» »

V Nemčiji razpad vladne koalicije. Spomladi bi lahko potekale predčasne volitve.

V Nemčiji razpad vladne koalicije. Spomladi bi lahko potekale predčasne volitve.

Temo vidijo: vsi
««
8 / 8
»
»»

Malidelničar ::

Sparkxl je izjavil:

bm1973 je izjavil:

avani12 je izjavil:

SPD+CDU+zeleni pa 59%.

Evo, recept za uničenje Nemčije...

Mal razlike, pa stara agenda naprej...

Bingo...in točno tako bo. Kar je še najhujše, Analenna in Habeck bosta zelo verjetno obdržala pozicije. Untergang je zagotovoljen.... Edino upanje je da ima cdu največ moči po trenutnih rezultatih in da zelenim ekstremistom prireže krila

CDU je že dal izjavo, da bo skenslal zeleni prehod ter zavrnil socialno podporo za priseljence, ki se ne bodo želeli zaposliti.
CDU bo dejansko prisiljena v bolj desno pozicijo, ker v nasprotnem primeru bodo tudi oni na naslendnjih volitvah kolabirali. Ljudje jih bodo volili kot povsem iste kos SDP in Zelene.
Po mojem CDU ve, da lahko v sredinski vladi izgubi več kot morebitni partnerici SDP in Zeleni. Zato bodo previdni glede sestave nove vlade.

P.S. komplicirano je tudi, ker po sondažah FDP pada izven Bundestaga na 4%, BSW pa čez prag na cca 5-6%.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Sparkxl ::

Če je to res, kar ti praviš, oz kar CDU pravi, potem je požar na firewallu zagotovljen. Namreč vse to je v totalnem nasprotju z zelenimi kmeri. Kako lahko potem taka koalicija zdrži? Verjetno tako dolgo kot v franciji, avstriji,...

bm1973 ::

tudi AfD je postala bolj zmerna, tiste naciste so napodili ven, oz. so se jih po tiho znebili.

Da ne bo CDU na koncu požrla besede, ko bo šla v koalicijo z AfD, ker ima poln kufer Zelenih... kar bi bilo tudi najbolj pametno, pa še Scholza bi se znebili...

socialec ::

bm1973 je izjavil:

tudi AfD je postala bolj zmerna, tiste naciste so napodili ven, oz. so se jih po tiho znebili

Ali pa jih MSM samo manj (manipulativno) izpostavljajo, kar potem tako deluje med plebsom, ja.

Po tem kar smo videli v avstriji, ni nemogoče da cdu vzame not afd. Nehamer je do zdanjega vztrajal da ne gre v koalicijo s Kiklom, potem pa epski spin čez noč

Imam pa neki občutek, da bo afd nabrala precej več kot 21% na volitvah

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sparkxl ()

Sparkxl, bm1973: aja še nekaj sem pozabil; zadnja - malce manj spodbudna - novica je, da CDU vseeno vztraja na zaprtju namških nuklearnih elektrarn in ponovnega zagona ne načrtuje. Tu sem kar presenečen, da še ni prišlo do obrata stališč na nemškem kons. polu.

roCkY ::

Dokler jih okolica servisira. Očitno računajo, da bodo z OVE še naprej delali zgago na EU trgu in se jim ne bo nihče postavil po robu. Trgovci itak služijo v "kaosu".

Tisti, ki so plin uvažali iz Rusije bi ga pa še naprej. Čimveč, čimprej...

Lejga ::

Naslednja koalicija SPD CDU/CSU "Markus Söder spricht sich gegen eine mögliche Lieferung von Taurus-Marschflugkörpern an die Ukraine aus", spet GROKO.

Mr.B ::

pegasus je izjavil:

Pričakujem, da bo prodaja Tesl v nemčiji čudežno strmoglavila in da se bodo obstoječe na cestah začele čudežno vžigati na parkplacih :D

Če bereš vse kar se je dogajajo s cybrtruckom ko se je pripeljal pred stolp in explodiral, z osebo z metkom v glavi itd… Sreča da tega vozila v eu ne moreš kupiti kaj šele da bi se avtonomno vozil…
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

karafeka ::

Ma kdo link do intervjuja med Muskom in Wiedelovo iz Afd? Je to kje na X-u ? Na yotubu ni nikjer v celoti od začetka..

karafeka ::

Utk ::

Kaj je zdaj s tem Muskom in AFD? Tresla se je gora, rodila se je miš. Nisem še poslušal vsega, ampak kolk razumem, se je AFD izkazala kot precej normalna stranka.

pegasus ::

Torej je namen bil dosežen? ;-)

DarkSite ::

Utk je izjavil:

Kaj je zdaj s tem Muskom in AFD? Tresla se je gora, rodila se je miš. Nisem še poslušal vsega, ampak kolk razumem, se je AFD izkazala kot precej normalna stranka.

Če bereš na 24ur potem niso normalni, ker tam je Musk skrajno desni.
Podprli so žide tako, tako da niso normalni.
Podprli so ponovno odprtje ali gradnjo novih nukleark, tako da niso normalni.
Podprli so večji nadzor in omejitev pri migracijah, tako da niso normalni.
Podprli so svobodo govora, tako da niso normalni.

Utk je izjavil:

ampak kolk razumem, se je AFD izkazala kot precej normalna stranka.

Ja saj to je največji strah medijsko politične naveze...da se njihovo podpihovanje z naci in hitler sesuje v prah. Videno v USA ne dolgo nazaj. Zato pa zganjajo tako histerijo.

Vem da je tukaj kar nekaj die hard levakov, zato bi res lepo prosil, če mi nekaj razložjo, ker jaz brez heca ne razumem: katere stvari so to, ki vse te skrajne far, extreme alt right delajo skrajne far, extreme alt right? Kaj točno? Ker če ne dobim pravega odgovora, bom še naprej domneval da je to vse to, kar ne paše v levo agendo, oz od nje minimalno odstopa

Comandante ::

Ankete kažejo AfD okoli 20-21%, CDU čez 29-30%. AfD bo po moje dobila bližje 25%. Če bodo skupaj s CDU imeli več kot 50%, je koalicija CDU+AfD IMO neizogibna. Tako lahko CDU drži AfD nazaj pri proruskih nagibih, AfD pa CDU pri zelenih neumnostih. Vse skupaj je ena velika neznanka, je pa dejstvo, da ima vedno več Nemcev dovolj migrantskega nasilja in drage elektrike.

Če gre CDU v koalicijo skupaj z SPD in Zelenimi, bodo Nemci imeli isto sranje, kot ga imajo zdaj. Zeleno slaboumje, katastrofalno migrantsko politiko ter nobenega vpliva na mednarodnem parketu. To bo Nemčijo peljalo še nižje, Slovenijo kot drugorazrednega dobavitelja nemške avtoindustrije pa tudi.

Nekega res dobrega scenarija tu ni.

Če ta povzetek članka ne sodi sem, pa tudi v redu?

Podobna zgodba kot glede "zelene in družbene odgovornosti" se je pravkar zgodila tudi glede spoštovanja "raznolikosti". Pred leti je bila modna ideja za podjetja, da se je dobro osredotočiti na raznolikost, pravičnost in vključenost (Diversity, Equity and Inclusion, DEI). Korporacije so tekmovale glede spodbujanja ideje o večji raznolikosti pri zaposlovanju in to na veliko razglašale tudi v letnih poročilih za lastnike. ...dokler niso ugotovile, da zgolj zaposlovanje več žensk in temnopoltih ne pomeni tudi tega, da bodo ti uspeli ali da se bodo povzpeli na vodilne položaje. No, v resnici pa, dokler niso ugotovile, da od spoštovanja raznolikosti pri zaposlovanju nimajo koristi, ker ti "raznoliki kadri" ne prinašajo tolikšnega učinka kot "neraznoliki kadri" s spričevali z dobrih šol.

In glej za zlomka, kot poroča Bloomberg, je v zadnjih mesecih vsaj 10 velikih ameriških podjetij - vključno z Walmart, Boeing , Ford Motor in Lowe's - objavilo, da opuščajo pobude, povezane z DEI, ali se umikajo iz njih. Torej, podjetja so ugotovila, da se jim to ne splača. No, malce naj bi jim pri tej odločitvi "pomagala" tudi ponovna izvolitev Donalda Trumpa, ki je v svojem prvem mandatu izdal ukaz, ki vladnim izvajalcem prepoveduje ponujanje "pristranskega usposabljanja" in njegova administracija naj bi ga ponovno uvedla, ko se bo januarja vrnil v Belo hišo. In "pomagala" je tudi odločitev ameriškega ustavnega sodišča, ki je v enem primeru leta 2023 razsodilo o nezakonitosti tovrstnega pristranskega (afirmativnega) vpisovanja študentov na univerze.

Modne muhe so moderne le toliko časa, dokler so donosne.

Comandante je izjavil:

Ankete kažejo AfD okoli 20-21%, CDU čez 29-30%. AfD bo po moje dobila bližje 25%. Če bodo skupaj s CDU imeli več kot 50%, je koalicija CDU+AfD IMO neizogibna. Tako lahko CDU drži AfD nazaj pri proruskih nagibih, AfD pa CDU pri zelenih neumnostih. Vse skupaj je ena velika neznanka, je pa dejstvo, da ima vedno več Nemcev dovolj migrantskega nasilja in drage elektrike.

Če gre CDU v koalicijo skupaj z SPD in Zelenimi, bodo Nemci imeli isto sranje, kot ga imajo zdaj. Zeleno slaboumje, katastrofalno migrantsko politiko ter nobenega vpliva na mednarodnem parketu. To bo Nemčijo peljalo še nižje, Slovenijo kot drugorazrednega dobavitelja nemške avtoindustrije pa tudi.

Nekega res dobrega scenarija tu ni.

Pred nekaj meseci si ne bi niti niti pod razno predstavljal tega scenarija, zdaj je pa realen.
Sploh ker CDU/CSU največ izgubi v koaliciji z SPD ter Zelenimi. Celo ogromno lahko izgubi. Medtem ko levičarji ne bi izgubili nič.
Če gre v koalicijo z AfD-jem - in jih uspešno umiri - potem bo pridobila. Če ga bo AfD preveč sral, se lahko kot odgovorna stranka umakne, obtoži AfD za neodgovorno ravnanje in predlaga nove volitve.

Za tiste zadnje, ki so še verjeli v ruske pravljice glede volitev v Romuniji, bivši EU komisar je priskočil na pomoč pri razjasnitvi jasnega in povedal je, kaj čaka nemčijo, če zmagajo napačni:

After Romania's elections were canceled due to foreign interference, mostly on TikTok, former EU Commissioner Thierry Breton warns that Germany could be next.

Breton:

"Now we are equipped, and we have to enforce this law to protect our democracies in Europe.

For now, let's keep calm and enforce our laws in Europe, when there is a risk that they will be bypassed and if they are not enforced, they can lead to interference.

We did it in Romania, and if necessary, we will have to do it in Germany as well

Tip je to razlagal v živo na tv :)

https://x.com/MarioNawfal/status/187782...

Vse to je 3rd world stuff kar se dogaja v oh in ah demokratični EU

pangro ::

najbolj pomebmno je da nemci ne začnejo spet vlečt ruskega kurca čeprav plinovodi gredo preko držav ki jim niti slučajno ne pride na pamet vlečt rusom. bomo videli, scenarij ki ga je omenil commandante bi bil idealen.

pa še to kaj pa bodo desnakarji naredil pri rodnosti? nabijanje o migrantih ne bo dvignilo rodnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pangro ()

Imam en res dobro namenjen nasvet za tebe: najdi v življenju kaki drugi smisel kot videti ruse na vsakem vogalu in življenje bo lepše. Verjemi mi.

Ker ti imaš rusa še pomoje pod poslteljo, pa tega ne veš.

gozdar1 ::

Pri bexitu je naveza miljarderji-kremlin požela uspeh, zakaj ne bi podobnega scenarija poskusili še v nemčiji, kjer so stave še precej višje. Nenzadnje je razpad/slabitev eu želja tako enih kot drugih.

je res uspeh tale brexit. :)) me zanima kaj so britanci dosegli z njim?

avani12 ::

Se nekaj novic iz terena: prvič sem videl pro afd grafite, in to na otroških igriščih. Prej so bila nemška mesta polna tistih tamalih nalepkic fck afd. Te so čisto izginile. Če je bila to pred 10-15 leti stranka starih prdcev, ki so sovražili evro, je danes to "kul" stranka, ki je zelo priljubljena med mladimi. Bolj kot zeleni.

mtosev ::

Meni je pri teh volitvah pomembno edino, da AfD dobi čim manjšo podporo
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

afd se šverca zaradi migrantske politike reštve glede rodnosti pa itak nima oz nima jajc zadeve speljat.

Na vzhodu je migrantov manj afd pa bolj priljubljena. Baje so komunisti pod rusi popucali nacizem iz glav.

nejcek74 ::

Bi si mislil, da ne obstajajo več sanjači, ki verjamejo v rusko-evropsko sodelovanje, pa vidim da jih je še cel kup. Država, ki temelji na kolonialistični ekspanziji ne more in noče sodelovati s svojimi sosedi.
drugače pa, program AfD:
- 7% DDV
- rušenje vetrnic, ker so sramota
- izstop iz EU so zamenjali izstop če nacionalne države niso mogoče, karkoli to pomeni
- re-migration
V glavnem precej MAGA vzorec neracionalnih in nemogočih predlogov, ampak očitno to deluje pri mlajših. Očitno še ne razumejo, da s sesutjem sistem, ki ga sovražiš, ker so ga zgradili starši, prizadeneš predvsem svojo prihodnost. Ostarela narodno čista Nemčija, brez politične moči in odvisna od Rusije, ZDA in Kitajske ni ravno vizija :)) no, razen če gredo v novi osvajalni pohod po Evropi.

Očitno se ljudje iz brexita niso naučili ničesar, bo treba še parkrat ponoviti.

evropo je bil itak vedno težko v zgodovini zedinit na nek nivo, američanom je to do neke mere uspelo po 2 sv ko so preko zveze nato projicirali moč in posledično je bil mir. Eu rabi surovo moč. finačni sistem imamo dober, gospodarstvo tudi ni slabo. Afd so pa pač bedaki ki mislijo da bodo dosegli suverenost če izstopijo iz eu.

nejcek74 ::

niso bili toliko Američani, kot dejstvo da je Evropa razsula samega sebe do te mere, da je preživeli del prebivalstva večinsko dojel kam vodi ekspanzionistična politika z idejo narodne večvrednosti. Pred drugo svetovno vojno so se skoraj vse evropske države spogledovale s skrajno desničarsko nacionalistično politiko. No, dve generaciji kasneje je lekcija že precej pozabljena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejcek74 ()

zaradi ameeriške moči se je razvila zahodna evropa iz katere se je potem rodila eu.zdaj je pa na evropejcih kaj hočejo? ali bomo gradili v smeri združene evrope ali bomo nasedali vsakemu suverenistu ki ima 5 minut časa pametovat.

Strel455 ::

Se kdo spomni Melonijeve (kot skrajne desničarke)? Nekaj takega bo po moje z AfDjem. Na koncu bodo oni sami proti Putinu še najbolj.

Strel455 je izjavil:

Se kdo spomni Melonijeve (kot skrajne desničarke)? Nekaj takega bo po moje z AfDjem. Na koncu bodo oni sami proti Putinu še najbolj.

Ne, jaz osebno žal ne, se pa spomnim MSM (sic!), kako so jo opisovali in kakšne slike dodajali.

melonieva je očitno prepoznala interes eu in to je da si rusija polomi zobe v ukrajini in ja upamo da bo afd krenila po podobni poti.

mtosev ::

Melonijeva se mi zdi normalna. Na srečo ni far right.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Miki N ::

mtosev je izjavil:

otago ::

predsednica AfD: lezbijka, ima temnopolto partnerko, delala kot ekonomistka za Goldman Sachs
https://www.rfi.fr/en/international-new...

Nenavadna kombinacija.

klasičen pozvpetnež ki išče tržno nišo. to pot so to migarnti, drugič bo pa kaj drugega

fikus_ ::

AfD je/bo uspešna, dokler so v opziciji, če si na poziciji, je potrebno kaj vec narediti kot samo govoriti.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Eh izkušnje kažejo, da v politiki dejansko ni nujno treba narediti več kot govoriti. To ni nek nov fenomen.

fikus_ ::

Za en mandat, ali pol mandata je govorjenje dovolj
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Saj rahlo zamenjaš govor in tako raji "resetiraš števec". Mogoče je podobna taktika tudi "novi obrazi" - spomin raje ni nobena ovira, to mislim, da vsi vemo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Poldi112 ::

nejcek74 je izjavil:

Bi si mislil, da ne obstajajo več sanjači, ki verjamejo v rusko-evropsko sodelovanje, pa vidim da jih je še cel kup.

Razum seveda ni izumrl, zgolj cenzuriran je v MSM.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

mtosev je izjavil:

Melonijeva je pozitivno presenetila ni kaj.
Ne vem, tisti ki spremljate situacijo v Nemčiji, menite, da bo koalicija CDU/CSU + AfD?

Po "zagotovilih" CSU/CDU, SPD, Zelenih, nihče ne bo šel v koalicijo z AfD.

Sam avstrijski primer nas uči, kakšno hrbtenico imajo politiki.

Na drugi strani se pa grozi, če bo zmagala AfD, bodo volitve razveljavljene. Kot v Romuniji...

Zanimivo je, da so pustili Milanoviču zmagat z skoraj enako razliko kot v romuniji. Očitno hrvaška ni toliko pomembna in ni potrebe po ruskem jokerju.

Hrvaška ni na meji z Ukrajino, pa NATO tam ne bo delal baze, ker je brez zveze...
««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Merklova se poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
707653 (4776) Invictus
»

Der Untergang: Angela Merkel

Oddelek: Loža
425371 (4344) Zheegec

Volitve v Nemčiji končane (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30365624 (51259) AndrejO

Več podobnih tem