» »

ABIT NF7

ABIT NF7

RC14 ::

Lep pozdrav.Imam namen kupit to plato ABIT NF7 brez S. Pa me zanima,če ima kdo od vas to plato in kako se obnese pri OC.
Vem da je slabsa od S izvedenke sam zanima me samo to, ce se da tko dobr navijat z njo kot z NF7-S. A ima ta plata tud moznosti nastavitve multiplier,vdd.

Zanima me še do kolk bi se dalo OC z temi komp.
Procesor bo pa 2500+ BARTON, rami VIKING DDR 400 512 MB, napajalc CHIFTEC 360 W pa seveda plata ABIT NF7 se enkrat poudarjam brez S. druge komp. pa mislim da niso pomembne za OC.

Hvala za odgovore:O ABIT NF7

BaRtMaN ::

Plata ja ista kot NF7-S brez serial ata in soundstorma (nima MCP-T). Navijat se seveda da z njo, saj imajo vse 'novejše' plate SoftMenu III v BIOUSu.

Koliko se ti bo procesor navil? Če ne boš kupil kakšnega konkretnega hladilnika bolj malo. Z Thermalright SK7 recimo bi prišel do nekje 2200MHz ob dobro prevetrenem ohišju, sicer do 2000MHz. Je pa količina navitih MHz odvisna od vseh komponent računalnika, tako da ti točno nihče ne more povedat.

hvala za odgovor.

boštjan ::

rc14,bral sem tvojo temo v oddelku navijanje,pa bi ti svetoval,da si raje kakšen boljši cooler kupiš,kot je volcano11+,volcano silentboost,v12 ali pa thermalright SK7+ 80mm vent.gre se za to,ker boš navijal in ti zalman 6000 ne bo najboljša izbira.aja rame pa kr twinmos ddr 400 kupi.o količini pa se sam odloči;)

Boštjan hvala za svetovanje.

Sej sem js tud sam razmislu da zalman ne bo ok. sam od teh ko si mi jih svetoval, me zanima kateri je med tišjimi,ker me full moti če je glasen comp. Kok sem js vidu pri THERMALRIGHT SK7 ne dobis zraven ventilatorja , a pol je vseen kirga gor daš al spet kir iztopa po dobrem hlajenju oz tihem delovanju.
Pa še to a so ti CHIFTEC napajalci tihi,sprašujem zato ker mam zdej not navadnega no name 300 W napajalnik pa me "boli glava" od njegovega hrupa. Ne bi rad da mi pri novem comp. raznese glavo. Mal šale seveda.

Hvala za odgovore!

boštjan ::

če pogledaš na stran od proizvajalca,majo v11+,v12 in silentboost potenciometre aka.regulatore obratov,in to od 2500(balzam za ušesa) do 4500(turbina).vsi majo 80mm vente in so tudi dobri.sk7 mam sam in tale vent,ki je na 3000 obratih znosen oz. mene ne moti,pa hladi tudi dobro,pa še na plato je priključen.maš tudi vente kot so papst in delta,a hudičevo glasni in jih je treba pod mus na en regulator priklopit da ga utišaš.

mato22 ::

Ja pri SK7 si sam izbereš ventilator, recimo enga 80x80. Chieftec napajalniki so zlo tihi, ga mam sam pa se napajalnika ne sliši.
Glede navijanja pa bi moral sigurno doseči 3200+ samo rame daš sinhrono s procesorjem in fsb na 200 ter prave timinge in bi mogla zadeva delovat, pa seveda prave voltaže.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mato22 ()

sedaj se bom lažje odločil glede hlajenja procesorja.
Zanimajo me pa še dve stvari.

prvo: kaj je še potrebno (skoraj nujno) hladiti pri navitem računalniku in če že s čim hladite razen procesorja?

drugo: glede monitorja: sedaj mam samsung 765 MB pa sem kar zadovoljen.Rad bi kupil monitor da bi imel čim bolj lepo ostro sliko predvsem pa mirno.Sej veste oči so samo ene. Zanima me pa monitor samsung 757 MB (malo boljše osveževanje od 765) ali Philips briliance 107 P. (trinitron). Vem da so trinitronci boljši sam js osebno pa ne vem kaka je razlika med njimi. ne vem a se mi splača dat tistih 6-7 jurjev vec za trinitronca. A je toliko boljša slika pri 107P od samsunga 757. Samsung 757 NF vem da je dober sam mi ni lep tko da tega mi ne svetovat. Za Philipsa sem slišal da je dober pa me še zanima vaše mnenje (če ga kdo ima oz da je videl sliko).enako velja za 757 MB.(mnenja)
mislim da sedaj nimam več vprašanj.

hvala za odgovore.

BaRtMaN ::

Če ne misliš ekstremno navijati, ne rabiš hladiti ničesar drugega, samo ohišje imej dobro prevetreno. Pri ekstremnem navijanju (vodno hlajenje...), je potrebno hladiti še MOSFETe, to so majhni napajalni čipi blizu procesorja, ki se začnejo svinjsko greti, ko CPUju dotakaš veliko količino napetosti. Priporočam pa še hlajenje južnega mosta, to je en čip, na katerem piše med drugim MCP-T.

Glede monitorja pa v trgovini zatežži prdajalcu, če lahko vidiš oba monitorja za primerjavo. Po mojih izkušnjah se splača kupit trinitron zaslon.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

hvala, pa še kakšno mnenje bi prišlo prav.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tt Volcano 12 vs. Silent Boost

Oddelek: Kaj kupiti
402198 (1515) G@MER
»

Hladilnik za athlon 2500+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
332014 (1336) TribesMan
»

kopujem komponenete v vrednosti 230k (strani: 1 2 3 )

1125461 (4137) boštjan
»

Katero plato-NUJNO

231372 (1039) boštjan
»

Kaj mi proporočate za hlajenje Athlona XP+ 2500 Barton jedro??

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
282232 (1499) Ted

Več podobnih tem