Forum » Elektrotehnika in elektronika » Utripanje 12v LED pohistvene svetilke
Utripanje 12v LED pohistvene svetilke
d0rK ::
Živjo.
Mi lahko kdo da kaksno razlago zakaj mi 12v LED svetilka na napi utripa? Zamenjal sem staro halogen 12v 20w lucko z led verzijo ker menjava stare stane 40 po komadu.
Našel sem to: https://prirocen.si/products/vgradna-le...
Ker je konektor na novi drugačen kot na stari sem ju odcvikal stran in povezal žici po domače. Vklopim in stvar zelo hitro utripa.
Kaksna razlaga in kako resit reč? Neprimeren trafo?
Mi lahko kdo da kaksno razlago zakaj mi 12v LED svetilka na napi utripa? Zamenjal sem staro halogen 12v 20w lucko z led verzijo ker menjava stare stane 40 po komadu.
Našel sem to: https://prirocen.si/products/vgradna-le...
Ker je konektor na novi drugačen kot na stari sem ju odcvikal stran in povezal žici po domače. Vklopim in stvar zelo hitro utripa.
Kaksna razlaga in kako resit reč? Neprimeren trafo?
mirator ::
Halogenka je bila priključena na izmeničnih 12 V. LED je pa dioda, ki ti v eno smer prevaja v drugo pa ne, zato vidiš utripanje. Zamenjati bi moral tudi napajalnik.
matobeli ::
Nekaj takega, sploh če ni zelo kunštna napa in znaš sam povezat elektriko. Sam ne vzet takega za 15W če imaš 20W ledic.
d0rK ::
Prosim za kaksen predlog kje bi lahko to dobil ze jutri v Ljubljani. Po mozbosti s temi vtičnicami.
link_up ::
AC vs DC :)
jaz bi probal pri Wattu
lol sele zdaj sem dojel kaksne "vticnice" aka sponke ima. :) Glej, no worries, bos pa privil.
jaz bi probal pri Wattu
lol sele zdaj sem dojel kaksne "vticnice" aka sponke ima. :) Glej, no worries, bos pa privil.
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napajanje 220 V COB LED trakuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1088 (242) | iso2000 |
» | Osvetlitev delovnega pulta v kuhinji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25426 (6454) | Machete |
» | Zamenjava 12V halogenk z LED svetilkamiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7164 (6539) | Daniel |
» | led na 220VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6292 (5810) | shock |