Forum » Zvok in slika » PC - TV: ni povezave preko HDMI
PC - TV: ni povezave preko HDMI
RatedR ::
Zdravo, prosim za nasvete. Imam nov 4K TV, ki se mi preko sicer normalno delujočega HDMI kabla noče povezat na namizni PC (Weak or no signal).
Kabla ne morem zamenjat, ker je vgrajen v steno in teče čez prostore.
Poizkusil sem že sledeče:
- drug HDMI kabel iz drugega računalnika na TV, zadeva deluje
- isti HDMI kabel iz drugega računalnika na TV, zadeva ne deluje
- update gonilnikov grafične + TV da je up to date
- input/source nastavitve na TV-ju pregledal
- na PCju mi zazna TV kot Display #2, dela pa ne
Glede na to, da je problem v kablu, ki ga ne morem zamenjat me zanima, če obstaja kakšen adapter za bolj zmogljive slike, saj sumim da je ta prešvoh. Je namreč rahlo tanjši kot kakšni klasični HDMI kabli, vendar do zdaj povsem normalno delujoč, vsaj na starem TVju.
Druge rešitve tudi dobrodošle! Hvala
Kabla ne morem zamenjat, ker je vgrajen v steno in teče čez prostore.
Poizkusil sem že sledeče:
- drug HDMI kabel iz drugega računalnika na TV, zadeva deluje
- isti HDMI kabel iz drugega računalnika na TV, zadeva ne deluje
- update gonilnikov grafične + TV da je up to date
- input/source nastavitve na TV-ju pregledal
- na PCju mi zazna TV kot Display #2, dela pa ne
Glede na to, da je problem v kablu, ki ga ne morem zamenjat me zanima, če obstaja kakšen adapter za bolj zmogljive slike, saj sumim da je ta prešvoh. Je namreč rahlo tanjši kot kakšni klasični HDMI kabli, vendar do zdaj povsem normalno delujoč, vsaj na starem TVju.
Druge rešitve tudi dobrodošle! Hvala
- spremenilo: RatedR ()
fpbs ::
Kaj pa DLNA povezavo si probal. Kateri TV pa imaš. Ali imaš TV in računalnik vezan na isti ruter?
z3ro ::
Koliko je dolg kabel? Jaz sem imel enak problem, 5m hdmi kabel v steni je bil očitno predolg ali pa nekvaliteten. Je sicer pokazal sliko ampak je vmes mrknila ali pa je bila popačena, skratka neuporabno.
Liker ::
Izven tega da menjaš kabel, lahko uporabiš kakšno od non raw rešitev za prenos signala, kar pomeni da bo v igri kompresija, ki pa se jo v praksi naj ne bi zaznalo.
Tako lahko uporabiš brezžični HDMI par sprejemnik/oddajnik (za 4K 60Hz je tam 100-150 evrov), če ni vmes preveč ovir - zadeva dela na 5G WiFi, ki je precej občutljiv na stene in druge ovire.
Ali pa če imaš možnost potegniti vsaj ethernet kabel, obstajajo HDMI ethernet pretvorniki, ki so relativno ugodni in brez težav vozijo 4K 60Hz, a seveda stisnjeno.
Tako lahko uporabiš brezžični HDMI par sprejemnik/oddajnik (za 4K 60Hz je tam 100-150 evrov), če ni vmes preveč ovir - zadeva dela na 5G WiFi, ki je precej občutljiv na stene in druge ovire.
Ali pa če imaš možnost potegniti vsaj ethernet kabel, obstajajo HDMI ethernet pretvorniki, ki so relativno ugodni in brez težav vozijo 4K 60Hz, a seveda stisnjeno.
RatedR ::
@fpbs Prvič slišim za tole, probam hvala!
@z3ro Kabel je dolg 10 metrov, ampak mi je do zdaj delal normalno, sicer na starejšem LCD TVju.
@Liker Brezžični HDMI probam magar, če drugo ne do delalo, vmes so seveda stene ker so drugi prostori. Kar se pa tiče ethernet kabla, a mora biti ta direktno povezan PC - TV? Vmes imam modem, če kaj pomaga, vendar je to že DLNA kot je napisal @fpbs?
@z3ro Kabel je dolg 10 metrov, ampak mi je do zdaj delal normalno, sicer na starejšem LCD TVju.
@Liker Brezžični HDMI probam magar, če drugo ne do delalo, vmes so seveda stene ker so drugi prostori. Kar se pa tiče ethernet kabla, a mora biti ta direktno povezan PC - TV? Vmes imam modem, če kaj pomaga, vendar je to že DLNA kot je napisal @fpbs?
fpbs ::
@fpbs Prvič slišim za tole, probam hvala!
Za DLNA povezavo je samo pogoj, da sta računalnik in TV povezana na isti ruter.
https://www.google.si/search?as_q=DLNA+...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Doma ni gigabitne mrežeOddelek: Omrežja in internet | 2150 (1208) | Zvezdica27 |
» | HDMI kabel po stropuOddelek: Zvok in slika | 1953 (1742) | Invictus |
» | Kateri TV za do 1000€ kupiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28275 (25877) | djordjevic |
» | TV ter racunalnik -> dilema kablovjaOddelek: Zvok in slika | 725 (563) | Ashrack |
» | DLNA in LG 42LE5500Oddelek: Omrežja in internet | 5218 (4438) | mcesarec |