» »

Alarm za odprta vrata

Alarm za odprta vrata

Robocop1 ::

Na Amazonu gledam razne senzorje oz. alarme za detekcijo odprtih vrat (t.i. open door alarm).
Pri nas se pogosto dogaja, da vrata hladilnika ostanejo priprta namesto zaprta. In preden kdo to opazi včasih mine tudi več ur. Iz tega razloga sem si omislil en tak senzor, ki na odprta vrata po določenem času opozori z alarmom (sireno).

Zadeva je splošno uporabna - namesto na hladilnik lahko senzor namestiš tudi na vhodna vrata in imaš funkcijo zvonca. Tudi ne dvomim, da zadeva ne bi delala. Je pa razlika, ali tak senzor namestiš na vhodna vrata ali na vrata hladilnika.
V navodilih sem nekje prebral, da senzor zaznava razdelje večje od 2 cm. To zna biti problem, saj v primeru priprtih vrat ta razdalja morda ne bo presežena (torej razdalja med robom vrat in robom hladilnika), kar pomeni, da tega senzor ne bi zaznal.

Ampak to je samo moje razmišljanje. Pravzaprav se sprašujem, ali so tele senzorji res tako natančni, da detektirajo že majhne spremembe. Jasno je, da se bo senzor oglasil, če bodo vrata na stežaj odprta. Kaj pa če bodo nekaj milimetrov priprta? Je kdo preizkusil kaj podobnega?

delavec44 ::

Večina dobrih hladilnikov ima to že vgrajeno. Poglej kako je tam narejeno. Po moje uporablja isto stikalo kot za luč in nek timer.

Se popravljam, zgleda je ločeno magnetno stikalo.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Priprta vrata bi pa raje reševal drugače, če to ni že vgrajeno.


Ja, na voljo so samodejni mehanizmi za zapiranje priprtih vrat hladilnikov. Ti so običajno vgrajeni v nekatere hladilnike in pomagajo zagotoviti, da se vrata vedno popolnoma zaprejo, tudi če so rahlo priprta. Ta mehanizem deluje tako, da uporablja gravitacijo ali vzmetni sistem, ki potegne vrata nazaj v zaprti položaj, ko jih rahlo odpreš.

Eden izmed pogostih sistemov je tečaj z nagnjenim mehanizmom, ki omogoča, da se vrata naravno zaprejo, ko jih zapustiš na določenem kotu. Drugi pa uporabljajo vzmetne tečaje, ki pomagajo potisniti vrata v zaprto pozicijo, če so puščena priprta.

Če tvoj hladilnik nima te funkcije, obstajajo tudi dodatni pripomočki, ki jih lahko namestiš, da vrata samodejno zaprejo, ko ostanejo priprta.

raceboy ::

najdi en senzor (dokaj hermeticno zaprt) s timerjem, ki bo zacel piskat in ga povezi na lucko v hladilniku. no razen, ce se lucka prej ne ugasne pri tvojih priprtih vratih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2585466736 (863) matobeli
»

Ključavnica na prstni odtis/keypad/RFID (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6516490 (2063) G_mAn
»

Prenova stanovanja in home automation

Oddelek: Loža
474094 (2713) s1m0n
»

Večkrat prekoračena maksimalna količina CO v stanovanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8514891 (5893) sandmat
»

"Pregrada"

Oddelek: Loža
192114 (1493) SumTingWong

Več podobnih tem