» »

Romsko nasilje

Romsko nasilje

Temo vidijo: vsi
««
23 / 23
»
»»

Jeffreyy ::

Utk je izjavil:

sploh če daje primer, ko imajo kar dobro legaliziranega in jim očitn nič manjka.

Sej, dajem primer ko jim nič ne manjka, pa so vseeno na sociali.

Se že malo premikamo. Daješ primer, ki po tvoje ne obstaja:

Utk je izjavil:

Romi na sociali, tudi če je to 3 jurje pa pol, si ne gradijo vil. Ampak neko normalno hiško. Tisto kar si gradijo nekateri, ni od sociale, ampak je drug rang.

naprej,

Utk je izjavil:

Če je to zate primer kako bi moralo bit, potem so moje ocene tvoje pameti potrjene.

jaz sem pisal o tem, kaj je, ne kaj bi moralo biti. Da bi nekaj tako moralo biti, je tvoja čista izmišljotina in podtik, če bi znal svojo pamet kdaj ocenit, bi to takoj videl, ampak je ne znaš.

Utk je izjavil:

Marsikater privatnik bi zaposlil v kompletu tako ekipo, ki zna to postavit. Ne rabijo oni o tem razmišljat.

Ja, lahko bi namesto tega razmišljali o tem, kako zadovoljit stranko in šefa, kar je tudi bistveno drugače, kot da zase delaš.

Jeffreyy ::

Poleg sociale, ki je menda visoka, sem že v enem postu pred časom povzel še dosti drugih načinov romskega okoriščanja in varčevanja, ki so znani in dejansko dokumentirani v tej temi in se naberejo do ene take hiše. Seveda se da pa iz riti povleči še dodatne brez konkretnih dokazov, samo neke potrebe in smisla pri tem ne vidim ravno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jeffreyy ()

sbawe64 ::

Po novem v gostilni ni več treba plačati, če gre za 'majhne' zneske

https://pbs.twimg.com/media/Gc8DWrJXAAA...

https://pbs.twimg.com/media/Gc8DWrKW4AA...

Lepote Dolenjske
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/dva-...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

delavec44 ::

Policisti so spet ogroženi.

https://www.regionalobala.si/novica/ust...

Malidelničar ::

Evo, en pomembnen input za to temo.

Novinarski portal Necenzurirano.si je objavil intervju Aleksandrom Lavrihom, nekdanjim svetovalcem za nacionalno varnost v premierskem kabinetu Janeza Janše.

Intervju je bil glede številnih tematik, ampak mene je šokiralo, ko sem prebral tale del (pa kar kopiram, če se vam ne da brat celotnega intervjuja), nekaj kar je bilo prvič povedano v slovenski javnosti:

"V Ambrusu so imeli večje količine orožja"
"Javnosti verjetno ni znano, da so imeli Ambrušani v pripravljenosti večje količine orožja in molotovk, ki so jih bili pripravljeni uporabiti tudi proti policiji."

Pred intervjujem ste mi v zvezi z Ivančno Gorico omenili tudi dogajanje v naselju Ambrus jeseni 2006, torej proteste krajanov, ki so se končali z izselitvijo romske družine Strojan. Ste bili tudi tukaj vpleteni?

Ob aktualnih novicah o sporočilih županov glede romske problematike bi toplo priporočil vladi, naj ne podcenjuje signalov iz lokalnega okolja. En nasilen dogodek lahko sproži resne posledice. V Ambrusu so imeli ljudje občutek popolne odsotnosti države in da Romi z njimi počnejo, kar hočejo. Danes so ljudje po občinah še mirni, dokler jih zastopa župan. Če izgubijo zaupanje še v župane, se lahko ponovi Ambrus.

Zgodbo sem prevzel vzporedno ob menjavi Milana Zvera z Janezom Podobnikom, pri čemer je imel Podobnik formalno vlogo, jaz pa operativno. Dobronamernemu Zveru so nekje puščale informacije, zato zadeve ni mogel razrešiti. V ozadju je bilo potrebno najprej vzpostaviti zaupanje z domačini in zaustaviti možnost nasilja ter koordinirati politiko, policijo in Aleksandra Čeferina kot odvetnika družine Strojan.

Javnosti verjetno ni znano, da so imeli Ambrušani v pripravljenosti večje količine orožja in molotovk, ki so jih bili pripravljeni uporabiti tudi proti policiji. Bili so razjarjeni zaradi dolgoletnega romskega kriminala, nasilja in nezmožnosti delovanja pravne države, niso pa bili sposobni niti spodobne javne artikulacije svojega stanja in zahtev. Mediji so bili zato večinsko na strani Strojanovih. Zadeva je šla tako daleč, da sem moral občinskemu odboru dobesedno narekovati člene občinskega odloka o prepovedi kampiranja v občini in namesto predstavnikov Ambrusa napisati izjavo za javnost. Predstavnike sem moral opremiti z vladnim seznamom medijev, ki so dobili njihovo izjavo.

Zadeve so takrat šle predaleč, sobivanje s temi Romi ni bilo možno. Tudi Janeza Drnovška z bivalnim kontejnerjem smo ustavili, ker njegova gesta ne bi razrešila ničesar.

Govorite v množini. Torej ni šlo za spontano akcijo krajanov, ampak ste bili zraven?

Ne, akcija občanov je bila povsem spontana, izbruhnila je silovito. Sprožilo jo je hudo telesno nasilje nad občanom. Dva ambruška odbornika sta bila ali pa sta pozneje postala občinska svetnika SDS. Če se prav spomnim, so po obisku Janše v Ivančni Gorici, ki je njegovo zvesto volilno področje, za njim vpili "cigan". Šefa ljubljanske policije (Branka Slaka, op. a.) je odneslo predvsem podcenjevanje nevarnosti situacije. Mimogrede, občinska svetnica iz SDS, ki je prevzela avtorstvo tiste izjave za javnost, se ni želela ali ni upala sestati z mano glede zadeve, o kateri sva govorila na začetku.

Vir: https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/...

Menite, da se zadeve v Sloveniji glede romske problematike in reakcije Slovencev lahko ponovijo/tako zaostrijo? Je kaj takšnega možno?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Utk ::

Po moje Ambrus ni več možen, ker Strojani, kakor grozni so bli, so amaterji proti tem današnjim. Če bi danes prišlo do česa takega, bi bil to masaker, vprašanje samo ali s policijo ali s civili.

enemon ::

Da ne boste mislili, da so občani s severovzhoda kaj manj srboriti:

https://sobotainfo.com/novica/kronika/p...

arnecan1 ::

Če se ne motim, je v glavnem socializirana in integrirana v glavnem samo Pušča, to je največje romsko naselje v Prekmurju. Je še nekaj mnajših naselij, katera pa so zelo problematična, tam 3-4 naselja nekje na ravni dolenjskih in kočevskih Romov.

Mogoče bi znal pkaj več povedati kakšen domačin.

enemon ::

arnecan1 je izjavil:

Če se ne motim, je v glavnem socializirana in integrirana v glavnem samo Pušča, to je največje romsko naselje v Prekmurju. Je še nekaj mnajših naselij, katera pa so zelo problematična, tam 3-4 naselja nekje na ravni dolenjskih in kočevskih Romov.

Mogoče bi znal pkaj več povedati kakšen domačin.

Vem, da so baje težki tisti iz Beltinec, za naselja po zahodnem Goričkem, ki jih je polno, pa ne vem. So pa enkrat tam tankali pred mano in niso plačali.

trololololo ::

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

arnecan1 ::

Zakaj imajo takšno tablo?

A so jim to ksenofobni civili naredili?;(
««
23 / 23
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kje so meje/tolerance Slovencev (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21711036 (6483) WhiteAngel
»

Brutalni napadi na dijake v Novem mestu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19528154 (9340) Horas

Osnovnošolska tolpa pretepla učenca (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
658700 (6561) Zimonem
»

21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17029733 (27068) Mipe

Več podobnih tem