Forum » Šport » NBA sezona 2024-2025
NBA sezona 2024-2025
Temo vidijo: vsi

Kurzweil ::
There have been 3 4th-quarter comebacks of 15+ points in the NBA Finals since 1971.
The last 2 were by Rick Carlisle-coached teams.
6/2/2011: Mavericks 95, Heat 93
6/5/2025: Pacers 111, Thunder 110
https://x.com/NBA/status/19308514363818...
NBA teams were 0-121 when down by 7 or more points in the final 3 minutes of regulation in the NBA Finals over the last 28 postseasons. They are now 1-121.
https://x.com/keerthikau/status/1930836...
The Pacers have now cheated death FOUR times in this year's playoffs.
- Bucks: 97.9 win% up 7 points in final 35 seconds
- Cavaliers: 95.9 win% up 7 points in final minute
- Knicks: 99.7 win% up 14 points in final 3 minutes
- Thunder: 96.4 win% up 9 in final 3 minutes
https://x.com/BenGolliver/status/193083...
Teli Indiana in Haliburton so najbolj clutch ekipa vseh časov...
Res precej fascinantno... marsikaj tu je zanimivo, osebno pa mi najbolj izstopa Carlisle in podatek, da je bil on trener ekipe, ki je 2 od 3x nadomestila 15 točk zaostanka... in to kdaj... enkrat proti MIA, ki je bil takrat jasno favorit, takrat je DAL edinič postal prvak... tudi tokrat igra njegova ekipa proti favorizirani ekipi, v tem primeru je to seveda OKC... bo tudi tokrat prvak? V tem primeru bi tudi Indiana bila sploh prvič prvak... Če mu to uspe še enkrat, mu dam jaz creditse za enega boljših trenerjev našega časa in ga dam v klub trenerjev, kot so Popovich, Riley, Kerr...

New York si želi Kidda.![]()
Ja, vsak dan kakšna nova... zadnjič je bil aktualen za NYK Ime Udoka, včeraj Jason Kidd, danes Chris Finch... jutri bo verjetno Mike Malone.
Teh govoric bo vedno več, konec sezone še toliko več zaradi igralcev... in kot smo zadnje sezone navajeni, še največ okrog Lakersov, ko se praktično vsakega drugega igralca povezuje z LAL, na koncu pa vemo kako gre... bomo videli, če bo sedaj kaj drugače, ampak teh šal na račun LAL je bilo zadnja leta kar precej, mogoče bodo za večino nas tokrat za špelec manj zabavne

bambam20 ::

Horas ::
ja ja, kk dolg zdej tk trenira? 2 tedna? če bo treniral tako do avgusta potem se bo kaj štelo. pa prehrana zraven poštimana.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Groot ()

globoko grlo ::
Dokler ne bo lbrja na benchu prehitu, je vse brezveze!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Ganon ::
V zadnji četrtini sem preveril in je Indiana zaostaja. Preverim kasneje še enkrat in zmaga. Norci.
Gremo na 3:1.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()

Groot ::

Caracas ::
OKC ima povsem očitno mentalno blokado v 4/4. No ali pa je Indiana toliko bolj clutch... Igra pa Indiana še z večjo rotacijo (10 igralcev več kot 10min) kot OKC. Klop Indiane je tudi dooosti boljša, je bilo nekje (po spominu) v tej tekmi ene 30pik razlike v točkah s klopi. No, je res da je tokrat Mathurin eksplodiral, ampak tudi na prejšnjih tekmah je klop Indiane boljša.

Saj vem da grize vabo trola in se vnaprej opravičujem vsem, ampak kaj točno je pa bilo po tvoje narobe leta 2011?
.
Nič ni narobe. AMpak morda se ponavlja zgodovino, ko je osvojila naslov ekipa, ki ji nihče ni dal šanse za to.
Aa ok oprosti, se mi je dozdevalo, da spet komu ne paše ker je bil DAL takrat prvak. Čeprav mislim, da razen LeBron fanov ni osebe, ki jim takrat ne bi privoščila naslov.
Indiana pa res lepo presenečenje. Že lansko sezono so mene močno presenetili, letos pa še takšen korak naprej. Upam, da jih ne ponese preveč, saj vseeno mislim da ima OKC več individualne kvalitete. Ampak s to ekipno energijo jim zaenkrat uspeva odlično kontrolirati zadevo.

IL_DIAVOLO ::
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Horas ::
ja koliko nazaj, v kotu je že tako komaj prostora da igralec stoji s sovjimi vlkimi tacami v igralnem polju in izza črte. bojo pa tam cepali
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

Če bo več zabijanj, jih bodo prepovedali? Premalo zadetih prostih metov? Približajmo črto?
Ko se bo enkrat začel ta masaker, je konec.

BT52 ::
Ma sej. Folk se sploh ne zaveda kako mčno je igra napredovala, kako napredni seti se igrajo in kako "spacing" vpliva na pokrivanja.

Če bo več zabijanj, jih bodo prepovedali? Premalo zadetih prostih metov? Približajmo črto?
Ja Morant se je zabijanju ze odpovedal, ker trpijo poškodbe. Zian je pa itak vec ali manj zakljucil z nba kariero.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Zion res ne bo več dolgo igral košarke. Že tako je v petih letih odigral samo polovico vseh tekem rednega dela. Tudi, če se ga želijo znebiti, kdo ga bo vzel??

Duhec ::
Tako nizek % za 3 pike pri OKC pa že dolgo časa ne... 1/12 (8,3%).
IND:OKC 80:72, še 4:11 do konca 3/4...
IND:OKC 80:72, še 4:11 do konca 3/4...
http://blackbird.si/

Zvezdica27 ::
okc se prilagaja indiani, ne obratno. danes j7m je začuda uspelo, sam je zadnji 2 min indy res slabo odigral.
hud basket, ti dve ekipi sta si res enakovredni, hitro, giblhivo... tykoj ko se to neha pa ima okc prednost
zz
hud basket, ti dve ekipi sta si res enakovredni, hitro, giblhivo... tykoj ko se to neha pa ima okc prednost
zz

BREAKING: The Memphis Grizzlies are trading Desmond Bane to the Orlando Magic for Kentavious Caldwell Pope, Cole Anthony, four unprotected first-round picks and one first-round pick swap.

A se še komu zdi letošnji urnik finala precej brezvezen? Med vsako menjavo lokacije vsaj 3 dni pavze. Nisem šel gledati preteklih razporedov, ampak čisto po občutku se mi tole letos zdi dokaj razvlečeno. Danes zjutraj sem že prav razmišljal če sem jaz med precej aktivnim vikendom kaj spregledal in je serije že kar konec ali kaj. Pa ugotovim seveda da je zadeva še vedno na 2-2 in da dejansko cel vikend sploh ni bilo tekem.

V noči na soboto je bila. Ampak so to najbolj neugodne ure.
Vem, ker sem prvi del tudi pogledal. Jebat ga pozno pivo v petek popoldan

Ampak prav za vikend vseeno tekem pač ni bilo. Ne vem, meni osebno je tole preveč razvlečeno in izgubi nek čar. Pa razumem potovanja sem in tja, ampak realno je med Oklahoma City in Indianapolisom dejansko precej majhna raulika - samo ena ura časovne razlike in vsega dobrih 10h vožnje z avtom. Torej z vidika potovanj ekip dokaj zanemarljivo.

Prilegla bi se večerna tekma v nedeljo, ampak liga ima svoje načrte. 
LeBron težko živi brez pozornosti.
https://x.com/KingJames/status/19338888...

LeBron težko živi brez pozornosti.
https://x.com/KingJames/status/19338888...

Iskreno .. od kar je Luka na pocitnicah sem nehal gledat. Vseeno mi je kdo bo NBA prvak. Bi se gledal, ce se Curry ne bi poskodoval tako pa ni meni zanimivih ekip.

ti dve ekipi sta v bistvu ful zanimivi, tudi basket je neobičajen. Bi pričakoval več taktike, pa je vse tako fluidno... pozitiva je, da so sodniki precej milostni, dopušča se malo bolj resna igra.
Finale je boljši za ogled, kot je bila recimo žalost z LAL.
zz
zz

Zvezdica27 je izjavil:
ti dve ekipi sta v bistvu ful zanimivi, tudi basket je neobičajen. Bi pričakoval več taktike, pa je vse tako fluidno... pozitiva je, da so sodniki precej milostni, dopušča se malo bolj resna igra.
zz
Ne bo držalo, ker v finalu ni niti enega pravega zvezdnika. Žal. SGA je pogojno zvezdnik. vse ostalo je daleč od zvezdnikov.

Zvezdica27 je izjavil:
zz
Ne bo držalo, ker v finalu ni niti enega pravega zvezdnika. Žal. SGA je pogojno zvezdnik. vse ostalo je daleč od zvezdnikov.
Ah tale argument si pa gladko pobral iz zadnje epizode Dvokoraka. Saj deloma se strinjam, da je potreben kakšen superstar za zanimivost. Ampak a bi res raje gledal finale med npr. BOS in PHX? Da imaš Tatuma, Bookerja in seveda KD-ja. Pa potem še celo plejado semi zvezdnikov tipa Brown, Steklenko, Beal itd. Ne vem no. Jaz zagotovo raje vidim tale letošnji finale, čeprav mi je OKC s Shaijem na čelu izrazito antipatična ekipa. Je pa vsaj igra hitra in kombinatorna, kar v zgornjem paru zagotovo ne bi bila.

Ah tale argument si pa gladko pobral iz zadnje epizode Dvokoraka. Saj deloma se strinjam, da je potreben kakšen superstar za zanimivost. Ampak a bi res raje gledal finale med npr. BOS in PHX? Da imaš Tatuma, Bookerja in seveda KD-ja. Pa potem še celo plejado semi zvezdnikov tipa Brown, Steklenko, Beal itd. Ne vem no. Jaz zagotovo raje vidim tale letošnji finale, čeprav mi je OKC s Shaijem na čelu izrazito antipatična ekipa. Je pa vsaj igra hitra in kombinatorna, kar v zgornjem paru zagotovo ne bi bila.
Nisem. Realno tudi tega finala ne bi gledal :). Gledal bi, če bi bili v finalu lakersi z Luko ali Warriorsi s Curryem.
Saj sem ti lepo napisal, da ko so lakersi izpadli sem nehal gledat letošnjo končnico. pa tudi, če kritiziram Donkota zaradi njegovega pristopa in ob enem upam, da se bo izboljšal.
Letos nimam kaj za gledat. FInale državnega prvenstva med Olimpijo in Krko ne zanimivo in nisem gledal. Budučnost je zasluženo vrgla ven Zvezdo. posledični nisem gledal finala ABA lige. Čakamo evropsko prvenstvo

Realno nba je postala totalno nezanimiva. Evropejce zanima samo ko igrata Jokic in Doncic.
Zvezdniki ala lebron, curry, kd tudi tik penzijo. Nba resnicno bogo izgleda.
Zvezdniki ala lebron, curry, kd tudi tik penzijo. Nba resnicno bogo izgleda.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()

IL_DIAVOLO je izjavil:
Realno nba je postala totalno nezanimiva. Evropejce zanima samo ko igrata Jokic in Doncic.
.
Resno ti tole? Koliko tekem si pa v letošnji sezoni pogledal, ko je igral Jokić?

No pa je do izraza prišla širina OKC. Preprosto se na vsaki tekmi najde kdo drug, ki eksplodira. Tokrat je bil to Williams s 40 pikami.
Zelo verjetno se bo zadeva zaključila že na naslednji tekmi v Indianapolisu. Preprosto se pozna manjko top kvalitete na strani Indiane, za povrhu pa je tokrat popolnoma odpovedal tudi Haliburton, ki je hkrati še obnovil poškodbo noge.
Zelo verjetno se bo zadeva zaključila že na naslednji tekmi v Indianapolisu. Preprosto se pozna manjko top kvalitete na strani Indiane, za povrhu pa je tokrat popolnoma odpovedal tudi Haliburton, ki je hkrati še obnovil poškodbo noge.

Mato989 ::
Jebes zvezdnike in primadone
Ld joka bolj po sodnikih kot obe ekipi v finalu skupaj
Ld joka bolj po sodnikih kot obe ekipi v finalu skupaj
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

endelin ::
Ko je oklahoma izenačila na 2:2 sem si mislil da je serije za indiano konec :/
Kar se gledanosti tiče. Je 20% manj gledano kot lani. Niso tukaj večkratniki razlike
ker bo več tekem je tam tam
Kar se gledanosti tiče. Je 20% manj gledano kot lani. Niso tukaj večkratniki razlike

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Ko je oklahoma izenačila na 2:2 sem si mislil da je serije za indiano konec :/
Kar se gledanosti tiče. Je 20% manj gledano kot lani. Niso tukaj večkratniki razlikeker bo več tekem je tam tam
![]()
Ha? Kaksna je sploh gledanost?
Nba brez zvezdnikov bo zivotarila. Vraca se v obdobje pred Birdom, Magicom in Jordnom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Mato989 ::
Mene ta finale veseli ti kvazi zvezdniki itak samo kvarijo vecinoma zato pa so tudi izpadli
Ni vsak zvezdnik kr Curry pa Bryant pa Jordan
Ni vsak zvezdnik kr Curry pa Bryant pa Jordan
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!

kakšni zvezdniki? starčki LBJ in Curry - ja, legendi - in zavaljeni LD77? To so zvezdniki?
A grize jebeni TJ, ki vstopa iz klopi, ne pizdi in borba (in seveda vsi ostali). Kako lepo je gledati basket, kjer ne jokajo, celo SGA ne joka...
Jaz lahko rečem samo aleluja, da ni superstarjev v tokratnem finalu, ker vsaj Halli je specifičen in motor ekipe, da pa ni superstar pa samo kaže, kako zelo smo zašli iz športa v nek marketing... SGA je vsaj na papirju tudi superstar, sam dejansko če bi moral izbirati tekme, pač ja, pogledaš Curryja, srečno smo ahko, da še igra, recimo na OI, sam... v resnici so ti out. To da ni sueprstarjev je za basket OK, ker na račun enega ubiješ ekipo (glej plače, stroške, recimo, za prve ekipe oziroma potencialnih 492 mio za Donketa na prihodnjem supermax...
Saj vam pravim - keš bo naredil svoje in jaz še vedno trdim, da je primer LD77 znak, da superstarjev nikoli več ne bo toliko. Bo eden, dva, trije in to je to. Ne bo jih več 20.
zz
A grize jebeni TJ, ki vstopa iz klopi, ne pizdi in borba (in seveda vsi ostali). Kako lepo je gledati basket, kjer ne jokajo, celo SGA ne joka...
Jaz lahko rečem samo aleluja, da ni superstarjev v tokratnem finalu, ker vsaj Halli je specifičen in motor ekipe, da pa ni superstar pa samo kaže, kako zelo smo zašli iz športa v nek marketing... SGA je vsaj na papirju tudi superstar, sam dejansko če bi moral izbirati tekme, pač ja, pogledaš Curryja, srečno smo ahko, da še igra, recimo na OI, sam... v resnici so ti out. To da ni sueprstarjev je za basket OK, ker na račun enega ubiješ ekipo (glej plače, stroške, recimo, za prve ekipe oziroma potencialnih 492 mio za Donketa na prihodnjem supermax...
Saj vam pravim - keš bo naredil svoje in jaz še vedno trdim, da je primer LD77 znak, da superstarjev nikoli več ne bo toliko. Bo eden, dva, trije in to je to. Ne bo jih več 20.
zz

Kako ni superstarjev? 
SGA je MVP, reprezentant, All-star player...
Haliburton isto... na max pogodbi...
Kar se superstarjev tiče... liga jih bo vedno imela tistih cca 20, podobno kot sedaj... večina klubov ima vsaj enega zvezdnika... liga tudi če nima zvezdnikov, jih na posrečen ali neposrečen način naredi... klubi delajo svoje zvezdnike... broadcasterji, sponzorji... in na konec koncev ljudje in na milijone prodanega mercha.
Mogoče je tudi zato tole finale 3. najslabše gledano finale v zgodovini, ker ni v finalu tako izrazitih franšiz in še več superstarjev... pridejo obdobja, ko jim gre overall glede tega bolje in seveda tudi slabše... zvezdnikov je veliko, tistih z neko karizmo, karakterjem in nasploh s pedigrejem zvezdnika pa jih je precej manj.
Se pa strinjam glede tistega dela, da je za šport vedno slabo, ko je v igri preveč denarja, preveč interesov, preveč deležnikov... ko šport izgublja zaradi interesov kapitala. Trenutno smo zapadli v eno krizo glede gledanosti zaradi večih razlogov, smo o tem že prevečkrat. Tudi sam imam raje da je šport malce bolj "underground" in pristen, da je v prvem planu sama igra, šport... in da ne gre za nek mainstream, kjer je primarno samo to, kakšna bo gledanost, income in podobno.
Dober pokazatelj je nogomet, ki je že davno šel to pot in vidimo kje je... jaz nogometa ne gledam že 20 let, preprosto je vse na nekem takšnem nivoju, da je prav debilno... od igre, simuliranja, stav, vsega pompa zraven... da ne naštevm v nedogled. Recimo nekoč sem še lahko pogledal kakšno tekmo Lige prvakov, danes se ne morem poistovetit z nobenim klubom v tem tekmovanju... v resnici gre zgolj še za peskovnik raznih oligarhov, nafatarjev, židov...
Se pa podobno dogaja v Evroligi, kjer so je tudi peščica naredila peskovnik... zraven pa pridejo še samo Arabski in Izraelski klubi, pa še to samo zaradi denarja in izključno ničesar drugega. Da ne omenim tendence po tem, da se čim prej includa London, Pariz, torej večje trge... samo da se obrača denar, od košarke pa vedno manj... pol evrope je izgubilo stik z vrhunsko košarko... še večji dagger je dejstvo, da se klubi v evropi ne morejo več kosat z NCAA klubi, ki ponujajo mladeničem plače preko 1.000.000$, tudi mnogim iz naše regionalne ABA lige, ki tudi to ni več že lep čas.
Samo čakam dan, ko bo seveda tudi NBA šel bolj čez meje, da pride zraven še Las Vegas in podobno, torej še večji cirkus. Prav svetlih dni ne vidim za ligo NBA, pač je potrebnih ogromno sprememb na vseh nivojih, včasih pa je najbolja stvar en trd padec, reset in postavit zadevo znova. Tudi Adam Silver ne dela ravno usluge ligi NBA.

SGA je MVP, reprezentant, All-star player...
Haliburton isto... na max pogodbi...
Kar se superstarjev tiče... liga jih bo vedno imela tistih cca 20, podobno kot sedaj... večina klubov ima vsaj enega zvezdnika... liga tudi če nima zvezdnikov, jih na posrečen ali neposrečen način naredi... klubi delajo svoje zvezdnike... broadcasterji, sponzorji... in na konec koncev ljudje in na milijone prodanega mercha.
Mogoče je tudi zato tole finale 3. najslabše gledano finale v zgodovini, ker ni v finalu tako izrazitih franšiz in še več superstarjev... pridejo obdobja, ko jim gre overall glede tega bolje in seveda tudi slabše... zvezdnikov je veliko, tistih z neko karizmo, karakterjem in nasploh s pedigrejem zvezdnika pa jih je precej manj.
Se pa strinjam glede tistega dela, da je za šport vedno slabo, ko je v igri preveč denarja, preveč interesov, preveč deležnikov... ko šport izgublja zaradi interesov kapitala. Trenutno smo zapadli v eno krizo glede gledanosti zaradi večih razlogov, smo o tem že prevečkrat. Tudi sam imam raje da je šport malce bolj "underground" in pristen, da je v prvem planu sama igra, šport... in da ne gre za nek mainstream, kjer je primarno samo to, kakšna bo gledanost, income in podobno.
Dober pokazatelj je nogomet, ki je že davno šel to pot in vidimo kje je... jaz nogometa ne gledam že 20 let, preprosto je vse na nekem takšnem nivoju, da je prav debilno... od igre, simuliranja, stav, vsega pompa zraven... da ne naštevm v nedogled. Recimo nekoč sem še lahko pogledal kakšno tekmo Lige prvakov, danes se ne morem poistovetit z nobenim klubom v tem tekmovanju... v resnici gre zgolj še za peskovnik raznih oligarhov, nafatarjev, židov...
Se pa podobno dogaja v Evroligi, kjer so je tudi peščica naredila peskovnik... zraven pa pridejo še samo Arabski in Izraelski klubi, pa še to samo zaradi denarja in izključno ničesar drugega. Da ne omenim tendence po tem, da se čim prej includa London, Pariz, torej večje trge... samo da se obrača denar, od košarke pa vedno manj... pol evrope je izgubilo stik z vrhunsko košarko... še večji dagger je dejstvo, da se klubi v evropi ne morejo več kosat z NCAA klubi, ki ponujajo mladeničem plače preko 1.000.000$, tudi mnogim iz naše regionalne ABA lige, ki tudi to ni več že lep čas.
Samo čakam dan, ko bo seveda tudi NBA šel bolj čez meje, da pride zraven še Las Vegas in podobno, torej še večji cirkus. Prav svetlih dni ne vidim za ligo NBA, pač je potrebnih ogromno sprememb na vseh nivojih, včasih pa je najbolja stvar en trd padec, reset in postavit zadevo znova. Tudi Adam Silver ne dela ravno usluge ligi NBA.

Kako ni superstarjev?
Kar se superstarjev tiče... liga jih bo vedno imela tistih cca 20, podobno kot sedaj...
Kje jih vidis? Liga nima 5 superstarjev.
Ce folka ne zanima bos tezko trzil produkt.
Samo ti si tak mojster da vidis 20 superzvezdnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 4 … 52 53 54 55 )Oddelek: Šport | 293815 (87448) | mersault |