» »

Temu pod lupo Evropske komisije

1
2
3

svecka ::

Jaz se še spomnim, ko sem delal tukaj v Sloveniji, smo delali za nemško firmo in smo nato na koncu lepo nalepko nalepil "made in Germany". Rajši kupujem direkt od proizvajalca, kakor od mešetarjev/posrednikov, ki prodajajo izdelke z fejk nalepkami.

Zimonem ::

Zaradi takih preiskav trgovke ne bodo imele nič boljše plače. Edino bezzos si bo lahko kupil nov gliser.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

gozdar1 ::

Zakaj ljudje niso protestirali že tedaj, raje so kupovali poceni robo iz azije če je sosed zaradi tega izgubil službo to ni bil njihov problem.
Torej sem nas je pripeljalo ravno dejstvo, da so ljudje zahtevali vedno cenejše in so se vse firme preselile ven iz evrope.
Počasi se bo treba tudi v evropi navadit na standard, kot ga ima večina sveta.

Torej edina rešitev je da ljudje začnemo kupovat stvari dejansko proizvedene v evropi in prisilimo firme, da preselijo proizvodnjo nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

gruntfürmich ::

wow, kakšen kraval zaradi kitajskih smeti...

ok, nekaj je da je zaradi kupovanja teh smeti okolje bolj svinjsko, ampak da je sama platforma kriva (ali pa kitajci) da so ljudje zasvojeni potrošniki pa je hinavščina zahodnih korporacij 1. klase.

tako da ja, verjetno je to lobiranje evropskih korporacij ker ne kupujemo njihovih precenjenih smeti, ampak kitajske.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Mato989 ::

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

sejalecx je izjavil:

Nikjer pa ni omenjeno, da so vse skupaj sprožili EU prepodajalci iz Italije, Španije in Francije, ki sedaj ne služijo več na 100-500% maržah.

Kakšna farsa, če se gremo prosti trg, se ga gremo. Ne pa neke zaščite, protekcije in sankcije na vsakem koraku, ki so na koncu samo v škodo potrošnikov

Smešni ste s tem, ker vaše mnenje narekuje propagandno ustvarjeno sovraštvo do kitajske in ne interesi ljudi.

Amazon prodaja ogromno identičnega crapa kot Temu, le da je tam cena 2-3x. Prodaja seveda tudi bolj kvalitetne stvari.

Temu je zlata vreden za določene segmente, kjer bi te EU trgovci želi nategnit kolikor je to možno. Od silikonskega ovitka za telefon do balonov za rojstnodnevno zabavo otroka. In za to je pomembno, da ostane.

Najbolje bi bilo če bi nasploh nehali kupovat to sranje ker ni potrebno...

Najbolje, da sploh nicesar nikjer ne kupujemo. Kaj pa rabis v zivljenju drugega kot kruh in vodo?

Kupovanje kitajskih smeti res ni potrebno ja...

Se dobro da si post napisal na kitajskih smeteh. Samo da racunalnika, telefon ,mrezne preme itd, nisi kupil direkt pri njih ampak si pri tem placal se en kup posrednikov in njihove marze

Sploh nima veze ali je kitajsko ali ne, spet si se osredotočil na napačno besedo... kitajske smeti so zato ker ne zdržijo 5+ let ampak so hin večinoma po 1 sezoni... Če mi pa najdeš delujočo RTV 4070 za 20 EUR na Temu pa svaka čast... aja sem omenil da mora bit original?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Torej edina rešitev je da ljudje začnemo kupovat stvari dejansko proizvedene v evropi in prisilimo firme, da preselijo proizvodnjo nazaj.

Od sedaj naprej boš jedel samo še gorenjko.

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

sejalecx je izjavil:

Nikjer pa ni omenjeno, da so vse skupaj sprožili EU prepodajalci iz Italije, Španije in Francije, ki sedaj ne služijo več na 100-500% maržah.

Kakšna farsa, če se gremo prosti trg, se ga gremo. Ne pa neke zaščite, protekcije in sankcije na vsakem koraku, ki so na koncu samo v škodo potrošnikov

Smešni ste s tem, ker vaše mnenje narekuje propagandno ustvarjeno sovraštvo do kitajske in ne interesi ljudi.

Amazon prodaja ogromno identičnega crapa kot Temu, le da je tam cena 2-3x. Prodaja seveda tudi bolj kvalitetne stvari.

Temu je zlata vreden za določene segmente, kjer bi te EU trgovci želi nategnit kolikor je to možno. Od silikonskega ovitka za telefon do balonov za rojstnodnevno zabavo otroka. In za to je pomembno, da ostane.

Najbolje bi bilo če bi nasploh nehali kupovat to sranje ker ni potrebno...

Najbolje, da sploh nicesar nikjer ne kupujemo. Kaj pa rabis v zivljenju drugega kot kruh in vodo?

Kupovanje kitajskih smeti res ni potrebno ja...

Se dobro da si post napisal na kitajskih smeteh. Samo da racunalnika, telefon ,mrezne preme itd, nisi kupil direkt pri njih ampak si pri tem placal se en kup posrednikov in njihove marze

Sploh nima veze ali je kitajsko ali ne, spet si se osredotočil na napačno besedo... kitajske smeti so zato ker ne zdržijo 5+ let ampak so hin večinoma po 1 sezoni... Če mi pa najdeš delujočo RTV 4070 za 20 EUR na Temu pa svaka čast... aja sem omenil da mora bit original?

Pa ne sme biti made in china a ne?

Btw. Jaz sem z nakupom kitajskih smeti poleti privarceval 15k. Kupil sem namrec alu bio klimatsko pergolo preko Alibabe. 6x4m, 3kEUR, jurcka je bil prevoz in vse kar je povezano s tem. Za 300EUR sem pa dobil montazerja pri nas. Pa se to kitajcki prilozijo video navodila kako jo sestavis. In ko sem spraseval pri dveh firmah, ki so mi naredili ponudbo za 15k plus, sem vprasal ce imajo lastno proizvodnjo, so rekli, da ne, ker kupijo s Kitajske, ampak da se meni ne splaca, ker moras ne vem koliko kontejnerjev robe vzeti, da se splaca lol

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

lahko je made kjerkoli želiš samo delat mora in ne sme biti nepotrebne smeti ki jih boš vrgel stran čez 6 mesecev.

Ne izdelana more biti v bavarski vasici kjer se delavci pridejo manufakturo s samorogi.

Mato989 je izjavil:

lahko je made kjerkoli želiš samo delat mora in ne sme biti nepotrebne smeti ki jih boš vrgel stran čez 6 mesecev.

Ker vse kar kupis direktno s Kitajke, namesto po 10x ceni pri nas pa crkne cez 6 mesecev ane?

Avenger ::

Ob taki človekoljubni skrbi evropske komisije za blagor naroda sem dobil kar solzice v oči. Ukinili so vse kar je škodljivo za fizično in duševno zdravje, npr. alkohol, cigarete, sladkor, glifosat, škodljive dodatke v hrani... u.. ne, ukinili so slamice, alkoholu in cigaretam so konkretno dvignili davek (proda se nič manj), sladkor je itak neproblematičen, za glifosat so se s težkimi srcem (in denarnicami) leta 23 odločili podaljšati za 10 (:))) let, dodatki imajo pa itak neko arbitrarno mejo dovoljenega, ki ne upošteva kumulative iz različnih virov hrane in ko je en neizpodbitno dokazan za škodljivega uvedejo večletno "phase out" obdobje, nato dovolijo drugega, ki je "deemed safe" in čez nekaj let je vprašljiv, čez desetletje pa nezpodbitno dokazan za škodljivega uvedejo večletno "phase out" obdobje, nato dovolijo drugega... ampak ja, seveda, hočejo nas ubranit pred Temujem. Niti slučajno ne gre za kake gospodarske interese Evrope, ali politiko, ne, gre za to, da hočejo preprečit, da bi algoritmi lupili folk... ali gre morda za preprečitev tega, da bi algoritmi kitajskega podjetja lupili Evro folk?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Avenger ()

BBB ::

Zahodni kapitalisti so v zadnjih nekaj desetletjih financirali kitajsko industrijo zaradi cenene delovne sile. Stroškovne cene izdelkov so se zmanjšale, dobički zahodnih podjetij in delničarjev povečali. Kitajci so pridobili/pokradli znanje in si lahko proizvodnjo lahko organizirajo sami izven okvirov zahodnih podjetij - no, Kitajci pokupijo tudi zahodna podjetja in postanejo pravni lastniki pravic in patentov. Podjetja tam imajo podporo države. Ko bo ritolizna EU dala po ukazu ZDA gospodarske sankcije Kitajski, se vam bo kolcalo po kitajskih izdelkih, ker smo v tem pogledu zelo odvisni od Kitajske.

Da bi preselili proizvodnjo v EU, si pa ne predstavljam, ker bi moralo sonce sijati pri nas tudi ponoči, da bi morda imeli za to na voljo dovolj razpoložljivih obnovljivih virov energije (tudi podalpsko sončece po jutranji megli morda ne bo uspelo gnati plavžev v Jesenicah; morda obstaja nek obskuren razlog, da so Kitajci tako veliki potrošniki energije). Pri nas si tudi ne predstavljam, da bi čez noč noč postavili robotizirano proizvodnjo (za to zopet rabiš industrijo in znanje) ali v nasprotnem primeru, da bi lenobna populacija (ups, saj imamo na voljo imigrante) bila pripravljena delati v nerobotizirani proizvodnji za malo denarja, da bi se sploh izplačalo karkoli proizvajati. No, saj se lahko v EU proizvaja enake (klump?) ali bolj kakovostne izdelke tudi po precej višjih stroškovnih cenah od kitajskih in se jih preko nekaj domačih posrednikov še vedno prodaja z dobičkom - raja bo vesela tako cenjenih izdelkov.

Sicer pa se da nabiti carine na tuje izdelke, da se ščiti domačo "proizvodnjo" (če ta sploh obstaja za specifične izdelke), nato pa zavlada šverc-komerc (včasih si se zategnil do Trsta ali Celovca, kmalu bo potrebno iti malo dlje). EU me zelo me spominja na bivšo Jugo - here we come again. Uživajte, dokler traja.

Naj nabijajo carine. Kaj jim nuca, ce je s carino vred potem se vedno ceneje kot pa enak izdelek pri nasih trgovcih

Horas ::

pravzaprav se zdaj tule rešuje odvisnike od iger na srečo in shoppaholike. če nisi zmožn preskočit tiste ringlšpile na začetku pa dejansko it pogledat kar rabiš , če majo pa mogoče še kakšno stvar vzameš to je pa to.

tako pa človeški dejasnko sproščajo svoj dopamin in odvsinost, kar niso drugi krivi. potem bi blo treba vse kazinoje, vse srečke na hitro in vse kar je podobno prepovedat, ukinat???

jaz sem že parkart letos kupoval gor nikoli več kot 40eur. ker sem si pač zadal da zapravim največ tolk, ne glede na tiste ringlšpile ki bi mi kaoprinesli 100eur popusta al dobropisa. prosim.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

hakaubu ::

Nisem kupil koščka elektronike (dobesedno, niti upora) iz Slovenije, že zadnjih 30 let. Ničesar.

Iz tujine, precej iz Kitajske, sem nabavil, nekaj laptopov (3 komadi), komponente za workstation, nekaj monitorjev, vsa bela tehnika, AV receiver, zvočniki 5.1 + atmos, televizor, 3d printer, nekaj raspberry pi (od 3 do 5), avtoradio, nekaj kosov orodja Makita, kopica senzorjev (tudi konkretno dragih), peč, pralni stroj, pomivalni stroj, itd. Pravzaprav enako velja tudi za vse ostalo, od menjalnikov za kolo, bele tehnike, do gum in delov za avto.

Zadnji primer, laptop, za vrednost 1.400 eurov, dobil za manj kot 1000 eurov iz Nemčije, od koder mi ga bo prinesel sorodnik, ki dela tam (ali preposlal, odlično deluje pri Makiti, kjer za vsako napravo prišparaš vsaj 100 eurov).

In to se ne bo spremenilo, od Slovenskih preprodajalcev ne dobim ničesar razen višje cene in kdor kopuje elektroniko v Sloveniji, je zelo očitno kreten. Preko prsta sem prišparal najmanj 10.000 eurov.

Slovenske preprodajalce uporabljam izključno za pogled izdelkov, kupoval pa sem v striktno v tujini, zadnje čase pa niti za pogled ne, ker nimajo izdelkov, ki me zanimajo (Vox in Tesla npr.). Me ne zanimajo.

Črno se piše idiotom, ki nič ne proizvajajo. Bodo zdržali še nekaj let, potem pa bodo prosili za socialno pomoč.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hakaubu ()

2dark ::

Utk je izjavil:

To da ljudje hočejo čim ceneje ni nič narobe. Problem je nastal ravno zarad tega, ker se je kupovalo domače ne glede kako slabo in drago je.

Če je prepoceni nihče nič več ne ceni in se meče stran. Potem ljudje manično nakupujejo, ne da bi sploh potrebovali. Kar poglej zaradi cenenih oblačil, se meče stran kot za šalo. Sploh se ne pomisli. gremo kupit 3 kratke majce za 5€, potem jih po poletju vržemo stran. To ni način.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Gagatronix ::

Zimonem je izjavil:

Od sedaj naprej boš jedel samo še gorenjko.

Kot mulci smo meli "kakavove ploscice", ki so samo po videzu spominjale na cokolado.

BBB ::

https://www.youtube.com/shorts/oqXauOxr...
Nekako imam občutek, da Kitajcem opijske vojne niso bile najbolj po godu. Sedaj je malce obrnjena zgodba z odvisnostjo od drugačne robe.

darkolord ::

hakaubu je izjavil:

Črno se piše idiotom, ki nič ne proizvajajo. Bodo zdržali še nekaj let, potem pa bodo prosili za socialno pomoč.
Kaj pa proizvajata Temu in Aliexpress?

Po tvoje bodo obstali samo tisti, ki prodajajo stvari z izgubo - ker Temu namreč to počne?

Zgodovina sprememb…

Trgovini sta. In ne delata z izgubo.

A boš ti uspel razložiti, kako Temu zasluži, ko za izdelek, ki ga na koncu dostavi Pošta Slovenije, zaračuna skupaj s poštnino manj, kot računa samo Pošta?

Ti bom ko bo kaj od temuja prinesla pošta Slovenije.

Seljak ::

darkolord je izjavil:

A boš ti uspel razložiti, kako Temu zasluži, ko za izdelek, ki ga na koncu dostavi Pošta Slovenije, zaračuna skupaj s poštnino manj, kot računa samo Pošta?

Mislim, da ne nosi pošta slovenije.

Comandante ::

darkolord je izjavil:

Ni Temu tako poceni, Pošta Slovenije ima oderuške cene. Da ti zaračunajo 4 evre za priporočeno pismo v sosednje mesto, oziroma 7 evrov za pismo v sosednjo državo, je rop pri belem dnevu. Na svobodnem trgu brez monopola bi crknili.

starfotr ::

Comandante je izjavil:

darkolord je izjavil:

Ni Temu tako poceni, Pošta Slovenije ima oderuške cene. Da ti zaračunajo 4 evre za priporočeno pismo v sosednje mesto, oziroma 7 evrov za pismo v sosednjo državo, je rop pri belem dnevu. Na svobodnem trgu brez monopola bi crknili.

Saj lahko pošlješ pismo z DHL. Ki bo pošiljko oddal naši pošti ali pa pošti v sosednji državi. Cena bo pa 50 eur namesto 4 eur.

In guess what? Naši predniki so naredili ceste. Lahko greš individualno v sosednje mesto in tako prihraniš 4 eur.

Utk je izjavil:

To da ljudje hočejo čim ceneje ni nič narobe. Problem je nastal ravno zarad tega, ker se je kupovalo domače ne glede kako slabo in drago je.

Kateri domači proizvodi so bili slabi?

Pa dajmo se fokusirat samo na čas, ko je Slovenija že bila samostojna.

Ker jaz opažam drastično poslabšanje kakovosti vsako leto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: starfotr ()

gruntfürmich ::

starfotr je izjavil:

potrebno je pogledati enake cenovne razrede. včasih se je proizvajalo ali kvaliteto ali pa šrot. in kvaliteta je tudi stala.
tako opevani pralni stroji so se kupovali po navadi na 12 obrokov.
si danes kupiš tako drag pralni stroj ali odkartaš takoj znesek in ga odpelješ domov?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Utk ::

Kateri domači proizvodi so bili slabi?

Pa dajmo se fokusirat samo na čas, ko je Slovenija že bila samostojna.

Sej v tem je problem. Gorenje je vsako leto slabše, pa se vseeno še zmeraj kupuje.
Na gorenje sicer Slovenci nimamo vpliva, ker je preveliko podjetje, ampak pri nas je gorenje po cenah bližje boschu kot bekotu, v Nemčiji pa ni ravno tako.
Če bi ljudje pravočasno pokazali renoju, fordu in podobnim kje jim je mesto dokler ne poboljšajo kvalitete, ne bi delali takega sranja. Ne bi propadli zarad tega, bi se izboljšali.
Nemci bojo pač do konca kupovali domači VW, ne glede kako precenjen je, čeprav mu s tem v resnici ne delajo usluge.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Sploh nima veze katera firma in za kako ceno. Dejstvo je, da se je kakovost izdelkov poslabšala globalno.

Tudi nekoč renomirani proizvajalci imajo danes v svojem naboru izdelkov v najvišji seriji še vedno kakovostno slabše izdelke, kot je to bilo v preteklosti.

Vse to je posledica tega, ker:

Je cenovna vojna povsod.
Želijo tekmovat s cenejšimi izdelki. In nižjo ceno lahko dosežeš samo z znižanjem kakovosti.

Ogromna krivda ke na strani kitajcev. Ker so v preteklosti delali nekakovostne in poceni proizvode in to so ljudje kupovali na veliko. Niso se sekirali, če ni v redu, ker so kupili nov proizvod po dostopni ceni.

Danes so izdelki boljši. In tudi dražji. Torej so uničili našo industrijo, da je začela prevladovat njihova. Ampak nikoli ne bomo na ravni, ki smo jo imeli. Vedno slabše bo. Vsaj tako kažejo izkušnje.

In še vedno je mnogo bolje, da imaš v Sloveniji/Evropi narejen izdelek, kot pa uvožen izdelek.

Kjer je razvoj in proizvodnja, tam je znanje. In zdrava družba. Ker imajo ljudje delo.

Ko lahko samo še uvažamo in kupujemo, takrat smo pogoreli. Ker kmalu po tem tudi kupovat ne moremo več.

Evropa, še manj ZDA, fizično ne more proizvest toliko krame kot je potrošimo. Zdaj skoraj nič samo ne delamo, pa ni nobene brezposelnosti. Kako si predstavljaš, da bi bilo če bi vse delali sami?
Morda bi imeli boljše pralne stroje, ampak nekje drugje se bi pa poznalo, da tisto zdaj dela manj ljudi. Tudi če je to zalivanje fikusov po pisarnah.

Utk je izjavil:

Evropa, še manj ZDA, fizično ne more proizvest toliko krame kot je potrošimo. Zdaj skoraj nič samo ne delamo, pa ni nobene brezposelnosti. Kako si predstavljaš, da bi bilo če bi vse delali sami?
Morda bi imeli boljše pralne stroje, ampak nekje drugje se bi pa poznalo, da tisto zdaj dela manj ljudi. Tudi če je to zalivanje fikusov po pisarnah.

Ključ je v potrošnji MANJ krame... tako bi tudi rešili Planet svinjarije in plastike...

Vsi cvilijo o višji dodani vrednosti.

Pri dražjem izdelku so dodane vrednosti višje. Torej se nekaj ne sklada.

Evropa lahko zadosti potrebam na lastnem trgu. Ampak tu ne bomo izdelovali klumpa za 1 USD + free shipping.

Utk je izjavil:

Brezposelnosti ni, ker je mnogo preveč ljudi zaposlenih v administraciji. In se ukvarjajo z raznimi nebulozami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: starfotr ()

bm1973 ::

Problem vsega sranja so borze.

Delničarji zahtevajo vedno višje dividende, managerji so plačani glede na dobiček, vse skupaj rangira k temu, da se išče rezerve, in na koncu so to ljudje, in material...

Drugače pač ne gre...

Brezposelnosti ni, ker je mnogo preveč ljudi zaposlenih v administraciji. In se ukvarjajo z raznimi nebulozami.

Normalno, zato nas pa Kitajci dohitevajo in prehitevajo.

Kje točno nas Kitajci prehitevajo?

Imajo oni kak izdelek, ki je renomiran? Imajo kak Rolex, Mercedes itd?

Prav nobenega izdelka iz Kitajske ne pomenim, da bi rekel da so boljši od zahodnih.

Imaš ti rolex in mercedes?
Jaz nimam niti nočem.

In btw, tudi mercedesa bi preklemano težko sestavili brez kitajskih delov.

Zgodovina sprememb…

starfotr je izjavil:

Kje točno nas Kitajci prehitevajo?

Imajo oni kak izdelek, ki je renomiran? Imajo kak Rolex, Mercedes itd?

Prav nobenega izdelka iz Kitajske ne pomenim, da bi rekel da so boljši od zahodnih.
DJI droni. Ampak to je pa tudi vse.

Eduardo ::

- Električni avti, ravno padel rekord na Nordschleife.
- Baterije
- Solarke
- 5g oprema
- Hitri vlaki so menda postali bolši, čeprav so štartali iz zahodne tehnologije
- APIji v medicini
- ....

Utk je izjavil:

Imaš ti rolex in mercedes?
Jaz nimam niti nočem.

In btw, tudi mercedesa bi preklemano težko sestavili brez kitajskih delov.

Ne, žal Rolexa nimam, ker imam raje Patek Philippe. In tudi klasičnega Mercedesa za plebs ne vozim, ker ga vozi moj butler. In je Maybach.

Brez katerih kitajskih delov točno ne bi mogli sestavit avta?

https://www.peachparts.com/shopforum/vi...

In tudi klasičnega Mercedesa za plebs ne vozim, ker ga vozi moj butler. In je Maybach.

Kaj šele vozi tvoj psihiater...

Eduardo je izjavil:

- Baterije
- Solarke
- 5g oprema
- APIji v medicini
- ....
Xiaomi ni podrl nobenega rekorda. Vse ostalo kar si naštel pa prav tako - so dobre stvari, velikokrat občitno cenejše, ampak nobena ni definitivno boljša od "zahodnih".

Seveda je boljša. Če stane 10% manj in naredi isto delo, je boljša.
V fantazijskem svetu darklordov in starihfotrov cena ne igre nobene vloge, ampak v realnem svetu je pa cena NAJPOMEMBNEJŠI faktor. Tudi za mercedes.

Eduardo ::

darkolord je izjavil:

Eduardo je izjavil:

- Baterije
- Solarke
- 5g oprema
- APIji v medicini
- ....
Xiaomi ni podrl nobenega rekorda. Vse ostalo kar si naštel pa prav tako - so dobre stvari, velikokrat občitno cenejše, ampak nobena ni definitivno boljša od "zahodnih".

https://ecomento.de/2024/10/30/xiaomi-s...

Kako ne? Potem tudi težko rečeš, da je kaj na zahodu boljše. Kako definiraš boljše?

Utk je izjavil:

V fantazijskem svetu darklordov in starihfotrov cena ne igre nobene vloge, ampak v realnem svetu je pa cena NAJPOMEMBNEJŠI faktor. Tudi za mercedes.

Kjer ne prideš mimo tega, da če je nekdo boljši pri pri EUR/efekt za večino marketa in je velikosti kitajskih podjetij je samo vprašanje časa, da pokažejo prestiž. Kitajci naprej pokrivajo tatežek del, potem pa gredo na lažjega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eduardo ()

Utk je izjavil:

Cena je NAJPOMEMBNEJŠI faktor samo če si bedak...

Kaj je ceneje? Če kupiš nek artikel za 300 EUR in se pokvari po 2 letih ali če kupiš nek artikel za 450 EUR in se pokvari po 4,5 letih? Večina bedakov bo izbrala prvega...

Problem za druge (nas) je v tem da nimamo garancije da bo zdržal tisti za 450 EUR 4,5 let...

Ti mešaš ceno in kakovost.

Če govorimo samo o kakovosti, potem najbrž ni izdelka ali storitve, ki bi bila boljša kitajska vs. zahodna.

Ampak ja, cena.

Ti si tiste sorte človek, ki gre v restavracijo. In naročiš dunajca. Dunajc stane 3 eur in je nek povprečen dunajc, nič posebenega. Celo pečen v olju iz prejšnjega mesec. Ampak ti oceniš to kot vrhunski presežek, saj si za 3 eur dobil dunajca, ker ga nikjer ne dobiš za ta denar.

Value for money je velik po tvoji oceni.

Nato greš v restavracijo št. 2 in tam naročiš vrhunski Wagyu/Kobe steak. Cena je 100 eur.

Seveda je value for money tu drugačen. Če primerjaš ceno na kg.

Okus je vrhunski.

Ampak tvoja ocena bo verjetno slabša. Samo zato, ker je bil dosti več od dunajca za 3 eur. Ne glede na to, da je bila cela izkušnja mnogo boljša.

Utk je izjavil:

Aja, a zato je Dacia boljša od Mercedesa?

Eduardo je izjavil:

Kako ne? Potem tudi težko rečeš, da je kaj na zahodu boljše. Kako definiraš boljše?
Boljše po praktično katerikoli metriki/lastnosti samih proizvodov. Ločljivost, čistost, deformacije, FLOPS, IOPS, Ra, trdnost, kapaciteta, drift, whatever.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

darkolord je izjavil:

Eduardo je izjavil:

- Baterije
- Solarke
- 5g oprema
- APIji v medicini
- ....

Huawei je bil tako zgoden na 5G, da so ga morali prepovedati... Na večih področjih...

Cena je NAJPOMEMBNEJŠI faktor samo če si bedak...

Kaj je ceneje? Če kupiš nek artikel za 300 EUR in se pokvari po 2 letih ali če kupiš nek artikel za 450 EUR in se pokvari po 4,5 letih? Večina bedakov bo izbrala prvega...

Problem za druge (nas) je v tem da nimamo garancije da bo zdržal tisti za 450 EUR 4,5 let...

Kot si reku, naj dajo tistemu, ki stane 450 evrov, 10 let garancije in potem ne bo veljalo več, da je kitajski s 5 let garancije enako dober.
Kitajci dajajo zdaj električnim avtom po 1 mio km garancije, nekateri celo "doživljensko". Kar po njihovi pomeni, da dokler boš avto uporabljal, kapaciteta baterije ne bo padla pod 70%.
Če nekaj zaračunavaš dražje, ker je kao kvalitetno...dajmo to črno na belo.

Aja, a zato je Dacia boljša od Mercedesa?

Da, dacia za TCO 20 jurjev v 10 letih je boljša od mercedesa za TCO 20 jurjev v 10 letih. Če ne, bi dacia že zdavnaj propadla.

Ti mešaš ceno in kakovost.

Če govorimo samo o kakovosti, potem najbrž ni izdelka ali storitve, ki bi bila boljša kitajska vs. zahodna.

Ampak ja, cena.

Nič ti ne pomaga pralni stroj, ki bo pral 50 let, če stane 20 jurjev.

Najprej je treba vedet ali neka stvar opravlja svojo funkcijo ali ne. Če jo ne, potem ni vredna nič. Če jo, potem je naslednja stvar cena. Šele od tu naprej se pa lahko pogovarjamo ali je nekdo pripravljen plačat malo več za nek dizajn, renome, udobje, itd. Ste stari 5 let da vam to ni jasno?

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Primerjate hruške in jabolka.

Za večino ljudi je cena pomembna in za neko ceno iščejo kvaliteto, ki jo za to dobijo. Res da niso znanstveni eksperti za to, ampak bolj na podlagi komentarjev prijateljev, družbenih omrežij, predsodkov,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Sorry ampak pralni stroj ni enak pralnemu stroju.

Pranje ni enako tistemu za 300 eur ali tistemu za 2000 eur.

Obraba oblačil, zmečkanost po pranju itd. Vse to vpliva.

Pač sprašujem te, zakaj ne ješ trave in piješ vode? S tem bi lahko nabral dovolj energije za preživetje enega dne. Zakaj se poslužuješ drugih (predvsem dražjih) opcij? Verjetno so tudi boljše, vendar če je dovolj poceni potem je to to.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropska komisija uvedla preiskavo TikToka

Oddelek: Novice / Tožbe
252855 (1587) kanarin
»

Še tri velika spletišča po DSA so pornografske strani