» »

A kategorija mladi voznik, B kategorija stari voznik

A kategorija mladi voznik, B kategorija stari voznik

trebovsek ::

Zdravo,

opravljam vozniški izpit za A kategorijo. B kategorijo imam že oho ho časa.
Rečeno je bilo (na CPP tečaju) da bom kot voznik A kategorije mlad voznik 2 leti. Pomeni max 7 kazenskih točk, nič alkohola. Ok.
Kako pa to gre v kombinaciji z B kategorijo? Teoriziram: z avtom dobim 8 bonusnih;) točk, kaj pomeni to za A kategorijo? Se ti dve kategoriji izključujeta? Ali mi v tem primeru A gre rakom žvižgat? Ali je pomembno prevozno sredstvo s katerim narediš kiks?

Slišal sem za primer, da je na motorju dobil 7+ točk (ne vem točno koliko) in je te točke zbijal z varno vožnjo z avtomobilom in ne z motorjem. Ni mi čisto logično zakaj tako.

Po moji logiki bi se to "moralo" izključevati, ne bi bil pa presenečen, če se ne.

Ve kdo kaj več o tem?

River0123 ::

Si ziher, da to velja tudi če že imaš neko kategorijo in nisi nasplošno začetnik?
Ker koliko jaz vem, se bonusi seštevajo. V smislu če te pijanega dobijo v avtu, ti gre izpit tudi za kamion, bus, tank ipd.

River0123 je izjavil:

Si ziher, da to velja tudi če že imaš neko kategorijo in nisi nasplošno začetnik?

Še do pred kratkim sem bil prepričan, da je tako. Ampak me je inštruktor postavil v dvom.

River0123 je izjavil:

Ker koliko jaz vem, se bonusi seštevajo. V smislu če te pijanega dobijo v avtu, ti gre izpit tudi za kamion, bus, tank ipd.

Bi jih rad videl, da mi poizkusijo vzeti izpit za tank :))

Zgodovina sprememb…

Assass1n ::

Kategorije so posebej, odvzame se ti le ta s katero storiš tako velik prekršek.
Ampak pazi, sodnik ti lahko izda prepoved vožje za določen čas, takrat ne smeš vozit ničesar.

Po pameti na motorju! Pazi naselja in radarje in seveda nase!

Srečno
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Assass1n je izjavil:

Kategorije so posebej, odvzame se ti le ta s katero storiš tako velik prekršek.
Ampak pazi, sodnik ti lahko izda prepoved vožje za določen čas, takrat ne smeš vozit ničesar.

Po pameti na motorju! Pazi naselja in radarje in seveda nase!

Srečno

Mislim, da sem tisto divjo obdobje dal skozi, tako da bo vožnja v veliki večini umirjena.
Hvala za info in srečno nazaj!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pobuda za možnost vožnje motorjev kategorije A1 z vozniškim izpitom kategorije B (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
809297 (5107) Twixz
»

Izpit kategorije A

Oddelek: Loža
3613890 (6006) bajsibajsi
»

Odvzem vozniškega dovoljenja (strani: 1 2 )

9632742 (23369) St235
»

Vozniški izpit A kategorija...

166834 (1289) Peter1
»

Avtošola kategorija A

71354 (1190) Keyser Soze

Več podobnih tem