» »

NBA sezona 2024-2025

NBA sezona 2024-2025

Temo vidijo: vsi
««
79 / 80
»»

Kurzweil ::

@bambam20

Spet smo pri definiciji superstarja... to si lahko interpretira vsak po svoje, recimo eden od bolj pogostih odgovorov pa je:

noun. su?per?star 'sü-p?r-?stär. : a star (as in sports or the movies) who is considered extremely talented, has great public appeal, and can usually command a high salary.

Če je bil Jordan superstar, še ne pomeni, da ni tudi nekdo drug, ki ni niti približno blizu njemu...

Torej če se tebi zdi, da nekdo ni superstar, še ne pomeni da ni...

Jaz bi rekel, da na to vplivajo številni dejavniki... recimo če začnem s talentom, ki je najprej omenjen na zgornji definiciji... talentiranih je veliko, marsikdo ima sicer romantično predstavo, da so tisti igralci v 90' bili tako dominantni, da bi odnesli še te danes, pa si upam trdit, da zaradi pripravljenosti, fizike, praktično vse je bolj dodelano, tudi taktike, razumevanje basketa... da vprašanje, ampak to je za drugo debato, čez katero smo šli že velikokrat, tudi ti, z različnimi uporabniškimi računi... jaz vidim kar nekaj talenta in kvalitete v ligi, pa neglede na to, kako gledljiva je liga ina basket danes, bo to prepoznal vsak, ki vsaj malce razume basket.

Tudi javno so izpostavljeni tako kot nekoč oz. ob vseh teh socialnih omrežjih, TV prenosih, filmih, igrah,... še veliko bolj kot nekoč.

Pa če se navežem še ne zadnjo točko, to so finance... toliko kot je danes dobro plačanih oz. preplačanih igralce jih ni bilo še nikoli... samo poglejmo število max pogodb in za kakšne zneske gre.

Mogoče vse to zbledi, ker je težko predstavljat ligo za tako awesome in strašno, ker se je stvar izpela, ko ti liga desetletja pridaja moto where tha amazing happens in podobno, se folk naje... gledanosti ne dela uslugo niti liga, format tekmoanja, sama narava igre danes, torej vedno več napada in meta za 3 točke, sojenje, prenosi... da ne naštevam 2 dni... tudi ljudje imajo vsega vedno več na voljo in gledajo vse mogoče, recimo ravno včeraj sem bral, da v ZDA več ljudi glede streaming service, kot klasično televizijo... vsebine, storitev, entertainmenta je danes na voljo toliko in na takšne načine, da pač ni več NBA tako zelo awesome.

Zame je seveda faktor tudi to, da ima tovrsten košarkar tudi neko karizmo... šteje mi tudi to, kako so clutch ti igralci, statistika, sam impact na igro, prodaja mercha... pa ta so reprezentanti, da so all-star igralci, razne nagrade, statistika... tudi tu bi lahko našteval dva dni.

Po tej definiciji pač sekaš v temo in ni v ligi samo 5-ih superzvednikov, nima pa smisla veliko razpravljat o stvareh, ki so tako široko definirane in so v veliki meri stvar interpretacije, da ne napišem povsem subjektivne ocene. Zato nima smisla...

Jaz se o tej številki ne bom prepiral, ker sem kristalno jasno napisal zgoraj kako stvari gredo... sem pa prepričan, da jih je definitivno več kot 5.

Torej, če si napisal, da je to 5 igralcev... recimo, da so to Jokić, SGA, Antetokunmpo, Dončič in Curry

Potem po tvoje superstarji niso igralci, kot so Durant, Tatum, Harden, James, Wembanyama, Davis, Irving, Edwards, Brown, Leonard, Booker, Mitchell, Morant, Brunson, Haliburton, Embiid, Murray, Lillard...

Ne mi zdej ven vlečt enega, ker sem iz glave nekaj našteval, potem praviš, da nihče od teh ni superstar? Pa ne mi zdej o trenutni formi, poškodbah in podobnem... torej praviš, da je v ligi NBA samo 5 superstarjev... pa mi povej potem še ti svojo definicijo superstarja, ker glede na neko splošno mnenje in definicije vsekakor nimaš prav...

bambam20 ::

Kurzweil je izjavil:

@bambam20

Spet smo pri definiciji superstarja... to si lahko interpretira vsak po svoje, recimo eden od bolj pogostih odgovorov pa je:

Torej, če si napisal, da je to 5 igralcev... recimo, da so to Jokić, SGA, Antetokunmpo, Dončič in Curry

Potem po tvoje superstarji niso igralci, kot so Durant, Tatum, Harden, James, Wembanyama, Davis, Irving, Edwards, Brown, Leonard, Booker, Mitchell, Morant, Brunson, Haliburton, Embiid, Murray, Lillard...

Liga umira. pa nehi mi sem vlačit 90 eta ki je dejansko imela polno igralcev s karizmo.

Samo Bullsi so mel 4-i super zvezdnike ( Jordan, Pippen, Rodman, Kukoč)
Knicksi - Ewing,
Orlando - Shaq, Penny
Utah- Malone, Stockton
Detroit - Grant Hill
Spurs - David Robinson
Houston - Hakeem
Denver- Dikembe Mutombo, Muhmanud Rauf
Seattle- Kemp, Payton
Hornetsi - Larry Johnson, Zo Mourning,
Suns - Charles Barkley, Kevin Johnson
Portland - Clayde Drexler
Golde State - Latrell Sprewell, Tim Hardaway, Mitch Richmond
Miami - Glen Rice
Indiana - Reggie Miller
Atlanta - Dominique Willkins

judoka ::

jonystar ::

Pravih superstarjev je danes zelo malo. Če bo en Stephen A Smith rekel, da je Haliburton superstar to še ne pomeni, da je res.

@bambam20, nisi prebral in nekaj povsem po svoje... jasno sem napisal definicijo in po tej definiciji, da ni samo 5 zvezdnikov v ligi NBA... govora je o tem, o drugih stvareh ne bi, ker smo že večkrat in ne bi šel off-topic.

Čeprav sem tudi sam mnenja, da morajo imeti zvezdniki vsaj ščepec karizme, kar sem tudi napisal, pa to po nobeni definiciji ni navedeno, definicij je več, interpretacije so različne, stvar je precej subjektivna.

Po eni strani praviš, da je sedaj samo 5 zvezdnikov... nisi pa odgovoril zakaj od ostalih, ki sem jih naštel ni nihče... kakšna je tvoja definicija zvezdnika, ki že sedaj vidim, da je drugačna, kot je splošno mnenje oz. definicija, vsaj približna.

Torej po eni strani praviš, da jih ni sedaj več kot 5, v 90 pa si jih naštel 23... sem gledal takrat ligo, bolj kot sedaj, mi ne rabiš naštevat košarkarjev... ti pa priporočam, da še enkrat vse prebereš, ker si povsem usekal mimo... preberi definicijo in probaj razumat, da neka tvoja subjektivna ocena nima nobene veze z realnostjo, še manj pa ti daje kakšno pravico, da mi pametuješ, da sem majster, ker omenim, da je takšnih tudi danes cca 20, torej takšnim, ki ustrezajo zgoraj omenjeni definiciji. Če se tebi zdi, da je danes samo 5 zvezdnikov, potem je to tvoj problem in subjektivno mnenje, ki ga sicer lahko podaš, ampak mi ga ne moreš vsiliti, ker SE MOTIŠ.

Preberi še enkrat definicijo, pa mi povej, če po teh kriterijih ne ustreza danes vsaj nekih cca 20 igralcev, potem pa pametuj dalje. Sedaj se boš verjetno hotel nekako izvleči, bog ve s kakšnim "argumentom", ampak tule de facto ne boš prišel na gladino.

Moraš razumet še nekaj, da imamo vsi, tudi jaz malce romantične in sentimentalne spomine na NBA nekoč in NBA danes... ko boš vprašal kakšnega najstnika, bo "haluciniral" na katerega od današnjih zvezdnikov, nam pa se bo zdelo, da nima prav, ker je bil pa marsikdo takrat, za nas verjetno precej subjektivno, bolj zvezdnik... bolj karizmatičen, bolje ne vem kaj... ampak semi definiciji talenta, financ, impacta, igre, statistike, družbenega/medijskega pojavljanja, prodanega mercha... pa v to kategorijo sodijo tudi igralci, ki ti nosi po godu...

Če to malce preslikam v glasbeno ceno... pop, rock, rap... karkoli bi lahko bila neka analogija z NBAjem, torej da je bolj mainstream, komercialna, del entertainmenta. Tu bi tudi lahko rekli, da so rock zvezde bile AC/DC, Pink Floyd, Queen, Beatles, 50 cent, 2 Pack, Eminem, Wu-Tang, Madonna, Prince, Marieh Carey, Whitney Houston, Michael Jackson nima veze... a to potem pomeni, da danes pa recimo Foo Fighter, Coldplay, Muse, Lady Gaga, Dua Lipa, Ariana Grande, Beyoncé, Taylor Swift, Drake pa niso vredni nič oz. niso pop/rock/rap... zvezdniki ? :D

Pa se strinjam, da so tisti prvi orali ledino, postavljali temelje, so legende, pionirji, tako kot mogoče NBA igralci v 80-90', ko so postavili basket na zemljevid dokočno, tko kot ti glasbeniki... seveda to ne pomeni, da potem ti novodobni glasbeniki in basketaši niso zvezde... čeprav so precej manj inovativni, kreativni, težko je kaj novega naredst, niso neki pionirji, starterji, inventorji... ampak na koncu prodajo še več vsega, do neke meje imajo talent, čeprav se da debatirat, imajo še večji družbeni vpliv... dokaj podobna analogija z basketaši... neglede da če so slabši, manj markantni, če hočeš so niso rastli v našem času... a potem pa kar niso zvezdniki? Jaz Michael Jackson je veličina popa, a to pomeni, da največja zvezda danes pa ni? Pa ne bi o okusu in subjektivnih ocenah.

@bambam20, jaz mislim, da ga tule konkretno pihaš mimo... tu se tudi kaže, da prihajaš v leta in da te je malce povozil čas, tudi meni se to kdaj zgodi, ampak ne dovolim... vsem se nam zdi, da je bilo nakoč vse bolje, kar smo seveda s tem rastli, mogoče je bilo tudi objektivno bolje, ampak po neki definiciji pa najino nepomembno mnenje dejstva ne spremeni.

Kurzweil je izjavil:

@bambam20, jaz mislim, da ga tule konkretno pihaš mimo... tu se tudi kaže, da prihajaš v leta in da te je malce povozil čas, tudi meni se to kdaj zgodi, ampak ne dovolim... vsem se nam zdi, da je bilo nakoč vse bolje, kar smo seveda s tem rastli, mogoče je bilo tudi objektivno bolje, ampak po neki definiciji pa najino nepomembno mnenje dejstva ne spremeni.

Jaz ne gledam več tekem do kar so lakersi izpadli. Zato ne vem kaj sploh meni pišeš. Zame je letošnja sezona zaključena. Eden bo pač prvak. Nimam jaz časa sredi noči bedet in gledat ene povprečneže. Boš zdaj razumel? Milijoni te še ne naredijo zanimivega.

jonystar je izjavil:

Pravih superstarjev je danes zelo malo. Če bo en Stephen A Smith rekel, da je Haliburton superstar to še ne pomeni, da je res.

Stephen A. Smith je danes realno večji zvezdnik kot igralci sami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Franz21 ::

Definicija superstarja - Caitlin Clark. Kar je bil Jordan za NBA je Clark za WNBA. Caitlin Clark's impact on the WNBA could eclipse 'a billion dollars'

bambam20 je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Jaz ne gledam več tekem do kar so lakersi izpadli. Zato ne vem kaj sploh meni pišeš. Zame je letošnja sezona zaključena. Eden bo pač prvak. Nimam jaz časa sredi noči bedet in gledat ene povprečneže. Boš zdaj razumel? Milijoni te še ne naredijo zanimivega.

Koga boli kuraz kaj ti gledaš in kaj ne... še manj, koliko časa imaš, na kateri izmeni delaš in kak shitty job imaš... sprašuješ se, zakaj tebi pišem? :)) Ja zato, ker si ti meni repliciral in napisal svoje mnenje, pa sem jaz samo odgovoril... je s tabo vse v redu? ;(( Kdo pa je rekel, da te nardijo milijoni zanimivega, to je zrastlo na tvojem zeljniku... tam v tisti definiciji je bilo pač omenjeno, da je eden od faktorjev tudi denar, zgolj eden, če razumeš... preberi tisto "definicijo" še enkrat... eh... Če pa ti tekme niso zanimive in jih ne gledaš, ker igrajo sami povprečneži, pa čeprav je med njimi MVP lige in prva ekipa zahoda, ki je premagala prav vse ekipe in igralce, katere si tekmo teh tednov/mesecev omenjal, da navijaš za njih... na drugi strani pa Indiana, ki pa je dejansko bila za mnoge povprečna ekipa in je sedaj v finalu, tudi to je zanimivo iz določenega gledišča, za njo pa igra nekdo, ki je All-star igralec in reprezentant ZDA... ampak, eh... povprečneži. Ne rečem, da gledamo najboljši basket in najbolj zanimivo finale, še največ pa pove, kakšno širino imaš in kako gledaš basket. Sicer pa nisem vedel, da si tak fan LAL, pa si ja toliko pisal čez Lebrona in Luko, da ne omenjam, da si štel njegove čevape in pire na pikniku... smo vedeli, da si v resnici fan Luke, podobno kot Mato.

Mato989 ::

Povprecnezev ne gledas ko so pa prisli dalj kot superstars baje
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

BREAKING: Mark Walter will purchase the Lakers for $10 billion.
That is the largest sale of a professional sports franchise in the world

Za zanimivost, družina Buss je leta 1979 kupila Lakerse za 67,5M$, torej prodala pa za 10 milijard $. Trenutno se mi ne da preračunavat, koliko bi danes sneslo teh 67,5$, ampak definitivno so nekaj zaslužili, pač ena od dolgoročnih naložb... upajmo, da bo Mark Walter dodal malce svežine v LAL, predvsem pa da bo več energije, kakšen fičnik več (tudi čez salary cap)... bo zanimivo videti tudi to, kako se bodo stvari odvijale okrog Lebrona.

Samael ::

Lastnik Dodgersov.
To je pa kar malo presenečenje ob tem, kako se je LAL tretiralo kot družinsko zapuščino. Kolikor berem komentarje na realgm, so LAL fani preko luže do tega nakupa precej naklonjeni. Možakar menda nima zadržkov pri razmetavanju denarja.
Jeanie Buss naj bi še vedno vodila franšizo. Bojda garantirano. Bomo videli če se bo to izšlo kako drugače kot se je pri Cubanu.
Samael != Samuel

Ganon ::

Družina Buss je takrat dobila še precej več od LAL. Za smešno ceno. Dobra naložba.

To je današnjih slabih 300 milijonov dolarjev.

Jerry Buss bought the team in a $67.5 million deal in 1979 that included the Los Angeles Kings hockey team and a Los Angeles arena, known as the Kia Forum.

Sem mislil, da ima Walter vsaj 100 milijard premoženja, ko tako pišejo o njem, potem pa:

There are varying estimates of Mark Walter's net worth. Forbes listed Walter's net worth this year at $6.1 billion, while Bloomberg has his net worth estimate at more than double that figure at $12.5 billion.

:|

GupeM ::

Tudi jaz sem mislil, da ima več. Ne ravno 100 milijard, ampak vsaj nekaj 10 milijard. Še posebej, če je kupil LAL za 10 milijard. V bistvu sta pa s Cubanom v istem rangu.

IL_DIAVOLO ::

Ce je Doncic kaj vraževeren, ga lahko skrbi :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

endelin ::

Zgleda so Doncica še malo mimogrede izkoristli za povišanje prodajne cene Lakersov. Ziher se je cena Lakersov malo povišala zaradi Dončiča

Zvezdica27 ::

lp,

jaz sem glede superstarjev mislil na to, koliko kdo povleče keša, torej supermaxi... jaz mislim, da časov, ko je John Wall povkelek nore denarje (ali pa Simmons) enostavno ne bo več. Če druegag ne letošnji finalisti kažejo, da keš za enega ni dovolj - in kmalu bodo to povedali tudi LBJ, pa tudi LD77 (njemu so že).

Superstar je v moji knjigi samo tisti, ki ima supermax, ali no trade ali pa kak rekord.

Banchero recimo je obraz franšize, ni pa superstar.

Bo pa več milijonarčkov, ker bodo lastniki zjebali zvezde, kot so LD77. Keš je le keš... na koncu dneva paše ;)

meni je letošnji finale top, basket je prva liga.

zz

JA23 ::

GupeM je izjavil:

Tudi jaz sem mislil, da ima več. Ne ravno 100 milijard, ampak vsaj nekaj 10 milijard. Še posebej, če je kupil LAL za 10 milijard. V bistvu sta pa s Cubanom v istem rangu.

Mislim, da pri teh nakupih/prodajah klubov stvar deluje malo drugače. Če se ne motim, novi lastnik kupi "le" večinski delež (mogoče celo samo kontrolni), pa se potem na podlagi tega izračuna vrednost nakupa/prodaje za celoten klub.

Recimo, da je v tem primeru novi lastnik kupil samo 60% kluba za 6 milijard in so na podlagi tega pač rekli, da gre za 10 milijard.

Dodatno včasih klub kupi neka skupina ljudi in vsak da bolj nek del kupnine, ampak v naslovu je pa izpostavljen glavni kupec.

Mogoče ve še kdo drug kaj več o tem, pa lahko potrdi/popravi napisano.

da ne omenjamo kompleksnih poslov, kjer so zadaj slamnati financerji, posojila, obveznice, menice... menjave delnic in tako naprej...

mi ne vemo nič, samo da je kao LAL vreden 10 mlrd dolarjev. To pa je ekonomska računica pričakovanih dobičkov, je več metod, a najbolj čez palec je deljeno z 20: torej pričakujejo 500 mio dobička ! na leto. Dobička!

Zdaj, ker nimam možnosti narediti skrbnega pregleda, računajmo,da ameri to so naredili in da številke drćijo. Torej, LAL na leto naredi okoli 500 mio dobička in to pričakujejo še 20 let ali pa da je stanje tako dobro, da bodo kmalu tam.

To je to. Malo gre kontra temu, kar trdim, da ne bo več super plač... No, sam to najbrž za nek... Toronto ne velja...

zz

Indiana razbila OKC. Ko bi se vsaj še enkrat poklopilo. :D

Phoenix poslal Duranta v Houston. V nasprotno smer potujeta Jalen Green in Dillon Brooks, dobijo še deseti izbor na letošnjem naboru in pet izborov v drugem krogu.

Caracas ::

Šarić pa ostaja v Denverju, izbral je player option. Nič ne bo z Dubaijem.

Greena bo Pho verjetno takoj trejdal, nima smisla zraven Bookerja in Beala.

Groot ::

Ganon je izjavil:

Phoenix poslal Duranta v Houston. V nasprotno smer potujeta Jalen Green in Dillon Brooks, dobijo še deseti izbor na letošnjem naboru in pet izborov v drugem krogu.

Ne morem se odločiti če je tole res dober/pravi trade za HOU. Za PHX je itak vseeno ker so v takšni luknji, da jim drugo kot rebuild praktično ne preostane. HOU pa mislim da samo s to menjavo vseeno ne bo naredil tistega velikega koraka da bi jih lahko šteli za contenderje.

Jaz mislim, da je tole napaka Houstona... Durant vemo, da je zgolj še senca tistega, kar je bil... septembra bo star že 37 let... hitro se lahko zgodi tudi kakšna poškodba in bo out pol sezone... tudi karakterno se zdi, da je včasih še bol nekako... sedaj pa se zdi še zgolj an grim old fart, ki vsekakor prej razvija ekipen duh, kot pa obratno. Pa je bil seveda nekoč odličen igralec...

Po drugi strani je Houston gradil ekipo na večinoma igralcih tarih od 22-23 let + 31 let star VanVleet... nekdo je hotel malce instantno narediti korak naprej v primerjavi s prejšnjo sezono, pa mislim, da je bil malce preveč neučakan... Brooks in Green sta bila seveda jedro ekipe in steber obrambe... torej po eni strani Durant prinaša napad, po drugi strani pa lahko pričakujemo kar pravi kolaps obrambe... s tem, da če še enkrat ponovim, Durant lahko hitro naredi probleme znotraj ekipe oz. manjka pol sezone, kar se je že kar nekajkrat tudi zgodilo... za nameček pa še kar nekaj draft pickov...

Po drugi strani se je Phoenix končno znebil Duranta... samo še Beala se znebijo in lahko začnejo z rebuildom... je pa dobil Phoenix pa obrambo, ki je lani trpela podobno, kot je mestoma šepal napad Houstona...

Recap... po mojem napaka Houstona in čas za rebuild Phoenixa... Houston bi rabil igralce, ki sedejo v age span te ekipe... od Phenixa mogoče celo pričakujem sezono brez play-ina oz. playoffa... jaz bi verjetno resno pomislil na to, da bi tradal vse kar je starega, se znebil beala... vse to tradal za kake picke in tankal za kakšen draft pick prihodnjo sezono... Houston je naredil korak nazaj.

Beal ima no trade klavzulo, če ne bi imel bi se ga znebili že prej.

Še za 26/27 ima player option.

Da se ga znebijo bi moral Beal soglašati in pa pho bi moral še dodati kar nekaj pickov saj ima Beal, glede na produkcijo, nemogočo pogodbo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Si upam trditi, da ni ekipe ki vzame Beala. Tole je zagotovo najslabša pogodba ever. Ok z vidika denar/učinek, so najbrž bile tudi slabše. Ampak ko dodaš še no trade klavzulo, je pa tole ne samo strel v koleno, ampak ker v glavo.

Zato trdim da je PHX v eni večjih lukenj v ligi. Na eni strani zmečejo ogromno denarja za vse skupaj, na drugi strani pa hkrati niso niti blizu contenderja.

Caracas je izjavil:

Beal ima no trade klavzulo, če ne bi imel bi se ga znebili že prej.

Še za 26/27 ima player option.

Da se ga znebijo bi moral Beal soglašati in pa pho bi moral še dodati kar nekaj pickov saj ima Beal, glede na produkcijo, nemogočo pogodbo.

Poznam vse podrobnosti... debat in šal na ta račun je bilo res neskončno... pa mislim, da za PHO ni to tako hudo, ker imam itak občutek, da tale sezone, ki prihaja je itak doomed... do takrat, ko pa si bodo izborili še kakšen pick, naredili rebuild, pa bo počasi tudi Beal ostal brez pogodbe...

Ja, bo verjetno tale deal z Bealom kar najslabši ever... pa tudi sicer je zanimivo, kako se je takrat PHO lotil sestave, cel shitload igralcev od položaja 2-4... mostly šuterji... drugje pa tema... pa mislim, da gredo sedaj v pravo smer in da je Houston krenil v napačno smer...

Če pa je imel HOU kakšne razloge, da se znebi Broosa in Greena, čeprav takole iz strani se zdi, da tega ni bilo... pa so se pri Greenu rešili pogodbe 27/28, ta zadnje je player option... Dillon Brooks pa je imel še za 2 leti... pa sem skorajda prepričan, da je tole bila zaletavost, da gredo po Duranta, ki bi naj prinesel nek instant success, ki ga po mojem ne bo... po drugi strani pa Houston dobi zateženega starega Duranta... ostane pa brez Greena in Brooksa, ki pa seveda še imata ceno in sta mogoče vredna več, kot en star Durant, sploh dolgoročno... da ne omenjam vseh pickov na draftu.

Bom samo še enkrat napisal, jaz mislim, da je to napaka Houstona... bo pa čas pokazal, kako dobro se bo tale moja izjava postarala.

IL_DIAVOLO ::

V cem je fora, da jo imata samo beal in lebron?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

V cem je fora, da jo imata samo beal in lebron?

Kaj? Player option?

No trade klavzulo. Tako sta se pač izpogajala, pa jima je (obupan) delodajalec pač ustregel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Haliburton si je v 8. minuti poškodoval ahilovo tetivo ... Kot zakleto.

Aja to... kot je že GupeM nakazal... to se zgodi, ko je klub dovolj desperate, da podpiše tudi to, da ga ne more tradad... in ko se igralec tudi rahlo zaveda, da takšnega deala ne bo več dobil oz. si blazno želi ostati v nekem klubu, za kar pa dajem precej manj možnosti. Je pa ta no trade klavzula precej slaba za samo motivacijo oz. hitro se ti lahko začne jebat... James vemo, da je lahko pred leti še izbiral kar mi je pasalo, po drugi strani pa se je zavedal, da je to njegov zadnji deal in ne bo dobil več takšnega zneska, pa tudi LAL je takrat bil v nezavidljivem položaju. Za Phenix pa vemo, kako obupan je bil takrat, ko je dobil Beala, jaz nisem bil fan Beala niti takrat, ko je še bil v primer letih pri WAS in ko je bil še reprezentant...

Pa me je malce firbec, kdo vse je imel no-trade klavzulo, evo, to so vsi: David Robinson John Stockton, Tim Duncan, Kevin Garnett, Dirk Nowitzki, Kobe Bryant, LeBron James, Dwyane Wade, Carmelo Anthony in Bradley Beal.

Mato989 ::

Ah ja prav hudo mi je za Haliburtona, tip mi je prirasel k srcu preko teh zadnjih tekem...

Cestitke OKC
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

globoko grlo ::

Kaj se pa kj pr LALih dogaja?
A bojo kontenderji vsaj na papirju?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Čakamo na novice o šokantnih prestopih in upokojitvi LeBrona. :P

Škoda za indiano in haliburtona :'(
Sanjska končnica na koncu grozna poškodba

Joj res res škoda za Haliburtna. Seveda tudi za Indiano, ampak ok zmaga lahko samo en. Poškodba Haliburtna zna pa vseeno imeti precej več posledic kot en izgubljen finale. Upam da se sestavi nazaj na vsaj približno enak nivo.

Nisem sicer šel preverjati tega, ampak čisto po občutku bi rekel da je zadnja leta precej več poškodb ahilove. Če so v preteklosti morda bolj trpela kolena, se mi zdi da je sedaj glavna huda poškodba nekako ahilova. Bi bilo zanimivo slišati če kakšni trenerji vidijo nek razumen razlog za to. Morda prekomerna razvitost ostalih mišic v nogi in potem pač popusti najšibkejša stvar.

jonystar ::

Letos v playoffu so 3 igralci strgal ahilovo tetivo: Lillard, Tatum in Haliburton

Groot je izjavil:

Nisem sicer šel preverjati tega, ampak čisto po občutku bi rekel da je zadnja leta precej več poškodb ahilove. Če so v preteklosti morda bolj trpela kolena, se mi zdi da je sedaj glavna huda poškodba nekako ahilova. Bi bilo zanimivo slišati če kakšni trenerji vidijo nek razumen razlog za to. Morda prekomerna razvitost ostalih mišic v nogi in potem pač popusti najšibkejša stvar.

Tudi jaz imam tak občutek, da tele ahilove kar pokajo zadnja leta. Bi tudi sam rekel, da so problem premočne mišice. Pri križnih so običajno problem prešibke mišice in do poškodb pride pri čudnem pristanku po skoku ali pri kakšnih rotacijah. V teh primerih je močna mišica običajno boljša.

V primeru ahilove tetive, so pa poškodbe običajno ob hitrem "štartu" in premočna mišica strga tetivo.

Jaz bi prej rekel, da je slabo anatomsko zasnovana obutev.

sicer prvi polčas vrhunska drama, pol pa ni več šlo. Škoda, sem navijal za Indy po poškodbi Halliburtona...

Tip je out realno za 2 leti, morda celo nikdar več ne bo isti. Fak.

Kakorkoli, na posnetku se je nagnil naprej in na polno pritisnil - bo kar držalo, premočna mišica, četudi ni šel gor ampak pod kotom, je očitno tako pritisnil... ufff... kako mora to boleti?

Škoda, res škoda, ker če si najboljši to polomijo, trpi cela liga...

zz

Okapi ::

bambam20 je izjavil:

Jaz sem takoj na to pomislil in prvi zadetek na guglu:
https://sports.yahoo.com/article/someth...
"It has something to do with them dam lows" - Nick Van Exel thinks players today are prone to Achilles injuries because they don't wear high tops anymore

Okapi je izjavil:

bambam20 je izjavil:

"It has something to do with them dam lows" - Nick Van Exel thinks players today are prone to Achilles injuries because they don't wear high tops anymore

Tudi jaz sem razmišljal o obutvi, ampak se mi zdi da se ta vseeno ni toliko spremenila v zadnjih par letih. Ok več igralcev nosi nizke superge, ampak ta trend je prisoten že kar nekaj časa.

No saj na koncu je zagotovo kombo več razlogov.

Okapi je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Nisem mislil ravno na zelo nizko obutev, ampak bo nekaj na tem, saj je ahilova tetiva popolnoma brez opore. za zvin gležnja pravijo, da je bolje, da so nizžje superge, ampak tile nosijo izjemno nizke superge, ki so v rangu tekaških superg. Halliburton sploh nima tako zelo nizkih superg. Kakorkoli.

Lebron ima precej višje superge in so odlično zasnovane.

Bolj sem imel v mislih, da je morda sama zasnova stopala v supergah napačna. Imajo pa ti mladi zelo nizke superge, ki pa so izjmeno trde, kar se kompenzira zaradi pomanjkanje višine. Moje mnenje.

Sam uporabljam za košarko od Jordana Model 13 , ki se še danes brez težav kosa z novimi supergami, saj uporablja NIKE zoom tehnologijo, so visoke , odlična stabilnost in oprijem.

Ahilova tetiva pa ni samo zadaj predel pri gležnju, pač pa poteka navzgor skozi mečno mišico... Realno bodo tako Tatum, Lillard in Halliburton po vrnitvi veliko počasnejši. V basketu pa rabiš hitrost.

Sam zaradi več zvinov v preteklosti niti ne pomislim, da bi nosil nizke superge. pa tudi všeč mi niso. Sem poizkusil od Moranta, Edwardsa.. oboje mi niso všeč. Tudi od Lukata od 2 , 3,4 modeli so mi enostavno pretrdi.

So mi pa pogojno všeč od James Hardena... najbolj navdušen sem bil pa nas Lebronovim modelom 21.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Groot je izjavil:

Okapi je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Tudi jaz sem razmišljal o obutvi, ampak se mi zdi da se ta vseeno ni toliko spremenila v zadnjih par letih. Ok več igralcev nosi nizke superge, ampak ta trend je prisoten že kar nekaj časa.

No saj na koncu je zagotovo kombo več razlogov.

Tukaj je po moje, da je imel poškodbo zadnje celotne mišice oz,. vnetje v navezi z mikro natrgnino, pa je rekel, da bo raskiral. ZDaj si je pa prihodnost uničil. Žal. Ne samo, da se ne bo vrnil na istem nivoju, po moje bodo po vrnitvi prišle še poškodbe drugih komponent na nogah.. Thompson si je po poškodbi ahilove še 2 krat poškodoval vezi.. Durant tudi ni več popolnoma enak kot je bil pred poškodbo, čeprav je on zaradi izjemne višine še najmanj imel padca v igri.

Do sedaj sta se samo Dominique Willkins. in Durant res uspešno vrnila po poškodbi Ahilove. Vsi ostali so bili vidno slabši.

Želja po prstanu je bila premočna

BT52 ::

Po eni strani mu ne moremo nič očitat. :(

Celo sezono se ubijaš, si eden ključnih igralcev, na koncu se poškoduješ na odločilni tekmi za prvaka in se obrišeš pod nosom. Če to ni največja nočna mora.
««
79 / 80
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733293455 (87088) mersault

Več podobnih tem