Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi
Ganon ::
Bivši predsednik mi je povedal ...
Kateri?
Ne povem.
Številne države prihajajo na pomoč ...
Katere?
Ne povem.
Comedy gold.
Kateri?
Ne povem.
Katere?
Ne povem.
Comedy gold.
"Govoril sem z nekim predsednikom, ki mi je sicer všeč. Nekdanjim predsednikom. Rekel je: 'Želim si, da bi jaz to storil. Res si želim.' Ampak oni tega niso storili, jaz to počnem," je Trump govoril na kosilu za člane upravnega odbora Kennedyjevega centra.
DeeJay ::
Pač še ena od nešteto izgovorjenih laži. Mi je pa všeč kako cel svet obrača hrbet temu debilnemu narcisodnemu kretenu.
Don't f with me.
kamiKaZaA ::
še bolj žalostno je to, da mamo tuki ljudi, k to zagovarjajo in opravičujejo.
Don't f with me.

CharlieKK ::
Sej morajo, če so plačan za to.
Očitno še niste slišali mnenj dejanskih Irancev, ki so pobegnili v druge države in imajo o tem povsem drugačen pogled. Govorite in se opredeljujete v imenu drugih na podlagi čustev, medtem ko je realnost pogosto precej drugačna.
Poleg tega se vsakega, ki ima drugačno mnenje, hitro označi za “plačanega”, medtem ko sami nasedate precej očitni propagandi, ki cilja na čustva in vas brezplačno izkorišča.
Bolj, kot klikate in gledate močno biased novice vas algoritem popelje še globje v mehurček, zato pa vlada kaos in obtoževanje, brez vsakršnih argumentov in vam insecirajo v možgane nekaj plehkega, kar nato ponavljate v nedogled pa čeprav Iran komaj najdete na zemljevidu ali pa nasploh razumete situacijo, ki je zelo kompleksna predvsem geopolitično.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()
strawman ::
Hvala bogu imamo tebe, da kristalno jasno, ter povsem nepristransko, zastopiš celotno situacijo in nam jo plasiraš na ravno prav ponižujoč način.

Hvala bogu imamo tebe, da kristalno jasno, ter povsem nepristransko, zastopiš celotno situacijo in nam jo plasiraš na ravno prav ponižujoč način.
Hvala vem, sicer pa niste sposobni napisat več kot enovrstičnice in se ponavljat iz dneva v dan, vseeno, če bi bili tiho imo. In ja moj post je povsem nepristranski za razliko od 90% tukaj.
Zgodovina sprememb…
fikus_ ::
Čisto razumljivo, da kdor ni zadovoljen z iranskim režmom in je uspel priti ven, da b9 kritiziral.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
bpr123 ::
Bivši predsednik mi je povedal ...
Kateri?
Ne povem.
Katere?
Ne povem.
Comedy gold.
"Govoril sem z nekim predsednikom, ki mi je sicer všeč. Nekdanjim predsednikom. Rekel je: 'Želim si, da bi jaz to storil. Res si želim.' Ampak oni tega niso storili, jaz to počnem," je Trump govoril na kosilu za člane upravnega odbora Kennedyjevega centra.
Na neznanem kraju ob neznanem času z neznano osebo...
Če bi bil to naključni vaški norec bi bilo smešno, žal je predsednik zda tako da je žalostno.
asinhronc ::
Pač še ena od nešteto izgovorjenih laži. Mi je pa všeč kako cel svet obrača hrbet temu debilnemu narcisodnemu kretenu.
Tudi doma mu obračajo hrbet in sprašujejo komu izstaviti račun. Takšnih stvari se tam ne pozabi. Ko gre cena prevoza na miljo gor, gre cena hrane avtomatičo gor. Izpadel je totalni luzer. Prevozniki težko najdejo pod pet dolarjev na galono, predno se spet kdo zaplete in gre kazati cene za osebni promet. Prevozniki so gospodarstvo...
7,94 na galono. Boleče.

mtosev ::
Robert Mueller, special counsel who investigated Trump-Russia ties, dies at 81
Rip.
Rip.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
kow ::
Trump, kot ponavadi, krsi najbolj osnovne druzbene norme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
kaj v tvojem stavku si napisal o trumpu? no pa razloži, da vidmo kako tvoja pamet deluje
Don't f with me.
TheTrick ::
Če se vrnemo kntemi. Da tudi v ZDA imajo izraelci Trumpa za lutko. Se v nesmiselno vojno gre ker imajo tolko masla o njem.
nejclp ::
Meh, Trump je itak teflonski, karkoli objavijo bo relativiziral in zanikal, plus, tudi vsaj dve tretjini Demokratov je proizraelskih in sponzoriranih.

Težko je zdaj kriviti izključno Trumpa. Vsaka ameriška administracija je Izraelu doslej namenjala obsežne pakete pomoči tako finančne kot vojaške. Celoten senat je bodisi pod vplivom lobijev, političnih interesov ali pa deluje pod pritiski različnih oblik vpliva, tudi obveščevalnih. V interesu Izraela je bilo, da se oslabijo oziroma destabilizirajo sosednje države od Iraka, Libije in Sirije do Irana in do tega je dejansko prihajalo, ne glede na politično usmeritev posamezne administracije in se tudi bo v prihodnje.
Tudi Biden ni naredil nič v Gazi. Zdaj so očitno začeli pospešeno izsiljevat še EU, čeprav mislim, da to počnejo že ves čas. Tako pač je imajo leverage in vsi se userjejo zaradi lastnih interesov. Po mojem mnenju tudi pritiskajo na internet identity ravno oni, ker je MSM mašinerija, ki jo imajo pod kontrolo izgubila vpliv, zato videvamo vse več poskusov prepovedi alternativnih medijev in diskriditiranja le teh.
Že s tem komentarjem sem verjetno flagged nekje na kakšni obveščevalni listi. :D
Tudi Biden ni naredil nič v Gazi. Zdaj so očitno začeli pospešeno izsiljevat še EU, čeprav mislim, da to počnejo že ves čas. Tako pač je imajo leverage in vsi se userjejo zaradi lastnih interesov. Po mojem mnenju tudi pritiskajo na internet identity ravno oni, ker je MSM mašinerija, ki jo imajo pod kontrolo izgubila vpliv, zato videvamo vse več poskusov prepovedi alternativnih medijev in diskriditiranja le teh.
Že s tem komentarjem sem verjetno flagged nekje na kakšni obveščevalni listi. :D
Zgodovina sprememb…
Goran10 ::
Jaz mislim da gre za kombinacijo palice(posest neugodnih informacij) in korenčka (vzajemni interesi zda in izraela).
Jaz večjega izraelskega simpa od trumpa še nisem videl.
Meh, Trump je itak teflonski, karkoli objavijo bo relativiziral in zanikal, plus, tudi vsaj dve tretjini Demokratov je proizraelskih in sponzoriranih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()
Okapi ::

Aja sem pozabil omenit še, da je Trump pač odkrit in ne zavija situacije v celofan tako, kot so jo prejšnje administracije in ravno zato deluje tako nor a konec koncev so vsi imeli isti cilj, le da so se prej tega lotili po bolj "diplomatski" poti za zavesami pa je stvar potekala popolnoma enako, kot zdaj. Imo
Zgodovina sprememb…
Jaz mislim da gre za kombinacijo palice(posest neugodnih informacij) in korenčka (vzajemni interesi zda in izraela).
Ok, pa si jih oglej, pa za kakšne dnarje gre
https://www.trackaipac.com/congress
Hakeem Jeffries
demokrat
Israel Lobby Total: $5,524,449
Chuck Schumer
demokrat
Israel Lobby Total: $6,534,797
John Fetterman
demokrat
Israel Lobby Total: $1,898,963
Je manj takih:
Bernie Sanders
Track AIPAC Approved!
This senator rejects AIPAC and champions a foreign policy based on human rights and international law.
Alexandria Ocasio-Cortez
Track AIPAC Approved!
This representative rejects AIPAC and champions a foreign policy based on human rights and international law.
karafeka ::
Trmup deluje nor, ker včeraj piše, da bodo ZDA počasi končale napade na iran, ker so izpolnili vse cilje, danes pa grozi, da bo zbombardiral vse ekektrarne v iranu.
In to je samo en primer od danes.

Trmup deluje nor, ker včeraj piše, da bodo ZDA počasi končale napade na iran, ker so izpolnili vse cilje, danes pa grozi, da bo zbombardiral vse ekektrarne v iranu.
Jah situacija na terenu se je spremenila in Iran je začel spet pošiljat več raket naokrog zato je dal še en ultimat. Lahko pa bi držal gobec in prenehal twitat in s tem sesuvat trge to se pa strinjam. On se gre twitter diplomacijo, da izpade tough pred celim svetom. :D
Zgodovina sprememb…
primoz4p ::
Situacija na terenu se je spremenila.
Organizirala se je Koalicija voljnih
https://x.com/mofauae/status/2035326341...
Triglav že pluje ...
Lahko sedaj Trump s tujim k* opleta po koprivah.
Tujim k*? Ne, ne, ne tujim, našim, kdo je to odločil v mojem imenu?! Zakaj?!
Triglav že pluje ...
Kuba spet brez elektrike. To se zgodi, ko imas neoborozeno prebivalstvo. Ne mores spremeniti oblasti, tudi ko gre vse narobe.
Zgodovina sprememb…
KBraneK007 ::
Triglav že pluje ...
1. Nisi samo ti v republiki Sloveniji.
2. Noben si ne želi, tako kot je bilo v času kovida, da ostnemo brez toaletnega papira in kvasa. Lahko še brez česa drugega ostanemo zato je jeb*no pomembno, da se ožina čimprej odpre.
3. Triglav vojaško ladjo smo takrat kot hlapci bili prisiljeni kupit od rusov, ker drugače bi ostali brez miljonov EUR$. Pa še brez prvotne zastave smo ostali zaradi njih. Čeprav grb je tudi lep.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KBraneK007 ()
Prevec propagande beres. Nobene blokade ni bilo. Zamesal si z embargom. Ameri so rekli, da kdor jo hoce izvazati v ZDA, ne sme v Kubo. Kitajski tanker lahko mirno pripelje na kubo in jim podari nafto. Ameri ga ne bodo ustavili.
Kuba ima tudi dovolj moznosti, da sama nacrpa nafto. Vendar je ne znajo.
Da gre v Ameriki vse narobe, je propaganda. V resnici gre marsikaj na bolje.
Kuba ima tudi dovolj moznosti, da sama nacrpa nafto. Vendar je ne znajo.
Tudi v Ameriki gre vse narobe, pa imajo oboroženo prebivalstvo.
Zgodovina sprememb…
Prevec propagande beres. Nobene blokade ni bilo.
Fuck me, ti si pa tes en komičen osebek.
Lol, kaj pa gre na bolje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()
Stevilo umorov naglo pada. Crnci se vse manj streljajo med sabo. Verjetno je sicer razlog tehnologija in manjse stevilo rojstev. Tudi manj zadrogiranih?
https://www.bbc.com/news/articles/c75e4...
Se BBC mora to preverjati. Ker jim dejstva niso vsec.
Zgodovina sprememb…
DarwiN ::
Si le našel en dolgoletni pozitivni trend, ki ga v Swampu zaenkrat še niso uspeli obranit. Bravo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Ganon ::
Jah situacija na terenu se je spremenila
Ne vem, kdo ti pere možgane, ampak dosega kritično točko. Ti kdaj poslušaš njegove izjave oz. izjave celotne administracije? Ne samo, da se tisočkrat dnevno zlažejo, niti usklajeni niso v svojih lažeh. Vsak s trohico zdrave pameti jih bere kot knjigo. Že samo za napad na Iran, so navedli ducat izmišljenih razlogov. Vsak dan se bolj zapletajo.
To ne pomeni nujno, da je nor. Mogoce zeli biti nalasc nepredvidljiv. Morda je res nor, ampak zdi se malo verjetno.
DarwiN ::
Tole s Kubo je prava perverzija. Napadli in okupirali venezuelsko nafto, zaprli pipico Kubi.. Zdaj je Trumpo zaposlen v Iranu, medtem pa se Kuba lepo počasi kuha.. Ko bo končal z Iranom, bo Kuba ravno prav skuhana na "al dente". In potem bodo ameri uresničili svoj projekt Kuba, kakršenkoli že je.
You don't see faith healers working in hospitals
Stevilo umorov naglo pada. Crnci se vse manj streljajo med sabo. Verjetno je sicer razlog tehnologija in manjse stevilo rojstev. Tudi manj zadrogiranih?
Hudiča, mogoče bojo celo Kubo dohiteli
Homicide rate (umori na 100.000 prebivalcev)
ZDA, 5-6 na100.000 prebivalcev, Kuba 4-5
Čeripikam lahko tudi jaz, amerika, kuba in še tvoj libertarni milei
Povprečna življenjska doba
Kuba: ~79–80 let
ZDA: ~78–79 let
Argentina: ~75–76 let
Infant mortality (umrljivost dojenčkov, na 1.000 rojstev)
Kuba: ~4–5
ZDA: ~5–6
Argentina: ~10–12
Dostop do zdravnika (zdravniki na 1.000 ljudi)
Kuba: ~5–8+
Argentina: ~3
ZDA: ~2–2.6
Tole s Kubo je prava perverzija. Napadli in okupirali venezuelsko nafto, zaprli pipico Kubi.. Zdaj je Trumpo zaposlen v Iranu, medtem pa se Kuba lepo počasi kuha.. Ko bo končal z Iranom, bo Kuba ravno prav skuhana na "al dente". In potem bodo ameri uresničili svoj projekt Kuba, kakršenkoli že je.
Pozabljaš še na Grenlandijo in Kanado.
Sam bi dodal še Mehiko, ker zaliv je že Ameriški ...
KBraneK007 je izjavil:
Triglav že pluje ...
1. Nisi samo ti v republiki Sloveniji.
2. Noben si ne želi, tako kot je bilo v času kovida, da ostnemo brez toaletnega papira in kvasa. Lahko še brez česa drugega ostanemo zato je jeb*no pomembno, da se ožina čimprej odpre.
3. Triglav vojaško ladjo smo takrat kot hlapci bili prisiljeni kupit od rusov, ker drugače bi ostali brez miljonov EUR$. Pa še brez prvotne zastave smo ostali zaradi njih. Čeprav grb je tudi lep.
To se pa bere, kot da obstaja samo vojaška rešitev ...

Jah situacija na terenu se je spremenila
Ne vem, kdo ti pere možgane, ampak dosega kritično točko. Ti kdaj poslušaš njegove izjave oz. izjave celotne administracije? Ne samo, da se tisočkrat dnevno zlažejo, niti usklajeni niso v svojih lažeh. Vsak s trohico zdrave pameti jih bere kot knjigo. Že samo za napad na Iran, so navedli ducat izmišljenih razlogov. Vsak dan se bolj zapletajo.
Ne, še dobro, da imamo tebe in si na tekočem. Vojna je zapletena stvar. Vse prebereš a o realni situaciji ne jaz ne ti nimava pojma. Edina razlika je, da se jaz tega zavedam.
Zgodovina sprememb…
Goran10 ::
Ok, pa si jih oglej, pa za kakšne dnarje gre
https://www.trackaipac.com/congress
Hakeem Jeffries
demokrat
Israel Lobby Total: $5,524,449
Chuck Schumer
demokrat
Israel Lobby Total: $6,534,797
John Fetterman
demokrat
Israel Lobby Total: $1,898,963
Je manj takih:
Bernie Sanders
Track AIPAC Approved!
This senator rejects AIPAC and champions a foreign policy based on human rights and international law.
Alexandria Ocasio-Cortez
Track AIPAC Approved!
This representative rejects AIPAC and champions a foreign policy based on human rights and international law.
praviš, da par milijonov kupi ameriško politiko? to je tako, kot bi rekel, da si kupil cel mercator, ker si tam pustil 50 evrov za malico. ti zneski so za ameriški kongres drobiž. amerika podpira izrael, ker je to v njenem strateškem interesu. izrael zanje opravlja umazano delo na bližnjem vzhodu, preizkuša njihovo najnovejše orožje in drži ravnotežje v regiji že od hladne vojne naprej kjer bi sicer morali imeti pol milijona svojih vojakov. denar aipac-a je le olje v stroju, ki že desetletja teče v isto smer zaradi nacionalne varnosti zda, ne pa zaradi par čekov.
Ocitno ne znas interpretirati podatkov. Low IQ.A ti razumeš, kaj pomeni "interpretirati"? Nobenih podatkov nisem interpretiral, samo pripopal sem jih, lahko jih pa ti interpretiraš, ker imaš tak orjaški IQ.
Ti bom dal namig. Stotisoce ljudi poskusa mesecno ilegalno priti v ZDA. Na Kubo, kjer je - ce te prav razumem, veliko bolje, pa nihce. Malo premisli zakaj.
Ocitno ne znas interpretirati podatkov. Low IQ.A ti razumeš, kaj pomeni "interpretirati"? Nobenih podatkov nisem interpretiral, samo pripopal sem jih, lahko jih pa ti interpretiraš, ker imaš tak orjaški IQ.
Ti bom dal namig. Stotisoce ljudi poskusa mesecno ilegalno priti v ZDA. Na Kubo, kjer je - ce te prav razumem, veliko bolje, pa nihce. Malo premisli zakaj.
Blazno težko razumet. Zato, ker je Kuba gospodarsko u kurcu, med drugim tudi zaradi ameriške blokade.
Ko smo že pri denarju in migracijah
Nekateri zavarovanci lahko kljub vrnitvi v domovino z brezplačnim evakuacijskim letom od zavarovalnice zahtevajo izplačilo zavarovalnine. Koliko jih je to tudi storilo, ni znano. Prav tako ni jasno, koliko jih je zahtevalo ali prejelo vračilo kupnine za letalsko vozovnico. Dejstvo pa je, da lahko dobijo povrnjene stroške celo dvakrat, čeprav so domov prišli zastonj.
https://www.zurnal24.si/popotnik/evakua...
Kot davkoplačevalec sem ogorčen.
Nekateri zavarovanci lahko kljub vrnitvi v domovino z brezplačnim evakuacijskim letom od zavarovalnice zahtevajo izplačilo zavarovalnine. Koliko jih je to tudi storilo, ni znano. Prav tako ni jasno, koliko jih je zahtevalo ali prejelo vračilo kupnine za letalsko vozovnico. Dejstvo pa je, da lahko dobijo povrnjene stroške celo dvakrat, čeprav so domov prišli zastonj.
https://www.zurnal24.si/popotnik/evakua...
Kot davkoplačevalec sem ogorčen.

mtosev ::
Tole s Kubo bo še zanimivo. Me res zanima kakšen plan s Kubo ima Trump
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,