» »

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Temo vidijo: vsi
««
330 / 330
»
»»

Okapi ::

Senzacionalna novica - Iranec izločil Trumpa!

V snookerju;)
Prvega na svetovni lestvici Angleža Judda Trumpa v osmini finala presenetljivo izločil iranski kvalifikant Hosein Vafaei.

fikus_ ::

Ena zanimiva o Zda dolgu:
https://m.youtube.com/shorts/UuM02xCuJJU
Ne dam pa roke v ogenj, da je res citat Buffetta.

In še placevanju obresti Kitajcem:
https://m.youtube.com/shorts/_aWjQe96y_0
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Ganon ::

Washington bo začel izdajati potne liste s Trumpovo podobo. Ne boš imel opcije izbrati klasičnega.

Medtem Bela hiša:

Nič novega v cirkusu.

mtosev ::

Tale Trumpov potni list je smešna zadeva.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Gregor P ::

Tip je povsem obseden;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

pegasus ::

To je zihr na obisku pri Kimu dobil idejo :))

Zmajc ::

bo ga preimenval v "President Trump's Glorious Traveling Pass of the United the Unites States of America"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Gregor P ::

... si predstavljaš, da prideš s s tem pasošom v neko državo, kjer ZDA niso najbolj priljubljene, potem pa cariniku v obraz skoči še slika Trumpa - po mojem te dajo avtomatično na stran na "globji" pregled :D

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Zmajc ::

Hahaha

c3p0 ::

Najbolj smešni so "no kings" demokrati. Pride pravi kralj, pa takoj stoječe ovacije, le zato, ker obstaja, ker pametnega nič ni naredil v življenju.

strawman ::

c3p0 je izjavil:

Najbolj smešni so "no kings" demokrati. Pride pravi kralj, pa takoj stoječe ovacije, le zato, ker obstaja, ker pametnega nič ni naredil v življenju.

Čudno res, kot da ne bi protestirali proti nazivu ampak združevanju izvršilne, zakonodajne, ter pravosodne veje oblasti.

c3p0 je izjavil:

Ne čudim se, da ti ni jasno, proti čemu ljudje protestirajo.

https://www.youtube.com/shorts/RqpTc4Dz...

Zadnji dnevi so še posebej divji.

skumpl ::

mtosev je izjavil:

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/za...

Še en Trumpov fail :))

tikitoki ::

Ganon je izjavil:

Je zamesal s testom za osebnostne motnje, al pa demenco?

DarwiN ::

Hah, peak gaslighting.

Tip ima demenco in s temi testi zdravniki spremljajo napredovanje bolezni na vsakih 6-12 mesecev... Zdaj pa, kako to prodati trumptardom in širši javnosti, potem ko si dolga leta označeval svojega nasprotnika za dementnega in "zaspanega"?

V tipičnem Trumpovem stilu, kakopak.. Testov ne opravljam zaradi moje demence.. Testi so nekaj dobrega. Teste bi moral opravljati vsak predsednik.. Ker ti testi doslej niso bili pogoj, je to dokaz, da so bili vsi predsedniki pred mano dementni, vključno z Obamo... Jaz sem torej edini predsednik Ameriki, ki ni dementen. ://///

Kot bonus pa ga še nihče ne more obtožit, da je dementen, saj cela fake news propaganda 24/7 ponavlja, kako je Trump kognitivno superioren in podira te teste kot za šalo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Dodam še dve grozljivki:

1:

Proti temu imamo opravka.. Cela propagandna mašinerija deluje koordinirano s ciljem, kako uničiti svetovni red, EU, NATO, ZN, WHO, demokracijo, whatever. Kako se borit proti temu? Prav to je razlog, da so določene države prepovedale družbene medije mladoletnim osebam.. Tko kot že dolga stoletja prakticirajo religije po načelu "Get them when they're young", saj je mlademu človeku najlaže oprati možgane. Treba jih je "spreobrnit" pri malih nogah... Po istem principu desničarska fake news propaganda proizvaja svoje zombije prihodnosti.. Get them when they're young!

2: tale grozljivka ne potrebuje razlage:

Dejansko so se formirale nove sile osi zla: Amerika, Rusija, Izrael. Tile mothertruckerji bodo uničili vse, če se jih ne ustavi.. Upam, da je bil padec Orbana (za katerim so seveda stale te osi zla) le prva zmaga proti njim.

Prasice Izraelske so začele krasti Ukrajinsko pšenico, seveda v sodelovanju z Rusijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Smo že nazaj pri carinah. :))

Predsednik ZDA Donald Trump je sporočil, da bo naslednji teden zvišal ameriške carine na avtomobile in tovornjake iz Evropske unije na 25 odstotkov.

Točno hotel to postati. Nič dražji avtomobili za Američane

FiReFTW ::

Kaj lahko EU naredi kot protiukrep ki bo ZDA hudo bolelo? Tega nestabilnega nenormalnega oranžnega bi moral nekdo iz njegovega stolčka že zrušit.

pegasus ::

EU naj da mir in samo počaka. Oranžni se bo zadušil v lastnem dreku.

Še 2,5leta bomo rabili gledati trumptarda. Žal ;(

Ne bo njemu nihče govoril, kako uspešna je njegova iranska operacija. :)) Če je rekel, da je zmagal, je zmagal. Oziroma še huje, pred dnevi je rekel, da res da je zmagal, ampak bi rad še močneje zmagal. V kakšnih enotah se to meri, ni pojasnil.

"Operacija" se mora jutri končati, če kongres uradno ne naznani vojne.
Ameriški predsedniki imajo pri uporabi vojaške sile 60 dni proste roke (War Resolutions Act), nakar mora nadaljevanje požegnati kongres. Zakon je nastal zaradi podobne situacije in je hotel omejiti Nixonu sranje po Vietnamu.
Hegseth sicer zakon interpretira po svoje - "We are in a ceasefire right now, which our understanding means the 60-day clock pauses or stops in a ceasefire.", kar je nekaj podobnega kot da bi banki utemeljeval zamrznitev kredita, ko so na počitnicah izven hiše.
Bo zanimivo videt kakšno mentalno gimnastiko bodo udarili. Verjetno bo spet kriv Obama ali nekaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: strawman ()

Sem tudi zasledil to. Tudi, da naj bi Trump iskal luknjo v tem, da je razglašeno premirje in ta rok ne teče.

IgorCardanof ::

Točno to ja. Od 7. aprila je konec in se dogaja sedaj 30 dnevni reset. Tako da 8. maja spet lahko sproži napad.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Ta 30 dnevni roku naj bi bil namenjen umiku enot, ne "resetu" časovnice. Ampak ker so enote izključno na morju in v domačih bazah okoliških držav.. kdo bi vedel. Verjetno bo odvisno od borze.

Še en shitshow v ZDA je trenutno manipulacija volilnih okrajev (gerrymandering).
Obe strani sta prepričani da sta zaradi tega bolj "oškodovani", in da bi bili s proporcionalno zastopanostjo na boljšem.
Zadeve gredo že tako daleč, da se vrhovno sodišče z razsodbami vmešava v tekoče lokalne volitve (Louisiana).

c3p0 ::

strawman je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Čudno res, kot da ne bi protestirali proti nazivu ampak združevanju izvršilne, zakonodajne, ter pravosodne veje oblasti.

In protestniki proti jabolkom si bodo dali slogan "no hruške".

Ni dolgo trajalo. :))

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-iran...

Predsednik Donald Trump je v petek uradno obvestil kongres, da so se sovražnosti med ZDA in Iranom končale, in zatrdil, da za vojno proti Iranu ne potrebuje njegove odobritve. Ob tem je dejal, da se ameriška vojska na morju "obnaša kot pirati".

Trump se je s tem izognil zahtevi, da v 60 dneh po začetku sovražnosti od kongresa dobi dovoljenje za nadaljevanje vojne, ki se je začela z izraelsko-ameriškim napadom na Iran 28. februarja. Njegova poteza niti ni bila potrebna, saj republikanska večina ni nameravala ukrepati glede zakonskega roka, poroča televizija MS NOW.

Čeprav je v pismu zatrdil, da so se sovražnosti prenehale, pa je kongres obenem obvestil, da vojna morda še zdaleč ni končana, poroča televizija ABC.

"Kljub uspešnim operacijam ZDA proti iranskemu režimu in nenehnim prizadevanjem za zagotovitev trajnega miru ostaja grožnja, ki jo Iran predstavlja za ZDA in naše oborožene sile, še vedno velika," je zapisal Trump.

Njegovo izrazoslovje je na nivoju predšolskih otrok:

Trump je v petek dejal, da se ameriška mornarica pri izvajanju pomorske zapore pristanišč obnaša "kot pirati". "Prevzeli smo ladjo, prevzeli smo tovor, prevzeli smo nafto. To je zelo donosen posel," je dejal Trump v petek zvečer. "Smo kot pirati. Smo nekakšni pirati, a se ne igramo igric."

OutOfTheBox ::

mtosev je izjavil:

Še 2,5leta bomo rabili gledati trumptarda. Žal ;(

Ni nujno. Glede na to da je preživel že 3 atentate v 2 letih (in še več "varnostnih" incidentov od leta 2016), je statistična verjetnost za še kakšnega kar velika. Najmanj eden skoraj zagotovo.

Zgodovina sprememb…

Ce v jeseni izgubi kongres, potem ga lahko impičajo in bo zgubil predsedniško mesto.

Nemogoče, ker obsodba po impiču zahteva 2/3 glasov, se pravi bi moralo proti Trumpu glasovat tudi precej trumptardov v kongresu.. Predstavnški dom bodo jasno dobili demsi, za senat pa bo zelo tesna bitka in bo ostal v rokah republikancev po njihovi kraji. Enostavno ne bodo dovolili, da bi ga demsi prevzeli. Period!

Bodoči konzervativni sodniki vrhovnega sodišča:

Kako družina služi s prevarami:

enavlaka ::

V državi, ki je največja proizvajalka nafte na svetu (če verjameš) se je sesul njihov letalski operater Spirit airlines zaradi predragega goriva

Spirit Airlines collapse strands travelers: What to know about refunds, rebooking and fares
https://www.nbcnews.com/business/travel...

Winning!
««
330 / 330
»
»»