» »

Škoda Fabia - ocena vrednosti

Škoda Fabia - ocena vrednosti

dejan95 ::

Pozdravljeni,

punca bi od sorodnika kupila avtomobil s spodnjimi specifikacijami:
- Škoda Fabia 1.0
- Letnik: 2017
- Prevoženih kilometrov: 45000 km

Sorodnik ji avtomobil ponuja za 7000€. Na avto.net te avtomobile, z bistveno več kilometri (od 120-150k km) prodajajo od 6000€ pa do 8000€. Najcenejši je z 132k km 5999€.

Zanima me vaše mnenje o ceni, ki ji jo je sorodnik ponudil? Meni se zdi cena, glede na št. km, OK, kaj menite ostali strokovnjaki?

Invictus ::

Če ti je cena O.K., in če veš kako je sorodnik delal z avtom ter ga servisiral, potem je
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Blinder ::

99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Magic1 ::

To da za avto veš realno zgodovino in je cena med "ugodnimi", je pač non brainer. Četudi je videt, da so cene rabljenih še vedno dost visoke. 7k€+ za sedem let staro osnovno Fabio je kar huda. Ali sploh ima avtomatsko klimo in tempomat?
Magic

dripac ::

Ob teh kilometrih in znani zgodovini je to realna cena in dober nakup.

denabiker ::

Realna cena bi bila tam 2k. Prodajne so tak napihnjene do neba... Fabia je tudi tak kot en yugo, en voz z motorjem....ampak 40 let nazaj je bilo drugače, si še to toleriral ker ni bila tehnologija na takšnem nivoju, če pa primerjaš sedaj ostale na trgu... Itak so vsi precenjeni za ene 70-75%, poglejte samo marže na avto dele...

mugen999 ::

Magic1 je izjavil:

Ali sploh ima avtomatsko klimo in tempomat?

Kaj pa rabis tempomat pri 1.0 motorju, da ti bo v vasi vzdrzeval 50km/h.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

dejan95 ::

Najlepsa hvala vsem!

wcpapir ::

Oceni kot cenijo cenilci, pogledajo cebo na avtonet za enak letnik, motorizacijo in opremo in potem če ima dosti manj km od začetnih cen je vreden 5-10% več.

bemfa ::

Ne, cenilci pogledajo eurotax.

wcpapir ::

Ti sploh veš kaj eurotax je ?

Cenilci naredijo točno tako kot sem napisal.

Invictus ::

Ne, butnejo eurotax ceno, oz. malo manj...

Noben ti ne bo šel ponujat več, saj niso glupi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Magic1 ::

Cenilcem je v interesu čim nižja vrednost. Folku na avtonetu pa čim višja. Zdaj realno je "vredno" nekaj vmes, samo ti nič ne pomaga, če se zadeve na avtonetu prodajajo po oglaševanih cenah (ali vsaj podobno).
Lahko ti žlahtniku rečeš, da mu daš 5k€, on pa tebi, da bo raje oglas dal za 7k€ in na koncu nekomu prodal za 6500€.
Magic

mugen999 ::

Cene enakih modelov in letnikov varirajo predvsem zaradi naslednjih stvari: ali je prvi lastnik, ali je kupljen nov v sloveniji bil, ali ima do 100k km prevoženih in ali se da dokazati zgodovino servisiranja, s tem da sama poštempljana servisna knjiga še nič ne pomeni, pomenijo pa računi od materiala, ali računi servisnih storitev. Če vse to izponjuje je cena najvišja in obratno.

Unknown22 ::

7 jurjev za Fabio za 45k km se sliši kot kar lep deal.
Zdaj ali vzameš, ali pa mu pustiš, da proda za 8,5 k na avtonet. :) Cene rabljenih vozil so skočile v nebo,
45k km ni nič, to je praktično nov bencinar.

Blinder ::

Pa sej tista za 45k je ista kot tista s 300k km. Vzdrzevat bo treba obe
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

tony1 ::

Cena je v redu, deal se zdi OK.

Upoštevaj pa, da gre verjetno za 3-cilindrski motor, ki bo v prostem teku ropotal nekoliko bolj kot si vajen.

Unknown22 ::

Blinder je izjavil:

Pa sej tista za 45k je ista kot tista s 300k km. Vzdrzevat bo treba obe

Vzdrževat bo treba obe ja.
Je pa bencinar s 300k km na tričetrt življenjske dobe, pri 45k pa ga še niti nisi prav zapeljal.

ginekk ::

tony1 je izjavil:

Cena je v redu, deal se zdi OK.

Upoštevaj pa, da gre verjetno za 3-cilindrski motor, ki bo v prostem teku ropotal nekoliko bolj kot si vajen.

Nima prav nobene veze 3 cilindre. Tehnologija je tko napredovala da iz 1.6l treh cilindrov stisnejo po 500 konjev zlahka (na skorajda serijski mašini).

Vozil sm obe Fabiji 1.0 I3 turbo in neposredno predhodnico 1.2 I4 turbo. Moč je enaka, poraba manjša, trije valji pa se lepše (malo bolj rezko) slišijo.

Za OP - ta deal je no brainer že zaradi tega ker je od preverjenega prodajalca, stavim da za ta denar ne boš dobil lepše Fabije.

Društvo teoretičara. Jaz 3 cilindre dnevno gledam že 5 let. In že davno sem si prisegel, da jih naslednji avto ne bo imel.

"poraba manjša"

Ne.

"trije valji pa se lepše (malo bolj rezko) slišijo."

To ne koristi ničemur. Boga mi, da je še elektromotor lepše poslušati.

Utk ::

Lol, nekaj se pritožuješ nad 2,0 hibridi, sam si pa na treh cilindrih...lol.

O, stalker iz druge teme? Vidim, da nimaš bolj pametnega dela...

Trije cilindri imajo turbino, klasični avtomat in 900 kil. Avto se dere točno takrat ko jaz tako hočem, in ko se dere reč leti. Razen v leru, ko ropota za brezveze, na kar sem opozoril OPja. Mislim, da upravičeno.

Tvoje nakladanje je pa, kot običajno: spet serješ, kjer ni treba... Pa doma kdaj tudi školjko prav zadaneš?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup avta do 5.000 EUR (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19519814 (10809) akulp
»

Fiat Bravo l.2007-2008 (strani: 1 2 3 4 )

17420654 (15431) zobnik
»

Mnenje glede karavana

453306 (1662) ;-)
»

Poceni drugi avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
518245 (6041) Utk
»

Rabljen avto do 3k€ (strani: 1 2 3 )