Forum » Problemi človeštva » Romsko nasilje
Romsko nasilje
Temo vidijo: vsi
bm1973 ::
Niti ne rabis dejanskega prisilnega dela. Samo ukines socialno pomoc in otroske dodatne za dela zmozne in namesto tega drzava organizira zagotovljena dela za minimalca (kdor sprejme to delo dobi tudi otroske nazaj). Prostovoljno kdor hoce seveda, ce ima kak biznis na crno in denar mu pac ni treba, sam pac ne bo dodatnega denarja dobil od drzave.
Pa ce je drzava nezmozna kaj resnega organizirat lahko se vedno organizira pac pometanje ulic, nekaj se bi ze naslo. Ceprav mislim da se bi marsikaj res koristnega naslo, razna pomoc v domovih za ostarele itd.
Ter seveda odvzem otrok starsem ce ne posljejo v solo. Pa ne vecletni postopki ampak v roku tednov.
Skratka vse se da, sam motivacije nima politika uredit..
Potem izgubi 90% Slovencev razne socialne pomoči.
Država je nezmožna, tam so zaposleni fikusi, ki v življenju še niso delali...
Država ne bo organizirala nič, za ostale je bolje če nič, ker to je vedno kraja državnega denarja.
Tudi 90% Slovencev bi lahko izgubilo otroke, ne samo Cigani. Sam ne vpletat v karkoli pičk iz CSD...
Lonsarg ::
Nima veze, tudi ce drzava slaba/brezvezna dela organizira, glavni point je da odpade da gledas v luft (ali pa fejkas gledanje v luft ker delas na crno) in karkoli dobis od drzave (ce nimas zdravniske potrdila o nezmoznosti dela).
Pa se pritisk na delodajalce bi bil, ce bi drzava organizirala v izi dela za minimalca bi marsikater privatnik bil prisiljeni vec kot minimalc ponudit za marsikatero delovno mesto :)
Pa se pritisk na delodajalce bi bil, ce bi drzava organizirala v izi dela za minimalca bi marsikater privatnik bil prisiljeni vec kot minimalc ponudit za marsikatero delovno mesto :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Jeffreyy ::
Dobro, če en butk spotoma pogrunta, da sociala ne prinaša tolk miru kot švercanje orožja in migrantov, pol nimaš kej.
To nisem jaz pogruntal, ampak so empirična dejstva.
Sociale ti ne vzamejo, ne glede kake pizdarije delaš. Dovoljenje za švercanje migrantov ti pa lahk.
Kje si pa lahko ogledam ta "empirična dejstva"? Sej zaprejo za "100 evrov kraje" in drugih malenkosti jih tudi ne ravno pogosto ali za dolgo. Ja, teoretično bi bilo možno, da bi jih, ampak to bi tudi socialo odvzeti bilo - teoretično možno. Ko sprašujem po empiričnih dejstvih, me zanimajo dejanski podatki, ne pa scenariji, ki si jih v glavi slikaš.
primoz4p ::
Vlada dela.
Sredstva se porabljajo in krog se vrti.
Javni nagradni natečaj za otroke in mlade Skupaj proti anticiganizmu
Urad Vlade Republike Slovenije za narodnosti v šolskem letu 2024/2025 organizira javni nagradni natečaj za otroke in mlade Skupaj proti anticiganizmu.
Anticiganizem predstavlja eno najpogostejših oblik diskriminacije tako v slovenskem kot tudi v evropskem prostoru. Podatki Eurobarometra za december 2023 kažejo, da kar tretjina prebivalcev Slovenije ne želi, da bi njihovi otroci obiskovali šolo z romskimi otroki, četrtina pa si ne želi, da bi šole obravnavale romske teme kot so romska kultura, zgodovina ali jezik.
Anticiganizem ni zgolj stvar romske skupnosti. Nasprotno, pomembno vlogo v boju proti anticiganizmu imamo vsi, predvsem pa mladi. Odprava anticiganizma je predpogoj za vključenost Romov v slovensko družbo, preseganje predsodkov pa predstavlja pomemben korak na poti k temu cilju.
Prepričani smo, da brez sodelovanja mladih obsega anticiganizma ne bomo zmanjšali. Zato organiziramo nagradni natečaj, ki poteka od 5. novembra 2024 do 20. aprila 2025. Zmagovalce natečaja bomo nagradili na dogodku 15. maja 2025. Sodelujete lahko otroci in mladi do zaključka izobraževalnega procesa. Izdelki so lahko individualni ali skupinski.
Urad Vlade Republike Slovenije za narodnosti v šolskem letu 2024/2025 organizira javni nagradni natečaj za otroke in mlade Skupaj proti anticiganizmu.
Anticiganizem predstavlja eno najpogostejših oblik diskriminacije tako v slovenskem kot tudi v evropskem prostoru. Podatki Eurobarometra za december 2023 kažejo, da kar tretjina prebivalcev Slovenije ne želi, da bi njihovi otroci obiskovali šolo z romskimi otroki, četrtina pa si ne želi, da bi šole obravnavale romske teme kot so romska kultura, zgodovina ali jezik.
Anticiganizem ni zgolj stvar romske skupnosti. Nasprotno, pomembno vlogo v boju proti anticiganizmu imamo vsi, predvsem pa mladi. Odprava anticiganizma je predpogoj za vključenost Romov v slovensko družbo, preseganje predsodkov pa predstavlja pomemben korak na poti k temu cilju.
Prepričani smo, da brez sodelovanja mladih obsega anticiganizma ne bomo zmanjšali. Zato organiziramo nagradni natečaj, ki poteka od 5. novembra 2024 do 20. aprila 2025. Zmagovalce natečaja bomo nagradili na dogodku 15. maja 2025. Sodelujete lahko otroci in mladi do zaključka izobraževalnega procesa. Izdelki so lahko individualni ali skupinski.
chucki ::
Levicarji zmesani totalno
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Utk ::
Dobro, če en butk spotoma pogrunta, da sociala ne prinaša tolk miru kot švercanje orožja in migrantov, pol nimaš kej.
To nisem jaz pogruntal, ampak so empirična dejstva.
Sociale ti ne vzamejo, ne glede kake pizdarije delaš. Dovoljenje za švercanje migrantov ti pa lahk.
Kje si pa lahko ogledam ta "empirična dejstva"? Sej zaprejo za "100 evrov kraje" in drugih malenkosti jih tudi ne ravno pogosto ali za dolgo. Ja, teoretično bi bilo možno, da bi jih, ampak to bi tudi socialo odvzeti bilo - teoretično možno. Ko sprašujem po empiričnih dejstvih, me zanimajo dejanski podatki, ne pa scenariji, ki si jih v glavi slikaš.
Mene tudi marsikaj zanima pa ne odgovoriš. Recimo v katerem narečju se uporablja dvojina namesto ednine in preteklik namesto prihodnjika.
Dejstva so taka kot so, vsak jih lahko vidi, če opazuje, uradne statistike kako policaji gledajo skozi prste ciganom pa seveda ne boš dobil. Če bi obstajala, potem gledanja skozi prste ne bi bilo. Ni to logično?
Da se to dogaja je pa tudi empirično dejstvo, ker vsak lahko vidi, da si cigani na sociali pred očmi policije in fursa gradijo hiše vredne par 100 jurjev, kar iz socialne pomoči stoprocentno ni mogoče.
Medtem nam v drugi temi bi radi nabili davek na nepremičnine, ker si dobro plačani ITjevci v Ljubljani ne morejo privoščit enga usranega 2 sobnega stanovanja, ki ga tisti cigani ne bi hoteli niti povohat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Zanimive špekulacije, ampak spet zelo očitno nepremišljene, kot ponavadi. Jaz sem pa mislil, da dobivajo bolano visoke socialke, sredstva na raznih natečajih od nevladnikov, da jih je v familijah po 10, ki lahko kako stvar zabetonirajo, da držijo skupaj, pa da še stroška za parcelo nimajo, ker ilegalno gradijo na tujih in se jim nasploh gleda skozi prste na 1000 načinov (ni stroškov registracije avta, opravljanja vozniške, v trgovini ne rabijo plačat, mularije ne razvajajo itd.). Potem se pa od vsega tega ne bi moglo nabrati za kakšne solidne bajte večinoma na dolenjskem in prekmurskem podeželju na praktično najmanj vrednih lokacijah v državi? Ampak dobro, če se en pametnjakovič na suho odloči, da socialke in vse drugo, kar se je do zdaj v tej temi naštevalo s tisoč dokazi, ne prinašajo bajt, ampak mora pa bit nekaj trejega in je bilo vso dozdajnšje naštevanje zgornjih stvari v tej temi praktično brezveze, bo pač tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jeffreyy ()
JH84 ::
Vlada dela.
Sem najprej pomislil, da je to šala....vidim, da žal ni. Kdo so ti bolani mentalni reveži, ki dajejo take stvari ven, kdo jim to odobri in kaj imajo od tega???
ripmork ::
Jaz sem pa mislil, da dobivajo bolano visoke socialke
Sej jih. Je bilo v Tarči pred meseci nazorno prikazano, kako se sistem zlorablja (dobesedno pumpanje otrok za dodatke, s katerimi finančno pridejo čez skoraj, kot če bi dva odrasla v familiji delala). Sistem, ki nagrajuje nedelo (povrhu pa še opravičuje in relativizira nasilje manjšin ker "RaSiZem!!!") je obsojen na propad.
Najboljši projekt "anticiganizma" bi bil sledeč: if problemi in kriminal then marica in arest. if otroci se ne šolajo then ukinitev sociale.
Ko bi problematičen del družbe postal manj problematičen, bi kar naenkrat preostali del družbe lažje shajal z njimi (shock).
Mislim da se ne motim tudi če špekuliram, da đefrij še ni videl cigana niti nima pojma kolk stane postavit hišo, tako zaresno kot jih imajo ciganski bossi, ne tiste barake, ki jih kažejo po tvju. Iz tega se tudi vidi kako polni predsodkov do Romov so leftardi. Mislijo da so vsi reveži. Ja, res so skoraj vsi na sociali, niso pa vsi reveži.
Niti ne razumem zakaj se vsaja nad tem. Sej za to situacijo pa res ni Golob kriv. Lahko je bi sicer razrešil, ampak ker je izgubil vso kredibilnost s svojo nesposobnostjo in pokvarjenostjo, nima več moči, da bi zares izboljšal policijo, pa tudi furs, kot je morda imel namen na začetku mandata.
Janša tudi ne bo tega naredu, to je 100%. Bo moral prit nekdo drug. Si pa ne predstavljam kdo.
Niti ne razumem zakaj se vsaja nad tem. Sej za to situacijo pa res ni Golob kriv. Lahko je bi sicer razrešil, ampak ker je izgubil vso kredibilnost s svojo nesposobnostjo in pokvarjenostjo, nima več moči, da bi zares izboljšal policijo, pa tudi furs, kot je morda imel namen na začetku mandata.
Janša tudi ne bo tega naredu, to je 100%. Bo moral prit nekdo drug. Si pa ne predstavljam kdo.
To so vsi eni softiči.
To ne bo šlo zlepa, treba bo udarit po mizi.
Golob bi na začetku mandata lahko, ker je imel veliko večino, pa se je skoncentriral na menjavo janšistov namesto nesposobnežev in pokvarjencev.
To ne bo šlo zlepa, treba bo udarit po mizi.
Golob bi na začetku mandata lahko, ker je imel veliko večino, pa se je skoncentriral na menjavo janšistov namesto nesposobnežev in pokvarjencev.
Zgodovina sprememb…
Twixz ::
Na koroško-savinjskem koncu so spet aktivni.
Spraznili par tovornjakov, strojev, vdrli v dve hiši pobrali zlatnino in gotovino. Katastrofa uglavnem.
Spraznili par tovornjakov, strojev, vdrli v dve hiši pobrali zlatnino in gotovino. Katastrofa uglavnem.
paradajzos ::
trololololo je izjavil:
Tokratna žrtev priviligirane manjšine (verjetnost da stojijo za tem je večja kot da so nedolžni) je hiša predsednika brežiškega okrajnega sodišča Almirja Kurspahića. https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...
A niso na TV Murgle neki pedlali narativo, da to so janšisti naredili?
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()
primoz4p ::
Tako poteka običajna komunikacija z Romi:
Včeraj na sodišču ni bila ravnodušna, nasprotno, celo precej razborita: "Nočem imeti nobenega opravka s kazenskim postopkom več, saj že sedem let hodim na sodišče in hočem, da se zadeva ustavi. Če doslej niste nič naredili, tudi zdaj ni treba. In še otrok nimam komu pustiti v varstvu."
Sodnik Žnidaršič ni popustil: "Ste leta 2018 imeli spolne odnose s Koscem ali ne?"
"Imela, vendar hočem, da se to zaustavi."
"Ste jih hoteli imeti?"
"Hotela."
"Najmanj dvakrat ste povedali, da vas je prisilil, zakaj danes pravite drugače?"
"Ker se mi ne da več hoditi na sodišče."
"Kdaj ste govorili po resnici?"
"Danes."
"Ali ste tako povedali samo zato, da vam ne bi bilo treba hoditi na sodišče?"
"Ne. Tako sem rekla, ker nočem, da Kosec dobi kakšno kazen zaradi mene in ker se mi ne da s tem ukvarjati."
Enako je odgovorila še na vprašanje okrožne državne tožilke Andrejke Dvornik, zakaj spreminja izjave, nato pa zamahnila z roko in odvihrala iz sodne dvorane kljub sodnikovim pozivom, naj ostane.
"Doslej nisem tekel za pričami in tudi zdaj ne bom. Naslednjič jo bodo pač prisilno privedli policisti," je zaključil Žnidaršič.
Vir:
Rom obtožen posilstva, a šolarka naj bi sama želela spolne odnose
Včeraj na sodišču ni bila ravnodušna, nasprotno, celo precej razborita: "Nočem imeti nobenega opravka s kazenskim postopkom več, saj že sedem let hodim na sodišče in hočem, da se zadeva ustavi. Če doslej niste nič naredili, tudi zdaj ni treba. In še otrok nimam komu pustiti v varstvu."
Sodnik Žnidaršič ni popustil: "Ste leta 2018 imeli spolne odnose s Koscem ali ne?"
"Imela, vendar hočem, da se to zaustavi."
"Ste jih hoteli imeti?"
"Hotela."
"Najmanj dvakrat ste povedali, da vas je prisilil, zakaj danes pravite drugače?"
"Ker se mi ne da več hoditi na sodišče."
"Kdaj ste govorili po resnici?"
"Danes."
"Ali ste tako povedali samo zato, da vam ne bi bilo treba hoditi na sodišče?"
"Ne. Tako sem rekla, ker nočem, da Kosec dobi kakšno kazen zaradi mene in ker se mi ne da s tem ukvarjati."
Enako je odgovorila še na vprašanje okrožne državne tožilke Andrejke Dvornik, zakaj spreminja izjave, nato pa zamahnila z roko in odvihrala iz sodne dvorane kljub sodnikovim pozivom, naj ostane.
"Doslej nisem tekel za pričami in tudi zdaj ne bom. Naslednjič jo bodo pač prisilno privedli policisti," je zaključil Žnidaršič.
Vir:
Rom obtožen posilstva, a šolarka naj bi sama želela spolne odnose
Jure14 ::
Poslovna priložnost za mladoletne ciganke.
Obtoži enega so-cigana, vse skupaj vleče po sodiščih nekaj let, na koncu se premisli, so-cigan toži državo, na koncu si razdelita.
Obtoži enega so-cigana, vse skupaj vleče po sodiščih nekaj let, na koncu se premisli, so-cigan toži državo, na koncu si razdelita.
MojsterX ::
vsak mesec ukradli 3000m3 vode! In to samo 32 hiš v nelegalnem romskem naselju. Od teh 32 hiš si je legaliziralo priključek za vodo samo 14 hiš, ostali so kradli naprej. Če priključke razdelimo na ukradeno vodo, to pomeni da je iz vsakega priključka odteklo vsak mesec 94m3 vode.
https://www.slovenskenovice.si/kronika/...
Seveda elektrika v naselju pa se veselo krade še naprej.
https://www.slovenskenovice.si/kronika/...
Seveda elektrika v naselju pa se veselo krade še naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MojsterX ()
Naj se zdaj leftardi izkažejo in zberejo ta denar za legalizacijo in potem še plačilo računov.
arnecan1 ::
Ampak saj pravijo Amnesty in podobni dušebrižniki, da je pravica do vode zapisna v ustavi. Torej jim tega ne smemo kratiti.
To pomeni, da jo pač plačajo ostali, tisti, kateri plačujejo vodo in kateri plačujejo davke.
P.S.: Edino malo nerodno, ker par Romov v vasi plačuje tudi za Rome, kater ne plačujejo. Nekakšna diskriminacija v diskriminaciji ali kako? Pa še specialci ustrahujejo Rome z puškami in oklepniki pa še zamaskirani so? Nasilje nad Romi?
To pomeni, da jo pač plačajo ostali, tisti, kateri plačujejo vodo in kateri plačujejo davke.
P.S.: Edino malo nerodno, ker par Romov v vasi plačuje tudi za Rome, kater ne plačujejo. Nekakšna diskriminacija v diskriminaciji ali kako? Pa še specialci ustrahujejo Rome z puškami in oklepniki pa še zamaskirani so? Nasilje nad Romi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: arnecan1 ()
delavec44 ::
Kako lahko sploh dovolijo, da na nelegalnem objektu legaliziraš vodovodni priključek. Vse bi morali rušiti, ne pa da jim popuščajo.
Dodaten pogoj za legalizacijo, če že, bi moral biti pa, da plačajo vse za nazaj kar so pokradli.
Dodaten pogoj za legalizacijo, če že, bi moral biti pa, da plačajo vse za nazaj kar so pokradli.
sbawe64 ::
Kako lahko porabiš 3000m3 vode mesečno ?? Edit, to je 32 hiš, oz ~94 kubikov na hišo.
Koliko imate vi porabe vode ?
arnecan1
Kot kaže imamo tudi elektriko že v ustavi.
arnecan1
Kot kaže imamo tudi elektriko že v ustavi.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
s1m0n ::
A to so meli kak obisk predsednika al zakaj majo tolko varovanja :)
Se je moral delavec, ki je opravljal odklop počutit kot VIP...
Se je moral delavec, ki je opravljal odklop počutit kot VIP...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
c3p0 ::
Kako lahko sploh dovolijo, da na nelegalnem objektu legaliziraš vodovodni priključek. Vse bi morali rušiti, ne pa da jim popuščajo.
Signal ostalim je definitivno napačen. Kradi in goljufaj in dobiš nagrado. No, saj vemo, da so eno občani, drugo pa mi.
Sej jih.
Ja. Ampak Utk je očitno preveč finančno nepismen in gradbeno nesposoben, da bi si s takimi socialkami na tuji parceli na črno zgradil solidno bajto, zato da v roko ogenj, da morajo met tisti s solidnimi bajtami neke druge boljše prihodke, ker take socialke (+ kak manjši kriminal) za to menda ne zadoščajo.
Mislim da se ne motim tudi če špekuliram, da đefrij še ni videl cigana niti nima pojma kolk stane postavit hišo, tako zaresno kot jih imajo ciganski bossi, ne tiste barake, ki jih kažejo po tvju. Iz tega se tudi vidi kako polni predsodkov do Romov so leftardi. Mislijo da so vsi reveži. Ja, res so skoraj vsi na sociali, niso pa vsi reveži.
Mislim, da se ne motim, če demonstriram (in ne zgolj špekuliram), zakaj in kako je Utk enostavno preveč neumen za prispevek razumet. Na prispevek, kjer naštevam, zakaj Romi s socialkami (in znanimi nesankcioniranimi prestopki) niso nujno reveži, ker se je vmes sam malo spozabil in začel napeljevati, da se s tako "revščino" od socialk in znanim romskim flikanjem po njegovo ne da priti do dobre bajte (niti ilegalne na tuji parceli), on veleumno odpridiga, da niso nujno reveži, kar je bila vsa poanta mojega prispevka. SDS brain se je spet pokazal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jeffreyy ()
Sem našel potem v tej temi omenjeni GZ-1, ki ga je sprejela Janševa vlada 2021. Ta eksplicitno nudi zaščito "deprivilegiranim skupinam" pri ilegalnih objektih.
Sej jih.
Ja. Ampak Utk je očitno preveč finančno nepismen in gradbeno nesposoben, da bi si s takimi socialkami na tuji parceli na črno zgradil solidno bajto, zato da v roko ogenj, da morajo met tisti s solidnimi bajtami neke druge boljše prihodke, ker take socialke (+ kak manjši kriminal) za to menda ne zadoščajo.
Mislim, da se ne motim, če demonstriram (in ne zgolj špekuliram), zakaj in kako je Utk enostavno preveč neumen za prispevek razumet. Na prispevek, kjer naštevam, zakaj Romi s socialkami (in znanimi nesankcioniranimi prestopki) niso nujno reveži, ker se je vmes sam malo spozabil in začel napeljevati, da se s tako "revščino" od socialk in znanim romskim flikanjem po njegovo ne da priti do dobre bajte (niti ilegalne na tuji parceli), on veleumno odpridiga, da niso nujno reveži, kar je bila vsa poanta mojega prispevka. SDS brain se je spet pokazal.
Kot sem reku, očitno nimaš pojma kolk kaj stane, niti kako nekateri cigani živijo. Romi na sociali, tudi če je to 3 jurje pa pol, si ne gradijo vil. Ampak neko normalno hiško. Tisto kar si gradijo nekateri, ni od sociale, ampak je drug rang.
Z 10 pari rok v familiji in na ilegalen način primerljiva gradnja stane bistveno manj kot pa enga pametnjakoviča z dvema levima rokama in enim razvajenim otrokom, ki vrže velik del v birokracijo
Če se dejansko splača, zberejo hitro, to pove vsak od njih samih do prvega naklofanega policaja.
Saj če je bajta ilegalna, lahk tehnično štejemo njeno gradnjo pod neumnosti ali kriminal, to zna zmotivirat marsikoga.
To je neka romska (legalna) hiša, rušili so eno za njo, ki ni bila. Če 10 ciganov to zgradi tako preko kurca, pa tudi zloži tisto železno ograjo, ki hitro stane par jurjev, potem ne vem kaj delajo na sociali, naj grejo v biznis gradnje hiš, bojo hitro (legalno) bogati. Ta hiša je legalna, pomeni, da se znajo kolk tolk držat papirjev. Se pravi, so pismeni. V čem je potem problem? Zakaj dajamo socialo ljudem, ki zmorejo take hiše ali plačat ali jih pa sami zgradit?
https://www.zurnal24.si/galleries/galle...
Jure14 ::
Sem našel potem v tej temi omenjeni GZ-1, ki ga je sprejela Janševa vlada 2021. Ta eksplicitno nudi zaščito "deprivilegiranim skupinam" pri ilegalnih objektih.
Jup, kadar gre za PRAVICE se znajo cigoti (in njihovi podporniki) zelo hitro zakonov držat.
njyngs ::
Kako lahko porabiš 3000m3 vode mesečno ?? Edit, to je 32 hiš, oz ~94 kubikov na hišo.
Kar je ironično, ker so umazani in smrdijo pa ko da niso videli vode že od rojstva
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
MojsterX ::
V večstanovanjskih blokih šteje da 1 oseba porabi v povprečju 3m3 vode na mesec. Očitno imajo pri njih kar dneve odprtih pip, da imajo lahko tako porabo, kar je tipično za tiste, ki v življenju samo jemljejo in niso nič prigarali v svojem življenju, da bi cenili trdo prigarano delo in denar, ki ga s tem zaslužiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MojsterX ()
sbawe64 ::
Žabjak, NM, isto voda
paywall
https://sta.si/3364440/novomeska-komuna...
V ang je cel članek
https://english.sta.si/3364453/roma-hou...
Od 2019 do sedaj so porabili za 130 000 EUR vode, ki je niso plačali, tako pravi direktor Nm komunale, zato so podali na sodišče zahteve za izvršbe.
paywall
https://sta.si/3364440/novomeska-komuna...
V ang je cel članek
https://english.sta.si/3364453/roma-hou...
Od 2019 do sedaj so porabili za 130 000 EUR vode, ki je niso plačali, tako pravi direktor Nm komunale, zato so podali na sodišče zahteve za izvršbe.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
skumpl ::
Sramota MO NM
Jup, da so tako dolgo čakali z odklopom.
Romom je treba pomagati, ne pa jim odklapljati vodo ipd... Jao...
Tako tako... pa miljonarjem treba odpret linijo za pomoč. MUSK5 na 1919
Sramota MO NM
Se pravi, si za diskreminacijo. Nekateri naj plačujejo vodo, drugi je ne rabijo.
Zgodovina sprememb…
SambaShare ::
V večstanovanjskih blokih šteje da 1 oseba porabi v povprečju 3m3 vode na mesec. Očitno imajo pri njih kar dneve odprtih pip, da imajo lahko tako porabo, kar je tipično za tiste, ki v življenju samo jemljejo in niso nič prigarali v svojem življenju, da bi cenili trdo prigarano delo in denar, ki ga s tem zaslužiš.
Hujše. Tu ne gre le za brezbrižnost, ampak se namenoma dela škoda.
SambaShare je izjavil:
Hujše. Tu ne gre le za brezbrižnost, ampak se namenoma dela škoda.
Skoraj kot da namerno hočejo OCIGANIT vse druge prebivalce, ki igrajo fairplay
c3p0 ::
Kar je ironično, ker so umazani in smrdijo pa ko da niso videli vode že od rojstva
Verjetno kakšna cev počila, pa ni bilo urgence za popravilo. Koristno so vodo uporabili občanski otroci poleti, za vodne aktivnosti.
Sramota MO NM
Jim je treba pomagat, drži. CSD naj odvzame otroke, če se ustrezno ne skrbi zanje. Odvzem socialne podpore preostalim, tako jim bomo pomagali, da si najdejo službe. Nasilneže in kriminalce v zapor, tako pomagamo prebivalcem, da ne bodo več izginjale živali, pridelek iz vrta in kakna poškodba bo manj. Vse črne gradnje porušit. To je pomoč, ki jo podpiram in si jo zaslužijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Če prav razumem, od dobrih 100 priključkov je 18 nelegalnih. Kakšno sporočilo bi poslali tistim 90-im, tudi Romom, ki imajo legalen priključek in plačujejo položnice, če bi teh 18 nelegalnih kar pustili na miru?
Na sociali so pa itak vsi, tako da niti to ne more bit izgovor, da nekateri imajo denar, drugi pa ne.
Na sociali so pa itak vsi, tako da niti to ne more bit izgovor, da nekateri imajo denar, drugi pa ne.
Če 10 ciganov to zgradi tako preko kurca, pa tudi zloži tisto železno ograjo, ki hitro stane par jurjev, potem ne vem kaj delajo na sociali, naj grejo v biznis gradnje hiš, bojo hitro (legalno) bogati.
Se vidi, da nimaš pojma o biznisu. Da znaš nekaj zložit, je še daleč od privabljanja strank in uspešnega poslovanja. Sicer pa ne vem, kaj jim bo neko od utka odobreno legalno bogastvo, sploh če daje primer, ko imajo kar dobro legaliziranega in jim očitn nič manjka.
Jup, kadar gre za PRAVICE se znajo cigoti (in njihovi podporniki) zelo hitro zakonov držat.
Kateri bedak pa ne? Janša jih je uzakonil, da se ponucajo.
Sramota MO NM
Tako tako... pa miljonarjem treba odpret linijo za pomoč. MUSK5 na 1919
To je bilo pred enimi 10 leti v ZDA preko subvencij. Danes pri nas je bolj aktualen JAJO5
sploh če daje primer, ko imajo kar dobro legaliziranega in jim očitn nič manjka.
Sej, dajem primer ko jim nič ne manjka, pa so vseeno na sociali. Če je to zate primer kako bi moralo bit, potem so moje ocene tvoje pameti potrjene.
Da znaš nekaj zložit, je še daleč od privabljanja strank in uspešnega poslovanja.
Marsikater privatnik bi zaposlil v kompletu tako ekipo, ki zna to postavit. Ne rabijo oni o tem razmišljat.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kje so meje/tolerance Slovencev (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 12048 (7495) | WhiteAngel |
» | Brutalni napadi na dijake v Novem mestu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 28833 (10019) | Horas |
⊘ | Osnovnošolska tolpa pretepla učenca (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9036 (6897) | Zimonem |
» | 21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 30046 (27381) | Mipe |