» »

Romsko nasilje

Romsko nasilje

Temo vidijo: vsi
««
6 / 19
»»

Gregor P ::

Meiniken2 je izjavil:

NSi predlaga, da bil bil pogoj za opravljanje vozniškega dovoljenja dokončana osnovna in da bo to vzpodbudilo Rome, da dokončajo osnovno šolo.


In ko pridejo iz osnovne šole bodo znali ravno toliko kot so znali preden so se v njo vpisali :) Če jih sistem poriva naprej, ker učitelji nočejo imeti opravka z njimi se ni nič naredilo.

Se mi zdi da je bolj na mestu vprašanje - a ONI hočejo opravit šolo? Lahko jih pošljemo v šole, jim damo streho nad glavo, hrano, oblačila, jim podelimo spričevalo za opravljeno osnovno/srednjo šolo,... ampak če se sami v tem času niso nič naučili potem je spričevalo vredno ravno toliko kot obarvan list.

Mi hočemo da hodijo v šolo, ampak ali oni sami to hočejo?

Tisti ki imate otroke se mogoče celo najdete v tem vprašanju :)) Vi hočete da vaš mulc kdaj domov prinese kakšno 4 ali 5, ampak ali to on hoče? Ne. :)
… če ima dobre ocene, se bo tudi boljš počutil v šoli in raje hodil tja; to seveda ne pomeni, da ne bi raje bil celo leto na počitnicah, ampak zato pa ima starše, da ga vsaj malo usmerjajo v bolj pravo smer.

Kar se pa romskega nasilja tiče, se pač lahko prevzame avstrijski model, takoj ko policist vidi, da to ne bo šlo, pokliče specialce in je stvar tako ali drugače rešena zelo hitro - sam policist se tudi ne rabi spuščati v dodatno akcijo, lahko le od daleč opazuje situacijo (in potem skorajda ne pride do takšnih videov, kjer mulci mlatijo navadne policiste). Sam sem jih imel priložnost videti v Avstriji in sem bil zelo vesel, da jim nisem bil na poti (kot mimoidoči obiskovalec), ker bi me hitro “spravili v red” brez vprašanj - verjetno bi prišel do besede šele na policijski postaji, ko bi prišel k sebi (in bi jim poskušal dopovedati, da nimam nič z incidentom, zares poslušal pa bi me morda šele preiskovalni sodnik).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

BorutO ::

Staro ampak zlato ...

sbawe64 ::

Občani prišli po paradižnik

https://n1info.si/novice/crna-kronika/v...



Video pretepanja policajev iz strani kočevskih občanov na 24ur, tale ju jitsu kot kaže v praksi ne deluje.


Gregor P
Živiš v vzporednem vesolju, tudi Avstrijci nimajo specialcev v vsaki vasi, da bi bili takoj tam.

Kot je nekdo drug predlagal, občane v LJ, da bodo vsi na kupu, tam je tudi največ policije čisto blizu.
Specialna enota policije je stacionirana v LJ.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

BorutO ::

CiClon je izjavil:

Kam jih boš izgnal, če so avtohtoni slovenski? V Brazilijo? lol

Ne ... v Indijo ... ker romi so drugače etnična skupina ali narod, ki izvira iz Indije, ki pa se je skozi stoletja razširila po evropi in drugih delih sveto. Romi so kulturno in jezikovno raznoliki od ciganov, vendar pa imajo isto dediščino in zgodovino. Torej je isto ali rečeš cigan ali rom. Le, da je zdaj tako to postalo žaljivo, tako kot, če rečeš zdaj črncu črnec namesto rjav ali ne vem kakšen že vse ...

Sicer pa, cigani sebe kličejo cigani ... tako kot niggerji sebe kličejo niggerji ... a nobena druga rasna barva jih ne sme klicati cigani in niggerji.

Dejansko je pa že od nekdaj sprejeto, da so romi cigani in cigani romi. Kakor koli obrneš, ni žaljivo.

Gregor P ::

sbawe64 je izjavil:

Občani prišli po paradižnik

https://n1info.si/novice/crna-kronika/v...



Video pretepanja policajev iz strani kočevskih občanov na 24ur, tale ju jitsu kot kaže v praksi ne deluje.


Gregor P
Živiš v vzporednem vesolju, tudi Avstrijci nimajo specialcev v vsaki vasi, da bi bili takoj tam.

Kot je nekdo drug predlagal, občane v LJ, da bodo vsi na kupu, tam je tudi največ policije čisto blizu.
Specialna enota policije je stacionirana v LJ.

Potem je to pač pomanjkljivo urejeno, vsako večje mesto bi moralo imeti svojo enoto.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

T440 ::

Zakaj pa ne bi tudi na cigane aplicirali woke ideologije? Si tisto, kar se prezentiraš svetu. Imaš brado in testise a se svetu prezentiraš kot ženska. OK. Se rodiš kot cigan a se obnašaš kot stekel pes. OK, a je potem prav, da te tudi ostali tako tretirajo in imaš enako pravic. Potem naj se pa vsak zase samostojno odloči, ni važno ali je Slovenec, cigan, Islandec, Maročan ali pa Rus - in bomo ljudem priznali vse človekove in manjšinske pravice, steklim psom pa tudi njihovemu statusu primerno.
Fer?

CiClon ::

Zakaj je to zdaj nek velik problem, ki ga je nujno treba rešit? Zato ker so nalamali par policajčkov? Enkrat smo temu rekli vaška veselica.

feryz ::

Cigani so močni samo v klanu.
Na podlagi tega dogajanja bi morali šoferja stlačiti v poboljševalnico, dva ali tri odrasle pa v zapor za tri leta zaradi napada na uradno osebo. Vse v skladu z zakoni.

Ob naslednjem incidentu ponovi radnjo. Spet par kosov za zapahe.

Po dveh ali treh takih ponovitvah, bi najbolj zagretih začelo primanjkovati in hudičevo bi se zamislili, kako naprej. Zelo hitro bi bil red.

BorutO ::

CiClon je izjavil:

Zakaj je to zdaj nek velik problem, ki ga je nujno treba rešit? Zato ker so nalamali par policajčkov? Enkrat smo temu rekli vaška veselica.

Ne bom nikoli pozabil dogodka, ko smo pet cigančkov nabutali na eni vaški veselici. Vse je lepo bilo mirno in veselo ... okoli 11h zvečer so prišli cigančki in začeli ustrahovati vse po vrsti ... predvsem starejše, da so hitro šli. In prišli so do našega pulta (kjer smo kelnarili za šankom) in začel mizo prevračati ... je kolega, ki že od majhnih nog trenira borilne veščine, skočil čez mizo in ga direkt v glavo brnil, nato sem se še jaz pridružil in na koncu so se nas je kar nekaj zbralo, da smo cigane namlatili kot staro šibje, baje, da je en še enemu ciganu roko zlomil. Ansambel je takrat prenehal igrati, če tudi je bilo dogovorjeno do 2. ure zjutraj ... Policaji, ki so pa prežili za pijančki, so pa raje 100 metrov stran sedeli v avtu in uživali ...
Takrat so cigani prvič in zadnjič prišli na veselico. Dva cigana sta imela tudi kar velike nože, samo jima ni uspelo nič z njima narediti, ker na koncu noben ni mogel prav hoditi. Izbrali so napačen kraj za ustrahovati kmete in domačine. Mogoče je šlo samo za maščevanje izpred nekaj let pred tem, ko so se cigani v naši vasi hoteli naseliti ilegalno in so zavzeli travnik enega večjega kmeta ... in se niso hoteli odseliti tudi, ko jih je ta lepo prosil, naj zapustijo njegov travnik ... so se zbrali kmetje in so jim prvo vse nagnojili s trosilcem in gnojnico, ker so se pa cigani uprli, so pa jih dobili še po piški ... naslednji dan jih več ni bilo.

BorutO ::

Jaz policaje spoštujem. Imam tudi sam kar veliko žlahtnikov zaposlenih na policiji in tudi na ministrstvu za notranje zadeve ... Če me policaj ustavi, sodelujem z njim, če vklopi modre luči, ustavim itd ... So na policiji tudi taki zaposleni, ki si mislijo, da so bogovi zdaj, ker imajo značko na majci in pištolo za pasom ter po potrebi vklopijo modre luči, katere morejo drugi ubogati in se na koncu izživljajo nad vsemi ... ampak ok ... ta policaj nikoli ne uspe v policijskih vrstah, ker dela preveč napak. Se ne vidijo takoj pri enemu ali drugemu prekrškarju ... se pa vidi skozi več postopkov, da so pritožbe itd ...

BorutO ::

Je rekel oni Grm nekdaj v Piramidi na 1. programu, da cigani morejo mladi uživati, ker pol več ne bojo ... zato pa se množijo brez kontrole in delajo vse, kar si jim srce poželi, ker jih tastari forsirajo, da je naša država proti njim ne vem kaj in zato se potem izživljajo nazaj. Policaji pri njih nimajo nobenih vrednot. Moj sorodnik policaj bi še lahko povedal, kako so enkrat cigane namlatili v Postojni, ko so jih sredi noči lovili z ugašnjenimi lučmi, da so ogrožali ves promet nasproti.

Ti kar prijavljaj policiji, saj vas še policaji sami tepejo, ker vi njih tepete. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BorutO ()

BorutO ::

Zakaj pa policaji mene nikoli ne pretepajo, ali pa recimo koga drugega tu gor na tem forumu?

Kurzweil ::

Noro v kakšnih časih živimo! Ko zahtevaš za rome samo isto obravnavo, kot za državljane, ki pridno delajo in plačujejo davke, si hitro označen za nestrpneža...

Tu ni kaj za dolgovezit.

Od tistega fanta, ki ni ustavil policiji, pa do vseh tistih, ki so napadli uradne osebe... resne kazni, drugače se bo to samo nadaljevalo.

Je pa to stvar popuščanja generacij, ker se je toliriralo vse do te mere, da je folk vsakodnevno strah živet poleg njih, mnogi se izseljujejo, kot da ne živijo v lastni državi.

Porušit vso črno gradnjo... pregledat vso lastnino, če ni računov, odzvem.

Odvzem vsega orožja, ki ga je tam verjetno več kot v bližnji vojašnici.

Če policija ne zmore, naj vzame s seboj še specialno enoto in vojsko, to da ljudje ne morejo živet, kjer živijo že generacije je nevzdržno.

Najhuje je, da se zaradi nekaterih od teh romov potem blati in poslošuje vse rome, ki definitivno niso vsi takšni.

Še večji problem bo, ko bo folk vzel stvari v svoje roke, potem pa se bodo čudili incidentom in raznim tragičnim dogodkom. Roko na srce, za to pa je kriva policija, ker v preteklosti ni naredila nič.

Še vedno živimo v Sloveniji in primarni je treba zaščititi lastne državljane in lastno državo. Policija bi morala biti neka avtoriteta, ne pa da jih neki romi za šalo brcajo tam sred nekega travnika. Tu je potrebno odločno posredovati.

Se pa bojim, da je za vse skupaj že malce prepozno, ker se pač toleriralo desetletja, sedja bo stvar težja.

To preprosto ni prav! Ljudi je strah v tistih koncih, ljudje se bojijo vsak dan. Roko na srce, tudi policijo je strah, ampak to je njihov problem. Ne vem zakaj potem imamo policijo?

Me zanima kaj bi se zgodilo, če jaz ne bi ustavil policaju... potem bi ga ujel v ambush, kjer bi ga čakali kolegi, pa bi jih začeli brcat... saj ne živimo nekih par 1000 let nazaj, ali pač? Da družba deluje, potrebujemo vsaj okvirno neke red, zakone, akte, bontone, kodekse, you name it.

Še manj mi je jasno, kako lahko nekateri v tem primeru branite rome? Verjetno procesor oz. domišljija ne deluje toliko, da bi si znali predstavljat, kako je biti sosed romu? Ali pa da ste policaj, kjer te ob normalnem delovniku v službi (kot neko avtoriteto) tam sred travnika brca skupina ljudi.

Bolj kot bomo popuščali in dovolili, več težav bo... bolj v strahu bodo ljudje iz tistih koncev, ki bi radi samo mirno in varno živeli.

Kayzon ::

Se strinjam,lepo napisano kolega.

klemenSLO ::

Kayzon je izjavil:

Se strinjam,lepo napisano kolega.

Tudi jaz se strinjam. (blufish mi je brisal prejšnji post kjer sem napisal le [+1])
Naj dodam še delujoč link: https://siol.net/novice/slovenija/tako-...
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

111111111111 ::

kingsix je izjavil:

No lahko vam povem kako v Romuniji spravijo v red Rome...

Policaji (oz pripadniki kakih spec. enot) jih raje obiščejo izven delovnega časa... Zvečer.. Z maskami na glavi... in jim jasno ter glasno pokažejo kdo je glavni.
Tistih par vasi kjer imajo tak "sistem" so cigani od takrat pridni kot mali kužki.
Kolega, romun, pravi da ko postanejo težava.. Edino to zaleže. Ukvarjal se pa je z "romsko problematiko" cca 20 let na policiji.

POd tole se podpišem. Nimam težav, da dobijo veliko sociale, sam otroke morajo dat v šolo in nimajo kaj ustrahovat prebivalstva. Če je treba tudi specialno enoto zvečer v taborišče pa glave akterje namlatit.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

IL_DIAVOLO ::

Pokljukar v studiu je mislil vse skupaj prikazati kot se en napad na policiste, pa ga je Edi Pucer hitro pocukal za rokav, da gre za cigane >:D

Ve se kje je problem. V migrantski politiki. Tudi oba zupana, Kočevja in posebej Ribnice je za pohvalit, za oster odziv.

Za voljo sonarodnjakov na tem obmocju upam, da je romska skupnost na Dolenjskem zgodovina.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

111111111111 ::

Meiniken2 je izjavil:

In ko pridejo iz osnovne šole bodo znali ravno toliko kot so znali preden so se v njo vpisali :) Če jih sistem poriva naprej, ker učitelji nočejo imeti opravka z njimi se ni nič naredilo.

Se mi zdi da je bolj na mestu vprašanje - a ONI hočejo opravit šolo? Lahko jih pošljemo v šole, jim damo streho nad glavo, hrano, oblačila, jim podelimo spričevalo za opravljeno osnovno/srednjo šolo,... ampak če se sami v tem času niso nič naučili potem je spričevalo vredno ravno toliko kot obarvan list.

Mi hočemo da hodijo v šolo, ampak ali oni sami to hočejo?

Tisti ki imate otroke se mogoče celo najdete v tem vprašanju :)) Vi hočete da vaš mulc kdaj domov prinese kakšno 4 ali 5, ampak ali to on hoče? Ne. :)

Seveda mulc noče. Noben od mojih mulcev ne hodi v šolo in vriska. :D

To je samo prvi korak socializacije. Toliko poznam romsko vprašanje, da mi kar verjemi, da če bi romom povedal, da če otrok ne bo obiskoval pouka in dal miru, najprej zgubijo socialo, potem pa mu vzamejo mulca. Ga bo stari doma namlatil, da bo tamali sedel v šoli in ne bo delal pizdarij. Meni osebno se mulci smilijo, sam drugače ne gre. Cigani pa itak pretepajo tamale in svoje ženske, tako da tukaj itak ne moremo nič. Lahko pa vsaj novo generacijo ciganov izobrazimo.

Gregor P je izjavil:

če ima dobre ocene, se bo tudi boljš počutil v šoli in raje hodil tja; to seveda ne pomeni, da ne bi raje bil celo leto na počitnicah, ampak zato pa ima starše, da ga vsaj malo usmerjajo v bolj pravo smer.

Kar se pa romskega nasilja tiče, se pač lahko prevzame avstrijski model, takoj ko policist vidi, da to ne bo šlo, pokliče specialce in je stvar tako ali drugače rešena zelo hitro - sam policist se tudi ne rabi spuščati v dodatno akcijo, lahko le od daleč opazuje situacijo (in potem skorajda ne pride do takšnih videov, kjer mulci mlatijo navadne policiste). Sam sem jih imel priložnost videti v Avstriji in sem bil zelo vesel, da jim nisem bil na poti (kot mimoidoči obiskovalec), ker bi me hitro “spravili v red” brez vprašanj - verjetno bi prišel do besede šele na policijski postaji, ko bi prišel k sebi (in bi jim poskušal dopovedati, da nimam nič z incidentom, zares poslušal pa bi me morda šele preiskovalni sodnik).

Jaz sem tudi za tak model. Tale video, ki kroži po spletu. Specialno enoto v naselje, navozit vse moške starejše od 18 let. Da se pošlje jasno sporočilo, da se policistov ne ovira.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Buggy je izjavil:

Zdej se moram pa ze bat. Nas ima svojo Bolgarko ze cel mesec kle (z nami jebila na morju), uci se slovenscine na tecajih in plan ima vpisat magisterij na pedagoski, kar je zal zamudila. Zdej mi spi v bajti...fak, to je sigurno nekaj fishy :))

Dej chillaksaj malo kolega (upam da nisi placan troll)...zivis enkrat, prevec se sekiras za bedarije, ki ti jih mediji in tisti, ki imajo interes plantajo, da se potem razburjas.

Lepo ti je povedal, da se združujejo v tolpe. Primer imamo na švedskem.

Nad mano v bloku je živela makedonska družina. Oče in mama zaposlena v lokalnem podjetju, njuna mulca sta vedno pozdravila v dvigalu. Še tastara dva sta se trudila z Slovenščino. Takim izrekam samo dobrodošlico. Plačevali najemnino, otroci vzgojeni, boli mene kurac iz katere države so prišli. Marsikateri slovenc bi se lahko kaj naučil, mi jih gre ene par na kurac, ko kofetkajo po bifejih na socialko.

Tvoja Bolgarka zveni čisto OK, uči se Slovenščine se prilagaja naši kulturi. Žena je dobila na urgenco Albanca, ki z žensko ni hotel govoriti, ker bi morala biti doma za štedilnikom, ni govora da bi govoril Slovensko, so morali poiskati prevajalca. Pa je tip že 8 let tukaj na socialki... Fuknem ga ven iz države, da bi si gobec poravsal na mejnem asvaltu. TAkega ne rabimo.

Njena kolegica je delala na urgenci, je prišel cigan, pa je odvila rano, ga je zabolelo in ji je zašponal šamer. So ga reševalci prijeli, na živo rano zašili, zraven jih je pa še po hrbtu dobil. Takim z lepim pristopom nimaš kaj delat.

Tako da ne bluzi o stvareh o katerih NIMAŠ pojma.

P.S: Bluefish, sem žaljivke odstranil ven.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

delavec44 je izjavil:

Eduardo je izjavil:

Ne verjamem, ker nič kar bi radi ni nekompatibilno z njihov stilom življenja. Mentalno pa so verjetno sami obupali nad svojimi, kar se čuti v vseh prispevkih.


Saj pravim, pol ljudi si misli kako so bogi in jim verjame, ko pridejo pred kamere. Verjetno sami taki, ki v življenju z njimi niso imeli opravkov in so že na splošno malce preveč naivni.


Bom še tole tu prilimal. Odgovor Ribniškega župana na prikazano v prispevkih, ki jih omenjaš.


[ŽUPAN O ROMSKI PROBLEMATIKI: "DOVOLJ JE LEPOREČENJA, V JUGOVZHODNI SLOVENIJI VRE!"]
Danes sem na željo 24 ur, podal izjavo za oddajo 24ur glede romske problematike, in sicer glede na včerajšnji prispevek, kateri se je sicer iz incidenta v Kočevju, potem navezal še na Ribnico. Izpostavil sem naslednja DEJSTVA:
➡️Oba izpostavljena romska naselja sta na kmetijskih zemljiščih, kjer gradnja objektov ni dovoljena, vsi objekti so nelegalni. Za nelegalne gradnje vodovodni in drugi komunalni priključki niso dovoljeni (kar jasno navaja tudi zakon) in kar je potrdil direktorat Ministrstva za naravne vire in prostor, kot tudi sodba Evropskega sodišča iz leta 2018.
➡️Družini iz naselja Otavice, ki je včeraj podala izjavo za 24 ur, je bil že pred pol leta ponujen zbiralnik vode (kot ga ima marsikateri občan državljan, kateri SPOŠTUJE VSE ZAKONE), vendar ga ta družina zavrača.
➡️Družina iz Romskega naselja Goriča vas je bila do leta 2014 v občinskem stanovanju, katerega so pustili v popolnem razdejanju (ožgani parket, odtujene vse kopalniške armature…). Celovita sanacija je bila izvedena takoj po izselitvi leta 2014 in je občino obremenila za 25.000 evrov davkoplačevalskega denarja.
➡️To, da Romi ne bodo pošiljali svojih otrok v šolo, le nakazuje, da si ne želijo integracije, čeprav bi poleg socializacije in integracije, otroci vsaj v tem času imeli ustrezne pogoje in se naučili, kaj je prava pot in kaj so prave vrednote za življenje.
➡️Pozivam predsednika Vlada Republike Slovenije, Predsednico države Nataša Pirc Musar, vse poslance, da ukrepajo glede romske problematike na vseh področjih.
Nujno je potrebno sprejeti interventne zakone, kateri bodo vzpostavili red v naši državi, saj trenutno za manjšino veljajo le pravice, kar je nedopustno in za sobivanje nevzdržno, kar se na terenu jasno občuti.
➡️Župan trdi »Dovolj je bilo leporečenj in govorov o enotnosti ter miru, saj v Sloveniji vre«
➡️Če kdo misli, da bo z izsiljevanjem prišel do rešitve oziroma da bodo pravila zanj drugačna, se zelo moti.
❗️Več v prispevku, predvidoma v nedeljski informativni oddaji 24ur ob 19h. ❗️
Če kdo v Ljubljani misli drugače (novinar Mladine, poslanka Sukič in podobni, katerim se tudi sanja ne, kakšno je dejansko stanje), ga lepo vabim na enomesečno sobivanje v naseljih.
Lep praznični dan vam želim.
Hvala vsem ki delite, podpirate... Več ko nas bo in bolj ko bomo glasni, večja je vrjetnost v uspeh, kateri bo zagotovil vsem enake pravice, predvsem pa DOLŽNOSTI.
Jaz se bom boril naprej.

michael32 ::

Pohvalno, da 24 ur in Pop tv sploh obravnavata romsko problematiko. Da je cela Slovenija lahko na TV videla, kako Romi tepejo policiste. RTV SLO se dela kot, da ta problematika v Sloveniji ne obstaja, Mladina bo pa itak za vse obtožila Slovence, ki da so baje preveč nestrpni.

dronyx ::

Vidim da se v zvezi z romi uporabljajo tako kot pri rusih sedaj prepovedane črte. Si pa še ne upajo napisat, da je bila prekoračena rdeča črta. Samo črta. Morda rumena, ali celo oranžna. Mogoče je rdeča črta če ustrelijo katerega od policistov. Samo tudi takrat verjetno ne bo pisalo rdeča črta, ker to se sliši netolerantno. So tile romi kar lepo vsem dobro nagnali strahu v kosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Utk ::

Ja, pri tej tepenciji, po eni strani prav, da ni policaj hotel vlečt ven pištole in podobno, ampak slej ko prej bo nekoga nekdo zaštihal, ali pa ustrelil, in potem bo konec tega heca. Realno se policaj ne more valjat s tremi, ker ne ve kaj ima kdo v žepu. Kot se je zgodilo v Nemčiji.
Potem ko se res kaj zgodi bomo pa kot v USA. Prvo ustreli potem sprašuj.

lynxslo5 ::

https://nova24tv.si/partijsko-krilo-sd-...

V SD so se sprli med sabo zaradi Romov. Poslanska skupina, ki se očitno boji za svoje poslanske stolčke, bi Rome trše prijela, a zaradi tega so dobili kritiko stare partijke Sonje Lokar. Ne vem, kje je živela Sonja Lokar pred letom 1990, ampak takrat, ko je ona bila na oblasti, so miličniki Rome krotili s pendreki.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

LeQuack ::

Kaj pa če se Rome naseli v stanovanja od teh starih partijskih kolegov, ker sem zihr da imajo stanovanj preveč. Saj ne morejo rečt ne.
Quack !

IL_DIAVOLO ::

Ne-ekstremne desnice se ne bi branil.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

cvalsr ::

Dokler se ne bo zgodil

A M B R U S pika 2

bodo ničvredna golobaška govna še naprej samo gobcala v svojih klimatiziranih pisarnah o "tolerantnosti" itd, pa še Ono Sukić se bo mogoče z lisicami priklepalo na PESe (Posebna Etnična Skupina) in preprečevalo policistom ukrepanje.
Dolenjcem ostaja samo še uporaba zakonitih ukrepov, ki jim pravniki rečejo

silobran, samoobramba, skrajna sila !

Da ne bo kak pametnjakovič brisal: Ne vzpodbujam k temu, si ne upam, ker je vzpodbujanje k nasilju kaznivo. Samo opisujem trenutno stanje!

Pripis: Domači policisti ne morejo ukrepati, ker jih PESi poznajo in grozijo njim, družinam, premoženju... Potrebne so močne zamaskirane ! enote od drugod, ki bodo tedensko prečesavale gnezda kriminalne zalege, rušile črne gradnje na tuji zemlji, jih poučevale o obnašanju v edinem jeziku, ki ga upoštevajo: Z batinami!
Si predstavljate, da bi v (ničvredni) SFRJ takole pretepali in brcali 2 miličnika??? Čez 2 dni bi - ne policija, ampak vojska! - izvedla enotedenske manevre (slučajno ravno) čez njihove brloge!

Kayzon ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ne-ekstremne desnice se ne bi branil.


V cemu mislis da je nasa desnica ekstremna? Se to da je prava desnica nismo zihr ..

IL_DIAVOLO ::

To je splošno znano dejstvo, ki ne potrebuje pojasnila.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

feryz ::

Še enkrat, nobenega pretepanja ni treba, nobenih novih zakonov ne rabimo.
Samo te, ki jih že imamo, je treba upoštevati in spoštovati.
Mladoletne, ki so sodelovali v nedeljo v poboljševalnice, polnoletne pa v zapor.
Vsakič tako in bo v letu dni mir. Zagotovo.

delavec44 ::

Napad na policista, ki nosi strelno orožje, bi se lahko bolj strogo obravnaval. Kaj če mu vzamejo pištolo in začnejo streljati okoli?

IL_DIAVOLO ::

Saj je sam zupan Ribnice povedal, da so bili pridržani 6 ur, pa bi lahko bili komot 48. V državi reda ni in zato je tako kot je.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Saul Goodman ::

BorutO je izjavil:

CiClon je izjavil:

Kam jih boš izgnal, če so avtohtoni slovenski? V Brazilijo? lol

Ne ... v Indijo ... ker romi so drugače etnična skupina ali narod, ki izvira iz Indije, ki pa se je skozi stoletja razširila po evropi in drugih delih sveto. Romi so kulturno in jezikovno raznoliki od ciganov, vendar pa imajo isto dediščino in zgodovino. Torej je isto ali rečeš cigan ali rom. Le, da je zdaj tako to postalo žaljivo, tako kot, če rečeš zdaj črncu črnec namesto rjav ali ne vem kakšen že vse ...

Sicer pa, cigani sebe kličejo cigani ... tako kot niggerji sebe kličejo niggerji ... a nobena druga rasna barva jih ne sme klicati cigani in niggerji.

Dejansko je pa že od nekdaj sprejeto, da so romi cigani in cigani romi. Kakor koli obrneš, ni žaljivo.


uhm, moderatorji spijo?

hendriks ::

https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...

Očitno 24ur.com gledajo slo-tech, kjer je nekaj ljudi predlagalo, da cigane preselimo v Ljubljano. Kako si drugače razlagati, da je vsak drugi dan članek o ciganih. Prej pa 15 let nič..

2dark ::

delavec44 je izjavil:

Napad na policista, ki nosi strelno orožje, bi se lahko bolj strogo obravnaval. Kaj če mu vzamejo pištolo in začnejo streljati okoli?


Policist ne rabi strelnega orožja. Dovolj je, da zna uporabljat palico. Samo, kaj ko srčki ne hodijo vsak tedne 3 krat na tečaj samoobrambe.. Če bi redno obnavljal znanje samoobrmabe, bi tile -je policist iz posnetka pometal tele Cigane po tleh kot za šalo.

Takole se pričakuje, da znajo policisti na terenu.. pa ne znajo.






Naši policisti nimajo pojma o samoobrambi..
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2dark ()

dronyx ::

V teh naseljih je čuda nezakonitega orožja. Verjetno najdeš tudi kakšne kalašnikove. V tako naselje si jaz upam samo z oklepniki in specialno enoto, ki naj bi bila za take posege usposobljena tudi če naleti na oborožen upor. Seveda dialog in strpnost pa pomeni, da v tako naselje bolje da ne hodiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

2dark ::

dronyx je izjavil:

V teh naseljih je čuda nezakonitega orožja. Verjetno najdeš tudi kakšne kalašnikove. V tako naselje si jaz upam samo z oklepniki in specialno enoto, ki naj bi bila za take posege usposobljena tudi če naleti na oborožen upor. Seveda dialog in strpnost pa pomeni, da v tako naselje bolje da ne hodiš.


Dej, dej pretiravaš. To so slabo izvežbani amaterji, ki lahko zgolj po sreči kaj zadanejo. Preveč filme gledaš, kjer ne tip s šaržerjem 25 metkov postreli 50 osebkov. Tudi z enim šaržerjem boš ti bolj malo postrelil in ubil, razen, če ti tarča stoji blizu in popolnoma na miru. Že osebka, ki v širino ni pretirnao širok je težko zadet, ko je v gibanju.

Preveč gledate ameriške filmčke, nimate pa pojma, kako potekajo strelski obračuni v resnici.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

dronyx ::

2dark je izjavil:

dronyx je izjavil:

V teh naseljih je čuda nezakonitega orožja. Verjetno najdeš tudi kakšne kalašnikove. V tako naselje si jaz upam samo z oklepniki in specialno enoto, ki naj bi bila za take posege usposobljena tudi če naleti na oborožen upor. Seveda dialog in strpnost pa pomeni, da v tako naselje bolje da ne hodiš.


Dej, dej pretiravaš. To so slabo izvežbani amaterji, ki lahko zgolj po sreči kaj zadanejo. Preveč filme gledaš, kjer ne tip s šaržerjem 25 metkov postreli 50 osebkov. Tudi z enim šaržerjem boš ti bolj malo postrelil in ubil, razen, če ti tarča stoji blizu in popolnoma na miru. Že osebka, ki v širino ni pretirnao širok je težko zadet, ko je v gibanju.

Preveč gledate ameriške filmčke, nimate pa pojma, kako potekajo strelski obračuni v resnici.

Potem pa kar pogumno. Strelni rani je sicer vseeno, če je metek izstrelil popoln amater.

Miki N ::

Romska problematika se nadaljuje. Itak da se. :))
https://www.rtvslo.si/slovenija/zaberl-...

LeQuack ::

Se pravi vlada preko trobila RTV sporoča, da ne bo nič naredila za varnost Slovencev. To piše v članku, da jim je vseeno za vas.
Quack !

Kayzon ::

Ja policija se ocitno samo oglasa ker je bil napad na policaje,drugace za navadne drzavljanje njim dol visi.

arnecan1 ::

Kratkoročno je potrebno tam potrojiti ali početveriti prisotnost policistov, če je potrebno skupaj s specialci. Striktno se držati zakonodaje skupaj z poboljševalnimi domovi za mladoletne. Za civile ali rome, vseeno.

Sodnikom pa plačati za nadure. Bomo vsaj vedeli, kam gre denar za sodnike.

Dolgoročno pa uzakoniti predloge županov 11 dolenjskih občin za celo Slovenijo. Za civile ali rome, vseeno.

To kar pravi neki strokovnjak Žaberl iz domačega naslonjala ali profesorske mize, pa je uničevalno za poštene davkoplačevalce civile. Tako ali tako smo raznim Petrovcem in Sukičem dovolili razkroj države v neko utopično hipijevsko komuno in ne resno državo, kjer je vse odvisno od tega, kako kooperativen in pošten državljan je prestopnik.

Meni v življenju ni padlo v glavo, da bi napadel policiste. Še posebej, če bi pred njimi bežal brez izpita.

P.S.: Poslušam odziv romske skupnosti, še vedno nekako ne jadejo krivde pri sebi, pri svojem obnašanju in (ne)kulturi. Upam, da ne bo popuščanja, da bodo uvideli, d aokolica tega ne bo trpela. Če bodo razne Sonje Lokar spet vsilile agendo, da so romi ubogi, ker okolica pač nestrpna, bo čez par let tam res nevzdržno življenje za poštene državljane.

Buggy ::

Jaz predlagam, da zacnemo z doloceno insignio (davidova zvezda je ze passe) oznacevat njihove kolibe, pa sprozit drzavni revolt in hujskastvo ter na polozaj vlade spravit nekoga, ki bo temu naredil koncno red...oh wait ;((

arnecan1 ::

Izgleda ne čitaš, da naj bi zakoni veljali za vse enako. Trenutno kot kaže ni tako, oz. ljudje imajo občutek, da se nekateri zakona ne bojijo.

Ker drugače bo na vlado prišel nekdo, kateri bo obljubljal, da bo naredil končno red.

Buggy ::

...torej nekdo, ki bi se s takimi stvarmi lahko okoristil, ne pa problema reseval...mi to zelis povedat?

arnecan1 ::

Ne bi bilo prvič.

Ampak bom kar rekel direktno, tvoj pristop in pristop Sonje Lokar je prav tisto, kar bo takšne ljudi pripeljalo na oblast.

Ker tistemu na Dolenjskem je vseeno, koga bo volil, samo da mu nekdo obljubi, da bo lahko njegov otrok šel varno v šolo, njegove firme pa mu ne bodo čez noč prestrelili z rafali.

Sedaj je še čas, da kratkoročno policija in sodišče vzpostavita red, ostale institucije pa od sedaj začnejo skrbeti, da bo vsaj za prihodnjo generacijo prišla integracija v okolico. Drugače res znamo dobiti vaške straže.

Buggy ::

Se enkrat. Romska problematika, je bila izpostavljena s strani zupanov na dolenjskem koncu ze veckrat. Sistemskih resitev ni. Konkreten predlog glede otroskih doklad in solanja se tudi meni zdi smiselen. Ne zagovarjam pa pogroma nad to skupnostjo, ker je nek romski mladoletnik prestopil meje, mediji so pa zadevo napihnili po svoje. A resno mislis da teh zadev pred tem kar zdej berete/gledate ni bilo? Kakrsenkoli napad na uradno osebo, pa je seveda potrebno ustrezno sankcionirati in sem preprican, da tukaj ne bo milosti. Vaskih straz si v resnici ne zelis, ce dobro premislis, ker ves kam vodijo te zadeve, ce se potencirajo stvari. Za to imamo drzavo, ki jo volimo/placujemo vsi in mora delovati znotraj sprejetih zakonov. Fakt.

IL_DIAVOLO ::

Napihnili ja tako kot tukaj kajne?

https://www.slovenskenovice.si/kronika/...

Hvala bogu za pro plus da senilne starčke postavijo na laz oz. jih lahko jaz.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

Ne živim na Dolenjskem, je pa pisalo več kakor v enem prispevku, da so ljudje nezadovoljni in razmišljajo o vaških stražah. Jaz jim ne bom solil pameti.

Tvoje pisanje o enem napihnjenem medijskem prestopku je milo rečeno ali nevednost ali pa norčevanje.

Smao v zadnjem času je bil napad na otroka, napad na policiste, ki sta jih rešila dva mlada kmetovalca, napad na občinskega redarja, streljanje iz avta, napad na tujega voznika, vdori v trgovine celih skupin mladoletnih romov in žensk, sedaj še tola napad na policiste ob vseh ropih, napadih.... pa ljudje opozarjajo, pa župani, je pa res, da ni dosti posnetkov, ampak je v resnici verjetno prav tako hudo.

Koliko je šele dogodkov, kateri sploh ne pridejo do nas. Izgleda, da je ljudem dovolj in nekaj je v zraku. Tvoje pametovanje o davidovih zvezdah ne pa en navaden bullshit. Oprosti izrazu.

Ljudje, kateri nimajo spoštovanja do uniforme, kaj misliš, kako so šele agresivni do civilov? Ali v sporih med seboj?

Buggy ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Napihnili ja tako kot tukaj kajne?

https://www.slovenskenovice.si/kronika/...

Hvala bogu za pro plus da senilne starčke postavijo na laz oz. jih lahko jaz.


...vasa selektivna ozkoglednost je predvidljiva seveda:

Ker medvrstniskega nasilja se ne grejo niti na onih strani Trojan, kjer mogoce nimate problema "obarvanosti" mate pa pa podobne ?

https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-...

https://www.delo.si/novice/slovenija/uc...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()
««
6 / 19
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kje so meje/tolerance Slovencev (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
2179291 (4738) WhiteAngel
»

Brutalni napadi na dijake v Novem mestu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19526607 (7793) Horas

Osnovnošolska tolpa pretepla učenca (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
658093 (5954) Zimonem
»

21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17028861 (26196) Mipe

Več podobnih tem