Forum » Zvok in slika » Montaža DV filmov
Montaža DV filmov
wonderboy ::
Zdravo!
S prjatli dost snemamo in obdelujemo video pol na računalnikih, pa me zanima, če kdo pozna kakšen kodek za kompresijo, ki je boljši od Divx al pa Xvid-predvsem kar se kvalitete tiče, pa da še vedno dovolj stisne. Raje vidm da mi končn film mal več zasede, pa da je mal boljša slika. Drgač mam pa miniDV kamero Canon MV550i.
Pa če mogoče še kdo pozna kakšno stran, na kateri lahko dobim kakšne zvočne efekte , k jih lahko vstavm med montiranjem filma. Pa če je po možnosti dost kvaliteten zvok.
Mejte se!
S prjatli dost snemamo in obdelujemo video pol na računalnikih, pa me zanima, če kdo pozna kakšen kodek za kompresijo, ki je boljši od Divx al pa Xvid-predvsem kar se kvalitete tiče, pa da še vedno dovolj stisne. Raje vidm da mi končn film mal več zasede, pa da je mal boljša slika. Drgač mam pa miniDV kamero Canon MV550i.
Pa če mogoče še kdo pozna kakšno stran, na kateri lahko dobim kakšne zvočne efekte , k jih lahko vstavm med montiranjem filma. Pa če je po možnosti dost kvaliteten zvok.
Mejte se!
CaqKa ::
glede kodeka..
ni boljše kompresije kot pa kakšen divx xvid ali pa wmv9 kodek...
vendar ti bodo vsi naredili 2x večje in neuporabne posnetke če neboš deinterlaceal..
ono za zvoke pa poglej oddelka zvok in slika ali pa internet.. v enem od njih je v preteklem tednu en ravno po tej stvari spraševal.
ni boljše kompresije kot pa kakšen divx xvid ali pa wmv9 kodek...
vendar ti bodo vsi naredili 2x večje in neuporabne posnetke če neboš deinterlaceal..
ono za zvoke pa poglej oddelka zvok in slika ali pa internet.. v enem od njih je v preteklem tednu en ravno po tej stvari spraševal.
ali3n ::
deinterlaced tko kot je reku CaqKa, jaz sem kodiral video z DivX 5.0.5 1200kbps (1000 je dovolj, morda celo 700); avdio (zvok) z Lame mp3 128kbps... 13 min filma kodiranega na ta način pride okol 120MB
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
wonderboy ::
Ne vem tožno, kaj pomeni deinterlace-a to tm v nastavitvah pr Divxu obkljukaš k piše Basic Video Deinterlace?
potepuh ::
@ali3n & CaqKa
lahko zaupata kakšen deinterlace? meni smart deinterlace filter v virtualdubu vrne lepe rezultate,sem pa dolpotegnil še enih par.tudi divx-ov (mislim da 5.1 pro) deinterlace vrne dobre rezultate
probleme mi dela xvid,ker ima zacetni keyframe grozno kockast.
off-topic
kaj če bi se ena tema nasplošno o DV odprla,kjer bi vse o DV bilo na enem mestu?
lahko zaupata kakšen deinterlace? meni smart deinterlace filter v virtualdubu vrne lepe rezultate,sem pa dolpotegnil še enih par.tudi divx-ov (mislim da 5.1 pro) deinterlace vrne dobre rezultate
probleme mi dela xvid,ker ima zacetni keyframe grozno kockast.
off-topic
kaj če bi se ena tema nasplošno o DV odprla,kjer bi vse o DV bilo na enem mestu?
ja filmček ki ga snameš iz digitalne kamere in ga želiš pretvorit v divx je pametno deinterlacad (spustit skozi deinterlace filter) ker so muviji iz digitalne kamere interlaceani.
to pa narediš z filtrom kot je recimo smart deinterlace v vdubu kot si že sam ugotovil.
to pa narediš z filtrom kot je recimo smart deinterlace v vdubu kot si že sam ugotovil.
Caligula ::
Pa daj probaj Windows Movie maker 2.
Ma WMV9 kodek, ki deluje presenetljivo dobro pa program je presenetljivo lahek za uporabo-kot da nebi bil Microsoftov
Skratka daj pri zajemu da ti dela Video, Large, 640*480 pa probaj za stos, ce mas dost mocen rac ze kr direkt stiskat.
Jz sm bilkr sokiran, da ze tko tok dobro sliko nardi pa tud cez 3 ure videa sprav na 2 CDja..
Za probat je, k ti zna vsec ratat.
Ma WMV9 kodek, ki deluje presenetljivo dobro pa program je presenetljivo lahek za uporabo-kot da nebi bil Microsoftov
Skratka daj pri zajemu da ti dela Video, Large, 640*480 pa probaj za stos, ce mas dost mocen rac ze kr direkt stiskat.
Jz sm bilkr sokiran, da ze tko tok dobro sliko nardi pa tud cez 3 ure videa sprav na 2 CDja..
Za probat je, k ti zna vsec ratat.
wmm2 ne pride v poštev ker nima deinterlacea.
čeprav wmv kodek pa pride v poštev... samo nuca najprej deinterlacan video da bo prišla kompresija dovolj do izraza.
čeprav wmv kodek pa pride v poštev... samo nuca najprej deinterlacan video da bo prišla kompresija dovolj do izraza.
ali3n ::
jaz sem deinterlejsal po montaži filma (v Premiere sem delal ves čas z RAW formatom (tistim direkti iz kamere)); zmontiran film sem izvozil (deinterlace v Premiere + encode v DivX), nato pa še skodiral zvok (virtualdub) v mp3 (lame kodek);
Windows Movie makerja še nisem uporabiljal, tko da ne vem, kako je s tem tam; malo pobrskaj po nastavitvah...
Windows Movie makerja še nisem uporabiljal, tko da ne vem, kako je s tem tam; malo pobrskaj po nastavitvah...
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ali3n ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stiskanje filmovOddelek: Zvok in slika | 1623 (1315) | Freezy |
» | Pretvorba DV v DivXOddelek: Zvok in slika | 3416 (2319) | teoo |
» | Deinterlace pri zajemanju videaOddelek: Zvok in slika | 2184 (1713) | AtaStrumf |
» | Pinnacle Studio 8.1 - pomočOddelek: Zvok in slika | 1807 (1684) | CaqKa |
⊘ | kateri program uporabiti za kompresijo videa v DivX formatu (delam iz DV AVI formata)Oddelek: Zvok in slika | 2469 (1721) | nemesis |