» »

NBA sezona 2024-2025

NBA sezona 2024-2025

Temo vidijo: vsi
««
32 / 38
»»

IL_DIAVOLO ::

https://x.com/TheDunkCentral/status/188...

To sem se ze včeraj spraševal, ce so taki transferji pod mizo sploh legalni, neenakost konkurence etc...nekdo je na YouTubeu ali X-u napisal da pokojni Stern tega ne bi dovolil.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Kn3dL ::

V ozadju je samo denar in politična moč za nove lastnike:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kn3dL ()

Zvezdica27 ::

LD77 je že naredil prvo napako: iz private jeta je, namesto, da bi v eni uri naredil deal z Louis Vuitton in zašarmiral v neki stisli ekstravaganci, prišel v trenirki... Jao, kake amaterje ima okoli sebe. Upam, da se bo našel nekdo v LAL, recimo LeBron, da ga sklofta in mu pove, da ima zlato šanso, da je več od nekega basketaša... dejansnko je to korak, ki ga lahko od neke slovenske legende dokončno vrže v globalnega superstarja (če to že deloma ni)

Se mi zdi, da je mama to bolj videla, fotr pa boljše da ga ne spustijo v LAL...

Tole se mi čedalje bolj zdi življenjska priložnost zanj. Tako kot je nekdo omenil Iversona in njegov vpliv na modo... LD77 zna španso, je iz EU, je bel, je (super)star... sam zlosa naj se balkancev okoli sebe, s fotrom in Miličem na čelu in naj naredi globalno kariero.

Fuzbalerji to znajo...

Ajde, se kaj zmenimo za kak nakup dresov, kdo pozna kake res kvalitetne replike, webpage?

Danes grem pa na basket nalašč z Dallas, hehe

zz

Zgodovina sprememb…

2dark ::

Zvezdica27 je izjavil:

Fuzbalerji to znajo...

Ajde, se kaj zmenimo za kak nakup dresov, kdo pozna kake res kvalitetne replike, webpage?

Zakaj bi kupoval repliko, če boš imel kmalu znižan original.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

codeMonkey ::

Novinarska konferenca v zivo:

Zgodovina sprememb…

BT52 ::

Bilo bi smešno, če bi na konferenci stopil na vago haha

Kateri pogreb.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Kar napeto vzdusje, bi rekel. Med Pelinko in Doncicem se bo se fejst iskrilo imo.

Na reprezentanco pa kar naj pozabi nekaj casa :D

Imo trade soon 8-)
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Zvezdica27 ::

pismu, vsaj oblekli so ga...

hehe, koliko imam jaz denarja, 2dark, ni tvoj problem. Mam pa več originalov klubov, ki si to zaslužijo, sam pač NBA komedija ne dobi mojega keša. Podpora klubov, je vsaj zame, lokalna stvar. Žal se s temi res ne morem poistovetiti, kmalu se niti z Olimpijo več ne bom mogel...

b

hm... Body language od vseh ni lih up vzbujajoč. Donke ni bil zafrkljiv...

no dobro. Bomo videli, upam,d a je bil odkar je prišel že 2x v fitnesu, da raztrga tole...

zz

Zgodovina sprememb…

globoko grlo ::

Tale moderator je za na pogrebščno, Luka pa tut zgleda, kt da se bo zjoku vsak čas. IMO mu gre tole 3much na organ.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

globoko grlo je izjavil:

Tale moderator je za na pogrebščno, Luka pa tut zgleda, kt da se bo zjoku vsak čas. IMO mu gre tole 3much na organ.

Sej predstavitev je tudi v pogrebnem stilu.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

nekikr ::

codeMonkey je izjavil:

Mislim, da sem bil na pogrebih bolj pozitivnih kot tole. A ga res niso mogli pripraviti, da bi bil bolj pozitiven. Hudiča, saj ne dela za minimalca :(

Vem da ni, ampak ko govori se sliši kot da je že zadihan...

scythe ::

Dajte mu čas, na konferenci se je prav videlo, da ima ¨fake¨nasmeh. Človek še ni prišel iz šoka in to ga treba zastopiti.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

Sej glih zato bi pričakoval, da bojo drugi bolj veseli in sproščeni, ah ja, sej bo.

nekikr je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Mislim, da sem bil na pogrebih bolj pozitivnih kot tole. A ga res niso mogli pripraviti, da bi bil bolj pozitiven. Hudiča, saj ne dela za minimalca :(

Vem da ni, ampak ko govori se sliši kot da je že zadihan...

A, ha. ker drugače je pa full zgovoren.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

arnecan1 ::

Uh, prav poklapan je bil videti.

Ni še prišel k sebi. Ampak nekako mislim, da na igrišču to nanj ne bo vplivalo.

Dober si je z trenerjem, zelo dober si je z Finney-Smithom, ob sebi ima Morrisa in Kleberja, LeBron ga ne vidi kakor konkurenco, za skoraj soseda bo imel Kopitarja.... ne dvomim, da se bo znašel v LA-ju. Rad ima sonce, morje, ladje, tega v Teksasu ni bilo.

Ne vem sicer, koliko časa med sezono ima, da skoči na plažo ali jahto za eno urco, verjetno več med pripravami, med tekmami vprašanje.

P.S.: Po moje je v ozadju shade deal novih lastnikov Dallasa, eksekutor je Nico, Jason Kidd pač sodeluje, ko so ga v nedeljo s tem seznanili, ni se mi zdel prepričljiv. Verjetno izsiljevanje s tem, da bodo Maverickse selili v Las Vegas, če jim ne bodo ugodili z igralništvom v Teksasu, mogoče celo kakšen tih blagoslov Silverja iz ozadja, da Lakersi dobjo novo megazvezdo in se dvigne spet priljubljenost NBA-ja. V najslabšem primeru lastniki Mavericksov dobijo v svojo prestolnico Las Vegas nov košarkaški klub, v najboljšem pa nove igralnice v Teksasu. Igralci, vključno z Luko so zanje tukaj samo drobiž. V igri so desetine miljard v naslednjih desetletjih.

Matheus ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kar napeto vzdusje, bi rekel. Med Pelinko in Doncicem se bo se fejst iskrilo imo.

Isti filing sem dobil, ko sem gledal konferenco.

Sicer pa, nevem zakaj ampak Dončić v Lakersih se mi zdi tako... Prav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matheus ()

endelin ::

Ajde luka danes še lahko v in&out burger jutri pa na polno trening.

Vprašanje je ali Luki sploh ugaja ves ta blišč okoli Lakersov. V dallasu je vseeno drugače.

Valda je šok če se je videl v dallasu se naslednjih nekaj let in potem na hitro oditi :/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

val46 ::

Od vsega kar je povedal, sem vesel predvsem dveh zadev. Prva ja ta, ko je sam povedal, da je izredno motiviran, to pri njemu ponavadi pomeni, da ima namen nekoga "raztrgat" na igrišču, še bolj kot to, mi je bilo pa všeč tisto, ko je povedal, da se je odločil glede te poškodbe, zaradi katere ne igra od božiča, da jo 100% sanira. In da ni hitel na igrišče, kot ob vseh prejšnjih poškodbah. Tako da sedaj upam da ko se vrne, bo imel nekaj časa mir pred to poškodbo, ne da bo čez dve tekmi že nazaj šepal po igrišču. In vsi vemo česa je bil sposoben tudi z lažjimi poškodbami počet na igrišču...zdej če bo zdrav in upam da ga James malo spravi do svojih fitnes trenerjev in nutricionistov, potem...potem smo v novi eri Luke Dončiča.

Meni pa so so wrong. Zakaj? Doncic ima prijateljske vezi z Reddingom in se je zelel nekaj posaliti v smislu da je bil v tisti sezoni ko se je igral pri dallasu, ze itak prestar za karkoli aka he couldn't move anyway(ne vem ce sem prav slišal), ampak nima veze. V tistem trenutku se je videlo, da tako hecanje, ki ga je bil Doncic navajen v Dallasu, tukaj ne bo dovoljeno. Pelinka is nuts case, ki se nima namena niti malo prilagajati Doncicu in je ocitno ze prvi dan pokazal, kdo je šef oz. da ima Redding popolno avtonomijo nad ekipo.

Saj verjetno je tako prav, ampak Doncic je igral 7 let pod drugacnimi pogoji.

Ce bo tole funkcioniralo, bom izredno presenečen.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Nekako se to ne sklada s tem, kaj vse dopuščajo LeBronu.

Menjave trenerjev, favoriziranje lastnega sina.....

Luki bodo ugodili marsikaj ugodili, seveda pa bo moral svoje pokazati na igrišču.

Če še koga zanima tale dalas

BREAKING: Dallas Mavericks trade Quentin Grimes to Sixers for Caleb Martin

drvo ::

Še en focn, so si stisnili. Res me zanima kakšno bo vzdušje na današnji tekmi v Dallasu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()

endelin ::

Kdaj bosta igrala Lebrončič?

hamez66 ::

Malo smešno, po vseh teh letih je Luka zdaj postal obraz "crypto.com arene". Zdaj bomo ves čas poslušali o crypto.com, ker bo pač na stotine člankov mesečno o Luku, če bo igral dobro. V bistvu res dober trade, dobro so se tole domislili. Dallas žrtveno jagnje, da bo gledanost NBA višja. Upam na čim več zmag LA. Tudi Lebrona bomo imeli zdaj rajši.

Samael ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Pelinka is nuts case, ki se nima namena niti malo prilagajati Doncicu in je ocitno ze prvi dan pokazal, kdo je šef oz. da ima Redding popolno avtonomijo nad ekipo.

Ob prestopo ni bilo niti tistega minimuma, torej pogovora z Duffy-jem in LA nima nobenega vzvoda, da bo Luka pri njih ostal. Po naslednji sezoni je lahko že FA.
Če jim ga ne uspe obdržati bo vse tole kar se dogaja te dni za LA en velik fiasko.

Ti imaš menda rad takšne zabavne fore ... (ne vem, če bo bo delovalo, brez da si prijavljen v račun - zame deluje) me je precej nasmejalo. Pa vklopi zvok: https://www.instagram.com/lakerchapo/re...

Update
Evo, tole (ista reč) se bo dalo odpreti brez računa: https://x.com/RiOTcomedy/status/1886198...
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

nejc_nejc ::

codeMonkey je izjavil:

mislim, da je za luko generalno bolje, da je v LA....

ne vem kaj imajo v pogodbah, mora biti prisoten pred novinarji in to je to,
če mu ni všeč, v LA pač vegitira_ igra na robu do poškodbe in to je to, za prodajni rejting
ko mu poteče pogodba odpeketa in naj se jebejo s temi "suženskimi" kupčijami

jaz bi ga raje videl v NY

Ganon ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Meni pa so so wrong. Zakaj? Doncic ima prijateljske vezi z Reddingom in se je zelel nekaj posaliti v smislu da je bil v tisti sezoni ko se je igral pri dallasu, ze itak prestar za karkoli aka he couldn't move anyway(ne vem ce sem prav slišal), ampak nima veze. V tistem trenutku se je videlo, da tako hecanje, ki ga je bil Doncic navajen v Dallasu, tukaj ne bo dovoljeno. Pelinka is nuts case, ki se nima namena niti malo prilagajati Doncicu in je ocitno ze prvi dan pokazal, kdo je šef oz. da ima Redding popolno avtonomijo nad ekipo.

Saj verjetno je tako prav, ampak Doncic je igral 7 let pod drugacnimi pogoji.

Ce bo tole funkcioniralo, bom izredno presenečen.

Selektiven sluh? Jasno je bilo povedano, da se mu bodo prilagodili in bo glavni igralec.

Pravkar sem opazil, da je med trenerji tudi Greg St. Jean, na začetku desna roka Kidda.

Ima Luka kar nekaj znanih obrazov Lakersih, tako da bo prehod nedvomno lažji. Zelo pomembno pa je tudi, da ga občinstvo sprejema z odprtimi rokami in velikim pričakovanjem. Velika pričakovanja pa njemu do sedaj niso delala problemov.

Luka naj bi mogoče prvič zaigral na sobotni tekmi proti Pacersom, čeprav je najbolj verjetno, da v torek proti Jazzom, skoraj sigurno pa vsaj na povratni tekmi proti Jazzom v četrtek, če seveda ne bo kaj nepredvidenega.

P.S.: IL_DIAVOLO, glede šale Luke z Reddickom, Pelinka se je kar nasmejal. Eden njegovih redkih nasmehov danes. Je pa res, da osebno kar skopari tako z nasmehi, kakor s šalami. Dvomim, da je to šalo sprejel na nož - predvsem pa ve, da imata JJ in Luka globoko vez, nekje na ravni Finney-Smitha, neko naravno kemijo. Bolj je povezan še samo z Dirkom in Bobanom, se je pa zelo lepo ujel tudi z Irvingom, čeprva sta si precej različna.

Luke se spomnim na samo dveh podcastih in oba je vodil Reddick

Mutibaric ::

Anźe Maček je menda že tam.

Evo, že prvi dan ga je sprejela tudi teta iz ozadja - Jeanie Buss. Je malo bolj zadržana kakor Cuban, ampak še bolj vpeta v delo kluba. To ni za njihovo družino samo igračka bogatih ali celo sredstvo za dosego ciljev kakor za Dumonte, to je njihov družinski posel in dediščina.

Še nekaj sem opazil na tiskovni konferenci, Luka je omenil, da ceni lojalnost. S tem je piknil Dallas, malo pa verjetno tudi pokazal Lakersom, da bodo z poštenim odnosom do njega dobili zraven njegovih košarkaških sposobnostih tudi njegovo lojalnost do kluba.

P.S.: Mogoče bo z leti in par grenkimi izkušnjami Luka izgubil to mladostno romantiko in postal bolj ciničen glede "lojalnosti", ampak trenutno je to zanj nedvomno več kakor samo beseda. Mogoče je to romantiko malo pokvarila izkušnja z Dallasom, ampak lojalnost je še vedno med njegovimi vrednotami.

BT52 ::

Ma človek je bil čist zbediran .Kdo pa nebi bil. Dallas končno sestavil skup ekipo. Zdaj pa nož v hrbet. Tole boli. Zdaj pa bomo mi navijači spet gledali tole mučenje 2eh 3eh let, da se spet neki sestavi skup. Luka pa bo mogel nosit te vodonoše od igralcev po igrišču. Škoda spet bo mogel imet žogo v svojih rokah, ker drugi kreacije niso sposobni (Lebrona odmislim, ker on lahko preneha igrat kdajkoli n ne moremo na njega resno računat).

Končno je tudi prišlo ven, kaj se je skrivalo za izgubljenim Kiddovim pogldom, ko je Nico govoril o razlogih za menjavo.

Misli si je tole.
https://x.com/NBAMemes/status/188660251...

Kaj se zgodi, če jih pošlje gladko u hurac in po preteku pride nazaj v Evropo.
Torej izpolni pogodbo, pač igra tko mal "basket" in to je to, po moje mu nič ne morjo..8-)

Samael ::

BT52 je izjavil:

Ma človek je bil čist zbediran .Kdo pa nebi bil. Dallas končno sestavil skup ekipo. Zdaj pa nož v hrbet. Tole boli. Zdaj pa bomo mi navijači spet gledali tole mučenje 2eh 3eh let, da se spet neki sestavi skup. Luka pa bo mogel nosit te vodonoše od igralcev po igrišču. Škoda spet bo mogel imet žogo v svojih rokah, ker drugi kreacije niso sposobni (Lebrona odmislim, ker on lahko preneha igrat kdajkoli n ne moremo na njega resno računat).

Saj se strinjam, da imajo imajo kratko klop, pa da jim manjka marsikaj, sploh center, ampak manjši popravek. Austin Reeves (če ne bodo trejdali ravno njega) je izpadel dokaj solidna druga opcija, kar se kreatorja tiče.
Samael != Samuel

nejc_nejc je izjavil:

Torej izpolni pogodbo, pač igra tko mal "basket" in to je to, po moje mu nič ne morjo..8-)

Zakaj bi poslal Lakerse v hurac? Nenazadnje so pokazali, kako ga cenijo, da so ga dobili na takšen način. Malo pač boli, da ga novo vodstvo Dallasa ni cenilo dovolj. In še bolj, da so to spretno skrivali pred praktično celim svetom do 2.2.2025.

Verjetno bi Luka leta 2018 raje odšel v Los Angeles kakor v Dallas. Pač Dallas mu je postal nov dom, lepo so skrbeli zanj vsaj do par zadnjih mesecev, vse se je sukalo okoli njega, navijači so ga oboževali.... pač razočaranje je toliko večje zaradi vsega tega. Ko bo vse prespal, še par dni, bo ugotovil, da je zanj tako pravzaprav celo boljše.

Tukaj bo se pač malo bolj moral ukvarjati z mediji, danes je bil zgovoren, kot že dolgo ne. Nazadnje je bil tako zgovoren, ko sta imela z Irvingom intervju v dvoje. Mu je že nekdo svetoval, da bo potrebno kaj več povedati kako en stavek.

provociram
denarja ima dosti
pač odsluži pogodbo, igra basket, torej izpolni obveznosti in naj se hebejo vsi skupaj

potem bi bila še le "hedlajnjus"

Zato se Doncic ne bo znasel v La-ju. Ker je family guy, ki se najboljse počuti okoli ljudi ki jih pozna. Dallas je bila zanic franšiza v smislu sportnih ciljev, ampak LA je pa zanic v smislu privatnega zivljenja.

V la-ju so partyi in slavne osebnosti. Vse kar je rekel doncic na tiskovki je bullshit. Pa lahko stari od Doncica in Erjavec pametujeta koliko hočeta, da tako hudo pa menda ja ni igrati za lakerse. Ja pa je, ce silis introvertirano osebnost siliti v nekaj kar ni.

Noben ne razume Doncica in upam da se odloči tako da bo srečen.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Horas ::

sem gledal v živo press, in ne vem od kje vam da je luka bil v bedu? mogoče utrujen, v 48h je moral spakirat in letet z letalom, zraven ma ženo ki je še bolj v šoku vrjetno in malega otroka.

luka se itak ne smeji nekaj na itnervjujih in konferencah. on zdaj dojema kaj se mu je zgodilo. življenjska prelomnica. tu bo dosegal uspehe kariere šele.

eni pa res pišete bedarije in vsega boga ko lady in podobne tračarske revije.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

bm1973 ::

Ah kaj, te preprodaje so standard v ZDA v vseh popularnih športih.

Pač, Dallas je izračunal, da je Dončič preprosto predrag za njih in so se ga znebili.

On je pač profesionalec, in bo spokal kufre in šel. Denarja ima dosti, bo pač tam našel neko bajto, ki mu bo všeč. Oz., mu je bo našel nekod, ki se s tem profesionalno ukvarja v klubu. In tudi vse ostalo. Kaj mislite, da bo zdaj Dončič hodil okoli in iskal bajto ?!?!?!

Zgleda klima ni bila prava v Dallasu, on pač jezika kot Balkanec, pa komu pač ni bil všeč...

Kurzweil ::

Dallas je bil še blizu zmagi proti Philadelphii... pri PHI je manjkal George... pri DAL pa Lively, Davis, PJW, ki je dobil otroka... in pa seveda Grimes pri PHI in pa seveda Martin pri DAL. Na koncu samo poraz za 2 točki, prav pretirano se sekiral ne bom, je pa bil DAL blizu. Kaže pa Christie, kar sem večkrat omenil, namreč gre za več kot solidno okrepitev, večina ga sploh ne omenja v tem tradu, pa vemo, da zna biti dober na obeh koncih igrišča, njegova statistika na tej tekmi - 15 točk (trojke 4/4), 9 skokov in 3 asistence... Max je seveda tudi dober defender, kar bo pokazal čas in glede na to, da je še posebej dober pri branjenju branilcev, pričakujem prav njega na Luki čez 20 dni, ko se udarita DAL in LAL. Poleg klasičnega Irvinga, je dobro odigral Marshall in malce presenetljivo dobro po povratku Exum (14 točk). Sedaj po odhodu Luke bo marsikdo, ki prej ni dobil toliko priložnosti, igral več. Bo pa zanimivo videt, kako se bo obneslo, ko ne bo imel dneva Irving oz. ko bo poškodovan... tudi Dinwiddie je bolj offensive guard, kot pa nek organizator igre... že na tej tekmi je imela PHI 13 asistenc več, kar gre deloma tudi na račun tega, da ni več takšne organizacije igre, kot je bila prej. Dallas je po tem porazu padel na 11. mesto. Iz četrtka na petek igra Dallas proti Bostonu v gosteh.

Po drugi strani pa nisem pričakoval zmage LAL nad LAC, sploh po tem, ker še ni Luke, Reddisha in seveda Davisa. LAL so odlično metali za 3 točke (18/37 oz. 48,6%) in imeli 14 skokov več. NA drugi strani je bil LAC praktično kompleten in vseeno izgubil za 25 točk. Sem presenečen.... Lakersi ostajajo na 5. mestu zahoda, pa da sem povem objektiven, med tem 5. mestom in 11. mestom DAL je zgolj 3 zmage razlike. To je bila 2. tekma med tema dvema nasprotnikoma, tako da nas v mesecu marcu čakata še 2 tekmi, takrat seveda upamo, da s fully loaded Lukatom. Iz četrtka na petek igrajo LAL proti GSW ob isti uri, torej ob 4:00 po našem času.

Je pa na tekmi tega igralnega dneva BOS relativno gladko premagal CLE... absolutno svojega dneva ni imel Evan Mobley, ki se vrača po poškodbi. Sem upal na bolj zanimivo tekmo. Na preostalih tekmah je Brooklyn presenetljivo premagal Houston.

judoka ::

Christie je dober pick ja, Dallas ma top ekipo na 3-5 in ok ekipo na 1-2. Naj se Kidd zdaj izkaze...

Bi pricakoval se kak trade od njih za izboljsanje pozicij 1-2, sploh zdaj ko so menjali Grimesa.

Mal je tudi smeh da so za Martina dali Grimesa + picka. Uravnotežena menjava bi bila brez picka IMO. Grimes je precej boljši v napadu, mlajši, bo pa RFA konec leta, Martin je boljši v obrambi, 6 let starejši in na pogodbi 4 leta.

fur80 ::

nejc_nejc je izjavil:

Se ne bo zgodilo, Dončić bo v LA užival kot še nikoli! :D Mogoče zaigra tudi v kakem filmu, bomo videli, nekako ga vidim kot zamenjavo za The Rocka in bo novi Dwayne Johnson aka Luka, to bo šele trade stoletja.

Kurzweil je izjavil:

Dallas je bil še blizu zmagi proti Philadelphii... pri PHI je manjkal George... pri DAL pa Lively, Davis, PJW, ki je dobil otroka... in pa seveda Grimes pri PHI in pa seveda Martin pri DAL. Na koncu samo poraz za 2 točki, prav pretirano se sekiral ne bom, je pa bil DAL blizu. Kaže pa Christie, kar sem večkrat omenil, namreč gre za več kot solidno okrepitev, večina ga sploh ne omenja v tem tradu, pa vemo, da zna biti dober na obeh koncih igrišča, njegova statistika na tej tekmi - 15 točk (trojke 4/4), 9 skokov in 3 asistence... Max je seveda tudi dober defender, kar bo pokazal čas in glede na to, da je še posebej dober pri branjenju branilcev, pričakujem prav njega na Luki čez 20 dni, ko se udarita DAL in LAL. Poleg klasičnega Irvinga, je dobro odigral Marshall in malce presenetljivo dobro po povratku Exum (14 točk). Sedaj po odhodu Luke bo marsikdo, ki prej ni dobil toliko priložnosti, igral več. Bo pa zanimivo videt, kako se bo obneslo, ko ne bo imel dneva Irving oz. ko bo poškodovan... tudi Dinwiddie je bolj offensive guard, kot pa nek organizator igre... že na tej tekmi je imela PHI 13 asistenc več, kar gre deloma tudi na račun tega, da ni več takšne organizacije igre, kot je bila prej. Dallas je po tem porazu padel na 11. mesto. Iz četrtka na petek igra Dallas proti Bostonu v gosteh.

Po drugi strani pa nisem pričakoval zmage LAL nad LAC, sploh po tem, ker še ni Luke, Reddisha in seveda Davisa. LAL so odlično metali za 3 točke (18/37 oz. 48,6%) in imeli 14 skokov več. NA drugi strani je bil LAC praktično kompleten in vseeno izgubil za 25 točk. Sem presenečen.... Lakersi ostajajo na 5. mestu zahoda, pa da sem povem objektiven, med tem 5. mestom in 11. mestom DAL je zgolj 3 zmage razlike. To je bila 2. tekma med tema dvema nasprotnikoma, tako da nas v mesecu marcu čakata še 2 tekmi, takrat seveda upamo, da s fully loaded Lukatom. Iz četrtka na petek igrajo LAL proti GSW ob isti uri, torej ob 4:00 po našem času.

Je pa na tekmi tega igralnega dneva BOS relativno gladko premagal CLE... absolutno svojega dneva ni imel Evan Mobley, ki se vrača po poškodbi. Sem upal na bolj zanimivo tekmo. Na preostalih tekmah je Brooklyn presenetljivo premagal Houston.

PHILADELPHIA 76ERS je letos še slabša ekipa od Dallasa samo 40% win. Pa so bili vseeno boljši. Kaki Denver z Jokićem bo pojedel tale Dallas z Davisom vred za šalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Grimes, 25 let, SG ... 2 leti ... 4M -> 6M qualifing option
Martin, 29 let, SF/PF ... 4 leta ... 8M

Sem hotel načeti to temo, kar se trada Grimes-Martin tiče. Ja, DAL je šel totalno v obrambo, izgubljajo definitivno napadalno potentnost. Tole me spominja na folk, ki živi pol lajfa v mansardi in ko pride do denarja, gre graditi preveliko hišo z 300m2... govorim namreč o visokih igralcih, obrambi oz. v veliki meri obrambi v perimetru. Vse kar je DAL manjkalo vsa ta leta, so sedaj naslovili, seveda pa sedaj zevajo druge težave.

Namreč, kot sem omenil manjka napad, malce so tanki na poziciji 1/2... definitivno manjka proper organizatorjev... sedaj bo precej odvisno od igralcev tipa Exum-Dinwiddie-Christie. Lahko, da Dallasu uspe skriti te težave, vsekakor pa ima DAL sedaj težave takoj, ko bo manjkal kdo od starterjev, prej se zdi, da je bila neglede na manjko kakšnega defenderja v perimetru kar well ballanced ekipa, sedaj se zdi, da se vse vesi na pleča Irvinga in Davisa. Sedaj se je ekipa Dallasa precej postarala, kar seveda prinaša tudi več potenciala za poškodbe in manjko nosilcev. Bo pa DAL definitivno obrambno zanimiva ekipa, nekaj kar je prava redkost zadnja leta, ko se tako forsira napad, še posebej v rednem delu, nekaj kar po večini evropejci še posebej radi gledamo. DAL ima dobro obrambo sedaj na celem terenu, v perimetru pa verjetno kar najboljši v ligi, tudi sicer, kar se blokad tiče, je trojec Lively-Davis-Gafford med vodilnimi v ligi bo obrambnih statistikah (ne samo blokadah), soliden je tudi PJW.

Sedaj je DAL dal še nekaj iz svojega draft poola, kar pa je njim vseeno, saj gredo all-in po naslov in kot vam je tako že vsem jasno, v 2-3 letih se mora zgoditi naslov... jaz si drznem celo pogledati kakšno leto kasneje in napovedati, da DAL neglede na to, kaj bodo dosegli v tem obdobju, čaka eno precej sivo obdobje, če pa v tem času ne bo naslova, pa tako...

Bo čas pokazal... definitivno pa bo zanimivo spremljat, kako bo šel razvoj dogodkov... jaz sem z veseljem pogledal današnjo tekmo med DAL in PHI... gledam ligo NBA že od nekdaj precej široko...

Bo pa sedaj pri večini ena takšna everlasting agonija, kaj bodo Lakersi naredili na položaju centra... prej je bil to tudi za nas precej zabaven topic, sedaj pa morda malce manj...

fur80 ::

Tole je slika, ki smo jo lahko samo sanjali.

Mutibaric je izjavil:

Mal je tudi smeh da so za Martina dali Grimesa + picka. Uravnotežena menjava bi bila brez picka IMO. Grimes je precej boljši v napadu, mlajši, bo pa RFA konec leta, Martin je boljši v obrambi, 6 let starejši in na pogodbi 4 leta.

najbolje, da obdržijo igralca, ki noče podaljšat pogodbe. Ti bi bil odličen GM:
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

fur80 je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Se ne bo zgodilo, Dončić bo v LA užival kot še nikoli! :D Mogoče zaigra tudi v kakem filmu, bomo videli, nekako ga vidim kot zamenjavo za The Rocka in bo novi Dwayne Johnson aka Luka, to bo šele trade stoletja.

Kurzweil je izjavil:

PHILADELPHIA 76ERS je letos še slabša ekipa od Dallasa samo 40% win. Pa so bili vseeno boljši. Kaki Denver z Jokićem bo pojedel tale Dallas z Davisom vred za šalo.

Tule se nikakor ne strinjam s tabo! Da argumentiram...

Podati neko evalvacijo za ekipo Philadelphie v tej sezoni je praktično nemogoče, gledati njihov score pa je povsem brezpredmetno. Namreč PHI lahko postaviš v neka obdobja, še nejveč pa je odvisno s kakšnim rosterjem igrajo. V nekem trenutku je igral samo Maxey in sta George in Embiid sedela... sem prepričan, da če bo trojec Embiid-George-Maxey vsaj približno zdrav oz. če bi bil zdrav, bi bilo vse drugače. Tudi če ne bi bilo neke kemije, tu je že individualna kvaliteta višja, kot je njihov score. Mimogrede, takšna tegoba, ko jo ima PHI z Embiidom, se lahko hitro zgodi DAL z Davisom. Še enkrat naj spomnim, da je pri PHI bolj kot ne manjkal samo George, pri Dallasu pa Davis, Lively, PJ Washington... nekaj pomeni tudi to, da so igrali v gosteh in da DAL definitivno ni uigran po vseh teh rošadah.

Tale drugi del pa je še posebej zanimiv. Namreč, da bo DEN pojedel DAL se nikakor ne morem strinjat... dejansko imam občutek, da bo sedaj DAL postal največji problen za DEN, če vemo, da je do sedaj zgolj Davis za silo lahko pokrival Jokića... sedaj bo Davis imel tu še pomoč Livelyja, Gafforda in po sili razmer tudi Martina in PJW... malo je ekip v ligi NBA, ki ima takšen potencial, kar se obrambe na Jokiću tiče. Bo tudi to zanimivo videt, kar je sam po sebi lep napovednik tudi za tekmo med DAL in DEN. Seveda pa se tudi malo ne bom sekiral, če imaš prav in da DAL izgubi.

2dark je izjavil:

Mutibaric je izjavil:

najbolje, da obdržijo igralca, ki noče podaljšat pogodbe. Ti bi bil odličen GM:

Grimes je RFA, lahko vsako ponudbo izenačijo. Ni za pričakovati da bodo ponudbe letele v nebo. Tam okoli MLE bo dobil in nič več. Podpisati mediocre 29 letnika na 4 leta, za njega dati boljšega 24 letnika (ki ga še vedno kontroliraš, čeprav ob začetku sezone ni hotel podpisati in zraven dodati še en pik, ki jih že tako ali tako praktično nimaš (Dallas je s piki enako bos kot Lakersi) je milo rečeno smešno.

Pa prosim ne oglašaj se več glede trejdov, ker je povsem očitno da se ti niti sanja ne kako to poteka v NBA.

Kurwwell; Lively veliko vprašanje kdaj se bo vrnil (poglej njegovo zgodovino poškodb in koliko časa je vedno rabil), Gafford se je včeraj poškodoval (rama), tudi vprašanje kako bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mutibaric ()

Mutibaric je izjavil:

Grimes je RFA, lahko vsako ponudbo izenačijo. Ni za pričakovati da bodo ponudbe letele v nebo. Tam okoli MLE bo dobil in nič več. Podpisati mediocre 29 letnika na 4 leta, za njega dati boljšega 24 letnika (ki ga še vedno kontroliraš, čeprav ob začetku sezone ni hotel podpisati in zraven dodati še en pik, ki jih že tako ali tako praktično nimaš (Dallas je s piki enako bos kot Lakersi) je milo rečeno smešno.

Pa prosim ne oglašaj se več glede trejdov, ker je povsem očitno da se ti niti sanja ne kako to poteka v NBA.

Ravno ti veš, kako potekajo trejdi.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Kar se Grimesa tiče... DAL mu je bojda dal offer za 9M$, sam je hotel 12M$ in ga je DAL zavrnil. Glede na to, da DAL gradi nek defensive team jim tole še kar sede... ko je bil Luka še del DAL smo ves čas gledali na leta, da nekako sovpadajo z Dončičevimi... on the long run. Sedaj pa se nekako zdi, da DAL išče instantne rešitve, neko okno pa leta okrog Irvinga, Thompsona in Davisa....

@Mutibaric, ja, točno to sem večkrat omenil zadnje dni, da je Dallas precej injury prone ekipa, kar tudi ni čudno, ker je med starejšimi v ligi. Jaz to nekako vse gledam skozi oči, da so vsaj približno kompletni, torej recimo nekje za playoff, če se Dallas tja uvrsti. Ja, teh injury prone igralcev je pol ekipe Dallasa, od Davisa, Livelyja, Thompsona, Dinwiddieja... Irving se zdi, da vedno več manjka... to je tisto, ko bo nekdo rekel, da DAL nima sreče, da če bi bili kompletni bi, kakšen Nico Harrison recimo prvi, ko bo/če iskal alibije za morebiten neuspeh... pa to niti ni neka smola, temveč dejstvo, da imaš takšne igralce. Seveda lahko govorimo samo hipotetično, tako kot vedno... ekipe po večini vedno ocenjujemo glede na to, kakšne so, če so nekako kompletne... torej če so zdravi vsi prej omenjeni, kar se visokih igralcev tiče, je to precejšen problem za Jokića oz. DEN, kar smo ravno prej...

Kot sem že pisal... DAL ima precej injury prone igralcev in že manjko kakšnega Irvinga zna biti total razpad sistema... kar prej ni bilo mogoče, ker je tu bil Luka... in vice versa... DAL je prej sicer tudi imel težave, če se je bil poškodovan kdo od dvojca Gafford/Lively, ampak to se je dalo za silo nadomestit... kot si tudi sam načel, ob nekih težavah Davisa, kar so povsem mogoče... in poškodbi Livelyja, kar je tudi povsem mogoče... imajo hitro problem... je pa res, da so sedaj dobili na položaj 3/4 tudi Martina, kar pomeni da lahko PJW malce poflika tudi na 5.

Bo zanimivo spremljat, long story short, če je DAL kompleten pod košem, je to problem za vse ekipe v ligi... ima pa veliko možnosti, da bodo tekme, ko bodo na voljo vsi visoki igralci DAL izjemno redke...
««
32 / 38
»»