» »

LED luči in led trak

LED luči in led trak

helo ::

Je kak dober električar tu? povezal sem led luči z led trakom (24V) na trafo.
staro trafo 200W
input:100-265V
output:24V-8,3A

To je uredil električar. Jaz sem kasneje zamenjal trafo, ker je bila fuč in vzel močnejšo 400W.

Zamenjal sem z 24V 400w
input: 170-260V
output: 24V 16,7A

ko sem vklopil varovalko je skurilo trafo. Zakaj?? Ker je 400W preveč? Al je zaradi Amperev?? koliko max je lahko trafa W in A??

Prosim za razlago, če kdo ve zakaj se je skurila?

Hvala

pero50 ::

ker si priklopil napačno stran na 230v. Drugega nimaš za zajebat. modra in rjava žica gre na 220v, rdeča in črna pa na led trak.
druga opcija pa je, da ti nekje nekaj prebija in ti je odbilo že prejšnji trafo iz istega razloga.

trafo bi bil lahko 1kw, pa glede številk nebi bilo težav. Važno je samo da je prava voltaža in da je dovolj močan.

400w imaš dovolj za ~40m led traku, tako da ti je to čisti overkill, sploh če ti je električar dal prej 200w.

edit: Modra in rjava nima veze katera je kje. Je isto kot če rotiraš schuko vtikač 180°. Rdeča pa mora biti na + na led traku, črna pa na -. Če ju zamešaš samo led trak ne deluje, poškodb pa ni nobenih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pero50 ()

helo ::

priklopil sem popolnoma enako kot je bilo prej. dobesedno enako. vhod ima 3 žice (poleg dveh je še zemlja). izhod 4 (za + in -). kamor lahko priklopiš 2 led traka.

edina zadeva, ki je še čudna je, ko dam varovalko ven, in ko jo nazaj priklopim se mi led trak takoj prižge. čeprav je stikalo na OFF. moram prižgati na ON stikalo in nato na OFF, da se ugasne. Je to normalno oz zakaj se led trak avtomatično prižge ob priklopu varovalke? hvala

nisem razumel tvoje razlage oz mi logična... :/

mirator ::

Zakaj ne pokličeš električarja, ki ti je naredil prvi priklop?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajanje 220 V COB LED traku

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
261102 (256) iso2000
»

LED trak - dimmer

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
173090 (2437) atubbuta
»