» »

informacije o avtrijski znamki :3c! iz 90ih

informacije o avtrijski znamki :3c! iz 90ih

HyperGL ::

Pred časom sem kupil izredno zanimivo ohišje, s še bolj zanimivo rešitvijo za keylock, preko številčnice.

Kot je po znački na fronti razvidno, je bil tem ohišju 286 računalnik.

 OHIŠJE

OHIŠJE



Žal je ohišje prišlo le z napajalnikom in še enim MFM diskom (ki ga še nisem preverjal).

Ima kdo kaj več znanja oziroma informacije o tem podjetu?

Našel sem na netu podjetje, ki je zraslo iz tega, vendar se na mail, ki sem jim poslal, niso nikoli odzvali. www.vidision.com

tony1 ::

Kaj pa te zanima o enem butičnem izdelku izpred 35ih let? Ljudje, ki so to delali so že zdavnaj v penziji... Upam, da ne pričakuješ kakšne konkretne info ali celo rezervnega dela? Za kaj takega ni nobenih šans, svet se prehitro vrti. (IT pa še 100x hitreje.)

Za obujanje spominov na stare računalnike pa so danes popularne FB grupe, kjer je res ogromno ljudi in ni vrag, da ne tudi kdo iz Avstrije...

(Nekoč sem poslušal prigodo kolega, ki je delal v (že sprivatizirani) Iskri (ki takrat ni imela nobene povezave z gosp. aparati) in nas nasmejal s prigodo, ko je na firmo priletel mail od nekoga iz bivše YU, "ki je bil z Iskrinim brivnikom zelo zadovoljen, sedaj pa bi rad po 40ih letih kupil en rezervni del"... ;))

Aja, če si pisal v čem drugem kot brezhibni nemščini je morda to vzrok za manko vsaj courtesy odgovora... Če Švaba vidi auslanderja, včasih ne bo niti mignil s prstom, ker se mu z nami preprosto ne da je6ati...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

kixs ::

Kaj te pa zanima?

Notri je bila ISA backplane plosca. 286 je bil na svoji kartici, zraven MFM kontroler. Verjetno je se kje doma. Vse je bilo oksidirano od Varta NiCD baterije in ni delovalo. Zadevo sem razstavil, ker sem potreboval ISA backplane za druge SBC-je.

HyperGL ::

Oj kixs... Ja tebe bi moral prvega vprasat ocitno... A imas se kaksno fotko te backplane plosce pa procesorja? MFM kontrolerjev imam malo morje, tudi kaksna 286 plata bi se nasla, imam pa zeljo da bi ga cimbolj originalu spravil ;)

kixs ::

Backplane imam se v uporabi, sliko dobis. Za samo plosco pa moram pogledat. Po spominu bi jo moral se imeti. Ne mecem takih stvari proc. Gre v skatlo za "future projects", ki seveda nikoli ne pridejo na vrsto :lol:

c3p0 ::

IT hoarders unite. Jaz imam še vedno po škatlah razne konektorčke, polprevodnike ipd., ki smo jih v 80s kot mladi nadobudni elektroniki lotali iz odpadne elektronike, koliko je je takrat bilo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se še spomnite specifikacij vašega prvega PC računalnika? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19015117 (8264) mihagr
»

ISA 386 single board computer težave

Oddelek: Strojna oprema
16792 (574) Baja
»

Nostalgija v računalništvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9813949 (7681) harmony
»

vaše prvo računalo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1138949 (7487) flipflop

Več podobnih tem