Forum » Pomoč in nasveti » Povezava dveh modemov!
Povezava dveh modemov!
Matri[X] ::
V hiši povezal sem dva modema (fizično) in me zanima kako bi se povezala eden z drugim (1-dial 2-anwser)? In da bi delova TCP/IP link? En modem je USR 56k winmodem, en pa motorola!
l0wc4 ::
Nisi napaisal kateri OS uporabljaš. Predvidevam da eden od Winsow. Če imaš Win 98 namesti strežnik na klic in se preko njega z dial-up povezavo povežeš na drugo mašino, uporabljaš TCP/IP protokol in morda še NetBeui. seveda imej ta oba protokola na mašini narihtana. dodeli jim tudi IP številke in ot bi moralo delati.
Napisal si da imaš modema fizično povezana, kako pa je to? Če maš to v eni hiši bi bilo najboljše še nea lokalna mreža, dve mrežne kartice in en crossover kabel. Če pa imaš notranjo centralo pa lahko tudi preko modema, toda tako ti gre počasneje.
Če ima Win 2k ali Win 2k in Win 98, pa napravič v Win 2k Accept Incomming Connection in se spet preko TCP/IPja in NETBeuija povežeš z Diail-upom na Win 2k mašino.
Če imaš Linux lahko tudi napraviš Dial-IN PPP strežnik čisto enostavno, če rabiš kake skripte piši.
Napisal si da imaš modema fizično povezana, kako pa je to? Če maš to v eni hiši bi bilo najboljše še nea lokalna mreža, dve mrežne kartice in en crossover kabel. Če pa imaš notranjo centralo pa lahko tudi preko modema, toda tako ti gre počasneje.
Če ima Win 2k ali Win 2k in Win 98, pa napravič v Win 2k Accept Incomming Connection in se spet preko TCP/IPja in NETBeuija povežeš z Diail-upom na Win 2k mašino.
Če imaš Linux lahko tudi napraviš Dial-IN PPP strežnik čisto enostavno, če rabiš kake skripte piši.
Spajky ::
Ce bos delal preko modemov, bos rabil preko upora 4,7k vezat 9V baterijo paralelno "liniji" za simulacijo napetosti le-te; se mi vsaj zdi /nisem kaj takega se probal!/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9568 (6504) | bastadu |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5223 (4459) | Klemenn |
» | LAN problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1904 (1655) | kockish |
» | Internet connection sharingOddelek: Omrežja in internet | 1841 (1343) | Quickbeam |
» | tcp/ip problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 2350 (2039) | tac |