Novice » Tožbe » Temu pod lupo Evropske komisije
Eduardo ::
Kitajci delajo še najbolj na kakovosti v najbolj prodajanem segmentu. To imajo kar dobro pod streho, sedaj počasi pridejo rekordi iz te osnove.
starfotr ::
Oni to delajo tako, da še bolj skopirajo zahodne izdelke. Ker drugače ne znajo.
Od materialov, dizajna, do prodaje.
Sorry ampak pralni stroj ni enak pralnemu stroju.
Pranje ni enako tistemu za 300 eur ali tistemu za 2000 eur.
Problem pa je, če tak za 500€ pride na 95% zahodnega za 2000€. Kjer pa pogosto za tiste 5% delaš doktorat iz pralnega stroja in tako ali tako večina ne obvlada vsega. Tisti, ki imajo čas naštudirati tak stroj nimajo denarja, tisti, ki imajo denar ne bodo tratili časa z naštudiravanjem vsake naprave. Ni lahek market.
Drg problem pa je, da so kitajci verjetno sposobni narediti tistega za 2000€ za pol cene, samo še nimajo marketa, ker tam podrebuješ ugled brenda.
fikus_ ::
Če delaš za zahod, kopiranje odpade!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
gruntfürmich ::
Sploh nima veze katera firma in za kako ceno. Dejstvo je, da se je kakovost izdelkov poslabšala globalno.
morda pa ja in ne.
morda splošne potrošniške zadeve so se, ampak kar pa se tiče industrije in podobnih zadev pa se mi zdi da so šle zadeve kar naprej, čeprav imaš določene zadeve ki so bile včasih veliko bolj robustne.
določene zadeve so danes enostavno tako izpopolnili da enostavno delajo brez da bi pomislil da delajo, dočim včasih so se borili da je zadeva vsaj za silo delovala kljub nenehnim posegom... tudi potrošniške.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Oni to delajo tako, da še bolj skopirajo zahodne izdelke. Ker drugače ne znajo.
Žal gredo level up. Dober primer so vlaki, ki so bili najprej po licenci + pokradeno, sedaj pa počasi gredo čez zahodne.
Zahod je premalo konkurenčen in se preveč šverca na intelektualno lastnino. Zmagal bo tisti, ki je korak pred drugimi.
darkolord ::
Drg problem pa je, da so kitajci verjetno sposobni narediti tistega za 2000EUR za pol cene, samo še nimajo marketa, ker tam podrebuješ ugled brenda.Saj to je fora, niso. Lahko pridejo blizu, ampak dosegli ga ne bodo. Oz. bodo zahodni takrat že korak dlje.
Trendi žal kažejo drugačno sliko. Da ne bo na koncu tako, da bo kitajski enake kakvosti stal pol cene in morda dodajo še ultimopremium za zahodno ceno. Se bojim, da niso samo zato, ker jim ta market še ne diši. začeli so s tatežkim, premium ni tako problem delati, ker so marže astronomske.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()
Vidim, da nekaterim predsodki na polno sekajo na plano. Tudi zato EU izgublja proti CN, ker je mentalni doseg takšnih oseb, nabijmo carine na CN izdelke.
Utk ::
Sorry ampak pralni stroj ni enak pralnemu stroju.
Pranje ni enako tistemu za 300 eur ali tistemu za 2000 eur.
Tudi na zahodu malokdo kupuje pralne stroje po 2 jurja.
Obraba oblačil, zmečkanost po pranju itd. Vse to vpliva.
To vpliva na kaj?
Pač sprašujem te, zakaj ne ješ trave in piješ vode? S tem bi lahko nabral dovolj energije za preživetje enega dne. Zakaj se poslužuješ drugih (predvsem dražjih) opcij? Verjetno so tudi boljše, vendar če je dovolj poceni potem je to to.
Ker si normalno hrano lahko privoščim. Če bi dal za vsako napravo 2 jurja, in za menjavo vsake vtičnice vključil arhitekta, projektanta, izvajalca, nadzornika in zalivalca fikusa na UE, kot bi po tvoje moral, potem mi pa za kaj drugega kot travo in vodo res ne bi več ostalo.
Trendi žal kažejo drugačno sliko. Da ne bo na koncu tako, da bo kitajski enake kakvosti stal pol cene in morda dodajo še ultimopremium za zahodno ceno. Se bojim, da niso samo zato, ker jim ta market še ne diši. začeli so s tatežkim, premium ni tako problem delati, ker so marže astronomske.Kateri je "ta market"? Zakaj prav na nobenem marketu nimajo "ultimopremium" izdelka?
Ker si normalno hrano lahko privoščim.Ampak zakaj ješ "normalno hrano", če je trava BOLJŠA - po tvoji definiciji?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
gruntfürmich je izjavil:
Sploh nima veze katera firma in za kako ceno. Dejstvo je, da se je kakovost izdelkov poslabšala globalno.
morda pa ja in ne.
morda splošne potrošniške zadeve so se, ampak kar pa se tiče industrije in podobnih zadev pa se mi zdi da so šle zadeve kar naprej, čeprav imaš določene zadeve ki so bile včasih veliko bolj robustne.
določene zadeve so danes enostavno tako izpopolnili da enostavno delajo brez da bi pomislil da delajo, dočim včasih so se borili da je zadeva vsaj za silo delovala kljub nenehnim posegom... tudi potrošniške.
Jaz ravno pri industrijski opremi zaznavam mnogo hitrejši padec kakovosti, kot pri opremi za domačo rabo. Predvsem je robustnost izdelkov zelo slaba. Naredili so še večjo segmentacijo in prestavili sprejemljivo kakovost samo v najvišje razrede.
Vidim, da nekaterim predsodki na polno sekajo na plano. Tudi zato EU izgublja proti CN, ker je mentalni doseg takšnih oseb, nabijmo carine na CN izdelke.
Če hočejo bit na našem trgu naj ye držijo pravil igre tu.
Isto je, ko gre zahodna firma na kitajsko. Se mora držat pravil. Ali pa naj odide.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: starfotr ()
Zato, ker je tvoj interes in interes še mnogih, kupovati industrijsko opremo po čim nižjih cenah in tisti s kvalitietnimi, robustnimi zadevami ob konkurenci nižjih cen ne preživijo.
Trendi žal kažejo drugačno sliko. Da ne bo na koncu tako, da bo kitajski enake kakvosti stal pol cene in morda dodajo še ultimopremium za zahodno ceno. Se bojim, da niso samo zato, ker jim ta market še ne diši. začeli so s tatežkim, premium ni tako problem delati, ker so marže astronomske.Kateri je "ta market"? Zakaj prav na nobenem marketu nimajo "ultimopremium" izdelka?
To je premium market. Drugačen presek trga. Ne po izdelkih ampak premium segment čez branže.
Jaz vidim obratno taktiko zahod vs Kitajska. Recimo podjetje iz ZDA, ki ima takoj prednost, ker je ameriski brend in praviloma začne s premium produktom. Recimo Tesla je začela z nišnim roadsterjem, potem S... BYD, ki je menda pravkar prehitel Teslo pa je moral začeti z najtežjim segmentom, ki je srednjecenovna masovka in poceni masovka. Prihaja pa poceni sportni avto itn.
Ko imaš enkrat take številke kot jih trenutno imajo kitajci si v odličnem položaju, da pometeš v premium segmentu. Dosti težje pa je začeti s premium in iti v masovko. Če se uspešno prebijejo v srednjem rangu kakovosti smo na zahodu takoj v zelo smotanem položaju, ker je treba spremeniti trende.
Ampak zakaj ješ "normalno hrano", če je trava BOLJŠA - po tvoji definiciji?
Ni boljša, ker se po travi (verjetno) ne bi isto počutil kot po zrezku.
Za panele na strehi mi je pa precej vseeno ali so kitajski ali nemški, in si res ne predstavljam kakšni bi morali bit nemški, da bi bil za njih pripravljen plačat 20, 30, 50% več.
Lahko da bi bli neki paneli lepši, in če je nekdo to pripravljen dvakratno plačat, naj izvoli. Jaz pač nisem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Saj to že obstaja, v EU morajo proizvodi, za katere je zahtevana oznaka CE imeti CE in temu primerno papirologijo zadaj. To velja za vse v EU poizvedene kot tudi uvožene stvari.
Zato, ker je tvoj interes in interes še mnogih, kupovati industrijsko opremo po čim nižjih cenah in tisti s kvalitietnimi, robustnimi zadevami ob konkurenci nižjih cen ne preživijo.
Cena industrijske opreme se računa do EOL. Najmanj do konca amortizacije. Ne verjamem, da bo katero podjetje gledalo samo ceno nakupa.
Cena industrijske opreme se računa do EOL. Najmanj do konca amortizacije. Ne verjamem, da bo katero podjetje gledalo samo ceno nakupa.
Še vedno je pa nabavna cena tista, ki mnogokrat pretehta. V obeh primerih lahko računaš 5,6,7,8, 10 ... let amortizacije
Saj to že obstaja, v EU morajo proizvodi, za katere je zahtevana oznaka CE imeti CE in temu primerno papirologijo zadaj. To velja za vse v EU poizvedene kot tudi uvožene stvari.
Spoštovanje intelektualne lastnine bomo pa kar spregledali?
Spoštovanje intelektualne lastnine bomo pa kar spregledali?
Spet strašiš s predsodki!
Sem že zgoraj napisal, če želijo prodajati v EU, s ponaredki uradno ne uspejo. V mnogih tehnologijah pa je CN pred EU in Usa, tako da te bučke prodajaj drugje.
https://www.reuters.com/technology/chin...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Ni predsodek.
Ampak, če so ukradli tehnologijo nekomu drugemu, potem prostora za tak izdelek ne bi smelo biti pri nas.
Če pa rad podpiraš kriminal, potem pa imam predsodek.
Ampak, če so ukradli tehnologijo nekomu drugemu, potem prostora za tak izdelek ne bi smelo biti pri nas.
Če pa rad podpiraš kriminal, potem pa imam predsodek.
Še tretjič pišem, kopij/ponaredkov ne smejo prodajati v EU. Prav tako "ukradenih" tehnologij.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
kriptobog ::
Seveda je boljša. Če stane 10% manj in naredi isto delo, je boljša.
V fantazijskem svetu darklordov in starihfotrov cena ne igre nobene vloge, ampak v realnem svetu je pa cena NAJPOMEMBNEJŠI faktor. Tudi za mercedes.
Cena je NAJPOMEMBNEJŠI faktor samo če si bedak...
Kaj je ceneje? Če kupiš nek artikel za 300 EUR in se pokvari po 2 letih ali če kupiš nek artikel za 450 EUR in se pokvari po 4,5 letih? Večina bedakov bo izbrala prvega...
Problem za druge (nas) je v tem da nimamo garancije da bo zdržal tisti za 450 EUR 4,5 let...
Bla bla bla. Ti dam konkreten primer nategovanja s strani naših prodajalcev. Mati je imela željo zamenjati komplet luči v stanovanju. V Bauhausu je našla luči, ki so ji bile všeč. Okrogel led panel, x znamke, cena 95€. Slikam škatlo, poguglam in najdem na aliexpressu. Ista firma, isti model, iste specifikacije, cena 22€. Dostava iz EU skladišča. Na koncu sem ji naročil vse iz Alija, zraven sem pa vzel še 3 za rezervo. Vmes je ena crknila, sem jo zamenjal, poslal prodajalcu sporočilo in mi je poslal novo. Sedaj že 6 let delajo vse bp. Torej smo bedaki, ker je bila cena pomemben faktor? PA čeprav za popolnoma enak izdelek?
bm1973 ::
Bla bla bla. Ti dam konkreten primer nategovanja s strani naših prodajalcev. Mati je imela željo zamenjati komplet luči v stanovanju. V Bauhausu je našla luči, ki so ji bile všeč. Okrogel led panel, x znamke, cena 95EUR. Slikam škatlo, poguglam in najdem na aliexpressu. Ista firma, isti model, iste specifikacije, cena 22EUR. Dostava iz EU skladišča. Na koncu sem ji naročil vse iz Alija, zraven sem pa vzel še 3 za rezervo. Vmes je ena crknila, sem jo zamenjal, poslal prodajalcu sporočilo in mi je poslal novo. Sedaj že 6 let delajo vse bp. Torej smo bedaki, ker je bila cena pomemben faktor? PA čeprav za popolnoma enak izdelek?Nepovezan primer, ker govoriš o ISTEM modelu. Govora (v glavnem) ni o preprodajalcih, ampak o ceneni kitajski robi.
Kitajcem ni treba več krasti tehnologij, bosta počasi morala EU in ZDA to početi...Jao, še en padalc. No daj, naštej nekaj takšnih tehnologij.
Zgodovina sprememb…
Baterije, v ledicah je kao philips največji, ampak proizvodnja je skoraj vsa na kitajskem. Philips gre lahko nazaj v Evropo odpirat proizvodnjo, ampak iz Kitajske ne bo odpeljal niti spenjača.
Sončni paneli, elektronika (kam štejemo Tajvan?).
Sončni paneli, elektronika (kam štejemo Tajvan?).
Jao, še en padalc. No daj, naštej nekaj takšnih tehnologij.
- CATL’s Qilin Battery
- BYD’s Blade Battery
- NIO Battery Swapping
- XPeng’s XPilot ADAS
- BYDjev DM-i Hybrid System
- CRRC Maglev Technology
- DJI ima morje tehnologij, sploh ne bi nasteval
- Huawei 5G Massive MIMO Technology
- ZTE’s 5G Cloud Core Solution
- LONGi’s Bifacial Solar Panels
- JinkoSolar’s Tiling Ribbon
- Xiaomi’s Mi Air Charge
- Oppo’s SuperVOOC
- USTC’s Jiuzhang Quantum Computer
- EAST Tokamak ima morje naprednih tehnologij
Malo tečno je naštevati, ker tega je čisto preveč. Imaš od napredkov v telefonih do v fuzijskih reaktorjih.
Zgodovina sprememb…
Leto in pol star članek
https://www.techspot.com/news/97802-chi...
https://www.techspot.com/news/97802-chi...
- CATL's Qilin Battery
- BYD's Blade Battery
- NIO Battery Swapping
- XPeng's XPilot ADAS
- CRRC Maglev Technology
- ZTE's 5G Cloud Core Solution
- LONGi's Bifacial Solar Panels
- JinkoSolar's Tiling Ribbon
- Xiaomi's Mi Air Charge
- Oppo's SuperVOOC
- USTC's Jiuzhang Quantum Computer
Ljudem za katere je višek tehnike 150 let stara švicarska ura in mercedes na dizl, te stvari nič ne pomenijo.
Mimogrede delajo štalo tudi na področju švicarskih ur. Seagull raztura za ceno. Naredili so mehanizem tourbillon za drobiž proti naši konkurenci. Njihove kopije pa so tako blizu originalom, da če jih nimaš eno poleg druge težko ugotoviš katera je prava.
Tako, da so postavili ta trg pod velik vprašaj. Mercedes dizel pa je večna legenda. Tu pa sigurno nimajo pravega odgovora.
Tako, da so postavili ta trg pod velik vprašaj. Mercedes dizel pa je večna legenda. Tu pa sigurno nimajo pravega odgovora.
Zgodovina sprememb…
Bla bla bla. Ti dam konkreten primer nategovanja s strani naših prodajalcev. Mati je imela željo zamenjati komplet luči v stanovanju. V Bauhausu je našla luči, ki so ji bile všeč. Okrogel led panel, x znamke, cena 95EUR. Slikam škatlo, poguglam in najdem na aliexpressu. Ista firma, isti model, iste specifikacije, cena 22EUR. Dostava iz EU skladišča. Na koncu sem ji naročil vse iz Alija, zraven sem pa vzel še 3 za rezervo. Vmes je ena crknila, sem jo zamenjal, poslal prodajalcu sporočilo in mi je poslal novo. Sedaj že 6 let delajo vse bp. Torej smo bedaki, ker je bila cena pomemben faktor? PA čeprav za popolnoma enak izdelek?Nepovezan primer, ker govoriš o ISTEM modelu. Govora (v glavnem) ni o preprodajalcih, ampak o ceneni kitajski robi.
Kitajcem ni treba več krasti tehnologij, bosta počasi morala EU in ZDA to početi...Jao, še en padalc. No daj, naštej nekaj takšnih tehnologij.
Težava je ker je isto cenena kot eu roba. Samo veliko cenejša. KEr tudi, ko kupiš luči pri nas so še vseeno made in China. Samo ker jih nisi kupil direktno s kitajske zate niso cenene, čeprav v resnici so
A si ti predsednik Nemčije?
Mene zanima s čim se bom jaz vozil čim bolje in čim ceneje, ne pa s čim bojo na državne stroške vozili nekoga drugega.
Mene zanima s čim se bom jaz vozil čim bolje in čim ceneje, ne pa s čim bojo na državne stroške vozili nekoga drugega.
Nizozemski predsednik se vozi s kolesom. Vprašanje če ne kitajskim kolesom.
Jaz bi sicer plačal dober denar, da bi videl tvojo hišo, avto in vse kar imaš. Me res zanima kakšen nivo je to. Ziher se Gatesova vila skrije pred tvojo.
Jaz bi sicer plačal dober denar, da bi videl tvojo hišo, avto in vse kar imaš. Me res zanima kakšen nivo je to. Ziher se Gatesova vila skrije pred tvojo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Mato989 ::
V fantazijskem svetu darklordov in starihfotrov cena ne igre nobene vloge, ampak v realnem svetu je pa cena NAJPOMEMBNEJŠI faktor. Tudi za mercedes.
Kaj je ceneje? Če kupiš nek artikel za 300 EUR in se pokvari po 2 letih ali če kupiš nek artikel za 450 EUR in se pokvari po 4,5 letih? Večina bedakov bo izbrala prvega...
Problem za druge (nas) je v tem da nimamo garancije da bo zdržal tisti za 450 EUR 4,5 let...
Bla bla bla. Ti dam konkreten primer nategovanja s strani naših prodajalcev. Mati je imela željo zamenjati komplet luči v stanovanju. V Bauhausu je našla luči, ki so ji bile všeč. Okrogel led panel, x znamke, cena 95€. Slikam škatlo, poguglam in najdem na aliexpressu. Ista firma, isti model, iste specifikacije, cena 22€. Dostava iz EU skladišča. Na koncu sem ji naročil vse iz Alija, zraven sem pa vzel še 3 za rezervo. Vmes je ena crknila, sem jo zamenjal, poslal prodajalcu sporočilo in mi je poslal novo. Sedaj že 6 let delajo vse bp. Torej smo bedaki, ker je bila cena pomemben faktor? PA čeprav za popolnoma enak izdelek?
Saj jaz nisem pisal za ENAK(identičen) izdelek... Pisal sem za 2 različna izdelka... niti ni to pravilo je pa možno.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Bravo, verjetno nisi niti prebral, kar si copypastal (npr. CRRC Maglev is a high-speed magnetic levitation (maglev) train under development in China, using German Transrapid technology under license from Thysenkrupp). Nič od naštetega ni, česar Zahod ne bi imel. Kot da bi napisal "Gorenje's IonTech".Jao, še en padalc. No daj, naštej nekaj takšnih tehnologij.
- CATL’s Qilin Battery
- BYD’s Blade Battery
- NIO Battery Swapping
- XPeng’s XPilot ADAS
- CRRC Maglev Technology
- ZTE’s 5G Cloud Core Solution
- LONGi’s Bifacial Solar Panels
- JinkoSolar’s Tiling Ribbon
- Xiaomi’s Mi Air Charge
- Oppo’s SuperVOOC
- USTC’s Jiuzhang Quantum Computer
Malo tečno je naštevati, ker tega je čisto preveč. Imaš od napredkov v telefonih do v fuzijskih reaktorjih.
Zgodovina sprememb…
Niso pa "ukradli" patenta, znanja,... od Thysenkrupp, kakor nekateri trdite.
Seljak ::
Kje točno nas Kitajci prehitevajo?
Imajo oni kak izdelek, ki je renomiran? Imajo kak Rolex, Mercedes itd?
Prav nobenega izdelka iz Kitajske ne pomenim, da bi rekel da so boljši od zahodnih.
Insta360 je kitajski proizvod. Aibao Technology je podjetje, ki dela to najboljšo športno akcijsko kamero.
Daniel ::
Napaka pri citiranju, ko se računalo zbudi iz spanja, ignorirajte...
73 eur/komad je prevod navodil v slovenski jezik...
73 eur/komad je prevod navodil v slovenski jezik...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Smo pač velikega stroška, kaj čmo... Itak na "trgu" zaslužimo za večXnik tega...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Nihče nikomur ne brani, da uvaža izdelke iz Kitajske in jih prodaja po ceni kot želi.
Če je to nižja cena od Temuja/Alija, pa naj prodaja.
Ampak se je treba zavedat, da je treba spoštovat našo zakonodajo, ko gre za poslovanje tu.
Tudi samo z drop shippingom ni mogoče priti na ceno od Temu/Ali. Kaj šele, če je vmes še skladišče in podobno.
Ampak se je treba zavedat, da je treba spoštovat našo zakonodajo, ko gre za poslovanje tu.
Tudi samo z drop shippingom ni mogoče priti na ceno od Temu/Ali. Kaj šele, če je vmes še skladišče in podobno.
socialec ::
Ja, če se ti da čakat, naročiš pri Kitajcih in še prihraniš, podobno, kot če zapreš štacuno in živiš pasivno.
Nihče nikomur ne brani, da uvaža izdelke iz Kitajske in jih prodaja po ceni kot želi.
Vsekakor. Ampak za 73 eur stroška pri eni luči ne boš naredil, tudi če vsem zaposlenim vmes plačaš še dva tedna na maldivih. To je čisto navadna požrešnost in nič drugega.
Vsekakor. Ampak za 73 eur stroška pri eni luči ne boš naredil, tudi če vsem zaposlenim vmes plačaš še dva tedna na maldivih. To je čisto navadna požrešnost in nič drugega.
Tako, in ker je folk to pogruntal so zaceli robo lifrati v eu skladisca in se folku ni treba ukvarjati s carino pa se dostava je hitra. In ker folk vedno vec kupuje direktno od kitajcev je zdaj problem. Sj je isti drek s kitajskimi avti. Ker so domaci predragi so folku zanimivejsi kitajski in je treba zdaj to ustavit. Bog ne daj, da bi domaci nizali cene, dajmo raje obesit dodatne carine ali pa kar prepovedati kitajske.
Ali pa če bi dejansko delali boljše avte, tolk boljše kot so dražji.
Ker če smo pošteni, če bi jaz delal 50,000 km letno, bi si kupil nekega audija ali mercedesa. Pri tolk km to niti ni nek ekstra strošek, ker itak že za gorivo porabiš kupe denarja.
Ampak veliko ljudi prevozi 12,000, ali pa 8000 ali pa še majn. Zakaj njim ne bi prodali prostoren, dobro opremljen avto, ampak ne spet tako strašno dober, ker v življenju ne bo naredil skupaj več kot 150,000 km?
Za tak primer bi jaz že danes kupil kitajca, lahko tudi na bencin, ni nujno da električnega.
Zakaj bi nekdo, ki naredi 200,000 km v 20 letih, kupil enak avto kot nekdo, ki jih tolk nardi v treh letih?
Ker če smo pošteni, če bi jaz delal 50,000 km letno, bi si kupil nekega audija ali mercedesa. Pri tolk km to niti ni nek ekstra strošek, ker itak že za gorivo porabiš kupe denarja.
Ampak veliko ljudi prevozi 12,000, ali pa 8000 ali pa še majn. Zakaj njim ne bi prodali prostoren, dobro opremljen avto, ampak ne spet tako strašno dober, ker v življenju ne bo naredil skupaj več kot 150,000 km?
Za tak primer bi jaz že danes kupil kitajca, lahko tudi na bencin, ni nujno da električnega.
Zakaj bi nekdo, ki naredi 200,000 km v 20 letih, kupil enak avto kot nekdo, ki jih tolk nardi v treh letih?
easyrider3 ::
Ali pa če bi dejansko delali boljše avte, tolk boljše kot so dražji.
Jaz ne bom nikoli imel novega avtomobila saj bo treba imeti kot prvo boljšo plačo ker z enim jurčkom plače plačevati račune in vzdrževati družino itd.... je to misija nemogoče.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Evropska komisija uvedla preiskavo TikTokaOddelek: Novice / Tožbe | 3144 (1876) | kanarin |
» | Še tri velika spletišča po DSA so pornografske straniOddelek: Novice / Zasebnost | 3476 (1795) | MrStein |
» | Evropska komisija začela preiskavo proti X-uOddelek: Novice / Tožbe | 3015 (2410) | MrStein |
» | Amazon: nismo zelo velika spletna platformaOddelek: Novice / Tožbe | 3961 (2850) | Sparrow |
» | EU Amazon obtožuje kršitev protimonopolne zakonodajeOddelek: Novice / Tožbe | 5105 (4461) | ABX |