Forum » Loža » Živeti v malem bloku - 6 stanovanj
Živeti v malem bloku - 6 stanovanj
bedak_res ::
Zdravo,
zanima me če ima kdo kakšne izkušnje živeti v manjšem bloku?
Razmišljam o nakupu stanovanja, blok je majhen, notri je 6 stanovanj. Ima upravnika. Upravnik skrbi za čiščenje skupnih prostorov, kurjavo rihta en gospod iz enega od stanovanj, okoli bloka je zelenica ki jo kosijo stanovalci sami (ni pa nekega razporeda - citiram: "ko vidiš da je za pokositi pokosiš"). Zrihtali so si tudi male vrtičke (+neke lastne stole in mizice) ampak je vse po dogovoru, zemlja je sicer občinska. Stanovanju pripada klet. Po dogovoru so si stanovalci kleti tudi malo zamenjali, eden od njih si je kar zabetoniral del hodnika in dal vrata do svoje kleti.
Predvsem me zanima koliko je v takih majhnih blokih nekega dogovarjanja? Ali se vseeno da pač živeti in brigati zase?
zanima me če ima kdo kakšne izkušnje živeti v manjšem bloku?
Razmišljam o nakupu stanovanja, blok je majhen, notri je 6 stanovanj. Ima upravnika. Upravnik skrbi za čiščenje skupnih prostorov, kurjavo rihta en gospod iz enega od stanovanj, okoli bloka je zelenica ki jo kosijo stanovalci sami (ni pa nekega razporeda - citiram: "ko vidiš da je za pokositi pokosiš"). Zrihtali so si tudi male vrtičke (+neke lastne stole in mizice) ampak je vse po dogovoru, zemlja je sicer občinska. Stanovanju pripada klet. Po dogovoru so si stanovalci kleti tudi malo zamenjali, eden od njih si je kar zabetoniral del hodnika in dal vrata do svoje kleti.
Predvsem me zanima koliko je v takih majhnih blokih nekega dogovarjanja? Ali se vseeno da pač živeti in brigati zase?
feryz ::
Jaz sem kupil stanovanje v takem blokcu. Na srečo v tapravem od treh. Vsi lastniki so super, upravnik se nekaj malega plačuje, ampak ne naredi popolnoma nič, samo zaradi zakonov je pisan.
Vse se naredi v lastni režiji, vedno so vsi za, da se naredi.
Ostala dva bloka sta pogreb. Kregajo se nonstop, okoli blokov je zanemarjeno, bloka razpadata.
Vse je odvisno od stanovalcev. Če praviš da so fajn, potem bo fajn.
Vse se naredi v lastni režiji, vedno so vsi za, da se naredi.
Ostala dva bloka sta pogreb. Kregajo se nonstop, okoli blokov je zanemarjeno, bloka razpadata.
Vse je odvisno od stanovalcev. Če praviš da so fajn, potem bo fajn.
IL_DIAVOLO ::
Manj kot jih živi v bloku, vecji del stroškov v primeru nujnih vzdrževalnih del gre na enega lastnika. Tak da jaz ne bi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
urli ::
Meni bi bil to zelo velik minus. Ne bi bil deal breaker, če bi bile vse ostale stvari res top ampak bi bila to res zadnja izbira. To maš skoraj občutek, da si v bajti, ki si jo deliš še s petimi preostalimi. Imam eno stanovanje v flatu, kjer je 16 stanovanj pa mi je že to tko tko... se vsi poznajo, firbcajo... mi je veliko bolje v enem drugem flatu, kjer je 45 stanovanj. Maš več zasebnosti. Da stroškov vzdrževanja v kakšnem bloku s šestimi stanovanji (je to sploh blok?) ne omenjam. Strošek morebitne menjave fasade, strošek strehe... vse to se deli na le 6 oseb. WTF? Me ne preseneča, da so v moji okolici bloki s 6imi stanovanji še vsi s staro streho, brez nove fasade... pa vse neki plesnivo... Pa tudi upravnik za 6 stanovanj sploh ni obvezen. Potem pa bo veselica, ko se en ne bo strinjal s plačilom ali izvedbo nujnih vzdrževalnih del. Good luck.
No, če že tukaj pravite, da ste vsi ljudje zanič, potem pa to definitivno drži.
Nič se ne da, vse hudič jemlje.
Seveda je streha dražja, fasada dražja in vse ostalo.
V večjih blokih se za cene dogovarja upravnik s svojimi 10 procenti vključenega (btw, če je storitev dražja, je tudi 10 procentov od dražjega več, torej je interes upravnika jasen), v malih blokih se dilajo direktno lastniki, torej tisti, ki bodo to tudi plačali. Brez upravnika.
Nič se ne da, vse hudič jemlje.
Seveda je streha dražja, fasada dražja in vse ostalo.
V večjih blokih se za cene dogovarja upravnik s svojimi 10 procenti vključenega (btw, če je storitev dražja, je tudi 10 procentov od dražjega več, torej je interes upravnika jasen), v malih blokih se dilajo direktno lastniki, torej tisti, ki bodo to tudi plačali. Brez upravnika.
Fasada na bolku je bila pred kratkim obnovljena, trenutno tudi zbirajo denar, da se pred blokom asfaltira parkirišče kjer naj bi se za vsako stanovanje tudi označilo parkirno mesto.
Kako se vam pa zdi 48m2 bivalne površine za mlad par, ki bo eventualno imel otroka?
Kako se vam pa zdi 48m2 bivalne površine za mlad par, ki bo eventualno imel otroka?
D3m ::
Nas je 5 članov na 55m2.
Se, da živeti. Samo smo vse prostore optimizirali kolikor se je dalo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
To je pa težko oceniti.
Jaz sem trenutno sam, na 200 plus kvadratov in je ok.
Ko se še obe mačke priklatijo od nekje, je pa že malo dren.
Tako da, trije na 48 m2...
Jaz pravim da ne. Flet, v bistvu garsonjera v Ljubljani ima 59 m2 (neto tlorisna, brez balkona) in definitivno ni za tri. Za dva pa ja.
Jaz sem trenutno sam, na 200 plus kvadratov in je ok.
Ko se še obe mačke priklatijo od nekje, je pa že malo dren.
Tako da, trije na 48 m2...
Jaz pravim da ne. Flet, v bistvu garsonjera v Ljubljani ima 59 m2 (neto tlorisna, brez balkona) in definitivno ni za tri. Za dva pa ja.
Jaz pa pravim, da ja.
Ampak vsakemu svoje.
Sami grem letos v 110m2 hišo. Bo večji luksuz, kot 55m2.
Ampak vsakemu svoje.
Sami grem letos v 110m2 hišo. Bo večji luksuz, kot 55m2.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Nikonja ::
Odvisno kaj rabiš, nas je bilo 4 na 55m2 (dve spalnici, dnevna soba, kuhinja in WC) in dokler so otroci bili mejhni ni bil problem, ampak ko mal zrastejo fajn je že začelo stiskat, tko da smo zdaj na 90m2. Ampak vse je odvisno od prostora, lokacije in seveda budgeta. Ker 100m2 v Ljubljani je zdaj med 400-500t eur, isto stanovanje v MB dobiš za tretino te cene.... tko da če želiš bit v LJ se pač sprijazniž z manj prostora.
Back on question - če je lepo organizirano stanovanje se da živet v 45m2
Back on question - če je lepo organizirano stanovanje se da živet v 45m2
Ja, če ne definiraš "življenja".
Potem je zagotovo dovolj.
Sicer je tako, če nisi za v blok, pač nisi. Velikost niti ni pomembna.
Najbrž mene to zafrkava.
Potem je zagotovo dovolj.
Sicer je tako, če nisi za v blok, pač nisi. Velikost niti ni pomembna.
Najbrž mene to zafrkava.
evian ::
48m2 za par je čisto dovolj, tudi z otrokom bi šlo, odvisno od števila sob. Če delata kaj od doma, je treba tudi to upoštevati-dva hkrati na klicu:-). Dobro je imeti čim več števcev ločenih, ker se skupne zadeve delijo po osebah in nekateri ne prijavijo vseh oseb. Parkirišče verjetno ni lastniško, ampak se deli po lastniških deležih ter se v pogodbi o medsebojnih odnosih določi, katera pripadajo kateremu stanovanju. Po deležih se delijo tudi večji vzdrževalni stroški. Upravnik je ok, naj se on ukvarja z izterjavo neplačnikov. Bivanje v blokih z manj stanovanji je lahko prijetno, vendar zna že malenkost spremeniti dinamiko - npr nov najemnik se ne ozira na JRM in ima kup obiskov, ki zasedejo vsa parkirišča, kdo bo urejal kurjavo, travo in sneg, ko omenjenega gospoda več ne bo, nekdo bo v kleti na skupno elektriko priklopil skrinjo ali avto...
fikus_ ::
Ali je 48m2 dovolj za par z majhnim otrokom? Verjetno da, odvisno od razporeditve prostorov. Najstnik pa mora imeti svojo sobo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Lonsarg ::
Dovolj za udobje ne, dovolj za prezivet ja.
Svojo sobo za otroka bos na 48m2 tezko spravil, razen ce naredis brez dnevne sobe in od tam ekstra sobo pridobis. Sicer pa so 3 sobna (ena ekstra soba za otroka), 60m2+. Ce hoces da je prostorno hoces 3 sobno 70m2+.
Svojo sobo za otroka bos na 48m2 tezko spravil, razen ce naredis brez dnevne sobe in od tam ekstra sobo pridobis. Sicer pa so 3 sobna (ena ekstra soba za otroka), 60m2+. Ce hoces da je prostorno hoces 3 sobno 70m2+.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
z3ro ::
Mi smo v bloku z osmimi stanovanji, cca 70 kvadratov + svoja garaža..dva odrasla, en otrok. Meni je top, soglasje dobim za karkoli, tudi drugi od mene..se razumemo, enkrat na leto imamo piknik na skupnem prostoru pred blokom na zelenici, uredili smo si zunaj tudi veliko mizo ter klopi.
Lonsarg ::
Vse je v statistiki. Pri 6 stanovanj prezivis maks 2 k sta nekooperativna in moras imet kar nesreco da sta vec kod 2 od 6 taka.
Priporocam pa da, dokler so se odnosi dobri, da se uredi etazno lastnino, v kolikor se ni urejena, ne da se caka pa odlasa s tem pa zanasa na dobre odnose, ki morda ne bodo vecni.
Priporocam pa da, dokler so se odnosi dobri, da se uredi etazno lastnino, v kolikor se ni urejena, ne da se caka pa odlasa s tem pa zanasa na dobre odnose, ki morda ne bodo vecni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Kayzon ::
Nas je 5 članov na 55m2.
Pa mas namen iti ne vecje? Mi doma trije v malo vec kot 100m2 hisi in se dusim v pm, moram na svoje cimprej
z3ro ::
Nas je 5 članov na 55m2.
Pa mas namen iti ne vecje? Mi doma trije v malo vec kot 100m2 hisi in se dusim v pm, moram na svoje cimprej
Svetujem ločitev ;) Če se na 100m2 dušiš z partnerko ter otrokom, ki ti itak pomeni cel svet je nekaj narobe. Z tabo, ne z kvadraturo :)
Nas je 5 članov na 55m2.
Je že postavljena 120m2 hiša.
Konec leta se veselimo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Kayzon ::
Nas je 5 članov na 55m2.
Je že postavljena 120m2 hiša.
Konec leta se veselimo.
Too bravo,uzivite
fur80 ::
Fasada na bolku je bila pred kratkim obnovljena, trenutno tudi zbirajo denar, da se pred blokom asfaltira parkirišče kjer naj bi se za vsako stanovanje tudi označilo parkirno mesto.
Pa to je luksuz, kaj hočeš lepšega!
Invictus ::
V majhnem bloku se da precej privarčevati pri stroških, če je za to interes.
Vendar je dovolj en drekač, da sesuje celo klimo bloka...
Vendar je dovolj en drekač, da sesuje celo klimo bloka...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Tody ::
Jaz sem živel v enem takem majhnem... Stara bajturina, nč se ni dal narest ker so penziči živel al pa na socialni... Par let kasneje ko sem se odselil pa se je situacija spremenila in so kr zrihtal zadevo. Sicer so blok prebarval v vijolično ampak...
Hvala za odgovore. Koliko je v takih majhnih blokih nekega dogovarjanja? Ali se vseeno da pač živeti in brigati zase?
Te folk redno "zahakla" ko bi rad samo šel dol v avto nekaj iskat in ti proba kakšno svojo idejo uturit?
Te folk redno "zahakla" ko bi rad samo šel dol v avto nekaj iskat in ti proba kakšno svojo idejo uturit?
ginekk ::
Hvala za odgovore. Koliko je v takih majhnih blokih nekega dogovarjanja? Ali se vseeno da pač živeti in brigati zase?
Čist odvisno od sosedov. Normalni ljudje se pač brigajo zase in nimajo časa firbcat za sosedi. In nima veze kolk je velik blok, lahko maš tud tečnega soseda pod/nad sabo pa je blok s 300 stanovanji.
Lažje se je dogovarjat v malem, manj lastnikov, bo zelo verjetni hitrejši dogovor glede obnov/vzdrževanja/skupnih prostorov/parkirišč, itd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dobre "cost-benefit" lokacije v bližini večjih mest (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8947 (7166) | m0LN4r |
» | Uveljavljanje garancije - original embalaža?Oddelek: Loža | 1837 (1307) | starfotr |
» | Strošek hiše (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 23240 (18791) | trancer01 |
» | Vsi, ki ste gradili hiše - se je splačalo? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 82921 (68720) | damirj79 |
» | Kje trenutno živite? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12321 (9730) | kondezator |