» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
129 / 131
»»

Utk ::

Ti pa si sucker in pol. Sej je ravno bla reforma, ki se bo končala leta 2028. Do takrat gre tem plača gor za nula koma nula, ker so vse povišice že dobili. No ja, "povišice"...20 eurov, nekaterim gor, drugim pa tudi dol.

Bomo pa na ta račun zaposlili 100 socialnih delavk, svetovalcev, sestankovalcev in fikusov, to pa to. Samo da od njihovega dela si ne bo še riti za obrisat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

nejclp ::

A ti kdo brani, da voliš jajota, pa ti bo ziher zrihtu, da ti bojo rit brisal. Al pa klona.

No vidiš, tu si, še riti si ne znaš obrisat brez pomoči države. Taki volite levake.

fur80 ::

nejclp je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Tega nas je "strah" vse, vendar pa se levica res trudi iz dneva v dan, da bo Janši na koncu res uspelo. In enako ostali (levi) liberalci po EU in svetu. To pa zato, ker ne nagovarjajo oz. se načrtno izogibajo tem, ki dejansko pestijo ljudi. Pač če se ljudje bojijo imigrantov, četudi neupravičeno, je to temo treba jasno nagovoriti in pomiriti ljudi, ne pa preskočiti na Palestino &Co. Ker sicer bodo pač poslušali desne skrajneže, kako bi pa oni to reševali (in itak ne bodo, ker blefirajo na polno).

Kaj je bolj smiselno z vidika pritoka migrantov, podpirati Izrael, ki pobija in izganja Palestince, ali pa podpreti Palestince in Palestinsko državo, v kateri bi Palestinci živeli in ne bi bežali?

Podpirati je enako blefirati, Palestincem ne pomagamo nič, lahko damo Hamasu orožje, sprejmemo pol miljona Palesticev v Slovenijo, okogočimo Hamasu, da iz Slovenije pošilja rakete nad Izrael, damo Palesticem drugo polovico Dolenjske, da si naredijo državo. To je pomoč, ne pa javkanje po TV in razmišljanje naših politikov na zastonj večerjah kako so Palestinci ubogi. To ni nič, naj pošlje Fajonka dol orožje Hamasu, če ima jajca.

Utk je izjavil:

No vidiš, tu si, še riti si ne znaš obrisat brez pomoči države. Taki volite levake.

V tem trenutku ja, si znam, ampak mislim na prihodnost. Konec koncev, tudi objektivistka Ayn Rand je umrla v hiralnici, so ji rit brisal na račun države, oz. davkoplačevalcev

fur80 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Tega nas je "strah" vse, vendar pa se levica res trudi iz dneva v dan, da bo Janši na koncu res uspelo. In enako ostali (levi) liberalci po EU in svetu. To pa zato, ker ne nagovarjajo oz. se načrtno izogibajo tem, ki dejansko pestijo ljudi. Pač če se ljudje bojijo imigrantov, četudi neupravičeno, je to temo treba jasno nagovoriti in pomiriti ljudi, ne pa preskočiti na Palestino &Co. Ker sicer bodo pač poslušali desne skrajneže, kako bi pa oni to reševali (in itak ne bodo, ker blefirajo na polno).

Kaj je bolj smiselno z vidika pritoka migrantov, podpirati Izrael, ki pobija in izganja Palestince, ali pa podpreti Palestince in Palestinsko državo, v kateri bi Palestinci živeli in ne bi bežali?

Podpirati je enako blefirati, Palestincem ne pomagamo nič, lahko damo Hamasu orožje, sprejmemo pol miljona Palesticev v Slovenijo, okogočimo Hamasu, da iz Slovenije pošilja rakete nad Izrael, damo Palesticem drugo polovico Dolenjske, da si naredijo državo. To je pomoč, ne pa javkanje po TV in razmišljanje naših politikov na zastonj večerjah kako so Palestinci ubogi. To ni nič, naj pošlje Fajonka dol orožje Hamasu, če ima jajca.

Hamasu nimamo kaj dajat, ker so naciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Če je nekdo v bolnici ali nekam zavodu, ne pomeni da je tam na račun države.
Zdaj niso na račun države (kaj dost), pa nima kdo delat, kaj bo ko bo še 10,000 kandidatov za not? Spet čakalne vrste, preskakovanje vrst prek vez, podkupovanje...indija koromandija za zajedalske levake.

Ayn Rand je bila na račun države. Ostro je kritizirala socialne transferje in državno prerazporejanja sredstev. Ideologija libertarcev, ideja racionalnega egoizma, individualnih pravic, svobodnega trga in minimalne vloge države. Po njenem mnenju so socialni transferji, prisilno jemanje denarja enemu posamezniku prek davkov, da bi se ga dalo drugemu prek socialnih programov, moralno nesprejemljivi. Pol pa konča v hiralnici, kjer ji rit brišejo na državne stroške

socialec ::

Vprašanje, komu zdaj verjeti?

Ayn Rand was moderately wealthy, but not extraordinarily so. At the time of her death in 1982, her estate was estimated at around $10 million (roughly $35-40 million in today's dollars when adjusted for inflation). Most of her wealth came from book royalties, particularly from Atlas Shrugged and The Fountainhead, and from speaking engagements.

She never pursued corporate or investment wealth like some contemporaries--her income was tied almost entirely to her writings and lectures.

Ayn Rand was not in a public hospital. She lived in New York City and received care in private medical facilities. By the time of her death in 1982, she had the means and preference for private healthcare rather than public hospitals.

Her health had been declining for several years, including issues with heart disease and smoking-related complications, which were managed privately.

Ja, 60 let plačuješ davke in se pritožuješ, ko jih enkrat dobiš 2% nazaj, ti pa neka pizda leftardska to očita.

kje pa, pizda leftardarska ti to privošči, ker se zavzema za sistemske rešitve. Ok, je bila hiperbola, ampak:

In 1974, Rand had surgery for lung cancer after decades of heavy smoking.[118] In 1976, she retired from her newsletter and, despite her lifelong objections to any government-run program, was enrolled in and claimed Social Security and Medicare with the aid of a social worker.

Edina sistemska rešitev glede zdravstva, ki smo je do zdaj dobili, so višji davki.

Pardon, še evtanazijo.

mtosev ::

Ena iz zdravstva. Jaz sem zelo zadovoljen s svojo osebno zdravnico. Dela v javnem zdravstvu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Stari, ne vem, glej, AI na koncu sprašuje, če hočemo primerjavo med vplačanim in izplačanim? A hočemo?

It wasn't "free" in the sense of being a handout.

Social Security - Rand, like most workers, had paid into the system through payroll taxes during her career. When she enrolled in the 1970s, she was simply collecting benefits she had already funded.

Medicare - She also became eligible at age 65, again because she had paid Medicare taxes. Medicare Part A (hospital insurance) had no monthly premium for her, but she still had to pay premiums for Part B (doctor visits and outpatient services).

So yes, she paid into both programs during her working life, and Medicare still required ongoing payments. The controversy was more symbolic: even though she saw them as coercive programs, she still made use of them when she needed treatment.

Do you want me to detail how much she likely paid vs. received?

Več mojih sosedov v letu 2025 in prej in kasneje uporablja privatno in javno zdravstvo, če ima čas in jim je ravno dolgčas, da se malo spočijejo, tako da - ni to neka redkost, ni pa nič neplačanega! Tako da ne vem, kakšno razburjanje je to zdaj v tej temi spet!

mtosev je izjavil:

Ena iz zdravstva. Jaz sem zelo zadovoljen s svojo osebno zdravnico. Dela v javnem zdravstvu.

Odlično, menda ti je kakšna tudi v ožjem sorodstvu? Tudi moji sosedje, niti jaz, nimamo težav z javnim zdravstvom, če se ne mudi, pač - nič v sorodstvu, žal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

AI mi gre na kurac, ker ga kar kot enga arbitra ven vlečete, ampak če ga že vi uporabljate, sem vprašal, ka misli o zdravstvenem sistemu v sloveniji, evo, k ai je ful objektiven: Slovenia's public health system is notably robust, particularly for a small EU country with moderate spending. Its equitable access, strong primary care infrastructure, and social safety net underscore its effectiveness. Digitalization and preventive models are progressive and supportive of improved outcomes.

However, for lasting improvement, efforts must continue to reduce wait times, strengthen system-wide quality monitoring, stabilize funding sources, and enhance workforce capacity--especially in under-resourced regions.

In essence: a well-functioning health system with solid foundations and commendable equity--but also one with known areas needing continued reform and investment.

Tale ministrica za zdravje pa itak bolj malo gobca, očitno dela in ji zaupam. Vi pa pizdakajte še naprej.

mtosev ::

Jaz lahko potrdim, da je zdravstvo rešilo mojo mamo. Dobila je raka, imela 2 operacije in kemoterapijo. Je že minilo 11 let to tega. Operirana je bil na onkološkem.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ja, ne vem, kaj naj, sem poznal (umrla 2023, sem imel v mislih, da prej!) bratrančevo soprogo, kjer to ni uspelo pri skoraj 50 (glede na uradni iskalnik), žal ni imela zaledja v sistemu. In kaj zdaj?

fur80 ::

Utk je izjavil:

Edina sistemska rešitev glede zdravstva, ki smo je do zdaj dobili, so višji davki.

Pardon, še evtanazijo.

Evtanazija je 10 000€ ali jo dobiš na recept zastonj?

lynxslo5 ::

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/hrva...

Hrvati nas spet prehitevajo po desni. Hrvaška agencija Fina kupuje Zagrebško in z njo tudi Ljubljansko borzo.

Hrvaška postaja regionalna finančno- gospodarska velesila.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

Scaramouche3 ::

lynxslo5 je izjavil:

Hrvati nas spet prehitevajo po desni. Hrvaška agencija Fina kupuje Zagrebško in z njo tudi Ljubljansko borzo.

Ne tega govort, paradajzos bo jezen, ponavljaj, Srbi so glavni krivci!

Sc0ut ::

Naši se ubadajo z gazo, kitajska pa tam čez tolko da ne reče da bo glihkar začela svetovno vojno...

Še hvaležni bi lahko bli da Izrael s pomočjo ZDA tam spodaj dela red. Sirijo so spremenili, iranski jedrski program pa za par let vrgli nazaj.

Mi smo zahod, nova os zla želi zahod uničit. Torej proti komu se treba borit je jasno.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

lynxslo5 je izjavil:

Dobili bomo subvencionirane trgovalne račune vezane na slovensko borzo, profit bojo pa pobirali Hrvati.
Genialna poteza.

Gambino ::

Utk je izjavil:

lynxslo5 je izjavil:

Dobili bomo subvencionirane trgovalne račune vezane na slovensko borzo, profit bojo pa pobirali Hrvati.
Genialna poteza.

In prav je tako. Prodali smo že skoraj vse tujcem, zakaj ne bi še Borzo?

MojsterX ::

Mafijska naveza lahko dela v Sloveniji kar hoče, še posebej če je v ozadju Jankovič & co. Tudi ZDA jim nič ne morejo.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/i...

paradajzos ::

nejclp je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Oooooooooooohhhh, kok kjut, pa mi imamo tudi kraljevsko poroko, oooooooooohhhhhh…!
A je to volilna kampanja, nejc? :)

zakaj pa mene sprašuješ? nič ne škodi mal populizma, tudi retardi pomenijo glasove, to desnjakarji dobro veste in prakticirate.

To je najbolj značilno za hardcore nkvd levuharje.

feryz ::

MojsterX je izjavil:

Mafijska naveza lahko dela v Sloveniji kar hoče, še posebej če je v ozadju Jankovič & co. Tudi ZDA jim nič ne morejo.

Zida lahko kdorkoli, ja. Kaj je pa tukaj čudnega?
Če gre amerikancem v nos, naj pridejo ponj.

MojsterX je izjavil:

Zakaj ga ni kar JJ izročil, ko je bil na oblasti?

kriptobog ::

Radi bi več stanovanj, ko nekdo gradi se pa pritožujete :))

kriptobog je izjavil:

Jah niso na pol zastonj.

paradajzos je izjavil:

nejclp je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Oooooooooooohhhh, kok kjut, pa mi imamo tudi kraljevsko poroko, oooooooooohhhhhh…!

zakaj pa mene sprašuješ? nič ne škodi mal populizma, tudi retardi pomenijo glasove, to desnjakarji dobro veste in prakticirate.

Jasno, ampak NKVD levuharji bi premaknili poroko na pomlad, bližje volitvam, ni hudič, da ne bi kakšen glas sentimentalnih desnjuh pokasirali.

karafeka ::

Ni važno koliko profitnih stanovanj se zgradi, ker vse pokupijo bogataši, ki ne vejo kaj bi z denarjem. In potem ostajajo prazna ali pa se oddajajo za oderuške najemnine, tudi javnemu sektorju. In s tem povzročijo tudi manjko nepremičnin na trgu, kar potiska cene vedno višje in višje.
Edina rešitev je davek na milijonska premoženja elit. Po celem svetu. Čim višji in čimprej, tem boljše.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

johnnyyy ::

karafeka je izjavil:

Ni važno koliko profitnih stanovanj se zgradi, ker vse pokupijo bogataši, ki ne vejo kaj bi z denarjem. In potem ostajajo prazna ali pa se oddajajo za oderuške najemnine, tudi javnemu sektorju. In s tem povzročijo tudi manjko nepremičnin na trgu, kar potiska cene vedno višje in višje.
Edina rešitev je davek na milijonska premoženja elit. Po celem svetu. Čim višji in čimprej, tem boljše.

Ne. Edina rešitev je, da se zgradi toliko stanovanj, da jim cena ne raste več. S tem tudi investitorji spoznajo da se kupovanje nepremičnin ne splača in začnejo prodajati, kar vodi v delni zlom trga. Podobno delajo CB s financami. Če ljudje nočejo trošit svojega denarja in vsak sedi na svojem privarčevanem kupčku, začnejo deliti poceni kredite tistim ki hočejo trošit, s tem ohranjajo inflacijo, varčevalci pa so na slabšem. V obeh situacijah pa je sporočilo jasno - stanovanja in denar je za to da se uporablja, kdor ga ne bo bo v defaultu na izgubi.

ripmork ::

nejclp je izjavil:

Ayn Rand je bila na račun države. Ostro je kritizirala socialne transferje in državno prerazporejanja sredstev. Ideologija libertarcev, ideja racionalnega egoizma, individualnih pravic, svobodnega trga in minimalne vloge države. Po njenem mnenju so socialni transferji, prisilno jemanje denarja enemu posamezniku prek davkov, da bi se ga dalo drugemu prek socialnih programov, moralno nesprejemljivi. Pol pa konča v hiralnici, kjer ji rit brišejo na državne stroške
Tudi Ayn Rand je (prisilno) plačevala davke, tako da si je "brisanje riti" plačala sama. Ker leftardi razumete stvari samo črno-belo ne razumete, da ni problem plačevanje davkov; problem je ekscesno plačevanje davkov v potratni državi, ki je izrazito slab gospodar, kjer se JS (z NVO sateliti) zaradi nepotizma, korupcije in slabe organizacije razraste preko vseh meja in da s svojim vmešavanjem (pretirana birokracija, enormni stroški za to, da en klinčev uradnik papir podpiše, vedno večje omejevanje povsod) ruši delovanje trga. Pol pa jokcanje, ko so razmerja porušena in grejo cene nepremičnin v nebo.

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

Ampak tudi ni ne logičen niti prav.

kako ni logičen, če se pa prebivalstvo stara?
A to glede unga prispevka, kjer niti ministrstvo za solidarno prihodnostTM, niti ZZZS ne vesta, kje je pobran keš, kako točno se bo porabljal, in kje bo to evidentirano?
Še en davek v ekscesno obdavčeni državi (ki slabo in netransparentno ravna z denarjem), ampak VaŽni So DoBrI NamENi, ane?

PS: sovražnik svobode in zagovornik podržavljenja in ekscesnega obdavčevanja, a bo kak komentar na tole? članek iz Dela:

Izjemen padec je Slovenija v zadnjih petih letih utrpela na področju poslovne učinkovitosti, kjer je zdrsnila za kar 16 mest in je šele 55. med 69 državami, v družbi Mehike, Brazilije in Južne Afrike.

Tudi zaradi zelo vplivnega državnega lastništva v velikih podjetjih se v Sloveniji sistem korporativnega upravljanja ni ustrezno razvil, saj ni prave razmejitve med lastniškimi in korporativnimi interesi. Kadrovanje pogosto ni na podlagi strokovnih meril, ampak osebnih (in političnih) interesov. V zgolj treh letih je država pri korporativnem upravljanju zdrsnila za 15 mest.

Davčno okolje je nepredvidljivo tudi zaradi razmeroma slabih razmer v proračunu, kjer se je v zadnjih treh letih zelo povečala poraba in kljub skoraj polni zaposlenosti in rekordnim davčnim prilivom ima Slovenija presežni proračunski primanjkljaj.

Povečale so se birokratske obremenitve, preglednost oziroma predvidljivost vladnih odločitev pa se je zmanjšala, kar prav tako hromi konkurenčnost Slovenije. Zakonodaja na gospodarskem področju nima ustrezno vzpostavljene prakse, sodni postopki so nerazumno dolgi, kar interesne skupine pogosto izkoriščajo za oviranje podjetij pri njihovih poslovnih aktivnostih in investicijah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

FireSnake ::

kriptobog je izjavil:

Ti res ne razumeš v čem je v tem primeru problem?
Ali se samo neumnega delaš?

No, ti bom narisal: za vsako ceno glede korupcije se pa res ne rabi graditi.
Bo šlo?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Bojte se tega, da se bodo stanovanja pocenila.
Še posebej če se bodo za konkretne zneske.
Ampak trenutno vse kaže, da se bodo. Zatišje pred viharjem.

MojsterX ::

kriptobog je izjavil:

haha, kako naivna ovca si. Tukaj se bo pobralo denar, stanovanja bodo na pol zgrajena in z napakami, itd. Skratka en nateg, kakšna stanovanja neki, vprašanje če bodo sploh zgrajena. Če že od začetka so mutni posli, potem sploh ne pričakuj nekega konca.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MojsterX ()

nejclp je izjavil:

paradajzos je izjavil:

nejclp je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Jasno, ampak NKVD levuharji bi premaknili poroko na pomlad, bližje volitvam, ni hudič, da ne bi kakšen glas sentimentalnih desnjuh pokasirali.

Če rabiš zgradit 4 m visok zid je čist vseeno, katera opeka gre kam. Vse se seštevajo po dimenzijah.

FireSnake je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ti res ne razumeš v čem je v tem primeru problem?
Ali se samo neumnega delaš?

No, ti bom narisal: za vsako ceno glede korupcije se pa res ne rabi graditi.
Bo šlo?

Kaj pol. Rabte stanovanja al ne?

ripmork ::

Tole je realnost, ki se je veliko premajhen delež ljudi v Sloveniji zaveda:

Realni sektor, ki vse skupaj plačuje, počasi crkuje / seli proizvodnjo v gospodarsko ugodnejše kraje, medtem ko JS iz leta v leto debelo raste.
To enostavno ni vzdržen sistem.

MojsterX je izjavil:

kriptobog je izjavil:

haha, kako naivna ovca si. Tukaj se bo pobralo denar, stanovanja bodo na pol zgrajena in z napakami, itd. Skratka en nateg, kakšna stanovanja neki, vprašanje če bodo sploh zgrajena. Če že od začetka so mutni posli, potem sploh ne pričakuj nekega konca.

Ko brskam po raznih fb grupah o gradnji so take zgodbe tudi pri malih privat projektih. In ni jih malo. Nategunskih gradbenikov kar jih hočeš, inšpekcije in tožilstvo pa kot da ni nič

ripmork je izjavil:

Tole je realnost, ki se je veliko premajhen delež ljudi v Sloveniji zaveda:

Realni sektor, ki vse skupaj plačuje, počasi crkuje / seli proizvodnjo v gospodarsko ugodnejše kraje, medtem ko JS iz leta v leto debelo raste.

To je prehuda matematika za vrhunskega meneđerja

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

ripmork je izjavil:

JS ne bi smel imeti volilne pravice, ker glasuje za tistega, ki jim obljubi največ...

ripmork je izjavil:

Tudi Ayn Rand je (prisilno) plačevala davke, tako da si je "brisanje riti" plačala sama. Ker leftardi razumete stvari samo črno-belo ne razumete, da ni problem plačevanje davkov; problem je ekscesno plačevanje davkov v potratni državi, ki je izrazito slab gospodar, kjer se JS (z NVO sateliti) zaradi nepotizma, korupcije in slabe organizacije razraste preko vseh meja in da s svojim vmešavanjem (pretirana birokracija, enormni stroški za to, da en klinčev uradnik papir podpiše, vedno večje omejevanje povsod) ruši delovanje trga. Pol pa jokcanje, ko so razmerja porušena in grejo cene nepremičnin v nebo.

Nah, libertardi razumete stvari črno belo, menite, da je rešitev vitka in delujoča pravna država. Ampak glih zdej je tvoj Milei in njegovi sorodniki v novi aferi zaradi kraje javnih sredstev in prejemanja podkupnin, plus preganjanja novinarjev, ki mu postavljajo neprijetna vprašanja. Glih tko ste libertarci pritegnjeni kot tisti, ki menijo, da bo komunizem deloval in država odmrla.

nejclp je izjavil:

A to glede unga prispevka, kjer niti ministrstvo za solidarno prihodnostTM, niti ZZZS ne vesta, kje je pobran keš, kako točno se bo porabljal, in kje bo to evidentirano?
Še en davek v ekscesno obdavčeni državi (ki slabo in netransparentno ravna z denarjem), ampak VaŽni So DoBrI NamENi, ane?

Seveda vejo, na posebnem računu je. Plus, jaz plačujem 2procenta od prihodkov, kar je svinjarija, ampak moja duša je široka, sem solidaren človek.

paradajzos je izjavil:

nejclp je izjavil:

paradajzos je izjavil:

nejclp je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Če rabiš zgradit 4 m visok zid je čist vseeno, katera opeka gre kam. Vse se seštevajo po dimenzijah.

bemti si enigmatičen. pomoje te je zamikalo, da bi ga še ti volil zarad te poroke, ker si tako čustven človek, pa si se ustrašil in zato taka krčevita reakcija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

johnnyyy ::

bm1973 je izjavil:

JS ne bi smel imeti volilne pravice, ker glasuje za tistega, ki jim obljubi največ...

Bistvo demokracije je, da se odločamo oz. volimo predstavnika za katerega smatramo, da bo za državo naredil največ. Z državo mislim na vse prebivalce. In tukaj mi pademo na celi črti ker se hodi egoistično volit na način, da boš ti kot posameznik imel od tega največ.

GregiB ::

johnnyyy je izjavil:

Bistvo demokracije je, da se odločamo oz. volimo predstavnika za katerega smatramo, da bo za državo naredil največ. Z državo mislim na vse prebivalce. In tukaj mi pademo na celi črti ker se hodi egoistično volit na način, da boš ti kot posameznik imel od tega največ.

Bistvo demokracije je, da vsi (polnoletni) odločamo oz. volimo predstavnika na kakršenkoli nam, volivcem, paše - način... In ko imaš na volilnem listku (same) "normalne" (kar je spet od volivca do volivca subjektivno) kandidate, ponavadi prevlada razumna odločitev. Ko pa imaš na listu zdraharje, populiste, oportuniste, "mafijozote"... pa ponavadi nad razumom prevladajo čustva. In ker so pri front runner strankah na volilnih listkih samo "takšni" imamo, kar imamo. Razumu pač nimajo kaj ponudit, pa brenkajo na čustva...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

bemti si enigmatičen. pomoje te je zamikalo, da bi ga še ti volil zarad te poroke, ker si tako čustven človek, pa si se ustrašil in zato taka krčevita reakcija.

you are reaching...

LeQuack ::

feryz je izjavil:

Bojte se tega, da se bodo stanovanja pocenila.
Še posebej če se bodo za konkretne zneske.
Ampak trenutno vse kaže, da se bodo. Zatišje pred viharjem.

Zakaj bi se bali tega. Kot bi rekel bojte se da bodo avti cenejši.
Quack !

Ko se nepremičnine pocenijo, pomeni to ponavadi slabe stvari.

paradajzos je izjavil:

Niti ne slabe, zgolj katastrofalne.

Ja, no, mislim res slabe..

StarMafijec ::

paradajzos je izjavil:

Hja, štiriletna korekcija ali kaj podobnega.

bbbbbb2024 ::

nejclp je izjavil:

ripmork je izjavil:

Nah, libertardi razumete stvari črno belo, menite, da je rešitev vitka in delujoča pravna država. Ampak glih zdej je tvoj Milei in njegovi sorodniki v novi aferi zaradi kraje javnih sredstev in prejemanja podkupnin, plus preganjanja novinarjev, ki mu postavljajo neprijetna vprašanja. Glih tko ste libertarci pritegnjeni kot tisti, ki menijo, da bo komunizem deloval in država odmrla.

Cenim tvojo politično razgledanost, sploh okrog Mileija. No, stvar pa je taka, da so z roko v marmeladi dobili njegovo sestro, ki so ji "ponudili" posle, baba je z obema rokama zagrabila. Še preden se je zavedala, da gre za kompromat, so ta njen poskus korupcije napihnili do daske.

Milei pa je šel nekam na obisk, pa so začeli kamne metati na njega in skandirati proti korupciji - njegove sestre.

Sigurno je to težava za Mileija in njegovo žlahto. Pridiga eno, dela drugo - njegova sestra, ne on. Njegovi nasprotniki so se ga sedaj lotili na grd način.

Ne trdim, da je zaradi tega kaj bolje ai roka v marmeladi njegove sestre kaj opravičujoča.

Ampak, da boš vedel, to je zadaj. Milei sicer vodi dobro politiko.
««
129 / 131
»»