Forum » Šola » Študij gradbeništva ob delu
Študij gradbeništva ob delu
rož-mar& ::
Pozdravljeni,
razmišljam o nadaljevanju študija na višji strokovni šoli. Po izobrazbi sem arhitekt, vendar ugotavljam, da se v tem poklicu ne vidim na dolgi rok. Zanimam se za višješolski študijski program gradbeništva (VI. stopnja), in me zanima, ali ima kdo izkušnje s šolami, kot sta Academia ali Erudio (oz kaj podobnega).
Vesel bom vseh vaših izkušenj in nasvetov glede kakovosti študija, možnosti zaposlitve po zaključenem programu ter kakršnih koli drugih informacij, ki bi mi lahko pomagale pri odločitvi.
Najlepša hvala vnaprej!
razmišljam o nadaljevanju študija na višji strokovni šoli. Po izobrazbi sem arhitekt, vendar ugotavljam, da se v tem poklicu ne vidim na dolgi rok. Zanimam se za višješolski študijski program gradbeništva (VI. stopnja), in me zanima, ali ima kdo izkušnje s šolami, kot sta Academia ali Erudio (oz kaj podobnega).
Vesel bom vseh vaših izkušenj in nasvetov glede kakovosti študija, možnosti zaposlitve po zaključenem programu ter kakršnih koli drugih informacij, ki bi mi lahko pomagale pri odločitvi.
Najlepša hvala vnaprej!
novak-t ::
Te višješolske izobrazbe nimajo neke teže. Če že, glej vsaj visokošolske programe, najbolje je pa itak univerza. Tudi iz visokošolskih programov lahko vsaj greš še kaj višje kasneje, medtem ko pri višješolskih si zaključil.
jerry9999 ::
Iz višje se da iti potem tudi na visoko, ti še priznajo opravljanje prvega letnika, seveda če je ista smer in zadostiš tem pogojem.
nejc_nejc ::
Rabis tako zgodbo, da si vpisan v imenik PI na IZS.
Kaj trenutno je to, ne vem tocno, so kar spreminjali.
Papir iz univrze, kot sem prej napusal, je zihr.
tony1 ::
Pozdravljeni,
Najlepša hvala vnaprej!
Več ljudi poznam, ki so z zaklj. staro VII. stopnjo v času krize šli delat še kak tretji program nižjih stopenj; v glavnem niso zadovoljni. Moj vtis je, da je to v prvi vrsti puljenje tvojega denarja iz tvojih žepov. Generalno je za službo precej nekoristno delati še en program nižje stopnje. Morda, če bi bila popolnoma različna in OBA ZELO DOBRA, npr. da greš narediti medicino in računalništvo - ampak to je toliko dela, da se pravzaprav, z vidika službe, ne izplača.
Točno programa, ki ga omenjaš ne poznam, ampak po mojem lahko kot arhitekt delaš tudi v gradbeništvu in probaš najti nišo, ki bi se zdela zanimiva. Nek "lev" program po mojem ne bo kaj dosti pomagal. Imel sem npr. sorodnika, ki je bil po izobrazbi univ. dipl. inž. kemijske tehnologije, pa je vse življenje delal v gradbeništvu...
alešhojs ::
Naredi vsaj 3-letni VSŠ program. Glede na to, da boš delal samoplačniški faks neke hude razlike v težavnosti ne bo, razen tega, da študij pač traja eno leto dlje.
bm1973 ::
Če hočeš biti vpisan na IZS, moraš imeti gradbeni faks iz LJ ali MB. Tistih iz privat univerz ne jebejo 5%...
Arhitekti pa tako ali tako niso več del IZS. Saj niso inženirji .
Če hočeš biti vpisan na IZS, moraš imeti gradbeni faks iz LJ ali MB. Tistih iz privat univerz ne jebejo 5%...
Spomnim se, daje bila panika pred leti, več pa ne....
OP mora samo strokovca naredit pa je v svoji zbornici, ce hoce biti nadzor pa ni tema...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
novak-t ::
Iz višje se da iti potem tudi na visoko, ti še priznajo opravljanje prvega letnika, seveda če je ista smer in zadostiš tem pogojem.
se pravi naj naredi 3 leta višje, potem pa še 2 ali 3 leta prekvalifikacije na visoko? je bolje iti takoj na visoko, 3 leta pa je konec. Je pa itak brezveze kaj manj kot univerzo, če želi nekaj delat, za kar bi rabil delati gradbeno šolo - statika, nadzorni,... Če nima takšnih ambicij, pa itak ne rabi šolo delat, se bo več naučil ob delu, le nekoga mora najti, ki ga bo vzel pod okrilje in priučil dela. Tiste osnove, bi pa kot arhitekt moral pa že tako ali tako znati.
zlobcek ::
To ni res, koncesije ne obstajajo več ampak so sedaj kvote v smislu kreditnih točk predmetnika v času izobraževanja in seveda najnižja stopnja izobrazbe je določena ter obdobje mentorstva. Se pravi če hočeš pridobiti IZS G, preden se vpišeš na eno izredno preveri predmetnik in seštej kreditne točke na spletni strani IZS, če jih s predmetnikom pokriješ.
Vsekakor pa za OP vsaj VSŠ, da je opcija nadaljevanja direktno na 7 st. Diplomirancev je sedaj ko listja. Vrednost se jača s papirji in certifikati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zlobcek ()
Olajuwon ::
Če ne greš na Ljubljansko ali Mariborsko fakulteto, je brezveze da se vpisuješ. Sicer Mariborska fakulteta ima opcijo izrednega študija, tako da lahko delaš fax ob delu. Ena frendica dela 2. stopnjo tako. Na ljubljansko fakulteto pozabi, ker je pretežka, da bi jo lahko delal ob delu. Sicer premisli ne 2x temveč 10krat če ima to smisel. Ker načeloma bi se lahko prekvalificiral za foh v gradbeništvu tudi brez izobrazbe gradbenika. Poznam arhitekte, ki so se ufurali za delo na gradbiščih (nadzor pri finalnih delih pri velikih objektih). Ali da se prekvalificiraš v BIM svet in potem furaš BIM managerja al podobno. Na gradbeni v lj imaš 1letni magistriski študij BIM A+. Lahko ga delaš tudi z arhitekturnim faxom.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.
BIM se po moje ne bo prijel, kjub forsiranju...
Preveč "itijevsko" naštelan.
Nič niso krivi IT majstri, samo napačno so jih usmerili,
tisti, ki GK v življenju niso naredili.....
Preveč "itijevsko" naštelan.
Nič niso krivi IT majstri, samo napačno so jih usmerili,
tisti, ki GK v življenju niso naredili.....
otago ::
BIM bo prišel v uporabo pri velikih projektih ala gradnja bolnic(UKC), kulturnih ustanov(CD). Kjer bodo izvajalci in nadzorniki izbrani pred objavo razpisa.
@Olajuwon
kje vidiš uporabo BIM v Sloveniji zdaj in obete/možnosti čez 1, 5, 10 let? Farmacija, hoteli?
@Olajuwon
kje vidiš uporabo BIM v Sloveniji zdaj in obete/možnosti čez 1, 5, 10 let? Farmacija, hoteli?
BIM bo prišel v uporabo pri velikih projektih ala gradnja bolnic(UKC), kulturnih ustanov(CD). Kjer bodo izvajalci in nadzorniki izbrani pred objavo razpisa.
A si prepričan, da je naročnik v stanju pripraviti razpis v tej obliki, s projekti vred?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
borut_p ::
Bim je nesmisel ... strosek za investitorja, nobene prednosti. Forisira se s strani eu ker bo potem kao manj delavcev potrebnih, vec bo mogoce narediti prefab .... na koncu se pa se vedno na veselo vrta, stema, popravlja.
Namesto da bi bil razbit bim v smeri zamenjave scada in podobnih sistemov, je zadeva mrtvo crevo
Namesto da bi bil razbit bim v smeri zamenjave scada in podobnih sistemov, je zadeva mrtvo crevo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Inženir naj bo! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4457 (1994) | ginekk |
» | Dober in pošten električar?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2862 (1294) | mirator |
» | Prepis na višjo šolo (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 7646 (6547) | Raindancer |
» | Šola in izobrazba prevodOddelek: Šola | 5486 (4390) | tony1 |
» | gradbeni faksOddelek: Šola | 5547 (3055) | ekasteli |