Forum » Strojna oprema » kaj so vse te kratice ATA, SATA, ultra SAta,serial ata itd?
kaj so vse te kratice ATA, SATA, ultra SAta,serial ata itd?
pingec ::
a mi lahko da kdo ksn link do ksne spletne kjer razlagajo te stvari ali pa ce mi lahko na grobo pojasni
LP
LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
[SkA] ::
ATA
AT Attachment. Also known as IDE. ATA defines the physical, electrical, transport, and command protocols for the internal attachment of storage devices.
Danes ga radi označujemo tudi kot PATA, ker je paralelni.
SATA
Serijski ATA (Serial ATA). Nov standard, obljublja nove hitrosti prenosa pri manjših obrementivah procesorja. Trenutno glede na realne teste opaziš več ali manj samo manjšo obremenitev procesorja. Mislim da trenutni standard označujejo tudi kot Ultra SATA/1500, samo me ne za besedo uzet.
Več o SATA na http://www.serialata.org/
PS: Google is your friend
AT Attachment. Also known as IDE. ATA defines the physical, electrical, transport, and command protocols for the internal attachment of storage devices.
Danes ga radi označujemo tudi kot PATA, ker je paralelni.
SATA
Serijski ATA (Serial ATA). Nov standard, obljublja nove hitrosti prenosa pri manjših obrementivah procesorja. Trenutno glede na realne teste opaziš več ali manj samo manjšo obremenitev procesorja. Mislim da trenutni standard označujejo tudi kot Ultra SATA/1500, samo me ne za besedo uzet.
Več o SATA na http://www.serialata.org/
PS: Google is your friend
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
pingec ::
thx in maticne plosce podpirajo vse te diske?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pingec ()
boštjan ::
pred nakupom matične dobro poglej kere diske podpira,da ne boš kupo SATA diska,plata pa podpira navadne ide diske.aja pa vse plate podpirajo ide diske,le novejše,pa še to ne vse podpirajo oba standarda,SATA in ATA
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk SATA, SATA2Oddelek: Pomoč in nasveti | 9815 (4128) | SuperVeloce |
» | Standard SATA 3.0 končno dorečenOddelek: Novice / Diski | 3949 (3207) | mtosev |
» | sata/ide nepravilno razumevanje pojma!Oddelek: Strojna oprema | 3369 (3042) | Icematxyz |
» | je ta osnovna okOddelek: Kaj kupiti | 1497 (980) | flipflop |
» | Na SATA disk z ATA?Oddelek: Strojna oprema | 1666 (1232) | asPeteR |