari črno belo, menite, da je rešitev vitka in delujoča pravna država. Ampak glih zdej je tvoj Milei in njegovi sorodniki v novi aferi zaradi kraje javnih sredstev in prejemanja podkupnin, plus preganjanja novinarjev, ki mu postavljajo neprijetna vprašanja. Glih tko ste libertarci pritegnjeni kot tisti, ki menijo, da bo komunizem deloval in država odmrla.Damn right, da je rešitev vitka država. Glede Millei-a ti je pa sicer že @bbbbb2024 odgovoril. Ko potegneš črto, Millei dosega skokovit napredek v Argentini, pa če skušaš še tako negativno prikazat. A so vsi srečni pod njim? Gotovo ne. Celokupno se pa Argentina končno rešuje iz krize (medtem ko mi lezemo vanjo). Primer: Millei je samo z debirokratizacijo in odpravo nekaterih omejitev dosegel skokovit dvig razpoložljivih stanovanj na trgu (levičarji v šoku). Ker prosti trg (ponudba/povpraševanje) deluje, je posledično tudi cena najemnin precej padla. Če ekonomije in prostega trga ne dušiš, delujeta. Ko delujeta, prinašata prosperiteto. Haters gonna hate.
Na drugi strani Alp: kje je npr. učinek novega ministrtva za solidarnost? 100 zaposlenih, da večinoma stolčke grejejo; zračunaj, kakšna masa plač je to vsakoletno in koliko neprofitnih stanovanj bi lahko samo iz tega naredili. Efektivno od obljubljenih 30.000 zgrajena le peščica, s tem, da so se hodili fotkat na otvoritve gradenj, ki so se začele pred sedanjo vlado (lol).
Seveda vejo, na posebnem računu je. Plus, jaz plačujem 2procenta od prihodkov, kar je svinjarija, ampak moja duša je široka, sem solidaren človek.
Vejo, malo morgen; tele podatke bi morali izstrelit!
Moja duša tudi ni plitka (velikokrat že daroval v Botrstvo, pa tudi Društvu Vilijem Julijan, Unicefu, neprofitnim projektom, ipd). Sam prisilna solidarnost državi ni "solidarnost", ampak zgolj še en davek.
Kot že n-krat pisano: Problem je preobsežna akumulacija vseh davkov, v slabo funkcionirajoči državi pa od tega nimamo niti približno toliko, kot bi morali imet. Nabijanje novih davkov tu ni nič boljša rešitev kot dolivanje dodatne vode v puščajoč pisker. Rešitev je flikanje piskra (redukcija balasta v JS, optimizacija delovanja, vzpodbujanje ekonomije).
Članek iz Dela med drugim nazorno prikaže problematiko gospodarstvu neprijaznega okolja in nepotistično vodenih državnih podjetij v Slo (kar ti kot zagovornik čim večje države očitno podpiraš).
Seveda ne vedo, če pa kradejo kot srake!
Drugače pa bi bil to relativno preprost izračun.
-------
Med tem škilavi preko trupel do podpisa pogodbe nabavo dveh helikopterjev:
https://siol.net/novice/slovenija/poklu...
čeprav je bila stroka vseskozi proti! Je bila provizija preveč sladka, da se pogodbe ne bi podpisalo.

Provizija v javnem sektorju ne obstaja.
Obstaja le korupcija.
kohla so zraven dobili, ko je Partia Desusu nakazala 50 000€
Ko so ga vprašali kako je to mogoče: je rekel, da ni bilo nikjer v pogodbi prepovedano.
Rekel je tudi: "haho pa mislite, da lahko sthanka desus deluje bhez finančnih shedstev?".
Pa je bilo to to.... z roko v marmeladi, pa nobenemu nič!

kriptobog ::
paradajzos je izjavil:
Ko se nepremičnine pocenijo, pomeni to ponavadi slabe stvari.
Zakaj slabe? ČE se skozi vpije kako se bo kupovalo nepremičnineko se pocenijo. Djte se odločit kaj vam je praav in kaj ne. Meni je super, če se pocenijo
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

Trol, ker ti je treba vse narisati: če cene občutno padejo to pomeni, da je recesija.
In to je slabo za vse.
Ti si pa nepomemben. Razumeš? Nepomemben in nemerodajen!
In to je slabo za vse.

feryz ::
Nehaj nakladat in se delat butastega.
Odkar Slovenija obstaja so šle le enkrat dol, vsi vemo kdaj. Pa še takrat zgolj korekturno, čeprav je državo hudič jemal.
Odkar Slovenija obstaja so šle le enkrat dol, vsi vemo kdaj. Pa še takrat zgolj korekturno, čeprav je državo hudič jemal.

Trol, ker ti je treba vse narisati: če cene občutno padejo to pomeni, da je recesija.
In to je slabo za vse.
Pa saj hočete poceni nepremičnine? Sm že enkrat rekel, da ko bo padlo toliko kot želite, da ne boste kupovali, ker ne boste imeli. Nič ni ok za vas. Sicer je pa tudi recesija super stvar. Poceni nepremičnine, poceni delnice, poceni druge naložbe. Boljših časov ni. Takrat se z malo pameti naredi penzija.

Kdo pravi to?
Kaj ti še vedno blodiš?
Jaz hočem delo in dobre plače, pa naj si raja sama kupi.
Kot sem si jaz.
Ja, smo že videli koliko pameti imaš ti.
Sama hvala kako služiš, na koncu pa po Sloveniji ciganil za delo (in cvilil kako male plače so).
Če bi bilo pol tega res, bi bil že zdavnaj v pokoju.
Postal si posmeh vseh tu na forumu. Zapovrh se pa neumnega delaš (no, vsaj upam
)
Zdaj je pa počasi čas, da se nehaš smešiti, trol!
Da gremo pa nazaj na politiko: golobja hunta s svojimi drobtinicami stanovanjske zadeve ne bo rešila. Edino kar bodo naredili je, da bodo napolnili svoje žepe.
Od tu tudi ideja: naj nič ne delajo in ne kradejo na veliko! Naj počakajo do volitev, da bodo drugi to njihovo sranje sanirali.
P.S. Smo ti že vse narisali zato bomo s tabo zaključili.
Kaj ti še vedno blodiš?
Kot sem si jaz.
Ja, smo že videli koliko pameti imaš ti.

Postal si posmeh vseh tu na forumu. Zapovrh se pa neumnega delaš (no, vsaj upam

Da gremo pa nazaj na politiko: golobja hunta s svojimi drobtinicami stanovanjske zadeve ne bo rešila. Edino kar bodo naredili je, da bodo napolnili svoje žepe.
Od tu tudi ideja: naj nič ne delajo in ne kradejo na veliko! Naj počakajo do volitev, da bodo drugi to njihovo sranje sanirali.
Zgodovina sprememb…

Kdo pravi to?
Kaj ti še vedno blodiš?
Kot sem si jaz.
Ja, smo že videli koliko pameti imaš ti.Sama hvala kako služiš, na koncu pa po Sloveniji ciganil za delo (in cvilil kako male plače so).
Postal si posmeh vseh tu na forumu. Zapovrh se pa neumnega delaš (no, vsaj upam)
ja je bila tema o nepremičninah in je blo samo govora kako se bo kupovalo ko pade. Naj pade pa da vidimo potem kako se bo kupovalo.
Ciganil za delo. Z nekom si me zamešal. Ne rabim ciganit za delo, niti ne rabim delat. Pa še ko sem delal nisem cvilil kako nizke plače so, ker sem imel kar lepo plačo. Sem pa cvili večkrat na forumu, da se da dobiti dobre plače, ampak je treba delat.

Bilo je dovolj!
Kaj si pa cvili si pa sam poglej za nazaj in ne laži!
Objave so javne!
----------------------
Nazaj na politiko:
https://www.rtvslo.si/evropska-unija/ra...
Večina Slovencev meni, da gredo stvari v Sloveniji v napačno smer.
Tukaj pa imamo še vedno (plačane?) trole, ki golobjo hunto zagovarjajo.
Volitve so vsak dan bližje.
Levi prašičevci, ki se jih bo vleklo stran od korita, so vse bolj glasni (tudi v tej temi).
Seveda, saj levaki priznavajo le državne jasli, delali pa ne bi.
V isti sapi bi pa še narekovali kako naj drugi živeli in razmišljali.
Upam, da pride še do morebitnih referendumov (nekaj se omenja), da golobji hunti še pred volitvami na demokratičen način povemo, kaj si mislimo o tem pokvarjenem smrdljivcu.
Objave so javne!
----------------------
Nazaj na politiko:
Levi prašičevci, ki se jih bo vleklo stran od korita, so vse bolj glasni (tudi v tej temi).
Upam, da pride še do morebitnih referendumov (nekaj se omenja), da golobji hunti še pred volitvami na demokratičen način povemo, kaj si mislimo o tem pokvarjenem smrdljivcu.
Zgodovina sprememb…

Saj se ne bo kupovalo, če bo padlo za 5 ali 10 procentov.
Raja pričakuje da bodo cene padle nekje na 10 do 30 procentov današnjih cen. Pa še v tem primeru bi se drli, da je predrago. Ker jazbinšek ...
Da ne govorimo o tem, kdo bi to pokupil, če bi bile cene res tako nizke. Pravzaprav se vse pokupi že pri današnjih, super predragih cenah. Torej ...
Raja pričakuje da bodo cene padle nekje na 10 do 30 procentov današnjih cen. Pa še v tem primeru bi se drli, da je predrago. Ker jazbinšek ...
Da ne govorimo o tem, kdo bi to pokupil, če bi bile cene res tako nizke. Pravzaprav se vse pokupi že pri današnjih, super predragih cenah. Torej ...

Že danes se vse proda. Ni potrebe po nižanju!
Raji delo in plače in naj si kupijo sami!
Raji delo in plače in naj si kupijo sami!

Bilo je dovolj!
Objave so javne!
----------------------
Nazaj na politiko:
Gledam. Ne vidim. Zamešal si.
Pa nazaj na politiko. Z novo vlado kaj dosti bolje ne bo. Eni kradejo bolj prikrito, drugi ne znajo pa to delajo bolj odkrito. To je pa vse.

bm1973 ::

mtosev ::
Stanovanja v Ljubljani so draga. Res ne vem kaj vsi silijo živeti v Ljubljani. Okolica lj je ziher cenejša.
BTW koliko je najemnina za cca 50m2 veliko stanovanje v Ljubljani?
BTW koliko je najemnina za cca 50m2 veliko stanovanje v Ljubljani?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…

mtosev ::
Z delom si ne more noben kupit stanovanja.
Kako da ne ?
Jaz sem si že 2. Plus hišo...
Pa zdaj gledam z še enega...
Je pač treba delat, ne pa hodit v službo.
Mi v Mariboru imamo hišo in stanovanje, ki sta ga starša kupila. Stanovanje smo kupili 1991.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

mtosev nehaj spamati!
Politika ali se spelji v za to namenjeno temo!
Mogoče ti, če ni razsipen ali nesposoben.
Jaz sem si čisto lepo kupil. Še malo, pa grem še na eno. Je pa treba delat (tudi kako sekundarno službo, če želiš pospešiti zadevo).
Ne bo držalo!
res je, da kradejo vsi. A tako brezsramno, kot to počne golobja hunta ni počel še nihče.
Samo primer stroškov za reprezentanco:
- prej par tisoč
- golobja hunta 170 000 in še niso nehali.
Golobja hunta je dokazala, da je sito vrano bolje fojtrati, kot lačno.
Nadalje: ministri, kot so maljevac, mesec, in ta zguba za gospodarstvo so grobarji, ne rešitelji.
Država tone gospodarsko, in razpada od znotraj (zdravstvo).
Hkrati nas je pa golobja hunta rekordno zadolžila.
Bedaki pravijo, da je tako OK. Glede na trenutne razmere. Sploh ne računajo, da lahko gre na slabše. In s tem bo morala živeti naslednja vlada (če gre na slabše).
Mislim, kaj bi sploh govoril, tukaj se najde informacije (s tem, da to ni čisto vse).
S tem, da je to samo do leta 20204. Pride še ena taka porcija.
Ovca na vrh planine bi bolje vladala, kot golobja hunta!
Politika ali se spelji v za to namenjeno temo!
Z delom si ne more noben kupit stanovanja.
Mogoče ti, če ni razsipen ali nesposoben.
Jaz sem si čisto lepo kupil. Še malo, pa grem še na eno. Je pa treba delat (tudi kako sekundarno službo, če želiš pospešiti zadevo).
Pa nazaj na politiko. Z novo vlado kaj dosti bolje ne bo. Eni kradejo bolj prikrito, drugi ne znajo pa to delajo bolj odkrito. To je pa vse.
Ne bo držalo!
res je, da kradejo vsi. A tako brezsramno, kot to počne golobja hunta ni počel še nihče.
Samo primer stroškov za reprezentanco:
- prej par tisoč
- golobja hunta 170 000 in še niso nehali.
Golobja hunta je dokazala, da je sito vrano bolje fojtrati, kot lačno.
Nadalje: ministri, kot so maljevac, mesec, in ta zguba za gospodarstvo so grobarji, ne rešitelji.
Država tone gospodarsko, in razpada od znotraj (zdravstvo).
Hkrati nas je pa golobja hunta rekordno zadolžila.
Bedaki pravijo, da je tako OK. Glede na trenutne razmere. Sploh ne računajo, da lahko gre na slabše. In s tem bo morala živeti naslednja vlada (če gre na slabše).
Mislim, kaj bi sploh govoril, tukaj se najde informacije (s tem, da to ni čisto vse).
S tem, da je to samo do leta 20204. Pride še ena taka porcija.
Ovca na vrh planine bi bolje vladala, kot golobja hunta!
Zgodovina sprememb…

Eno tako, eni drugače. Gospodarstvo je bilo že prej zafurano, golobčkom gre na roke, da lahko okrivijo prejšnje vlade, medtem ko se hvalijo kako gre vse na bolje pod njimi. Že samo zdravatvo so porihtali. Ukinili so dopolnilno zavarovanje, nima veze, če se zdaj plačuje obvezno, četudi prej nisi plačeval dopolnilnega. Vrste so super kratke. V 30 dneh, ups - tednov, do specialista. Vrhunsko
ŽAlostno je pa da bodo še vedno dobili lep delež glasov.

kripto: golobček je od puklastega prejel gospodarstvo v boljši kondiciji, kot so vsi predvidevali.
Zaradi tega smo, v tistem času, dobili manj sredstev iz EU (ker je bilo gospodarstvo v boljši kondiciji).
In ena prva cvetk kuštravega bedaka: to je slabo! Ker smo dobili manj denarja.
Že takrat smo eni dvignili obrv češ, kakšen gospodarstvenik je to?
Odtihmal je šlo pa samo še strmo navzdol.
Eni imamo dober spomin in kuštravemu ne nasedemo. Pod njim je šlo popolnoma vse navzdol. Popolnoma vse!
Ne morem verjeti, da to rečem, a jajo je bil manjše zlo. Če bi puklasti bil na oblasti bi meni za dobra 2 jurja na leto denarja ostalo v žepu. tako mi ga pa golobja hunta pokrade.
Če bi za to kaj dobil nič ne bi rekel. Da pa je ob rekordno pobranih davkih država v prostem padu je pa nedopustno!
Zaradi tega smo, v tistem času, dobili manj sredstev iz EU (ker je bilo gospodarstvo v boljši kondiciji).
Eni imamo dober spomin in kuštravemu ne nasedemo. Pod njim je šlo popolnoma vse navzdol. Popolnoma vse!
Ne morem verjeti, da to rečem, a jajo je bil manjše zlo. Če bi puklasti bil na oblasti bi meni za dobra 2 jurja na leto denarja ostalo v žepu. tako mi ga pa golobja hunta pokrade.
Če bi za to kaj dobil nič ne bi rekel. Da pa je ob rekordno pobranih davkih država v prostem padu je pa nedopustno!
Zgodovina sprememb…

Gregor P ::
... to je tisto kar sem pisal; percepcija ljudi pač je pomembna in jo ne smeš kar ignorirati.
Nazaj na politiko:
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

kripto: golobček je od puklastega prejel gospodarstvo v boljši kondiciji, kot so vsi predvidevali.
To jaz ponalvjam v nedogled. Zato sem "optimiziral" davke na minimum

paradajzos ::
Policija: v Štrancarjevem zapisu možni elementi kaznivih dejanj
https://siol.net/novice/slovenija/polic...
Verbalni delikt se vrača. Ko se ustrahuje nasprotno stran, je vse ok, če pa kdo samo grdo pogleda v “levo”, pa takoj hiper odziv.

Malidelničar ::
Hmm, kaj menite?
Glas ljudstva: Zavrnitev progresivnega zdravstvenega prispevka je pokazala vladni neoliberalni obraz
https://www.rtvslo.si/zdravje/glas-ljud...
Iniciativa Glas ljudstva je zaradi negativnega mnenja vlade o zakonskem predlogu za uvedbo progresivnega zdravstvenega prispevka k odstopu pozvala ministra za finance Klemna Boštjančiča, saj po njihovem mnenju zavira predlagane spremembe.
Glas ljudstva: Zavrnitev progresivnega zdravstvenega prispevka je pokazala vladni neoliberalni obraz
Iniciativa Glas ljudstva je zaradi negativnega mnenja vlade o zakonskem predlogu za uvedbo progresivnega zdravstvenega prispevka k odstopu pozvala ministra za finance Klemna Boštjančiča, saj po njihovem mnenju zavira predlagane spremembe.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

harmonkar9 ::
Eni imamo dober spomin in kuštravemu ne nasedemo
Ne morem verjeti, da to rečem, a jajo je bil manjše zlo.
Kako ne moreš verjeti, če to pišeš že 3 leta tukaj? Če lahko nekdo vmes tako pozabi kvaliteto Janše, pa res nima dobrega spomina. Zaradi takih neumnosti potem levaki vladajo. Pravi domoljubi ne pozabimo niti za sekundo, da je Gospod Janša najboljši politik v Sloveniji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

Malidelničar je izjavil:
Hmm, kaj menite?
Za bruhat. Iniciativa mislim.

Pa saj imamo progresivni zdravstveni prispevek. Kdor več zasluži, več plača. Ali o čem oni blebetajo?

harmonkar9 je izjavil:
to
Kako ne moreš verjeti, če to pišeš že 3 leta tukaj? Če lahko nekdo vmes tako pozabi kvaliteto Janše, pa res nima dobrega spomina. Zaradi takih neumnosti potem levaki vladajo. Pravi domoljubi ne pozabimo niti za sekundo, da je Gospod Janša najboljši politik v Sloveniji.
To se pa še jaz strinjam, kot levak. Neverjetno, kako nedisciplinirani so Jajotovi volivci, prav nagnusno, nobene partijske discipline nimajo. Pol se pa čudijo, da levakarski novi obrazi vladajo. Zavržno, res. Slovenija pa tone, pa je povsem objektivno jasno, da jo lahko samo Jajo reši. Nizki davki, približati ljudem kulturo, ohraniti podjetja in pospešiti regionalni razvoj. Mene je sram, da sem levak, ki ne razume, da vitka država pomeni skokovit napredek. Upam, da Jajo zmaga, ali pa en tak kot Milei, da bo oklestil socialne transferje in sprostil nevidno roko trga. Ker sem itak hinavc, ki ma bajto in avto in sem kaviar levičar. Sicer mam delovno dobo in sem se štempljal, ampak nihče ni popoln. Res se kesam, ampak zgleda so mi glavo oprali, levakarski mediji. Jajo, reši nas in mene osebno.
Zgodovina sprememb…

ripmork ::
ripmork, lol, glih cajt se nam s tabo preklat, drjarkajta sej med sabo glede uspehov Mileija in potopa Slovenije, jaz sem za enkrat še delovno aktiveJe proti-argumentov na prejšnji post zmanjkal? Sem tut delovno aktiven, prilagodljiv delavnik.
n
Mimogrede, ko je spet v prvem planu medijev danes pravičnoTM razporejanje davkov (AKA: progresivno obvezno): tole je graf za 2023 (do danes je najverjetneje še bolj "pravično"):
Če bi kdo na tole rad dodajal še izdatno "tax the rich" progresivo, je slep ali pa omejen v glavo, sorry. Ob predlogih Jenulla & co bi sam plačal manj, pa sem iz principa proti. Živimo v eni najbolj egalitarnih držav na svetu. Naš problem ni slabo prerazporejanje, ampak to, da premalo ustvarimo in da živimo v slabo organizirani in negospodarni državi, ki zavira razvoj in izdatno obdavčuje vse ljudi.

harmonkar9 je izjavil:
to
To se pa še jaz strinjam, kot levak. Neverjetno, kako nedisciplinirani so Jajotovi volivci, prav nagnusno, nobene partijske discipline nimajo. Pol se pa čudijo, da levakarski novi obrazi vladajo. Zavržno, res. Slovenija pa tone, pa je povsem objektivno jasno, da jo lahko samo Jajo reši. Nizki davki, približati ljudem kulturo, ohraniti podjetja in pospešiti regionalni razvoj. Mene je sram, da sem levak, ki ne razume, da vitka država pomeni skokovit napredek. Upam, da Jajo zmaga, ali pa en tak kot Milei, da bo oklestil socialne transferje in sprostil nevidno roko trga. Ker sem itak hinavc, ki ma bajto in avto in sem kaviar levičar. Sicer mam delovno dobo in sem se štempljal, ampak nihče ni popoln. Res se kesam, ampak zgleda so mi glavo oprali, levakarski mediji. Jajo, reši nas in mene osebno.
Se sam s sabo pogovarjaš?

paradajzos je izjavil:
Se sam s sabo pogovarjaš?
ne, s harmonikarjem9 in Jajotovimi volivci, ki ne premorejo partijske discipline. Hudiča, saj bom dobil še vtis, da te je sram, ker boš Jajota volil.

bbbbbb2024 ::
paradajzos je izjavil:
Policija: v Štrancarjevem zapisu možni elementi kaznivih dejanj
https://siol.net/novice/slovenija/polic...
Verbalni delikt se vrača. Ko se ustrahuje nasprotno stran, je vse ok, če pa kdo samo grdo pogleda v “levo”, pa takoj hiper odziv.
To sigurno ni v redu. Verbalni delikt se res vrača in so kazni, po more, za zastraševanje folka. Zakon kot tak je bil doslej v redu. Kdor se je čutil užaljenega, je lahko tožil. Zdaj pa bo en aparatčik presojal in žokal 20k glob okoli. 2x zineš kaj in bo 40k glob.
Povsem neprimerno.

"Zdej je svoboda in nikoli ne veš."
Nobenega dvoma ni, da smo še globoko v enopartijskem sistemu, kdor dvigne glavo in predstavlja grožnjo (ali pa primerno tarčo za postrašit druge) faše od sistema in ni nobenih zadržkov. Na polno. Kot pri inkviziciji, če si bil v nasprotju z dogmo.
Sicer je vse malo bolj zamaskirano, ampak se stroj še vedno premika in melje vse, ki si drznejo, toleranca je malo višja, ampak, ko prestopiš prag, ... (se priklonijo kipu pred Vlado in akcija)
Ko je Malia Obama v bran pred mediji vzela Barrona Trumpa v prvem mandatu, je ni nihče avtomatsko označil za maga norico ali kaj podobnega. Ona ni maga ampak se je oglasila, ko je videla, da se sinu najhujšega predsednika ZDA v zgodovini dela krivica.
Pri nas če bi vsebinsko debatiral o legalnosti povojnega početja, te takoj označijo za domobranca. Tema na oči in roke na ušesa in kričanje brez razmišljanja. In to usklajeno, režimsko.
Ali pa o čem drugem, vedno je pri roki ta psovka za vse tiste, ki se ne strinjajo z režimom.
Nobenega dvoma ni, da smo še globoko v enopartijskem sistemu, kdor dvigne glavo in predstavlja grožnjo (ali pa primerno tarčo za postrašit druge) faše od sistema in ni nobenih zadržkov. Na polno. Kot pri inkviziciji, če si bil v nasprotju z dogmo.
Sicer je vse malo bolj zamaskirano, ampak se stroj še vedno premika in melje vse, ki si drznejo, toleranca je malo višja, ampak, ko prestopiš prag, ... (se priklonijo kipu pred Vlado in akcija)
Ko je Malia Obama v bran pred mediji vzela Barrona Trumpa v prvem mandatu, je ni nihče avtomatsko označil za maga norico ali kaj podobnega. Ona ni maga ampak se je oglasila, ko je videla, da se sinu najhujšega predsednika ZDA v zgodovini dela krivica.
Pri nas če bi vsebinsko debatiral o legalnosti povojnega početja, te takoj označijo za domobranca. Tema na oči in roke na ušesa in kričanje brez razmišljanja. In to usklajeno, režimsko.
Ali pa o čem drugem, vedno je pri roki ta psovka za vse tiste, ki se ne strinjajo z režimom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

paradajzos je izjavil:
A zdej se boš še pretvarjal? Torej dejansko si harmonkar
a si pritegnjen? Harmonikar je volivec Gospoda Janše, četudi sva politično na nasprotnih bregovih ga spoštujem, ker je avtentičen in iskren, jaz pa sem levakar. Mislim, a ni jasno?
Zgodovina sprememb…