Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi

tetriandoch ::
Zanimivo bo, kaj bo rekla Kitajska...
In kaj je rekla ta Kitajska? So se že zbudili?
PS: A ti res misliš, da Izrael briga neka Kitajska?
Saj jih briga. Zato so pa napadli Iran. Ne zaradi jedrske bombe za katero rabi Iran 14 dni, če seveda hoče. Kitajski ambasador pri združenih narodih je tudi povedal svoje. Kot je svoje povedal debeli iz Severne Koreje.

Strel455 ::
Pa zakaj folk zadnje čase piše nekaj, da bo Kitajska nekaj naredila. A res nimate nobenega pojma??

Malidelničar ::
BREAKING - It's been revealed the Minnesota democratic lawmakers shot last night, State Rep. Melissa Hortman and State Sen. John Hoffman, both recently voted against their party, with Hortman supporting repeal of free healthcare for illegals and Hoffman joining Republicans in the Senate to pass it.
https://x.com/Rightanglenews/status/193...
https://x.com/Rightanglenews/status/193...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

TESKAn ::
Še nobenega komentarja parade?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

mtosev ::
Brezvezna poraba denarja je moj komentar.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Gregor P ::
Neki je bilo, da niti korakati ne znajo pravilno

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Gregor P ::
Kaj a si užaljen zdaj LOL

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

bm1973 ::
Neki je bilo, da niti korakati ne znajo pravilno![]()
Korakat? A smo za časa Napoleona? A si kdaj videl Izraelce korakat na paradah? Ne?
Zahodne vojske se učijo borit, ne pa korakat. Rusi znajo dobro korakat na paradah v bitkah pa vemo kako gre. Gledamo v Ukrajini.
Očitno korakanje pomaga pri zasedanju ozemlja

DarwiN ::
Ta trumptard, ki je umoril/ranil demokratsko poslanko in njenega moža v Minessoti..
Niti 24 ur ni minilo, pa je praktično vseh ~70 milijonov ameriških trumptardov prepričanih, da je napadalec demokrat.
Celi fake news aparatus, twitter, Musk, vsi propagandisti tega sveta so skočili na zgodbo in jo predrugačili po svojih wishful thinking željah.. Na stotine zgodbic, teorij zarot, alternativnih dejstev, vse možno povezave morilca z demokrati. Unbelievable! TO right here, TO je glavni razlog za vzpon Trumpa. Vse ostalo je zdaj nepomembno. Kako naj svet funkcionira, če ~polovica ljudi živi v alternativni realnosti? To je temelj vsega.. In ko nimaš niti tega, se vse ostalo poruši. Kje sploh začet?
Nebom lepil raznih člankov, tvitov.. Nima smisla.. tldr je nekak v tem smislu:
Imamo pa takle scenarij..
- Kadar je atentator konzervativec, polovica Amerike pravilno temu verjame, druga polovica pa je prepričana, da je atentator liberalec. ~50/50%.. Se pokrajša in izniči. Moja beseda proti tvoji.
- Kadar je atentator liberalec, vsi Američani, tako konzervativci, kot tudi liberalci, pravilno verjamejo, da je atentator liberalec. ~100%..
See what they did?
Niti 24 ur ni minilo, pa je praktično vseh ~70 milijonov ameriških trumptardov prepričanih, da je napadalec demokrat.
Celi fake news aparatus, twitter, Musk, vsi propagandisti tega sveta so skočili na zgodbo in jo predrugačili po svojih wishful thinking željah.. Na stotine zgodbic, teorij zarot, alternativnih dejstev, vse možno povezave morilca z demokrati. Unbelievable! TO right here, TO je glavni razlog za vzpon Trumpa. Vse ostalo je zdaj nepomembno. Kako naj svet funkcionira, če ~polovica ljudi živi v alternativni realnosti? To je temelj vsega.. In ko nimaš niti tega, se vse ostalo poruši. Kje sploh začet?
Nebom lepil raznih člankov, tvitov.. Nima smisla.. tldr je nekak v tem smislu:
Imamo pa takle scenarij..
- Kadar je atentator konzervativec, polovica Amerike pravilno temu verjame, druga polovica pa je prepričana, da je atentator liberalec. ~50/50%.. Se pokrajša in izniči. Moja beseda proti tvoji.
- Kadar je atentator liberalec, vsi Američani, tako konzervativci, kot tudi liberalci, pravilno verjamejo, da je atentator liberalec. ~100%..
See what they did?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

Še nobenega komentarja parade?
Nekako je šla v ozadje, ZDA se ukvarja zdaj bolj z geopolitiko, parada ni nek faktor uspeha/neuspeha.
Če bi imeli leto kislih kumaric (je to pod Trumpom sploh možno???) potem bi bila parada bolj izpostavljena.

bm1973 ::

GregiB ::
No ja... tale Boelter je zadrt evangeličan, ki je svojo vero šel širit po Afriki, je hud nasprotnik pravice do splava, V Kongu je hudo kritiziral pravice LGBTQ+, bil je prostovoljec v lokalni cerkvi in pridigal svojo vero... Jap... tipičen demokrat...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GregiB ()

Ja, tako kot skoraj vsi teroristi v ZDA, še posebej v zadnjem času. Right-wingerji.
Ampak, a si vedel, da je umorjena poslanka nekaj dni pred umorom pogumna glasovala proti svojim kolegom Demokratom? In so jo zato ubili? Pa si vedel, da je Tim Walz v preteklosti najel tega Boelterja? Pa da je njegov brat nekoč... Pa njegov foter v 1960-ih je... Pa, this and that. Vsakih "30 sekund" prileti nov članek, tvit, teorija zarote, alternativno dejstvo, ki Boelterja povezuje z demokrati.
Naravnost zastrašujoče, kaj se dogaja.. Zato pravim, kako naj potem funkcionira znanost, zdravstvo, šolstvo, demokracija, ipd, če polovica države operira tkole po svetopisemsko, da si sami pišejo realnost po svoji podobi. Ne more funkcionirat. In zato tudi vse v Ameriki propada ta trenutek.
Ampak, a si vedel, da je umorjena poslanka nekaj dni pred umorom pogumna glasovala proti svojim kolegom Demokratom? In so jo zato ubili? Pa si vedel, da je Tim Walz v preteklosti najel tega Boelterja? Pa da je njegov brat nekoč... Pa njegov foter v 1960-ih je... Pa, this and that. Vsakih "30 sekund" prileti nov članek, tvit, teorija zarote, alternativno dejstvo, ki Boelterja povezuje z demokrati.
Naravnost zastrašujoče, kaj se dogaja.. Zato pravim, kako naj potem funkcionira znanost, zdravstvo, šolstvo, demokracija, ipd, če polovica države operira tkole po svetopisemsko, da si sami pišejo realnost po svoji podobi. Ne more funkcionirat. In zato tudi vse v Ameriki propada ta trenutek.

A tistega, ki je umoril senatorko in njenega moža so že aretirali?
Sem prebral, da so ga ujeli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

A tistega, ki je umoril senatorko in njenega moža so že aretirali?
Jap... baje je demokrat, sicer od rojstva zakrinkan v republikanca...

Drži, morilec je bil Demokrat in je umoril žrtvi, ker kot Demokrata nista glasovala z linijo stranke glede ilegalnih migracij.

Tole pa je zanimivo, da je bil demokrat. Tega ne bi pričakoval.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Malidelničar je izjavil:
Drži, morilec je bil Demokrat in je umoril žrtvi, ker kot Demokrata nista glasovala z linijo stranke glede ilegalnih migracij.
Mja...
Friends and former colleagues interviewed by AP described Boelter as a devout Christian who attended an evangelical church and went to campaign rallies for President Donald Trump. Records show Boelter registered to vote as a Republican while living in Oklahoma in 2004 before moving to Minnesota where voters don’t list party affiliation.
Vir: AP...
Tip je imel seznam še 70 demokratkov na t.i. " hit listi"... so vsi glasovali po kakšni svoji liniji?

kow ::
Tole pa je zanimivo, da je bil demokrat. Tega ne bi pričakoval.
Verjamemo.
Vir: AP...
Potem verjetno ni res.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

arnecan1 ::
no comment je izjavil:
Sicer pa, absolutno ZDA razdeliti na dva dela. Pa Evropo tudi. Jaz vem, v katerem delu bom.
Naj uganem, v ugro-ruskem.
Tudi Rusi so dobrodošli.
Seveda brez Putina. In tebe.
Sicer pa ja, ZDA in Evropa se morata razdeliti na woke in normalni del. In čez 20 let bomo lahko primerjali rezultate.
In kot smo že povedali, Trump ni katalizator dogajanj, je samo odsev, simbol zdravih sil Zahoda, upanje, privid, želja po starih dobrih časih. Je najboljša izbira od slabih kandidatov. Zato pač ne more biti najboljši, je pa še vseeno boljši od drugih in opomin za prihodnost. Ima 1.000 napak, pa še vedno vsaj eno manj od druge izbire.
Jaz osebno si še vedno želim, da Zahod stopi skupaj. In v to štejem tudi Južno Korejo in Japonsko. Če pa ne bo šlo, pa gremo na svoje, woke na eni strani in konzervativno-liberalno-normalni del na drugi strani.

Sicer pa ja, ZDA in Evropa se morata razdeliti na woke in nenormalni del. In čez 20 let bomo lahko primerjali rezultate.
fixxed!
No, v vsakem primeru si dal idiotsko primerjavo... "woke" zadeve so čist postranska stvar, nekako tako kot fuzbal in balinanje.. Jaz se ne obremenjujem s tem, kaj neka manjšina, s katero nimam praktično nikoli stika, počne v postelji, kako se identificira, itd.. To v ospredje postavljate nenormalni.
Pravilneje je reči, da se morata ZDA in Evropa razdeliti na racionalne-moralne in neracionalne-nemoralne.. To pa smo se tako ali tako že.. Na leve in desne.

Master_Yoda ::
Vecina republikanskih statov je velika neto prejemnica skupnega denarja. Vecina demokratskih pa neto placnica. Mislim da se republikanci ravno ne bodo hoteli lociti. Nato pa imas velika mesta, ki so povecini demokratska, tudi v republikanskih stateih, ter vukojebine ki so republikanske tudi v demokratksih. Kako bos to locil ?
Dovie'andi se tovya sagain.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()

Pravilneje je reči, da se morata ZDA in Evropa razdeliti na racionalne-moralne in neracionalne-nemoralne.. To pa smo se tako ali tako že.. Na leve in desne.
Politično ja... ameriški desničarji pa bi se radi še geografsko... Konfederacija all over again... Res ne vem kako to, vsem tem anti-woke teorijam navkljub so rdeče zvezne države v ZDA na repu praktično vseh lestvic (oz. na vrhu tistih, k nihče noče bit)... Je zadnjič Sarah Huckabee Sanders, guvernerka Arkansasa, globoko rdeće zvezne države razlagala, da je vprašanje, ali bi dovolila predsednikovo napotitev nacionalne garde in marincev v svojo zvezno državo nevmesno, ker oni nikoli ne bi dovolili takšnega nasilja, kot se dogaja v Los Angelesu.... pa ima Arkansas dvakrat višjo stopnjo umorov, kot Kalifornija in 50% višjo stopnjo nasilništva
Master_Yoda je izjavil:
Vecina republikanskih statov je velika neto prejemnica skupnega denarja. Vecina demokratskih pa neto placnica. Mislim da se republikanci ravno ne bodo hoteli lociti. Nato pa imas velika mesta, ki so povecini demokratska, tudi v republikanskih stateih, ter vukojebine ki so republikanske tudi v demokratksih. Kako bos to locil ?
Grško - Turški stil? Že videno?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GregiB ()

Sicer pa ja, ZDA in Evropa se morata razdeliti na woke in nenormalni del. In čez 20 let bomo lahko primerjali rezultate.
fixxed!
No, v vsakem primeru si dal idiotsko primerjavo... "woke" zadeve so čist postranska stvar, nekako tako kot fuzbal in balinanje.. Jaz se ne obremenjujem s tem, kaj neka manjšina, s katero nimam praktično nikoli stika, počne v postelji, kako se identificira, itd.. To v ospredje postavljate nenormalni.
Vzemite si Mehičane in muslimanske Arabce. Bomo videli, kam boste prišli. Smo videli nazadnje v Parizu, ko so zmagali v fuzbalu.
Pa da ne bo narobe razumljeno, nič nimam proti tortilji ali počitnicam v Mehiki ali Arabiji, ampak Zahod ne potrebuje 30-40 % prebivalstva s srednjeveško miselnostjo.
Politično ja... ameriški desničarji pa bi se radi še geografsko... Konfederacija all over again... Res ne vem kako to, vsem tem anti-woke teorijam navkljub so rdeče zvezne države v ZDA na repu praktično vseh lestvic (oz. na vrhu tistih, k nihče noče bit)... Je zadnjič Sarah Huckabee Sanders, guvernerka Arkansasa, globoko rdeće zvezne države razlagala, da je vprašanje, ali bi dovolila predsednikovo napotitev nacionalne garde in marincev v svojo zvezno državo nevmesno, ker oni nikoli ne bi dovolili takšnega nasilja, kot se dogaja v Los Angelesu.... pa ima Arkansas dvakrat višjo stopnjo umorov, kot Kalifornija in 50% višjo stopnjo nasilništva
Seveda. Malo poglej republikansko kalifornijsko podeželje in demokratska mesta ter mesta v Arkansasu. Tukaj imaš nasilje po mestih v ZDA, Arkansasa ni noter, Kalifornija par krat: List of United States cities by crime rate @ Wikipedia
In če izzvzameš še črno populacijo v Arkansasu, prideš nekje na normali ameriški kriminal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: arnecan1 ()

Scaramouche3 ::
Pa da ne bo narobe razumljeno, nič nimam proti tortilji ali počitnicam v Mehiki ali Arabiji, ampak Zahod ne potrebuje 30-40 % prebivalstva s srednjeveško miselnostjo.
Vsak Slovenec,ki podpira migracije brez meja, naj se preseli v eno od teh sosesk in naj poroča, ampak to ne bodo, oni imajo radi moraliziranje z daljave...

arnecan1: zdi se, da tvoje logike moderen progresivno-levi folk na Zahodu (ZDA, EU) ne razume. ;) ;)
V nasprotnem primeru ne bi bilo takšne reakcije proti Trumpu. ;) ;)
Btw. po mojem je desni pol na Zahodu glede teh ideoloških zadev predolgo spal. Ne vem kaj so delali Republikanci v devetdesetih in tam po l. 2000.
verjetno je bila to zmerna-"sredina".
30 let izgubljenih, down the drain.
Btw. saj ne da je bila evropska desna sredina kaj boljša - še bistveno slabša je bila ("sredinska" Merklova itd.). V primerjavi z ameriško popolnoma brezjajčna. Glede na to, koliko so levi evropski mediji strašili pred ameriškimi-rednecki. Tistimi "rednecki", ki to niso bili in so bili na levi od Trumpa (kot se je pokazalo 2016 in 2024).
Ki do Trumpa ni dosegla ama NIČ. Zero. Nada. Zilch.
V nasprotnem primeru ne bi bilo takšne reakcije proti Trumpu. ;) ;)
Btw. po mojem je desni pol na Zahodu glede teh ideoloških zadev predolgo spal. Ne vem kaj so delali Republikanci v devetdesetih in tam po l. 2000.
verjetno je bila to zmerna-"sredina".
30 let izgubljenih, down the drain.
Btw. saj ne da je bila evropska desna sredina kaj boljša - še bistveno slabša je bila ("sredinska" Merklova itd.). V primerjavi z ameriško popolnoma brezjajčna. Glede na to, koliko so levi evropski mediji strašili pred ameriškimi-rednecki. Tistimi "rednecki", ki to niso bili in so bili na levi od Trumpa (kot se je pokazalo 2016 in 2024).
Ki do Trumpa ni dosegla ama NIČ. Zero. Nada. Zilch.

Malidelničar
Če bo v Evropi 150 milijonov muslimanov in črncev, potem pač lahko pozabimo tudi na "P" od progresizma.
Šlo bi z Japonci in Korejci, z drugimi pač ne. Ampak kaj, ko je ta resnica "rasistična".
Če bo v Evropi 150 milijonov muslimanov in črncev, potem pač lahko pozabimo tudi na "P" od progresizma.
Šlo bi z Japonci in Korejci, z drugimi pač ne. Ampak kaj, ko je ta resnica "rasistična".

PovemVfaco ::
Seveda. Malo poglej republikansko kalifornijsko podeželje in demokratska mesta ter mesta v Arkansasu. Tukaj imaš nasilje po mestih v ZDA, Arkansasa ni noter, Kalifornija par krat: List of United States cities by crime rate @ Wikipedia
Tam ga verjetn ni not, k se nč tam ne kvalificira za mesto. J pa tu bolj močn
In če izzvzameš še črno populacijo v Arkansasu, prideš nekje na normali ameriški kriminal.
Ja v shithole Ark si morjo zmišljevat neke hipotetike, d b prišli do kalifornijskega realnega (povprečnega ameriškga)

Zgodovina sprememb…
- spremenil: PovemVfaco ()