» »

Ko mimo leti Air Tractor, mi dol pade wifi

Ko mimo leti Air Tractor, mi dol pade wifi

WhiteAngel ::

Bajto imam pod koridorjem, kjer letajo gasilci z Brnika nad Porezen. Vsakič, ko hišo preleti Air Tractor (S5BZS), mi dol pade wifi. Imam dva APja, najprej se potem zbudi WRT-54G (802.11g), potem pa še WRT-160N (802.11n). Kaj je to za en fenomen zdaj? Ali uporabljajo iste frekvence in povozijo moje?

HitroDihanje ::

Da niso to slučajno rusi, ki se pretvarjajo da so gasilci...

HitroDihanje je izjavil:

Da niso to slučajno rusi, ki se pretvarjajo da so gasilci...

Glede na to, da so ameriški, prej NATO EW. Očitno deluje ;((

feryz ::

Airplane mode.
Saj menda veš, da na avionu ne smeš imeti wifija prižganega. Ali zraven njega.

Furbo ::

Malo sem poguglal in zgleda Radar altimeter zmoti wifi signal, ker deluje na podobnih frekvencah. Če se prav spomnim, so bile že okoli 5G telefonije debate okoli tega.
Nimam pa pojma o teh rečeh.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

grimmir3 ::

WhiteAngel je izjavil:

Bajto imam pod koridorjem, kjer letajo gasilci z Brnika nad Porezen. Vsakič, ko hišo preleti Air Tractor (S5BZS), mi dol pade wifi. Imam dva APja, najprej se potem zbudi WRT-54G (802.11g), potem pa še WRT-160N (802.11n). Kaj je to za en fenomen zdaj? Ali uporabljajo iste frekvence in povozijo moje?

The Radar altimeter on the approaching planes sends out signals are about 4 GHZ which could overpower your wifi. While it's on a different frequency, the presence of a strong signal on a nearby frequency can mute weaker signals, such as those from your laptop and router.

Steinkauz ::

Za 5g omrežje ni glih isto. Dynamic frequency selection @ Wikipedia

Drugače nucaš precej ancient hardware, mogoče vredno menjat.
Počasi prihajajo tri band routerji, lahk bi vsaj za dual band zamenjal.

Glugy ::

WhiteAngel je izjavil:

Koliko časa si brez wifija ko se to zgodi?

srus ::

Naštel si dva najbolj ušiva wifi ruterja kar ju poznam. Vem, da je na tem forumu veliko članov, ki so izgubili svojo nedolžnost z WRT-54G in so sedaj nanj neracionalno čustveno navezani. WRT-160N sem imel tudi sam in wifi je crkaval sam od sebe, z traktorji ali brez njih.

Smo leta 2024, daj industriji nazaj osnovne surovine in se znebi obeh ruterjev, podobno kot se znebimo crknjene miši iz mišolovke.

Machete ::

feryz je izjavil:

Airplane mode.
Saj menda veš, da na avionu ne smeš imeti wifija prižganega. Ali zraven njega.

To bodo počasi umaknili iz pravilnikov, ker nihče ne upošteva in ne predstavlja grožnje letalom.

9:55
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

starfotr ::

EMC/EMI pravila o smetenju spektra mora spoštovat raja. Vojska lahko dela kar hoče.

Ta letala spadajo po MORS. Tako, da če celi Sloveniji dol pade vse, AKOS niti pisnil ne bo pri nadzoru spektra.

mujek ::

WhiteAngel je izjavil:

Lahko kaj bolj konkretno napišeš?
Kaj pomeni "dol pade wifi" in "se zbudi"? Se AP ugasne in nazaj prižge? Ali se WiFI signal izgubi? Kaj pa mobilni signal?
Koliko časa traja izpad?
Ali še kaj drugega nagaja?

Sem malo preračunal in se mi zdi kar neverjetno, da bi radarski višinometer imel tak velik vpliv. Kot vir informacij sem vzel to stran.

mujek je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Kaj pomeni "dol pade wifi" in "se zbudi"? Se AP ugasne in nazaj prižge? Ali se WiFI signal izgubi? Kaj pa mobilni signal?
Koliko časa traja izpad?

Dol pade v smislu, da "iwlist scan" na prenosniku ne najde wifi signala več. To traja kakšno minuto, ko je letalo najbližje. Lovi pa signal od soseda, verjetno ima novejšega.

srus je izjavil:

Naštel si dva najbolj ušiva wifi ruterja kar ju poznam. Vem, da je na tem forumu veliko članov, ki so izgubili svojo nedolžnost z WRT-54G in so sedaj nanj neracionalno čustveno navezani. WRT-160N sem imel tudi sam in wifi je crkaval sam od sebe, z traktorji ali brez njih.

Smo leta 2024, daj industriji nazaj osnovne surovine in se znebi obeh ruterjev, podobno kot se znebimo crknjene miši iz mišolovke.

Vem, vem. To sta rezervna routerja zunaj na terasi, da lovi wifi signal okoli bajte. Če delam zunaj, se pač priklapljam nanju.

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Eh.... Napelji mreže Al pa zamenjaj ap-ja. Saj to ve še chat gpt.

Hudobec82 ::

Zanimivo. Tut sam sm iz predmestja Kranja, na pocen routerjih in me zadnje cajte wifi zafrkava,...k me prej nikol ni. Tractorji letajo direkt na hiso parkrat na dan.

Bom bil mal bolj pozoren,...

https://photos.app.goo.gl/5XWzrybqddHeW...

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

Furbo je izjavil:

Malo sem poguglal in zgleda Radar altimeter zmoti wifi signal, ker deluje na podobnih frekvencah. Če se prav spomnim, so bile že okoli 5G telefonije debate okoli tega.
Nimam pa pojma o teh rečeh.

https://www.flightglobal.com/safety/faa...

That encroaches on the 4200-4400 MHz range used by radio altimeters.

Njegov router deluje na 2400 MHz.
A je potem kakšna resonanca ?
2020 is new 1984
Corona World order

mujek ::

WhiteAngel je izjavil:

mujek je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Koliko časa traja izpad?

Dol pade v smislu, da "iwlist scan" na prenosniku ne najde wifi signala več. To traja kakšno minuto, ko je letalo najbližje. Lovi pa signal od soseda, verjetno ima novejšega.

Nisi odgovoril na zadnje vprašanje - še kaj drugega nagaja?

VolkD ::

WiFi-ji, sploh cenejši modeli nimajo nobenih filtrov na antenah. Že zaradi možnosti izbiranja kanalov, ki so tako in tako širokopasovni, ne. Pa bi bilo verjetno prav, da bi jih imeli. No cena je tista, ki pravi, da to ni prav.
Jih pa lahko sam narediš:)
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router za običajnega uporabnika na optiki (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5310380 (8616) XS!D3
»

Enajst let star WRT54GL še vedno prinaša milijone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
7725149 (19019) hojnikb
»

Hitrost interneta

7713 (600) SaXsIm
»

Čuden problem z nihanjem WIFIja - TL-WR1043ND

477169 (6000) krop
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )