» »

NBA sezona 2024-2025

NBA sezona 2024-2025

Temo vidijo: vsi
««
16 / 80
»»

2dark ::

Groot je izjavil:

Je pa krivo to, da je igra postala neprimerno hitrejša in bolj fizična kot 30 let nazaj.

To seveda ni res. V 70 ih je bila igra veliko hitrejša kot je danes. Pisanje, da so današji igralci močnejši od tistih iz preteklosti je neumnost.

NBA je postala slab produkt. PRavih zvezdnikov nimajo. To, da nekdo da 30 točk ni zvezdnik. Razni Bookerji, Moranti, Trae YOungi in podobna solata nima karizme.

Basket je realno v NBA-ju začel presegat ameriške okvirje s prihodom Magica in Birda. prej je bil to ameriška lokalna stvar. MAlo se pozablja, kako slabo je bila realno popularna NBA pa ABA košarka izven Amerike pred prihodom Magica Birda. Jordan je pa tisti, ki je vse skupaj ponesel po zemeljiski obli. Brez njega bi NBA nikoli ne bi dosegla popularnosti in popularnost je prišal šele z njegovim drugim povpratkom 1995, ko je vladala prava NBA - Jordan manija.

RTV slovenija je že vsaj leta 1993 predvajala NBA tekme na TV slo 2 programu, ampak zanimanja takrat ni bilo pretiranega. Niti, ko se je Jordan upokojil za sezono in pol. NBA boom se je realno začel šele , ko se je Jordan vrnil marca 1995.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Ne moreš slabega produkta prodajat.

Danes je pojem košarke dvoboj Partizan : Crvena Zvezda. 40 minut intenzivne košarke, obramba 40 minut, taktična košarka.. To je basket. Sploh, če navijaš za eno od ekip in na koncu tudi zmaga si dobil tisto, kar si pričakoval.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Samael ::

Kje si pa spremljal NBA v 70ih? :)
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Samael je izjavil:

Foter mu je bil naročen na Sportske novosti, čeprav ne bi bil prav presenečen, če je takratna oblast prepovedala reportaže iz NBAja/ZDA :D Mato zjutraj vsaj pogleda recap in highlighte... pa da ne naredim kakšne krivice, prešteje tudi vse članke o Luki. :D

Samael je izjavil:

Tudi, če bi se ga lahko spremljalo, ne bi bil uspešen, ker je bila domača jugoslovanska liga predobra iz vidika domačih igralcev.

Sem napisal, da je NBA vsaj tam leta 1993 predvajala nacionalka, pa ni bilo pretiranega zanimanja. NBA je doživel svetovni boom šele po letu 95 in z vrnitvijo Jordana. Takrat je še DSF naredil izjemo in predvajal tekme BUllsov ob sobotah, drugače jih ni.

Evforija glede NBA-ja se je začela točno jeseni 95.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

JazianG ::

2dark ne nabijaj... se absolutno strinjam s Kurzwell in Grootom. Sam sem pa, očitno za razliko od tebe, gledal tekme NBA v osemdesetih. Prenašali so jih na Koper Capodistria, komentator pa je bil bivši coach Dan Peterson...

JazianG je izjavil:

2dark ne nabijaj... se absolutno strinjam s Kurzwell in Grootom. Sam sem pa, očitno za razliko od tebe, gledal tekme NBA v osemdesetih. Prenašali so jih na Koper Capodistria, komentator pa je bil bivši coach Dan Peterson...

Nima to veze. NBA do leta 1995 ni postal svetovna senzacija. Jaz sem tudi Gospodarja Prstanov bral leta 1994, pa je boom prišel šele leta 2001 s prvim filmom.

Ko pišem o senzaciji imam v mislih pravo manijo in norijo, ki je spremljala NBA od sezone 95/96 in naprej. Najbolj gledana je bila ravno v obdobju 95-98.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Ne govorim o popularnosti, ampak o tem da so današnji nba igralci v povprečju bistveno boljši od igralcev pred 30 leti. Ja MJ in še marsikdo bi tudi proti tem igralcem raztural, ampak v povprečju pa je bil nivo nižji.

JazianG je izjavil:

Ne govorim o popularnosti, ampak o tem da so današnji nba igralci v povprečju bistveno boljši od igralcev pred 30 leti. Ja MJ in še marsikdo bi tudi proti tem igralcem raztural, ampak v povprečju pa je bil nivo nižji.

Zakaj je potem gledanost v podnu, če so v povprečju boljši. :)

Folk nima časa gledat nečesa, kar je boljše?
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

kixs ::

Vse se spreminja. Tudi obcinstvo in masa pri razlicnih sportih.

globoko grlo ::

Kolk cajta si mors uzet, da vidis teh 48 minut? Ene 3 ure. Pol pa racunejte.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

nejc_nejc ::

Težko je primerjati prej in sedaj oziroma brezveze.
Mislim, da bi sedanji, zaradi nacina sojenja oziroma "pravil" tezko parirali, ce bi jih postavil v recimo 1997.

2dark je izjavil:

JazianG je izjavil:

Zakaj je potem gledanost v podnu, če so v povprečju boljši. :)

Folk nima časa gledat nečesa, kar je boljše?

Si ti star 5 let? Kot da je nba edini šport kjer je gledanost padla pa so sami športniki boljši ;)).

globoko grlo je izjavil:

Tole, bistveno preveč so raztegnili tekme s TO za reklame in za chalenge, + folku je poln kurac agend z umetnim ustvarjanjem zvezd in posledično tudi pristranskega sojenja. Šuterji so vsi postali predobri in so s trojkami kar spremenili igro, pa heat check seveda, pa še kaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JazianG ()

Meni je najbolj očitno videno kje je današnja generacija bistveno boljša od tiste izpred 30 let - hitrost izmeta. Poglej kakšno tekmo kako so včasih počasu in elegantno šutirali kako hitro pa danes. Seveda govorim o povprečju.

JazianG je izjavil:

Si ti star 5 let? Kot da je nba edini šport kjer je gledanost padla pa so sami športniki boljši ;)).

V katerem športu je gledanost padla, če so boljši? Kako lahko nečemu, kar je bolje upade gledanost?
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

globoko grlo je izjavil:

30 let nazaj si rabil pa 2 uri ali kako?
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

2dark je izjavil:

JazianG je izjavil:

V katerem športu je gledanost padla, če so boljši? Kako lahko nečemu, kar je bolje upade gledanost?

Lol, res si 3 leta star...MBL,NFL je tudi padla gledanost, edino NHL se drži. Pa če gledaš v domačih logih: alpsko smučanje recimo, ampak ja pri vseh so sedaj slabši športniki...

JazianG je izjavil:

Lol, res si 3 leta star...MBL,NFL je tudi padla gledanost, edino NHL se drži. Pa če gledaš v domačih logih: alpsko smučanje recimo, ampak ja pri vseh so sedaj slabši športniki...

Grem na net gledat, pa vidim, da NFL beleži rekordno gledanost.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Aha, še butast si. NFL je letos beležil 9 letni vrh, 2015 je bila gledanost večja. Je pa res da so ustavili padec in se zadnja leta vračajo. Največja procentualna tv gledanost superbowla je bila v USa recimo 1982.

JazianG je izjavil:

Aha, še butast si. NFL je letos beležil 9 letni vrh, 2015 je bila gledanost večja. Je pa res da so ustavili padec in se zadnja leta vračajo. Največja procentualna tv gledanost superbowla je bila v USa recimo 1982.

2024 Season: 18.6 million viewers

2023 Season: 17.9 million viewers

2022 Season: 16.7 million viewers

2021 Season: 17.1 million viewers

2015 Season: 18.1 million viewers
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Lol, dej še malo nazaj poglej. Ja, 2015 ni bila višja res je. Bil je prejšnji vrh. Je pa dejstvo da je sedaj 9 let stagniral. Pa je dejstvo da je procent gledalcev v osemdesetih bil mnogo večji. Verjetno so bili v osemdesetih bistveno boljši igralci...pa še mbl poglej, pa alpsko smučanje, pa skoki...res čudno a ne ;))

No pa še za NHL sem se zmotil, jim tudi pada rating. Samo letos za 20%....sem imel v spominu da jim raste.

nejc_nejc je izjavil:

Mislim, da bi sedanji, zaradi nacina sojenja oziroma "pravil" tezko parirali, ce bi jih postavil v recimo 1997.

Misliš, da se ne bi prilagodili? Sploh danes, ko ima vsaka franšiza svojega Iversona, pa svojega super atletskega Carterja, pa ko centri zadevajo trice - kako sploh ustaviš v letu 1997 ekipo, kjer vseh pet igralcev zadeva s sedmih metrov?
Ok, lahko si privoščiš bolj grobo igro, ampak to je nekaj na kar se prilagodi lažje, kot napr. masivni centri na pokrivanje zunanjih pozicij.
Samael != Samuel

JazianG je izjavil:

Lol, dej še malo nazaj poglej. Ja, 2015 ni bila višja res je. Bil je prejšnji vrh. Je pa dejstvo da je sedaj 9 let stagniral. Pa je dejstvo da je procent gledalcev v osemdesetih bil mnogo večji.

A, ja. Stagniral je. To pa ni v redu. Bi moral padat, tako kot je pri NBA-ju , ko je v zadnjih 10 ih letih padec glednaosti 48% . Tako mora bit.

Za božič 2023 je imel NFL 6 krat višjo gledanost kot NBA.

Kako gre tole skupaj? V 80ih je ZDa štela 235 milijonov prebivalcev. Sedaj jih imajo 335 milijonov. A; ja. Nimajo časa, ker morajo delat po 2 službi, da lahko preživijo.

Samael je izjavil:

]
Sploh danes, ko ima vsaka franšiza svojega Iversona, pa svojega super atletskega Carterja,

:))
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

Božične tekme 2023 NFL proti NBA-ju se lepo vidi, da je NBA pokvarjen produkt.

Las Vegas Raiders proti Kansas City Chiefs 29.2 millijonov gledalcev
Philadelphia Eagles vs. New York Giants : 29.0 millijonov gledalcev
San Francisco 49ers vs. Baltimore Ravens : 27.1 millijonov gledalcev

Pa še ta vrhunska NBA. Samo sreče nimajo, ker je na isti dan NFL.

New York Knicks vs. Milwaukee Bucks (ESPN): 2.49 milijona gledalcev
Denver Nuggets vs. Golden State Warriors (ESPN and ABC): 4.1 milijonov gledalcev
Los Angeles Lakers vs. Boston Celtics (ESPN and ABC): 5.0 milijonov gledalcev
Miami Heat vs. Philadelphia 76ers (ESPN): 1.3 milijona gledalcev
Phoenix Suns vs. Dallas Mavericks (ESPN): 1.47 milijona gledalcev.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

2dark je izjavil:

Samael je izjavil:

]
Sploh danes, ko ima vsaka franšiza svojega Iversona, pa svojega super atletskega Carterja,

:))

Pa saj ni tako zelo kompliciran stavek, da ga ne razumeš, al kaj? Bom drugič zate pustil disclaimer, da gre zgolj za primer, ki se ga ne bere dobesedno, velja?
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Pa saj ni tako zelo kompliciran stavek, da ga ne razumeš, al kaj? Bom drugič zate pustil disclaimer, da gre zgolj za primer, ki se ga ne bere dobesedno, velja?

Ni komplicirano, ampak neumnosti ne rabiš pisat. Če bi tvoja obdržala, potem bi imeli vrhunske slam dunke, pa so vsi po letu 2016 en drek negledljivi.

Samo zato, ker znajo driblat so pa že novi Iversoni. Takšne crossoverje, kot jih je izvajal Iverson, ko je "lomil gležnje" in metal igralce po tleh. Smhhh..
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

Ali pa si vse samo že videl. Sicer pa ja, zgrešil si point. Ker estetski vidik slum danka je gotovo merilo, kaj igralec danes zmore, aneda. Pa lepo sem ti rekel, da se napisanega ne bere dobesedno ampak skuša razumeti kot primer, ti pa še vedno brundaš svoje.
Samael != Samuel

čigra ::

A zvečanje prebivalstva in številne nove možnosti spremljanja športnih dogodkov, ste upoštevali pri teh izračunih?

Samael je izjavil:

Ali pa si vse samo že videl. Sicer pa ja, zgrešil si point. Ker estetski vidik slum danka je gotovo merilo, kaj igralec danes zmore, aneda. Pa lepo sem ti rekel, da se napisanega ne bere dobesedno ampak skuša razumeti kot primer, ti pa še vedno brundaš svoje.

Slabe primere ti daješ. Še dobro, da nisi napisal, da ima vsaka ekipa enega Jasona Kidda, Magica Johnsona in Jasona Willimsa glede atraktivnih asistenc.

Da je igralec sposoben izveden atraktivno zabijanje, ki je ob enem power dunk in še lepo za pogledat. To je umetnost.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

o, ffs...
Samael != Samuel

Jnou ::

Oboje je res, na eni strani je povprečen NBA igralec/ekipa precej boljši od tistih iz 90-ih, na drugi strani je pa NBA slabši produkt zaradi različnih stvari kot so preveliko število tekem, preveč timeoutov oz. reklam oz. gledanja kako retardi plešejo na tribuni, nenazadnje politika saj je NBA enoumno trobilo demokratov in zaradi tega ker vse ekipe igrajo isti način igre, ki sloni na miljon trojkah vsako tekmo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jnou ()

Mato989 ::

Samael je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Misliš, da se ne bi prilagodili? Sploh danes, ko ima vsaka franšiza svojega Iversona, pa svojega super atletskega Carterja, pa ko centri zadevajo trice - kako sploh ustaviš v letu 1997 ekipo, kjer vseh pet igralcev zadeva s sedmih metrov?
Ok, lahko si privoščiš bolj grobo igro, ampak to je nekaj na kar se prilagodi lažje, kot napr. masivni centri na pokrivanje zunanjih pozicij.

No moramo priznati da takih zabijanj kot jih je delal Carter med tekmo ali pa tudi griffin itd. Ne vidim vec kaj pogosto...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Kurzweil je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Groot je izjavil:

Je pa krivo to, da je igra postala neprimerno hitrejša in bolj fizična kot 30 let nazaj. Pa sem prepričan, da se ne boš strinjal, ampak dandanes si igralci niti približno ne morejo privoščiti pristopov tipa Rodman (do jutra ga pijem, odspim in grem igral PO tekmo). Ta fizičen element pa močno vpliva na telo igralca. Če je velika večina starih igralcev ostalo relativno zdravih ob koncu kariere, je danes to bolj redkost, kot pa pravilo.

Ne vem no... težko boš rekel da igralci tipa Ben Wallace, in O'Neal tam 2004 niso bili enako ali bolj fizični kot danes večina centrov... Jaz bi bilj rekel da so danes igralci napačno "zgrajeni" v smislu konstitucije mase ipd... Igra v preteklosti je bila veliko bolj kontaktna kot danes IMO... morda je danes hitrejša v smislu hitrosti povprečnega playerja, ampak bolj fizična pa bi se res težko strinjal... pod bolj fizično jaz tu najbolj vzamem v obzir moč kontakta...

O tem smo sicer že večkrat... igralci tipa Malone, Barkley, Ewing, Robinson, O'Neal, Wallace in podobni so bili bolj genetske izjeme, garači bolj individualno...

Včasih si videl 3 playe, da zabijajo... danes vidiš 3 playe, ki ne zabijajo... igra je precej bolj dinamična, hitra, atletska, playbook je 2x debelejši, basketball IQ šteje dvojno...

Danes imaš igralce na položaju krila, ki bi nekoč opravili s polovico centri, ki so bili zgolj visoki nosorogi... atletsko in kondicijsko nikakor konkurenčni današnjim. Torej danes mora biti visok igralec tudi precej bolj gibljiv, hiter, zmožen igrati pick and roll, izolacije, zadeti kakšen met od daleč in podobno. Recimo na nekih Svetovnih prvenstvih in OI se vidi... ZDA običajno sploh ne vzame s sabo "pravega centra"... še najbolj podobno centru je Adebayo, pe vemo, da ni kaj veliko podoben centrom izpred par dekad. Večina centrov nekoč ni imelo praktično nič odriva, zgolj in samo višino, danes so igralci tehnično toliko boljši, da takšne centre osmešijo...

Jaz si upam trdit nekaj bogokletnega, tudi sam sem fan 90' NBAja in tja me veže tudi nostalgija, zaradi česar še danes gledam tole. Ti igralci danes bi fizično, atletsko, taktično pojedli tiste igralce izpred 30 let... se pa strinjam, da so bili tisti časi na nek način zabavni, ko se je osebna napaka piskala precej bolj redko, tehnična še bolj... dovoljena pa je bila seveda neprimerljivo bolj groba igra... jaz sem sicer ravno nekje vmes... to iskanje dotika danes je obup, tisti komolčki v glavo pa imajo tudi bolj malo skupnega s košarko...

Včasih je težko priznat, ampak neglede na to, kako je bilo bolj zanimivo gledat NBA takrat, kot sedaj... so ti igralci de facto boljši v praktično vsemu, kar ima povezave s košarko.

Včasih so visoki igralci po 30-ih letih že bili passe... nekateri so že celo odšli v penzijo... danes imaš dobesedno par centimetrov nižje igralce, kot recimo Durant, Antetokounmpo in še morje drugih, ki so 2-3 cm nižji... atlatsko pa iz druge dimenzije... Durant tudi seveda šutersko... danes če igralec pazi nas, prehrano, trenira... je dobra forma pri 35 letih povsem normalna stvar. Kot je nekdo že prej namignil, sklepi in vse kar je povezano z njimi, pa je seveda druga zgodba...

O tem smo sicer že večkrat... igralci tipa Malone, Barkley, Ewing, Robinson, O'Neal, Wallace in podobni so bili bolj genetske izjeme, garači bolj individualno...

Ampak saj taki posamezniki delajo ekipo... ali pa narekujejo ton igri... kajne?

Danes imaš igralce na položaju krila, ki bi nekoč opravili s polovico centri, ki so bili zgolj visoki nosorogi... atletsko in kondicijsko nikakor konkurenčni današnjim.

No ja... bi res rad videl kako bi na položaju centra delovali ti super playi danes ki zabijajo kot praviš ali pa SGji... ja krilo Durant bi morda lahko, pa še on je dejansko premalo masiven za centerski play... Ne vem jaz sem največ NBAja dejansko spremljal tam med 2000 in 2005 in nekako menim da bi veliko današnjih igralcev v tistem času bilo zelo "slabih" ali obrobnih... po tistih pravilih in dovoljeni grobosti.

Recimo jaz ko primerjam Wembya, proti recimo O'Nealu ali Wallacu mi je jasno kateri center je IMO boljši... in tudi dvomim da bo kadarkoli Wemby na nivoju impacta O'Neala, čeprav ga hypajo... recimo Zion je klasičen primer fail konstitucije centra... nekoč se jim to ni kr tako dogajalo.

Recimo tale slika mi je vedno tako dober prikaz... Nekoč sta bila Malone in O'Neal nek face NBAja centersko gledano, zdaj pa sta recimo neka prihodnost to kar vidimo na sliki... Še najbližje je opica Embiid... Jokić je tudi bolj slabo real power center...

https://scontent.flju4-1.fna.fbcdn.net/...

Da niti ne začnem o igralcu tipa Kobe Bryant, kjer še vedno mislim da bi on danes veliko veliko večino NBAjevcev šolal (primer vs prime)

Dejansko bi lahko rekel, da je nekoč NBA deloval bolj testosteronsko... zdaj pa deluje "washed" in "pussy"...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

In kaj točno bi počel nekdanji masivni center proti današnjim igralcem? Lovil svojo senco na perimetru? Dejansko, ajde, da te slišim, kaj točno si zamišljaš, da, bi počel nekdanji povprečni masivni center? Zunaj pokrival Porzingisa, ki ti meče trojke z devetih metrov?

Lahko sicer nabiraš češnje in govoriš o enemu ali dveh mega talentiranih freakih, ki bi se znašla tudi danes, ampak to ni nekaj kar gradi ligo, je zgolj posamičen freak, talent ki ga v takšni ali drugačni obliki najdemo v vsaki generaciji.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Samael je izjavil:

In kaj točno bi počel nekdanji masivni center proti današnjim igralcem? Lovil svojo senco na perimetru? Dejansko, ajde, da te slišim, kaj točno si zamišljaš, da, bi počel nekdanji povprečni masivni center? Pokrival Porzingisa, ki ti meče trojke z devetih metrov?

Lahko sicer nabiraš češnje in govoriš o enemu ali dveh mega talentiranih freakih, ki bi se znašla tudi danes, ampak to ni nekaj kar gradi ligo, je zgolj posamičen freak, talent ki ga v takšni ali drugačni obliki najdemo v vsaki generaciji.

Ja tisti center bi igral, za razliko od Porzingia ki je 35% časa poškodovan... Đabe ti pomaga mega versatilen in vrhunski igralec tipa Leonard ki je cel čas poškodovan...

Nisi mi dal niti najmanjšega odgovora ampak bluziš nekaj tretjega. A ponovim vprašanje?
In kaj točno bi počel nekdanji masivni center proti današnjim igralcem? Lovil svojo senco na perimetru? Dejansko, ajde, da te slišim, kaj točno si zamišljaš, da, bi počel nekdanji povprečni masivni center? Zunaj pokrival Porzingisa, ki ti meče trojke z devetih metrov?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Sicer pa za mene osebno je bil Ben Wallace tak primer meni osebno "perfect" centra... zavzet, močan, masiven, agilen, imel je skok, imel je presenco na parketu, in nek strah vlival napadu nasprotnika... verjamem da dovolj hiter da bi lahko kril na 3jki tudi Porzingisa in kateregakoli centra danes, ker če je zmogel igrati z O'Nealom in Yao Mingom verjamem da bi opravil tudi z Wembyem in Embiidom...

Zgodovina sprememb…

Aha, ker liga bi imela samo tri centre, super freake in ti bi povsem uničili današnje centre, ki zmorejo vse.
Ja, seveda nekdanji center mogoče že lahko krije na 3-jki Porzingisa, le da je problem, da tam masivni center, ki lovi samega sebe, nima kaj iskati. Je boljše, da ga potemtakem sploh nimaš.
A sploh razumeš, o čem govorim? Dva, trije freaki, ki jih omenjaš so bili za svojo višino, maso super mobilni. Na splošno pa to ne velja. Danes, ko vsakdo zadane trojko te lahko uničijo od zunaj ali pa se sprehodijo mimo tebe.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

No potem pa razloži zakaj imajo nekateri centri šov ravno proti določenim konstitucijam ekip... Recimo Ivica Zubac je čisto povprečen center... pa je šolal 19.12. Dallasovo ekipo po pikah in reboundih pa je imel Dallas full centersko linijo na voljo... pa verjamem da je Ivica Zubac veliko slabši center kot marsikateri stari centri...

Verjamem da če bi namesto Livelya PJ Washingtona ipd... bil tam recimo Ben Wallace ali kateri drug markanten center iz 1998 - 2006 da pač Ivica Zubac ne bi bil nek impact...

Zgodovina sprememb…

Samael
Poglej razliko v sojenju, ki je ključna.
Mimo, se nebi sprehajali niti slučajno. Ko bi pa začeli z žogo motovilit na trojki ali penalu, bi pa hitro ostali brez nje.

Kot sem že prej napisal so take primerjave itak brezveze.

@mato
Spet izbiraš ven posameznike. Pa idealne matchup scenarije. Še vedno pa nisi odgovoril na prvo vprašanje. Kaj točno si zamišljaš, da bi počel nekdanji povprečni masivni center? Kam bi ga sploh postavil? Da počne kaj točno?
Na perimetru nimaš kaj z njim početi. Je premalo okreten, prepočasen in ostaneš brez centra pod košem. Pod košem pa glej, ja dobiti skok je kul, ampak hudič, ko ti danes po štirje na parketu zadevajo trice, pa ti neokreten stolp po košem, ki več ali manj počne samo to, nič ne pomaga.

@nejc_nejc
Se strinjam, da so primerjave brezvezne oz. samo stvar debate, sem pa tudi mnenja, da bi se igralci današnje lige lažje prilagodili sojenju, kot pa igralci nekdanje lige igri, kjer te ubijejo že s perimetra, ti pa na to nimaš odgovora. To, da ti danes skoraj vsakdo, vključno s centri zadane koš s sedmih ali več metrov je ne glede na sojenje (kjer se sicer strinjam, da je dinamika drugačna) game-changer.

Mimogrede vprašanje. Za bilo koga. A so današnji igralci (pa pustimo zdaj Luko in njegov stil :) počasnejši, kot so bili igralci včasih? Kaj menite?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

V povprečju enako hitri. Ustavljanje s strani obrambe je pa zelo onemogočeno s strani sodnikov.:P

Groot ::

Vsi zagovorniki oldschool, dajte mi prosim razložiti zakaj potem v ligi ne vidimo centrov tima Shaq, če bi pa domnevno lahko bili tako dominantni?? Več kot očitno so vsi GMi totalno zabiti in zamujajo easy pot do prstana.

Naj uganem, woke agenda vodilnih v ligi jim to ne dovoljuje ali pa najbrž nekaj takšnega. In potem svizec zavije čokolado :))

Groot je izjavil:

Vsi zagovorniki oldschool, dajte mi prosim razložiti zakaj potem v ligi ne vidimo centrov tima Shaq, če bi pa domnevno lahko bili tako dominantni?? Več kot očitno so vsi GMi totalno zabiti in zamujajo easy pot do prstana.

Naj uganem, woke agenda vodilnih v ligi jim to ne dovoljuje ali pa najbrž nekaj takšnega. In potem svizec zavije čokolado :))

Glavni razlog je imo nacin sojenja... Bolj kot pustis grobo igro vecjo prednost ima masa in fizika, manj jo pustis bolj pride do izraza hitrost in tisto izsiljevanje prostih tipa donke in harden in se kdo

Ja, sodniški kriteriji so spremenili marsikaj, ampak imho zadeva ni tako enostranska.

Obeša se precej na sodniške kriterije pri tem pa gladko prezre, kako so recimo na na razvoj in spremembe v NBA predvsem s svojo inovativno strategijo igre, ki temelji na metanju trojk, hitri igri in poudarjanju pozicijske fleksibilnosti vplivali recimo Warriorsi.
Curry in Thompson sta postavila praktično nov standard v metanju trojk, s čimer sta spremenila prioritete ekip v napadu. Neki Draymond Green je s svojo vsestranskostjo omogočil, da so lahko igrali s "petico", ki je istočasno branila centre in ustvarjala napad.
Naprednejša analitika je pokazala, da so trojke in meti blizu obroča najbolj učinkoviti, kar je zmanjšalo število "mid-range" metov. Njihov napad je temelji na neprekinjenem gibanju brez žoge, kar otežuje delo obrambi.
Obramba je postala bolj dinamična, več switchev, saj so lahko zamenjevali pokrivanje na vseh položajih zaradi svojih gibčnih igralcev. Obrambni igralci morajo biti danes sposobni braniti na več položajih zaradi Warriorsovega small-ball pristopa, itd., ne zaradi spremembe sodniških kriterijev.

S sodniškimi kriteriji ali brez, masa in fizika pod samim košem proti temu ne naredita prav dosti, ane?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

V SF, so enostavno izracunali, da so kratku napadi ter trojke statistično učinkovitejše od klasike s časovno polnimi napadi In to je to.
Kolikor se spomnim je bila takrat lastnica kluba ena računalniška firma in od tu na glavo logika takratne agende.

Sodnik je dal tehnično birisalcu parketa. NBA je vedno večja smešnica.

Sudije bi morala liga kaznovat denarno, ker delajo takšne neumnosti, da bog pomagaj. Kot drugo, od kar so začeli puščat, da imajo ženske sodnike je vse skupaj štrudl. Ženske naj sodijo žensko lige.

(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

Samael je izjavil:

Neki Draymond Green je s svojo vsestranskostjo omogočil, da so lahko igrali s "petico", ki je istočasno branila centre in ustvarjala napad.

Kako sovražim takšne kot si ti, ki si zmišljujete.

Kaj so pa Andrew Bogut, Zaza PAchulia, Javalle MCgee, Kevon Looney, Festus Ezeli, Marreese Speights, David West, Jordan Bell ..

Brez centrov lahko ti v basketu samo violino igraš.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

O, ffs... @2dark, vem, da se te je glede na odzive večina že naveličala, jaz pa predlagam, da si za prebiranje postov vzameš malce časa, skušaš razumeti kontekst celote, to namreč sodi pod funkcionalno pismenost, kot da iz njega iztrgaš del in na to odgovoriš z nečem kar nima nobene veze z mojim postom.

Ti imaš neke resne težave z razumevanjem. Hočeš rečti, da sta Zaza Pachulia in Javalle MCgee s svojo "vsestranskostjo" tudi tako doboro povezovala svoj low ball team, kot Draymond v Warriorish? Oh, ti ljuba duša, daj naredi mi uslugo - če ti razmišljanje prebranega dela težavo, na to pač ne odgovarjaj. Samo da nekaj brundaš non stop in najedaš ljudem.
Nihče, prav nihče ni rekel, da NBA centrov ne rabi (kako ti je sploh uspelo razbrati to iz naših debat, genij?), le da se je njihova vloga skozi čas spremenila, prilagodila igri, ki je šla dalje. Ampak vem, da je to zate pretežko, tako da... glej, ti kar nadaljuj in najedaj, jaz zate oz. tvoje naključno večno jamranje prav gotovo ne bom zabil tega popoldneva.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

««
16 / 80
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733296778 (90411) mersault

Več podobnih tem