Forum » Loža » Kako pogosto pomivate tla, čistite wc, brišete prah ipd.
Kako pogosto pomivate tla, čistite wc, brišete prah ipd.
alešhojs ::
Zadnjič sem po več mesecih končno pomil tla v stanovanju (priznam, malo me je sram) in se ob tem spraševal, kako pogosto podobna opravila počnejo drugi.
Torej, pri meni je nekako takole:
Pomivanje tal: cca 3x na leto.
Sesanje: vsake 14 dni.
Brisanje brahu: nekje na 3 mesece generalka, ostalo sproti ko se mi zazdi, da ga je že res preveč.
WC: na 2-3 tedne.
Menjanje posteljnine: 14 dni.
Pomivanje posode, pranje cunj in ostala manjša opravila delam redno. Teh manj pogostih se pa običajno lotim v sklopu "generalk", ki niso tako pogoste. Ob debati s kolegi sem ugotovil, da sem očitno med bolj zanemarjenimi, ker nekateri tla pomivajo in brišejo prah vsak teden, sesajo 2x tedensko, WC vsake par dni.
Nevem no, moja filozofija je, da stanovanje služi meni in ne jaz njemu. Da bi poleg vseh obveznosti med tednom še tisti kanček prostega časa porabil za glancanje mi je malo mimo. Vikend pa tudi raje izkoristim kako drugače kot s krpo v roki.
Kako je torej pri vas?
Brisanje brahu: nekje na 3 mesece generalka, ostalo sproti ko se mi zazdi, da ga je že res preveč.
Pomivanje posode, pranje cunj in ostala manjša opravila delam redno. Teh manj pogostih se pa običajno lotim v sklopu "generalk", ki niso tako pogoste. Ob debati s kolegi sem ugotovil, da sem očitno med bolj zanemarjenimi, ker nekateri tla pomivajo in brišejo prah vsak teden, sesajo 2x tedensko, WC vsake par dni.
Nevem no, moja filozofija je, da stanovanje služi meni in ne jaz njemu. Da bi poleg vseh obveznosti med tednom še tisti kanček prostega časa porabil za glancanje mi je malo mimo. Vikend pa tudi raje izkoristim kako drugače kot s krpo v roki.
Kako je torej pri vas?
ZveeZ ::
Ce cistis redno in nimas ravno 200m2+, ne porabis veliko casa.
Ce imas ze odpor do tega, si lahko dolocene stvari avtomatiziras (npr "robot" ki sesa in umije tla, ko te ni doma).
Ce imas ze odpor do tega, si lahko dolocene stvari avtomatiziras (npr "robot" ki sesa in umije tla, ko te ni doma).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
Alayne ::
Mislim to je cisto odvisno s kom zivis.
Ce imas kaksnega kosmatinca, lahko sesas skoz.
Jaz imam majhnega otroka in bolj nemarnega moža.
Sesam vsak dan, ce ne jaz pa spustimo roombo.
Poberemo igrace.
Pomivalni/pralni stroj skoraj vsak dan.
Prah 1x mesecno (ampak delovne pulte v kuhinji prebrisem in razkuzim vsak dan, prav tako jedilno mizo).
Tla pomijem 1-2x mesecno, ce se kaj polije ipd pac pogosteje.
Posteljnina 1xtedensko poleti, 1x2 tedna pozimi. Ob vec posteljnih aktivnostih pac pogosteje :)
Kopalnica in wc 1x teden.
Ko sem zivela sama, je bilo pospravljanja 15% tega kot je sedaj. Imela sem malo garsonjero in jedla zunaj na bone, doma pa max toast. V tem primeru pac ne rabis glancat.
Ce imas kaksnega kosmatinca, lahko sesas skoz.
Jaz imam majhnega otroka in bolj nemarnega moža.
Sesam vsak dan, ce ne jaz pa spustimo roombo.
Poberemo igrace.
Pomivalni/pralni stroj skoraj vsak dan.
Prah 1x mesecno (ampak delovne pulte v kuhinji prebrisem in razkuzim vsak dan, prav tako jedilno mizo).
Tla pomijem 1-2x mesecno, ce se kaj polije ipd pac pogosteje.
Posteljnina 1xtedensko poleti, 1x2 tedna pozimi. Ob vec posteljnih aktivnostih pac pogosteje :)
Kopalnica in wc 1x teden.
Ko sem zivela sama, je bilo pospravljanja 15% tega kot je sedaj. Imela sem malo garsonjero in jedla zunaj na bone, doma pa max toast. V tem primeru pac ne rabis glancat.
donvito ::
Zadnjič sem po več mesecih končno pomil tla v stanovanju (priznam, malo me je sram) in se ob tem spraševal, kako pogosto podobna opravila počnejo drugi.
Kako je torej pri vas?
A je res problem pomiti s tem 1x tedensko?
https://www.mimovrste.com/cistilniki-ta...
alešhojs ::
Če ti direktno povemo, verjetno ne boš zameril, ker si ugotovil že sam. Umazanec si.
A posnames slike stanovanja,ker si ne morem predstavljat kako umazano mora biti.
Če imata slučajno doma stay at home žene ali takšne s polovičnim delovnikom, mi ne morata sodit
Drugače pa res ni tako grozno, saj ne hodim doma v gojzarjih. Tudi sicer imam razno kramo pospravljeno, stanovanje pa je opremljeno v slogu minimalizma, tako da razen prahu ne izgleda, kot da je nanj padla atomska bomba.
Blinder ::
Jaz čistim podobno kot avtor teme, s tem da posteljnino menjam dosti bolj poredko. In ne vidim, da bi imel umazano.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blinder ()
val46 ::
Posteljnino dosti bolj poredko kot je enkrat na 14 dni? A vam res nič ne pomeni se uležt v čisto postlo? Jaz jo poleti sigurno vsaj enkrat tedensko, tisto napenjalno rjuho in rjuho za čez mi vzame kolk, 5 min dela max. Pozimi pa morda na vsakih 10 dni, kak teden malo dlje, kak malo manj. Ampak več kot dva tedna v isti posteljnini pa res ne vem če sem kdaj spal. Sploh prevleke za blazine mi začnejo bit "nagnusne", če jih 14 dni ne bi prepral in menjal.
Ostalo pa nekako po občutku in času ki mi je na voljo. Razen posode in perila, posoda vsak dan večinoma, perilo pa tudi tko, na dva, tri dni. Sploh poleti, ko se tolk preoblačimo od potu in vročine.
Ostalo pa nekako po občutku in času ki mi je na voljo. Razen posode in perila, posoda vsak dan večinoma, perilo pa tudi tko, na dva, tri dni. Sploh poleti, ko se tolk preoblačimo od potu in vročine.
OutOfTheBox ::
- Sesanje po tleh - vsaki dan, večkrat na dan (to dela robot)
- Pomivanje po tleh - enkrat na tri tedne. Načeloma nimam potrebe po več, ker se v stanovanje ne hodi z zunanjimi copati. Izjemoma, če se kej fejst umaže, polije ipd.
- Brisanje prahu, "hitro" pospravljanje, enkrat tedensko.
Menjava posteljnine, na dober mesec, kakšenkrat celo dlje. Ni potrebe po manj, ker v posteljo gremo vedno čisti (po večernem tuširanju). Izjema je če se posteljnina vmes umaže ali pa se kdo spoti ipd.
- Pomivanje po tleh - enkrat na tri tedne. Načeloma nimam potrebe po več, ker se v stanovanje ne hodi z zunanjimi copati. Izjemoma, če se kej fejst umaže, polije ipd.
- Brisanje prahu, "hitro" pospravljanje, enkrat tedensko.
Menjava posteljnine, na dober mesec, kakšenkrat celo dlje. Ni potrebe po manj, ker v posteljo gremo vedno čisti (po večernem tuširanju). Izjema je če se posteljnina vmes umaže ali pa se kdo spoti ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Groot ::
Sesanje, brisanje prahu na vseh površinah in čiščenje kuhinje ter kopalnice enkrat tedensko.
Pomivanje po tleh nekje na 3 mesce, posamezni deli (npr. blizu vhoda) pa po potrebi tudi pogosteje.
Menjava posteljnine na nekje 2-3 tedne. Enako kot je nekdo omenil zgoraj, v posteljo gremo vedno samo umiti, tudi čez dan se ne leži na poteljnini.
Pomivanje po tleh nekje na 3 mesce, posamezni deli (npr. blizu vhoda) pa po potrebi tudi pogosteje.
Menjava posteljnine na nekje 2-3 tedne. Enako kot je nekdo omenil zgoraj, v posteljo gremo vedno samo umiti, tudi čez dan se ne leži na poteljnini.
starfotr ::
Posteljnina 2x-4x na mesec. Odvisno od sezone.
Pomivanje tal 1x na teden in dodatno po potrebi.
Sesanje večkrat na teden po potrebi in temeljito pred pomivanjem tal.
Čiščenje kopalnice 1x na teden.
Čiščenje kuhinje dnevno.
Brisanje prahu po potrebi.
Pomivanje tal 1x na teden in dodatno po potrebi.
Sesanje večkrat na teden po potrebi in temeljito pred pomivanjem tal.
Čiščenje kopalnice 1x na teden.
Čiščenje kuhinje dnevno.
Brisanje prahu po potrebi.
ZveeZ ::
IL_DIAVOLO ::
Posteljnino morda zamenjam na 3 mesece(poleti verjetno bolj pogosto), wc ne vem ce sem ze ga kdaj cistil, pomivanje tal je itak za zenske, sesalec pa vzamem v roke, ko grem avto sesat.
Imam kaj bolj pametnega za pocet kot stanovanje glancat, ko imam prosti cas.
Imam kaj bolj pametnega za pocet kot stanovanje glancat, ko imam prosti cas.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
mojsterleo ::
Sesanje : tepihi 1x na teden, ostalo dnevno z ročnim sesalcem.
Pomivanje tal : po potrebi ni neke generalke.
Posteljnina - tu je malo komplicirano : nekje 1x na tri mesece napenjalke (s tem da spim na eni ogromni 'brisači' - ni tako neprijetno kot se sliši), povštre na dva tedna (poleti tedensko) s tem da tud na povštru imam še brisačo. Te 'brisače' se pogosto perejo.
Tudi kopalnica, wc, banja ipd - nekje tedensko se kaj naredi okrog tega.
Nekje 2x letno grem tudi round trip okrog oken, vrat, omar in razne opreme in naoljim ter privijačim če kje kaj visi, škripa, pušča.
Pomivanje tal : po potrebi ni neke generalke.
Posteljnina - tu je malo komplicirano : nekje 1x na tri mesece napenjalke (s tem da spim na eni ogromni 'brisači' - ni tako neprijetno kot se sliši), povštre na dva tedna (poleti tedensko) s tem da tud na povštru imam še brisačo. Te 'brisače' se pogosto perejo.
Tudi kopalnica, wc, banja ipd - nekje tedensko se kaj naredi okrog tega.
Nekje 2x letno grem tudi round trip okrog oken, vrat, omar in razne opreme in naoljim ter privijačim če kje kaj visi, škripa, pušča.
gruntfürmich ::
jst imam bolj tolerantno ženo na umazanijo, pa noče da se pogosto čisti stanovanje...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
WaterBoy ::
Mogoče 1x na teden ali 1x na 2 tedna pošljem sesalca, robota po tleh da posesa in pomije (vlači mokro krpo po tleh) in to je to. Če maček naredi sranje pa posesam sproti z ročnim sesalcem
Alayne ::
Vanadium ::
Pri nas je tako:
- robot načeloma sesa celo stanovanje vsak drugi ali tretji dan, ko smo na šihtu/vrtec,
- 1x na dva tedna se posesa celo stanovanje ročno torej komplet vse talne površine, če robot kaj spusti, vogali, kjer robot ne pride, vogali na stropu (pajčevine) po potrebi pogosteje,
- pomivanje tal 1x na dva tedna po navadi najprej posesamo in nato pomijemo,
- 1x na dva tedna se pobrišejo police (imamo minimalno polic), takrat še usput rože zalijemo, miza in kuhinjski pult se puca na dnevni ravni pred obroki in po obroku,
- stranišče in kopalnica (en prostor) generalno jaz očistim s kemijo 1 x tedensko (po potrebi tudi pogosteje), vsak dan pa še zvečer komplet sperem s tušem tla, umivalnik in straniščno školjko, ko zaključim s svojim tuširanjem in nočno rutino (jaz se vedno zadnji oprham in uredim za spanje), dejansko je kopalnica še najbolj svinska od vseh prostorov v stanovanju, ker toliko, kot se tukaj praha nabere zaradi ventilatorja in sušilca se v nobenem drugem prostoru,
- posteljnina je maksimalno 1 teden v uporabi poleti pozimi pa maksimalno na 2 tedna menjamo,
- pomivalni in pralni stroj laufa skoraj vsak dan (nikoli si nisem mislil, da se bo tok svinjarije nabiral za pranje),
- pospravljanje igrač je načeloma vnaprej izgubljena borba, ampak načeloma vsak dan,
- s prenosnim kompresorjem pred vsako kurilno sezono spiham vse radiatorje,
- stekla oken se čistijo 4-6x na leto, rolete 1x na sezono,
- sifone na umivalnikih počistim 1x na leto.
Zihr sem še kaj pozabil ... je pa tako, da menim, da imamo relativno čisto stanovanje (podgane ne letijo po tleh pa ščurki tudi ne gomazijo) in me ni sram povabit kadarkoli na obisk familijo/prijatle, nimamo pa sterilno, ker nimamo te potrebe in OCD-ja kakor ena soseda v bloku, ki ima skoraj laboratorij doma ... ta pa dejansko glanca vsak jebeni dan ...
- robot načeloma sesa celo stanovanje vsak drugi ali tretji dan, ko smo na šihtu/vrtec,
- 1x na dva tedna se posesa celo stanovanje ročno torej komplet vse talne površine, če robot kaj spusti, vogali, kjer robot ne pride, vogali na stropu (pajčevine) po potrebi pogosteje,
- pomivanje tal 1x na dva tedna po navadi najprej posesamo in nato pomijemo,
- 1x na dva tedna se pobrišejo police (imamo minimalno polic), takrat še usput rože zalijemo, miza in kuhinjski pult se puca na dnevni ravni pred obroki in po obroku,
- stranišče in kopalnica (en prostor) generalno jaz očistim s kemijo 1 x tedensko (po potrebi tudi pogosteje), vsak dan pa še zvečer komplet sperem s tušem tla, umivalnik in straniščno školjko, ko zaključim s svojim tuširanjem in nočno rutino (jaz se vedno zadnji oprham in uredim za spanje), dejansko je kopalnica še najbolj svinska od vseh prostorov v stanovanju, ker toliko, kot se tukaj praha nabere zaradi ventilatorja in sušilca se v nobenem drugem prostoru,
- posteljnina je maksimalno 1 teden v uporabi poleti pozimi pa maksimalno na 2 tedna menjamo,
- pomivalni in pralni stroj laufa skoraj vsak dan (nikoli si nisem mislil, da se bo tok svinjarije nabiral za pranje),
- pospravljanje igrač je načeloma vnaprej izgubljena borba, ampak načeloma vsak dan,
- s prenosnim kompresorjem pred vsako kurilno sezono spiham vse radiatorje,
- stekla oken se čistijo 4-6x na leto, rolete 1x na sezono,
- sifone na umivalnikih počistim 1x na leto.
Zihr sem še kaj pozabil ... je pa tako, da menim, da imamo relativno čisto stanovanje (podgane ne letijo po tleh pa ščurki tudi ne gomazijo) in me ni sram povabit kadarkoli na obisk familijo/prijatle, nimamo pa sterilno, ker nimamo te potrebe in OCD-ja kakor ena soseda v bloku, ki ima skoraj laboratorij doma ... ta pa dejansko glanca vsak jebeni dan ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()
jst bi kar rekel da imaš OCD in sterilno stanovanje...
slabost tega je zastrupljanje samega sebe s čistilnimi kemikalijami. najbolj bode v oči konstantno pranje perila, tam je veliko stika s strupenimi mehčalci...
slabost tega je zastrupljanje samega sebe s čistilnimi kemikalijami. najbolj bode v oči konstantno pranje perila, tam je veliko stika s strupenimi mehčalci...
feryz ::
Najbrž ni vseeno, ali imate garsonjero ali 3x 120 m2 bajto?
Pri nas se dve rombe dnevno šetajo, ker obuti laufamo naokrog, to je pa tudi, bolj ali manj, vse.
Je bajta v takem stilu, da je še boljše, če je v njej kaos. Drva razmetana po dnevni, pepel okrog kamina, našarjen kuhinjski pult in podobno. Da se vidi, da nekdo živi tukaj.
Pri nas se dve rombe dnevno šetajo, ker obuti laufamo naokrog, to je pa tudi, bolj ali manj, vse.
Je bajta v takem stilu, da je še boljše, če je v njej kaos. Drva razmetana po dnevni, pepel okrog kamina, našarjen kuhinjski pult in podobno. Da se vidi, da nekdo živi tukaj.
njyngs ::
Najbrž ni vseeno, ali imate garsonjero ali 3x 120 m2 bajto?
Ne pozabi na kondome na okenski polici in beli prah zraven daljinca za TV
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Miki N ::
codeMonkey ::
Na dva tedna vse (sesanje, prah, stranisca, pomivanje tal, posteljnina). Pac pride cistilka za pol dneva. Ko se nam zdijo okna umazana, naredi se to.
Vmes pa sproti, ampak ni neko glancanje. Kuhinjo se prebrise po vecjem kuhanju, ko se pac zasvinja, drugace ze kar vmes. V enem kotu imam baterijski sesalec za prah ter predvsem drobtine od hrane in grem s tem sesalcem cez, ko mulci nadrobijo okoli mize. Po kuhinji tudi, ko je videti smeti, potem pa obcasno spotoma se malo po dnevni sobi. Ampak tako, da ni vec kot kakih 5 minut dela. Smo imeli prej robotskega, pa mi je lazje ce kar jaz hitro z rocnim baterijskim pocistim, ali pa narocim enemu od mulcev. Se se prah ocisti vsaj, pa tudi ni nekaj hudo vec dela (robotskega moras itak vedno prazniti, pa odblokirati itd.). Ce bi moral vsakic v klet po boljsega, pa sploh ne bi bilo nic. Tega prakticno samo cistilka uporablja.
Stranisca, umivalnike ipd. se tudi ocisti spotoma, ko se pac opazi, da je treba. Ampak tudi to tako na hitro, brez nekih cistil. Ko vidim kaksne prstne odtise, tipicno od mulcev, na enih od vrat, prebrisem cela z vlazno krpo. Perilo pa itak skoraj vsak dan nekaj. Pri dveh solarjih, pa tudi oba sportnika, se nabere. S tem je se najvec dela, in priznam, da raje peljem mulce okoli po treningih, pa zena to opravi.
Vmes pa sproti, ampak ni neko glancanje. Kuhinjo se prebrise po vecjem kuhanju, ko se pac zasvinja, drugace ze kar vmes. V enem kotu imam baterijski sesalec za prah ter predvsem drobtine od hrane in grem s tem sesalcem cez, ko mulci nadrobijo okoli mize. Po kuhinji tudi, ko je videti smeti, potem pa obcasno spotoma se malo po dnevni sobi. Ampak tako, da ni vec kot kakih 5 minut dela. Smo imeli prej robotskega, pa mi je lazje ce kar jaz hitro z rocnim baterijskim pocistim, ali pa narocim enemu od mulcev. Se se prah ocisti vsaj, pa tudi ni nekaj hudo vec dela (robotskega moras itak vedno prazniti, pa odblokirati itd.). Ce bi moral vsakic v klet po boljsega, pa sploh ne bi bilo nic. Tega prakticno samo cistilka uporablja.
Stranisca, umivalnike ipd. se tudi ocisti spotoma, ko se pac opazi, da je treba. Ampak tudi to tako na hitro, brez nekih cistil. Ko vidim kaksne prstne odtise, tipicno od mulcev, na enih od vrat, prebrisem cela z vlazno krpo. Perilo pa itak skoraj vsak dan nekaj. Pri dveh solarjih, pa tudi oba sportnika, se nabere. S tem je se najvec dela, in priznam, da raje peljem mulce okoli po treningih, pa zena to opravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
energetik ::
Eni ekstremno v eno smer, drugi v drugo
Pri nas se redno = 2x tedensko puca WC in tla v kopalnici, 1x tedensko še umivalniki in banje. Cunje se pa itak perejo ves čas, ker tamali pride vsak dan iz šole, kot da so se šli vojaške vaje po blatu.
Sesamo pa vsak dan, vsaj predsobo in kuh/jedilnico/dnevno, ker tamali nanosijo notri mivke in peska, okoli jedilne mize je pa itak štala po vsakem obroku. Ostalo se sesa 1x tedensko.
Tla (vinil) pomijemo morda 1x na 2 leti. Ne vem zakaj bi to počel bolj pogosto, saj je posesano.
Posteljnina nekje 1x/2 tedna.
Pri nas se redno = 2x tedensko puca WC in tla v kopalnici, 1x tedensko še umivalniki in banje. Cunje se pa itak perejo ves čas, ker tamali pride vsak dan iz šole, kot da so se šli vojaške vaje po blatu.
Sesamo pa vsak dan, vsaj predsobo in kuh/jedilnico/dnevno, ker tamali nanosijo notri mivke in peska, okoli jedilne mize je pa itak štala po vsakem obroku. Ostalo se sesa 1x tedensko.
Tla (vinil) pomijemo morda 1x na 2 leti. Ne vem zakaj bi to počel bolj pogosto, saj je posesano.
Posteljnina nekje 1x/2 tedna.
vires in numeris
tony1 ::
To je čisto OK.
Kako je torej pri vas?
A je res problem pomiti s tem 1x tedensko?
https://www.mimovrste.com/cistilniki-ta...
Ima še kdo pozitivne izkušnje s tem čudom? Je res uporaben? Zdrži več kot pol leta?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
OutOfTheBox ::
Jaz nimam tako dobrih izkušenj s krpami in vedri specializiranimi za čiščenje, čeprav točno te zadeve iz linka še nisem imel.
Najbolj kar se meni obnese so parni čistilci. Naliješ vodo in spodaj "kuha" tla. Odstrani vse. Zraven dobiš še priključke za pucanje oken, kopalnice (fug), wc školjke. ipd
Prvo smo kupili enega iz Lidla za male pare (Silvercrest), bolj kot ne iz heca in smo bli presenečeni. Potem se je tisti po 3 letih pokvaril (ni grel več vode), potem smo kupli tistega iz linka.
Partnerka brez tega ne preživi.
Najbolj kar se meni obnese so parni čistilci. Naliješ vodo in spodaj "kuha" tla. Odstrani vse. Zraven dobiš še priključke za pucanje oken, kopalnice (fug), wc školjke. ipd
Prvo smo kupili enega iz Lidla za male pare (Silvercrest), bolj kot ne iz heca in smo bli presenečeni. Potem se je tisti po 3 letih pokvaril (ni grel več vode), potem smo kupli tistega iz linka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
kriptobog ::
Sesanje vsak dan - robot
Pomivanje - 1x tedensko (sem ženi kupil nek super duper sesalnik ki tudi pomiva). Vzame dobre pol urce pa ima 140m2 pomitih in posesanih
1-2x mesečno potegne čez vse še s parnim čistilnikom
WC, koopalnica - 1x tedensko
Posteljnina vsak teden.
Pomivanje - 1x tedensko (sem ženi kupil nek super duper sesalnik ki tudi pomiva). Vzame dobre pol urce pa ima 140m2 pomitih in posesanih
1-2x mesečno potegne čez vse še s parnim čistilnikom
WC, koopalnica - 1x tedensko
Posteljnina vsak teden.
lebang1 ::
Sesanje - 1x na teden
Pomivanje - parkrat letno
kopalnica pa to - vsaj 1x na mesec
Postelnina je plan 2x na mesec, pa sem ponavad ne da tolk pogost :D
PS: ni robotka
Pomivanje - parkrat letno
kopalnica pa to - vsaj 1x na mesec
Postelnina je plan 2x na mesec, pa sem ponavad ne da tolk pogost :D
PS: ni robotka
val46 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Jaz nimam tako dobrih izkušenj s krpami in vedri specializiranimi za čiščenje, čeprav točno te zadeve iz linka še nisem imel.
Čisto istega kot ta na linku od hoverja imam jaz. Pa priznam, da se mi ga dostikrat ne da uklapljat, pa pol kar samo z unim "močotom" od vilede počistim po tleh. Drugače je pa to res dobra zadeva, ker ne rabiš neki hudo drsat, pač samo počakaš par sekund da para in vroča voda opravi z madežom in je. Pa še brez kakik kemikalij, kot nekatere gor moti. Samo vroča voda in para in so tla kot nova (imamo ploščice in lakiran parket). Malo sem bil na začetku skeptičen, da ne bi morda parketa uničevalo, ampak sedaj po ne vem, kakih 3 letih kar ga imam, nisem opazil nobenih poškodb na parketu.
DePalmo ::
Zanimiv pogled. In tako kot je nekdo pred mano napisal, obe skrajnosti. Moja je pa nekje vmes ;)
No, midva živiva sama v 60m2 stanovanju in se vsa dela naredijo po potrebi. Ob vselitvi sva vse temeljito spucala in je to trajalo nekje 3 dni. Od takrat ...
So tla umazana? Je pri roki pokončni sesalec in se posesa. Enkrat ali dvakrat na mesec (pač, po potrebi) se jih še pomije. Do nekje pol leta nazaj na roke, kar sem vedno preziral, dokler mi ni dopizdilo in sem kupil pomivalca za tla (Osotek H200 Horizon). Punca je najprej bila proti, sedaj ga pa z veseljem uporablja.
Cunje se opere ko jih je dovolj za en stroj. Ponavadi čakam malce predolgo, tako da se rado nabere za dva stroja. Posodo se nalaga v pomivalca in ko je poln, se ga zalaufa. Včasih je to en dan, včasih en teden, odvisno kaj jeva.
Prah iz polic se posesa odvisno od volje in količine. Zelo nerad vlečem sesalec na kabl, tako da se to posesa ko ga je dovolj ali pa če imam dober dan. Običajno raje vzamem gibljivo cev za pokončnega in s tistim preletim.
Pajčevina. Kaj je to? Ne rečem, jo je nekaj, ampak to se sesa max. 2x na leto.
Okna se čisti po potrebi. Odkar sva tukaj, sva jih spucala ob vselitvi in to je to. So še vedno razmeroma čista, čisto vsake pike pa ne bom drgnil dol.
Posteljnina. Enkrat na mesec, razen če sva bolj aktivna (kar ponavadi nisva), takrat pa dvakrat na mesec.
Pult in korito. Načeloma po vsaki uporabi oz. ko je umazan. To je lahko 2x na dan ali 2x na teden. Pomijem in ne razkužim, kot nekateri.
Steklokeramika. Glede kako močno se stvari primejo, sem dosleden in jo temeljito čistim 1x na teden. No, razen če nanese da bolj malo kuhava in je čista, takrat lahko tudi samo enkrat na mesec.
WC. Po potrebi, načeloma ga prebrišem 1x na teden, temeljito operem 1x na mesec.
Lijak v kopalnici. Je pravi magnet za prah, res nenormalen magnet. Tega prebrišem vsak teden, raje 2x.
Ko sesam in pomivam, posesam tudi pred vhodom kjer se zadržujeva med kajenjem.
Po opisanem bo kdo sklepam da nimava ravno čisto, ampak lahko brez slabe vesti povabim kogarkoli. Čistega stanovanja pa pač ne mislim drgnit in tudi ne mislim imeti ure kdaj se kaj dela. Ko se umaže ali nabere prah, se pospravi ali pomije.
No, midva živiva sama v 60m2 stanovanju in se vsa dela naredijo po potrebi. Ob vselitvi sva vse temeljito spucala in je to trajalo nekje 3 dni. Od takrat ...
So tla umazana? Je pri roki pokončni sesalec in se posesa. Enkrat ali dvakrat na mesec (pač, po potrebi) se jih še pomije. Do nekje pol leta nazaj na roke, kar sem vedno preziral, dokler mi ni dopizdilo in sem kupil pomivalca za tla (Osotek H200 Horizon). Punca je najprej bila proti, sedaj ga pa z veseljem uporablja.
Cunje se opere ko jih je dovolj za en stroj. Ponavadi čakam malce predolgo, tako da se rado nabere za dva stroja. Posodo se nalaga v pomivalca in ko je poln, se ga zalaufa. Včasih je to en dan, včasih en teden, odvisno kaj jeva.
Prah iz polic se posesa odvisno od volje in količine. Zelo nerad vlečem sesalec na kabl, tako da se to posesa ko ga je dovolj ali pa če imam dober dan. Običajno raje vzamem gibljivo cev za pokončnega in s tistim preletim.
Pajčevina. Kaj je to? Ne rečem, jo je nekaj, ampak to se sesa max. 2x na leto.
Okna se čisti po potrebi. Odkar sva tukaj, sva jih spucala ob vselitvi in to je to. So še vedno razmeroma čista, čisto vsake pike pa ne bom drgnil dol.
Posteljnina. Enkrat na mesec, razen če sva bolj aktivna (kar ponavadi nisva), takrat pa dvakrat na mesec.
Pult in korito. Načeloma po vsaki uporabi oz. ko je umazan. To je lahko 2x na dan ali 2x na teden. Pomijem in ne razkužim, kot nekateri.
Steklokeramika. Glede kako močno se stvari primejo, sem dosleden in jo temeljito čistim 1x na teden. No, razen če nanese da bolj malo kuhava in je čista, takrat lahko tudi samo enkrat na mesec.
WC. Po potrebi, načeloma ga prebrišem 1x na teden, temeljito operem 1x na mesec.
Lijak v kopalnici. Je pravi magnet za prah, res nenormalen magnet. Tega prebrišem vsak teden, raje 2x.
Ko sesam in pomivam, posesam tudi pred vhodom kjer se zadržujeva med kajenjem.
Po opisanem bo kdo sklepam da nimava ravno čisto, ampak lahko brez slabe vesti povabim kogarkoli. Čistega stanovanja pa pač ne mislim drgnit in tudi ne mislim imeti ure kdaj se kaj dela. Ko se umaže ali nabere prah, se pospravi ali pomije.
PovemVfaco ::
Kje pa seksate tisti ki posteljnino menjate 1-2x na mesec?
Jz upoštevam zlato pravilo, da morš bolj pogosto menjt žensko v postli kot posteljnino, mora naslednja zavohat konkurenčne ženske feromone na rjuhi, potem je bolj divja in peformance boljši. V praksi to pomen povprečno 1x na tedn, hitr se tud strgajo
PovemVfaco je izjavil:
V praksi to pomen ... hitr se tud strgajo......to pomeni da imaš papirnato posteljnino in imaš v postelji same debelajske
iso2000 ::
Vsaj enkrat tedensko mora biti počiščeno - posesano in počiščena tla. Enako velja za čiščenje wcjev in kopalnic. In brisanje prahu. Kuhinja in jedilnica se čistita dnevno, saj se najbolj frekventno uporabljata in ob dveh otrocih so tla kot minsko polje. To sprotno čiščenje tal in sesanje večinoma opravim z robotom.
Sem želel, da bi se čiščenje razporedilo med mene in partnerko ob vikendih, pa ni dosledno sodelovala. Da doma ni svinjaka, sem sedaj zaposlil čistilko, ki pride enkrat tedensko za par uric in poštima zadeve za silo.
Posteljnino se menja nekje na 2-3 tedne.
Jaz bi želel imeti še malo bolj počiščeno in predvsem pospravljeno, ampak kot rečeno, otroci naredijo svoje... Pa tudi ob službenih in ostalih obveznostih ni vedno energije in časa pospravljati in čistiti...
Sem želel, da bi se čiščenje razporedilo med mene in partnerko ob vikendih, pa ni dosledno sodelovala. Da doma ni svinjaka, sem sedaj zaposlil čistilko, ki pride enkrat tedensko za par uric in poštima zadeve za silo.
Jaz bi želel imeti še malo bolj počiščeno in predvsem pospravljeno, ampak kot rečeno, otroci naredijo svoje... Pa tudi ob službenih in ostalih obveznostih ni vedno energije in časa pospravljati in čistiti...
PunkDude ::
Enako kot zgoraj zapisano (iso2000), le da sem za vse sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PunkDude ()
wcpapir ::
Nam vsaj dan briše tla in sesa robot, vsak v svojem štuku. Posodo dajemo prati 2x dnevno. Čistilka pride vsak četrtek, takrat se zamenja posteljnina, pobrišejo tla in malce bolj očisti stranišča in kopanico. Na 14 dni pa čisti ostale stvari, ki niso tako kritične - okna, pometanje pred hišo itd.
Vsaj enkrat tedensko mora biti počiščeno - posesano in počiščena tla. Enako velja za čiščenje wcjev in kopalnic. In brisanje prahu. Kuhinja in jedilnica se čistita dnevno, saj se najbolj frekventno uporabljata in ob dveh otrocih so tla kot minsko polje. To sprotno čiščenje tal in sesanje večinoma opravim z robotom.
Se vam nič ne zdi čudno, da čistilka hodi po bajti? Meni je to povsem nesprejemljiva ideja, da bi nek tujec tedensko hodil po bajti in prestavljal osebne predmete.
Ok, če čistilka še tebe porihta za zraven, pol ok.
vires in numeris
tony1 ::
Ponavadi se najde zaupanja vredno osebo, ki zna dobro delati, od znancev/žlahte/kolegov.
Generalno pač zadovoljstvo, da ti prihrani toliko dela odtehta to, da hodi po bajti. Verjemi pa mi, da so te ženske videle že vse, in jih ne revščina, ne (pretiran) luksuz brez okusa ne gane - če jih še čisto obična svinjarija ne...
Spuca pa točno tisto, kar si se zmenil, in če ne želiš, da nekdo šari okrog čuvenih računalnikov in TV daljinca ga seveda ne prestavlja.
Generalno pač zadovoljstvo, da ti prihrani toliko dela odtehta to, da hodi po bajti. Verjemi pa mi, da so te ženske videle že vse, in jih ne revščina, ne (pretiran) luksuz brez okusa ne gane - če jih še čisto obična svinjarija ne...
Spuca pa točno tisto, kar si se zmenil, in če ne želiš, da nekdo šari okrog čuvenih računalnikov in TV daljinca ga seveda ne prestavlja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Magic1 ::
Tukaj so lahko svetlobne razlike, kakšne so potrebe pucanja. Eni hodijo v čevljih po stanovanju (ali pes) in se posledično astronomsko bolj maže. Potem je odvisno, kolk si štor. Enim blazno leti vse od rok in konstanstno svinjajo. Jaz lahko kuham en mesec v kuhinji pa ne bo nič svinsko po tleh (če že kaj pade, spucaš takoj). Prah se nebira počasi, lahko ga brišeš dnevno, da je popolnost, lahko pa sprejmeš, da ga je nekaj in ni bistvene razlike v dveh ali štirih tednih. Kopalnica/wc je pspet odvisna od navad. Če ščiješ "kot dec", potem lahko dnevno pomivaš. Je lažje da se doma vsedeš in se ne svinja. Postelnina je tudi odvisna od uporabnika. Eni konstantno švicajo, drugi ne. Seksamo pa tudi ne več tako intenzivno, da bi vsakič tekl od nas... Obrišemo pa si ga tudi ne v rjuhe.
Magic
Svetlobne razlike so tudi, kako stopnjo čistoče hoče kdo. Kot je že iz te teme vidno, so nekateri praktično obsedeni s sterilnostjo.
Mene nič ne moti, če se tedne nabira malo prahu na kakšni obskurni polici, ki je niti ne vidim.
Prav tako mi je škoda časa, da bi se stalno ukvarjal le s tem, da je bajta zglancana v nulo, raje grem tačas na izlet ali na bicikl. Redno se puca nujne stvari (WC-ji, umivalnik, kuhinja, na hitro posesa ko je prah po tleh), to je pa to.
Mene nič ne moti, če se tedne nabira malo prahu na kakšni obskurni polici, ki je niti ne vidim.
Prav tako mi je škoda časa, da bi se stalno ukvarjal le s tem, da je bajta zglancana v nulo, raje grem tačas na izlet ali na bicikl. Redno se puca nujne stvari (WC-ji, umivalnik, kuhinja, na hitro posesa ko je prah po tleh), to je pa to.
vires in numeris
donvito ::
Se vam nič ne zdi čudno, da čistilka hodi po bajti? Meni je to povsem nesprejemljiva ideja, da bi nek tujec tedensko hodil po bajti in prestavljal osebne predmete.
Ok, če čistilka še tebe porihta za zraven, pol ok.
Misliš tako?
zee ::
- tla in stranišča/kopalnice: 2x na teden
- posteljnina: na dva tedna
- štedilnik: 1x teden
- prah: 1x na teden
Imamo hišno pomočnico. Vredno.
- posteljnina: na dva tedna
- štedilnik: 1x teden
- prah: 1x na teden
Imamo hišno pomočnico. Vredno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Magic1 ::
Svetlobne razlike so tudi, kako stopnjo čistoče hoče kdo. Kot je že iz te teme vidno, so nekateri praktično obsedeni s sterilnostjo.
Pa to seveda. Jaz sem tudi mnenja, da se danes pucanje v večini pretirava. Op je bil že ozmerjan za pujsa. Če nisi pujs in ne pujsaš za sabo, kamorkoli stopiš in po potrebi spucaš, ko se kaj umaže, potem ne potrebuješ tedenskih čistilnih akcij. Ko pečem na indukciji, se obvezno umaže in se vsakič sproti spuca, podobno se miza obriše po jedi in po potrebi še po tleh, če so otroci bili štorasti. Drugje se pa ne svinja.
Sej pri tuširanju je podobno, vsaj zjutraj in zvečer za nekatere, koža pa jok in na drevo.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
bciciban- ::
Kako je torej pri vas?
Sesanje po tleh celotna hiša 1x tedensko, občasno vmes še kaj na hitro ko se nadrobi kaj ali pa otroci prinesejo ntr kak pesek
Pomivanje tal na dva tedna celotna hiša
WC in kopalnica, 1x na teden takrat ko se vse posesa
Menjava posteljnine 1x na teden, sveža posteljnina FTW
Brisanje prahu 1x na teden ko se sesa se pobriše prah po tavečjem.
Skratka ponavadi 1x na teden pospravimo hišo ampak ne pretiravamo z detajli in gloncanjem v nulo, po tavečjem se pobriše prah, zamenja se posteljnina, posesa se po tleh in pomije kopalnice ter WCje. To nam vzame uro in pol časa, sodelujemo pa vsi.
Vsak drugi teden se še pomije po tleh.
Med tednom se vzdržuje nek minimum reda, toliko da je čista miza, pult, pomivalno korito... Posodo se redno zlaga v pomivalca, cunje se pere ko se naberejo, kar je itak pogosto :)
Pod črto mislim da imamo dober kompromis med urejenostjo in porabljenim časom. Sploh glede na 3 otroke in dva mačka.
IL_DIAVOLO ::
Za mene je nujno zlo da je jedilna miza cista, nezalozen in ociscen kuhinjski pult, pomita in pobrisana posoda ko se odpraviš spat. Pod nujno cistoco bi se dodal da se banja in umivalnik ocisti kakršnihkoli dlak in zobne paste, enako velja za glavnik. Poln kos za smeti in perilo me osebno tudi izredno moti. Bolj kot prah na ekranu.
Vse ostalo pocaka in ne spada pod dnevno ciscenje. Je pa celo sranje, ce imas samo enega pri hisi, ki nima smisla za kulturo in sobivanje in je preveč len da bi nosil hisne copate in ti vso svinjarijo znosi na sedezno oz. posteljo.
Vse ostalo pocaka in ne spada pod dnevno ciscenje. Je pa celo sranje, ce imas samo enega pri hisi, ki nima smisla za kulturo in sobivanje in je preveč len da bi nosil hisne copate in ti vso svinjarijo znosi na sedezno oz. posteljo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
bciciban- ::
Jah otroke je treba od malega navajat, da pospravijo za sabo. Tudi če je na začetku muka pa kaj naredijo da je še slabše kot preden "pospravijo". Ni važno treba je vstrajat, da dobijo nek čut ali obveznost da pospravijo za sabo.
Ker drugače ob treh mulcih bi lahko samo pospravljal za njimi, 12 ur na dan.
Nikoli nisva dramatizirala če se kaj umaže, razmeče,... Ni problema, samo pospravi za sabo. In če boš pokazal iniciativo ti bomo tudi pomagal če je treba.
Ker drugače ob treh mulcih bi lahko samo pospravljal za njimi, 12 ur na dan.
Nikoli nisva dramatizirala če se kaj umaže, razmeče,... Ni problema, samo pospravi za sabo. In če boš pokazal iniciativo ti bomo tudi pomagal če je treba.
Jure14 ::
1x tedensko pride čistilka.
Posesa, z vlažno krpo tla pobriše, zlika.
2x letno okna pomije.
Pride dopoldne, ko smo v službi, ima ključ, denar ji na omarici pustim.
Ko smo na dopustu, hodi zalivat rože in pošto pobirat.
"Skupaj" smo že 10+ let.
Posesa, z vlažno krpo tla pobriše, zlika.
2x letno okna pomije.
Pride dopoldne, ko smo v službi, ima ključ, denar ji na omarici pustim.
Ko smo na dopustu, hodi zalivat rože in pošto pobirat.
"Skupaj" smo že 10+ let.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sesalec za posteljo/pršiceOddelek: Loža | 7278 (6358) | Kvinta |
» | Sesalec - nateg (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 102480 (40356) | |
» | Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 68288 (27936) | mat xxl |