» »

Naročnine na aplikacije

Naročnine na aplikacije

Grizzly ::

Za katere mobilne ali spletne aplikacije imate urejeno naročnino oz. članarino? Govorimo o nekih mesečnih ali letnih zakupih, ki prinesejo manj omejitev in dodatne funkcije.

Samo nekaj primerov:
- Microsoft aplikacije (Word, Excel, PP itd.) so že na vsakem računalniku in brez njih marsikdo ne zna delati.
- Potreba po shranjevanju datotek v cloudu je vse večja; free računi nudijo manjše kapacitete in ne jamčijo varnosti.
- Velikokrat pride prav kakšna aplikacija za načrtovanje in organizacijo dela, razni planerji in todo aplikacije.
- Ogromno je nekih gesel in pomembnih podatkov, ki si jih je treba zapomniti, zato pride prav kakšna aplikacija.

Da ne naštevam vseh možnih namenskih servisov in aplikacij, ali pa samo tistih, ki so namenjeni zabavi. Če bi hotel za vsako aplikacijo imeti neko naročnino, znesek hitro naraste.
Torej, za katere zadeve (če sploh katere) imate urejene naročnine / članarine? Kakšen pricing plan imate ponavadi zakupljen?

z3ro ::

iCloud 50GB - 1€/mesec
Google 100GB - 2€/mesec
Youtube - 10€/mesec
Spotify (si delimo naročnino) - 2€/mesec
Občasno Netflix za par mesecev

OutOfTheBox ::

iCloud 200GB - 3€/mo
Jetbrains Rider IDE - 10€/mo
ChatGPT Plus - 22€/mo

strawman ::

ChatGPT, Google Drive, Spotify, Google Play Pass

temni_princ ::

Nič, se izogibam kjer se lahko.

Za youtube imam Vanced
Namesto streaming services imam na serverju Radarr + Sonarr + qBittorrent + Jellyfin
Za storage imam nextcloud, isto na strezniku
Za slike imam Immich, isto na strezniku. Sem kupil opcijsko Supporter licenco, ker mi je všeč projekt.

GupeM ::

temni_princ je izjavil:

Za storage imam nextcloud, isto na strezniku
Za slike imam Immich, isto na strezniku.

Kako imaš pa za backup poskrbljeno?

Podatki so na dveh diskih v ZFS raid-1. Backupi se dnevno delajo z rsync na tretji disk. Na vsake nekaj mesecev pa skopiram vse še na zunanji disk, ki ga hranim pri starših.

Probam slediti 3-2-1 metodi.

Slabo, razen če ti ni škoda nekaj mesecev slik in/ali drugih stvari z nextclouda.

Ciljaš na to, da bi obdržal več kopij na tretjem disku? Recimo zadnje tri?

Usmeri na boljšo rešitev, lahko tudi privat, da ne smetiva teme.

styrian ::

Backblaze B2 prostor za Restic inkrementalni backup: 0,33€ / mesec
New York Times: 20€ / prvo leto

temni_princ je izjavil:

Ciljaš na to, da bi obdržal več kopij na tretjem disku? Recimo zadnje tri?

Usmeri na boljšo rešitev, lahko tudi privat, da ne smetiva teme.

Ciljam na to, da mora biti tudi tretja stopnja avtomatizirana in ne na vsake nekaj mesecev. Potem pa spet pridemo do plačevanja neke storitve. Recimo backblaze, kot je styrian omenil.

Druga varianta je NAS/server pri starših, kamor se syncajo zadeve vsaj dnevno, če ti res ni do neke naročnine. Je pa vprašanje, kaj pride ceneje. Če sešteješ ceno dodatnega NAS-a, diskov za NAS in porabo elektrike, je verjetno ceneje nekaj v stilu backblaze. Lahko kar dolgo uploadaš k njim, preden dosežeš isto ceno. Pa imaš zraven še neko redundanco, ki je pri starših verjetno vprašljiva (ampak za 3. nivo backupa je zagotovo dovolj). Preden boš s komercialno ponudbo dosegel takšno ceno, kot je začetna investicija v NAS + elektrika, boš moral že menjati vsaj diske, če ne kar cel NAS.

telexdell ::

Kot tretji nivo pri starših ne potrebuješ ravno NAS diska. Dovolj je že prenosni disk priključen na USB port modema. Tako poleg visokega stroška investicije odpade tudi poraba elektrike. Doma postaviš NAS disk z npr. 2x 1 TB disk (SSD)- stalna moč tam 8W.
Za oblačno rešitev pa uporabljam PCloud. Enkratni strošek 400 € (ni mesečnih plačil) za family plan (5 uporabnikov) in prostora 2 TB (neomejen promet, aplikacija za telefon -avto upload slik, navidezni disk na PC- na računalniku ni datotek,...).
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

DePalmo ::

temni_princ je izjavil:

Nič, se izogibam kjer se lahko.

x2

JetBrains imam naročnino, ker rabim za službo.
MS Office imam trenutno še naročnino, spomladi poteče in kupim Office 2024.
YT sem ravno mislil skleniti naročnino, a nato vidim 10e/m. Ne dam. Pol tok, s popustom za letno plačilo, mogoče. Sem nato inštaliral Brave na telefon, na PCju je pa že uBlock.
Spotify ne uporabljam, imam YT za to. V avtu pa USB ključek in MP3.
Netflix ne, imam Mi TV Box in Kodi (ter Sonarr, Radarr, Bazarr).
Sem pa imel kratek čas naročnino na SkyShowtime, ker imajo kar nekaj risank sinhroniziranih. Nato sem večino le-teh potegnil dol in dodal v Kodija. Sedaj enkrat na leto vzamem za en mesec, da dodam nove stvari.

PunkDude ::

ChatGPT 24,40 $ mesečno
Meteoblue 3 € letno
Locus Map 26 € letno
Office365 zaradi OneDrive 70 € letno
Za TV in streaming storitve aka Netflix/Disney/Amazon/Apple... pa IPTV 50€ letno

error7891 ::

PunkDude je izjavil:

Za TV in streaming storitve aka Netflix/Disney/Amazon/Apple... pa IPTV 50€ letno

Kje dobiš vse to za 50€ letno?

Magic1 ::

En mesec Netflix, drug Disney, nato Amazon, Apple pa še za kakšnega ostane. Glih za pol leta zadev, ostalo pa več preživiš zunaj.
Magic

d4vid ::

Yt premium - 4.5EUR/mesec
Google One 100GB - 24EUR/leto (?)
Voyo gratis pri A1
Pozimi mogoče Netflix - 7EUR/mesec?
Domena x2 - 30EUR/leto

Kar se da, selfhostam. Mam lasten mail strežnik, gitea server, inventory sistem, nas itd vse na enmu hp serverju. Trenutno imam cca 300GB rama in 2x12C/24T cpu in je treba mašino ponucat :D
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

Boomerang ::

Morda mi bo kdo znal svetovat...

Sam bi potreboval nek server za cloud storage, tako da so datoteke dosegljive kjerkoli sem in iz kateregakoli sistema (Windows, Ubuntu, Android ali pa online). Če grem kupovat NAS, bo šlo 500€ mimogrede. Potem je treba računati še porabo elektrike, na vsakih nekaj let gre disk in ga je treba zamenjati. Tudi sama NAS naprava ni večna. Za ta denar pa lahko par let podaljšujem naročnino na kak cloud storage service. Kaj se mi dolgoročno bolj splača?

Če se odločim za cloud storage service, bi potreboval nekaj takega, da so datoteke shranjene samo v cloudu. Box, Dropbox in podobne aplikacije datoteke prenesejo na računalnik, kar pomeni, da shramba na računalniku zaseda nek prostor. Idealna rešitev bi bila, da se na server povežem preko FTP in/ali če obstaja možnost, da se pod "Moj računalnik" implementira dodaten pogon preko katerega bi dostopal do datotek. Hkrati pa rabim tudi dostop do datotek na Ubuntu sistemu in tudi na Android telefonu. Obstaja kak service, ki to vse podpira?

OutOfTheBox ::

Mislim da bo tole kar dobra rešitev.

Tole bi bila moja prva rešitev, če ne bi imel doma NAS-a postavljenega.

owon22 ::

Unraid ali Nextcloud.

blackbfm ::

Boomerang je izjavil:

server povežem preko FTP in/ali če obstaja možnost, da se pod "Moj računalnik" implementira dodaten pogon preko katerega bi dostopal do datotek. Hkrati pa rabim tudi dostop do datotek na Ubuntu sistemu in tudi na Android telefonu. Obstaja kak service, ki to vse podpira?

kaj takega?

https://www.hetzner.com/storage/storage...

PunkDude ::

error7891 je izjavil:

PunkDude je izjavil:

Kje dobiš vse to za 50€ letno?

https://iptvti.com/

Damiani ::

Apple Music
Evernote

Mogoče kdo ve za kakšno dobro alternativo Evernote? Nekako bi rad zamenjal. Pogoj je solidna aplikacija za skeniranje. Skeniranje in deljenje dokumentov.

Anney ::

Lens.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

darkotri ::

Netflix (ženske so prevladale)
Protonmail
Odjavil Chatgpt in Claude
Vse ostalo lokalno
darko

BorutO ::

OneDrive (letno)
YouTube (mesečno)
Google Drive (letno)
ChatGPT (mesečno)
OpenAI API (mesečno)
Adobe Creative Cloud (letno)
WordPress 2x (letno)
BlueHost (letno)
Bitdefender Antivirus Plus (letno)
Netflix (mesečno)
Max (letno)
Voyo (letno)
....
Na leto gre veliko denarja za take zadeve, ampak so zame zelo pomembne in potrebne za firmi - razen za filme.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disney Plus (Disney+) (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8114240 (588) gb39
»

YouTube stopnjuje boj proti blokadi oglasov (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
26925692 (8107) KTr1sk
»

Vrača se WinAmp (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10223807 (6102) zavajon
»

Dropbox bo v brezplačni verziji podpiral le tri naprave (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
7813447 (8870) SaXsIm
»

YouTube Red brez oglasov za 10 dolarjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10341718 (35289) R1710

Več podobnih tem