» »

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Temo vidijo: vsi
««
132 / 132
»
»»

tikitoki ::

Utk je izjavil:

Slovenija ni vukojebina na ravni npr. Somalije. Ni niti priblizno primerljivo.

Se pravi pri nas lahko umirajo pa to ni Trumpov problem.

Mojster straw man argumentov?

Sej bi lahko ti razložil zakaj je to Trumpov problem, ki ga bi moral rešit, ne glede na strošek, korupcijo in vse drugo kar se dogaja okoli tega v Afriki in Ameriki. Pa nekak nočeš.

Ti napacno mislis, da americani nimajo od tega nic. Celo izraz imajo "soft power". Zal ne razumjes bolj zapletene politike, kot dej sem, al pa te bom sfukal. Verjetno ti je zato Trump tako pri srcu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Utk ::

Se pravi, ne da nočeš razložit, ne znaš.

Ker prej smo, odkar pomnim, poslušali kako Amerika izkorišča to "soft power" in kako je to slabo za cel svet, da se igra svetovnega policaja. Predvsem od levičarjev.
Zdaj pa v jok, ker hoče morda niti ne čisto prekinit, samo premislit kam se splača vlagat in kam ne, pa tudi in predvsem počistit sama pri sebi vso navlako, ki se je pri tem zaredila.

kow ::

tikitoki je izjavil:

Sem presenecen nad tvojo neumnostjo, al je zgolj nizka ozavescenost? Smrtne zrtve zaradi zaprtih bolniscnic, oz. programov, so ze bile zabelezene. Dolgorocni vpliv tovrtsne pomoci na prejemnike je popolnoma drugo vprasanje.

Da ne govorimo o izmisljenem, in resnicno pateticnem, ad hominem. Ce nekdo ne podpira brezglave prekinitve pomoci projektom, ki po svetu resujejo zivljenja, je to zate rasizem?

Da. Si hardcore rasist, stare "kolonialne" sole. Dejansko si brainwashed, da mora "beli clovek" resiti "primitivne reveze" iz nerazvitih drzah. Ameriski davkoplacevalec ni dolzan furati bolnisnice po svetu. Imajo ogromen deficit in se blizajo bankrotu. Dejansko zagovarjas norosti.

Mimogrede, danes je res enostavno kupiti vozovnico in se preseliti. Lahko tudi nakazes denar kamorkoli po svetu. Ce hoces pomagati ljudem, ti nic ne preprecuje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

no comment ::

tikitoki je izjavil:

Sej lepo pise, k je lahko moskega nascuvala nad sovraga, je bila bolj napadalna.

Married queens were more likely to start wars than married kings, possibly due to their husbands taking on military leadership roles, allowing the queens to focus on governance and war efforts.

No, piše, da je moški prevzel vlogo poveljnika vojske. Ampak, ja, angleščina marsikomu dela več težav kot si upa priznati.

Jaz, recimo doma ne naredim vse kar žena reče. Če je neumno, ne naredim. Če pa sam hočem, pa ponavadi naredim (tudi, če je kdaj neumno). Ampak s socialcem sta se očitno že dosti poženščila in samo še izpolnjujeta ukaze doma.

socialec ::

no comment je izjavil:

No, piše, da je moški prevzel vlogo poveljnika vojske. Ampak, ja, angleščina marsikomu dela več težav kot si upa priznati.

Saj, če angleščina ti ni dovolj, imaš dodatek v slovenščini, ki je še bolj obremenjujoč za ženske. Prosim, odgovori, kateri je aktiv in kater pasiv, ena ali dva, velespoštovani anglist s poglobljenim poznavanjem angleških glagolskih načinov? :D

1. "Queens leveraged their spouses as military leaders."
2. "Their spouses were leveraged as military leaders by queens."

O moji partnerki se ne bom pogovarjal s teboj, mi jo še spelješ, ima rada poglobljene intelektualce :D

no comment ::

Tvoji problemi imajo očitno kar nekaj ozadja. Ampak, hej, vsaj govoriš o tem. Si v stiku s svojo žensko stranjo.

Nisi tako slab kot se pretvarjaš...

no comment je izjavil:

Tvoji problemi imajo očitno kar nekaj ozadja. Ampak, hej, vsaj govoriš o tem. Si v stiku s svojo žensko stranjo. Nisi tako slab kot se pretvarjaš...
Brezplačana psihoanaliza, super, od viška glava ne boli, verjetno tudi nima posebnega pomena dvomiti vanjo. Kaj pa sicer odgovor preprost odgovor, da gremo naprej, katero je aktiv in katero pasiv, glede na tvoj

no comment je izjavil:

Sicer pa, ne se delat, da razumeš uporabo trpnika v angleških tekstih, ki so bolj formalne narave.
1. "Queens leveraged their spouses as military leaders."
2. "Their spouses were leveraged as military leaders by queens."

no comment je izjavil:

Nisi tako slab kot se pretvarjaš...
Eh, resno? Ne ga lomit! A potem vendarle nisem fašist, nacist in šovinist? Ma ne... Fak, svet se ruši, pekel je zmrznil! :D A se zjočemo od sreče in odpuščanja :D

PS: Imam nekaj težav s formatiranjem v tem ne-wysiwyg editorjem, saj vem :D

111111111111 ::

nevone je izjavil:

Ja, toksična prevlada, pa naj se jo gre kdorkoli, dejansko slabša družbo.

Žal je tako, da je ta toksična prevlada dokaj uspešna, ker vliva strah v ljudi. Vendar to se lahko zmanjša samo tako, da se o tem govori in tudi, da vsak tudi pri sebi pogleda, v katerih pogledih je toksičen.

Ne morem se strinjati s tezo, da če izoliramo toksičnost, da postanemo šibkejša družba, da bodo vsi moški potem postali pusyji, in ne bo nikogar več, ki bi se boril za mir.

o+ nevone

Recimo muslimani so toksična družba, pa jih še vedno spuščamo v EU in dovolimo, da se združujejo v geta in ohranjajo navade, ki smo jim evropejci že zdavnaj rekli NE.

Ampak ja, glavni problem EU smo beli hetero konzervativci. :D

nevone je izjavil:

Spet kažeš svojo slepo pego. Nekateri me prav dobro razumejo. :)

o+ nevone

Kdo? Samo tisti, ki so "pravi" ostali pa nimamo razumevanja? Vse skupaj pa zapakiraš v nežno besedno zvezo in se hinavsko delaš kako si razumevajoča in pametna. Prav vesel sem, da desna klima prihaja tudi v EU, takrat boste "progresivci" imeli cel kup slepih peg. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

Samael je izjavil:

Ti ne bluzi.
Vprašal te je povsem konkretno, ti pa si mu odgovoril... ma vse skupaj v tvojem odgovoru je nič, prazno, brez kakršnekoli vrednosti. V življenju boš imel 95 % manj težav, če se boš preprosto odklopil z interneta, torej prenehal hraniti svoj zblojen um z vsebinami, ki jih eksplicitno iščeš na internetu.

Ne bluzi.

Vsaki 4 adolescent v ZDA je nebinaren.

A je to padlo iz zraka?

Malidelničar ::

arnecan1 - "Vsaki 4 adolescent v ZDA je nebinaren."
Pa to je noro! 8-O
Ne vem, kaj menite, je Trump 'prenežen', bo šel razvoj politike na Zahodu totalno v trdo desno? :|

Btw. Trumpizem ima en ogromen problem:
Nima konsistentne idejne/ideološke baze. Kot sem pisal - levica je imela (še vedno ima) Frankfurtsko šolo, Gramscija, Lacana.
Koga oz. kaj ima Trump? Poznate kakšnega filozofsko-političnega avtorja, na katerega se je naslonil?
Ne vem, jaz se morda spomnim Pata Buchanana, ki bi nekako spadal v ta model.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

nevone ::

socialec je izjavil:

Kaj zdaj? Smo ostali čisto brez besed, ko je umetna inteligenca rekla spodnje?
Znanstvene raziskave in zgodovinski pregledi kažejo, da **kraljice nikakor niso bile manj nagnjene k začetku vojn kot kralji** - pravzaprav so bile v povprečju še bolj. Analiza evropskih monarhij (1480-1913) je kvantitativno pokazala, da so kraljice pogosteje vpletene v meddržavne konflikte in da poročene kraljice iniciirajo vojaške pohode pogosteje kot moški vladarji...

Ni več možno kakorkoli zaspinati? Aja, AI halucinira, saj vem, saj vem, kaj pa drugega...

Mogoče še kakšna lekcija iz passive voice?
"Their spouses were leveraged as military leaders by queens."
:D

AI je pač povedal, kar je povedal. Iz podatkov, ki jih ima na voljo je to izluščil.

in da poročene kraljice iniciirajo vojaške pohode pogosteje kot moški vladarji

Danes ni na svetu prav veliko poročenih kraljic, sploh pa ne takšnih, ki bi iniciirale vojaške pohode. Imamo pa Putina, ki se gre tega, pa še mnoge druge.

Smo pač tako močno vpeti v te strukture, da nas inercija ne spusti malo na drugo pot.

Kot sem pa tudi že povedala, takšno obnašanje sega daleč v zgodovino. V živa bitja je to po naravi vgrajeno. In ker smo misleča bitja in sentienti, skušamo tok malo preusmeriti in se upirati tem naravnim danostim.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

c3p0 je izjavil:

Ni treba it k AI po nasvet. Da je ženska "v hlačah" lahko najbolj grozna šefica, ve vsak, ki je kdaj delal v takem kolektivu. Da si tam vodiš njen cikel, je skoraj nuja.

Ne bo držalo. To drži samo za ženske, ki niso napredovale zaradi svojih sposobnosti. Imel sem kar nekaj sposobnih šefic, ki si tudi niso bale priznati napake. Odlično smo sodelovali.

Isto velja za moške, če je suveren in obvlada področje, se da kamot delat. Z idioti, wokerji in snežinkami, pa pač, mi malo starejša generacija ne moremo več delati, ker so rahlo usekani.

nevone je izjavil:

o+ nevone

Zgodovina je učiteljica življenja. Verjetno bomo šele videli, kako se bo razpletlo tole s Putlerjem in 1TEUR Ursulo von der Darthen. Sam, za razliko od glasnih (predvsem!) moralistk inu pravičnic, si ne domišljam, da je moje dolgoročno razumevanje pravilno. Je pa žal res, da je mnogokrat dojeto ekstremno sovražno. Tudi prav, če je tak duh časa. Bo minil, enkrat že.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

bm1973 ::

111111111111 je izjavil:

Recimo muslimani so toksična družba, pa jih še vedno spuščamo v EU in dovolimo, da se združujejo v geta in ohranjajo navade, ki smo jim evropejci že zdavnaj rekli NE.

Ampak ja, glavni problem EU smo beli hetero konzervativci. :D

Seveda si problem.

Za bele hetero ženske, ki še ne vedo kako muslimani delajo z ženskami. Saj, ko spoznajo kako to tam poteka, je že zdavnaj prepozno zanje... In njene otroke...

Namesto da uvažamo cel kup muslimanov, raje uvažajmo muslimanke.

Da bomo še beli hetero moški fukali migrantke, čeprav muslimanke, ne samo bele hetero ženske migrante...

Malo čokolade še za nas...

bm1973 ::

Odvisno samo od okusa, čisto črno ali malo mlečno...

Očitno ima ta vlada slepo pego.
https://www.rtvslo.si/slovenija/koalici...

Nema otrok za moške. Nobenih nadomestnih mater. Samo ženske in lezbijke. Pošten zakon.

mtosev ::

Čisto ok zakon po moje.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

Čisto ok zakon po moje.

Seveda, ker si lezbika. :D

mtosev ::

A res?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Samael ::

arnecan1 je izjavil:

Samael je izjavil:

Ti ne bluzi.
Vprašal te je povsem konkretno, ti pa si mu odgovoril... ma vse skupaj v tvojem odgovoru je nič, prazno, brez kakršnekoli vrednosti. V življenju boš imel 95 % manj težav, če se boš preprosto odklopil z interneta, torej prenehal hraniti svoj zblojen um z vsebinami, ki jih eksplicitno iščeš na internetu.

Ne bluzi.

Vsaki 4 adolescent v ZDA je nebinaren.

Ti ne bluzi.
Samael != Samuel

gozdar1 ::

Čisto ste zasmetili temo s kulturnim bojem, ki na 90% ljudi nima nobenega vpliva.

Scaramouche3 ::

gozdar1 je izjavil:

Čisto ste zasmetili temo s kulturnim bojem, ki na 90% ljudi nima nobenega vpliva.

Sej tako se začne,samo na fakultetah, potem pa ti ljudje v 10 letih pridejo na položaje!
««
132 / 132
»
»»