» »

4K kamera

4K kamera

Scaramouche3 ::

Zanima me ali je velika razlika v kvaliteti slike, če kupiš par let rabljeno,5-6let stare, ali so te kamere za 2tisoč€ plus tako veliko boljše?
Sploh ko snemaš samo video,za razdajo 1-2m?

pegasus ::

Za odgovor primerjaj 4k s telefona in 4k s kamere.

Kaj konkretno tebi "boljše" pri videu pomeni? Glede na to se lahko odločiš za najbolj primerno tehnologijo.

pegasus je izjavil:

Za odgovor primerjaj 4k s telefona in 4k s kamere.

Kaj konkretno tebi "boljše" pri videu pomeni? Glede na to se lahko odločiš za najbolj primerno tehnologijo.

Mene zanima ali je res velika razlika med 5-6 let staro 4k kamero ali novo, ki je zelo draga!
Telefon je nekaj drugega, to vem!

Hudobec82 ::

To je nemogoče odgovorit. 4k je samo ločljivost. Ti moraš prvo gledat sam bitrate, kolko podatkov se dejansko zapiše oziroma stiskanje podatkov, dinamični razpon, kakovost objektiva, pa verjetno še marsikaj. Ponavad je pri amaterjih prva resna "kamera" kak FDR-AX33 ali AX53 od Sonyja ali Canon G40/50 al kaj so že. Canona G v navadni HD verziji sem mel tudi sam in je bla luštna zadeva.

https://www.canon.si/video-cameras/legr...

Hudobec82 je izjavil:

To je nemogoče odgovorit. 4k je samo ločljivost. Ti moraš prvo gledat sam bitrate, kolko podatkov se dejansko zapiše oziroma stiskanje podatkov, dinamični razpon, kakovost objektiva, pa verjetno še marsikaj. Ponavad je pri amaterjih prva resna "kamera" kak FDR-AX33 ali AX53 od Sonyja ali Canon G40/50 al kaj so že. Canona G v navadni HD verziji sem mel tudi sam in je bla luštna zadeva.

https://www.canon.si/video-cameras/legr...

Mene zanima samo snemanje vlogov, na ytube, torej 1-2m in samo sebe, torej ne naravo, ne rabim neke močne objektive!

s1m0n ::

Kak rabljen Sony ZV-1 (ta prva generacija) nov model je nekje 1000€ (ZV-1 II). Rabljen se dobi za nekje 500€, ZV-1 II za kakšnih 700€ oboje z pol letno "garancijo".

pegasus ::

Scaramouche3 je izjavil:

Mene zanima ali je res velika razlika med 5-6 let staro 4k kamero ali novo, ki je zelo draga!
Razlika bo zelo minimalna v pikslih in sliki ter zelo velika v vseh ostalih funkcijah (kvaliteta avtofokusa, bitrate, zapis posnetka, bitnost barv, streaming, ...) Definiraj, kaj konkretno je tebi pomembno, pa se lahko pogovarjamo naprej.

c3p0 ::

Tudi resne serije/filmi se snemajo z DSLR aparati. "Prava" kamera tipa RED pa zna cenovno hitro odletet v nebo, kje so še objektivi.

pegasus je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Razlika bo zelo minimalna v pikslih in sliki ter zelo velika v vseh ostalih funkcijah (kvaliteta avtofokusa, bitrate, zapis posnetka, bitnost barv, streaming, ...) Definiraj, kaj konkretno je tebi pomembno, pa se lahko pogovarjamo naprej.

Saj sem že napisal! Snemati vlog, torej brez daljnogleda! Tako kot večina na Ytube,samo posnetek osebe na 1-2m!

bluefish ::

Razlike so predvsem v dinamičnem razponu, AF, šumu pri višjem ISO,...
Za tvoj namen rabe je vseeno. Raje kak fičnik več nameni za ustrezno osvetlitev, če boš snemal v prostoru oz. za ND filter za snemanje zunaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Profesionalni sistem nadzora hise

Oddelek: Loža
292957 (1560) c3p0
»

8k TV

Oddelek: Zvok in slika
374113 (2924) neocodexx
»

Na YouTubu prvi posnetek v ločljivosti 8K (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
8634601 (29923) PrimozR
»

Novosti v svetu filmskih kamer

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
366754 (4314) kuglvinkl

Več podobnih tem