» »

New Particle

New Particle

OverDoze ::

Link!!!
Bi kdo vedel kaj vec povedati na temo zgoraj navedenega linka.
In se
ali obstaja tukaj kaksna podobnost s sledecim Link !!!
Razen tega da so v obeh primerih prisli do nove vrste materije.

???

Thomas ::

Nekateri osnovni delci se molekularizirajo, pa izgleda kot da je en nov. _Lahko_ je tako, lahko pa IMO naletijo še na cel kup novih delcev. Planckova nedeljivost pride šele na _mnogo_ nižjem nivoju, za Standardni model (ki opisuje in našteva osnovne delce), pa ne bi šel niti do kolen v toplo vodo. Navsezadnje jim manjka še Higgsov bozon in večina snovi v naravi- se zanjo še ne ve, v kakšnih delcih je! Temna snov in Negativna energija sta topohledno nepojasnjeni še, pa sestavljata večino Vesolja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Men je Basic science (slovensko?) prav lusna zadeva, ker jim vedno znova uspe kaj novega odkrit... Nekako tako, kot bi se vesolje delalo norca iz vseh znanstvenikov. ;)

Thomas ::

Ne, sej se ne. Samo resnica je taka (spet mečem rokavico Marii), da so ... dogmatični. Ni dobra beseda, ampak vendarle. Mislim, kdo hudiča jih je silil govort, da je Standardni model (subatomskih delcev) kaj več, kot popis primatov? Kdo je reku, da vse poznamo? Od kod taka vehemenca? Od 1999 so odkrili že preko 30 vrst primatov! Ker preprosto ni bilo osnove, da bi rekli "to so pa vsi primati" - ampak vseeno so eni (Zeleno ofarbani) vrteli gobec, kako bo število primatskih vrst leta 2000 pod 200.

S temle Standardnim modelom je pa isto. Dokler sploh še ni Kvantne gravitacije, ki bi osmislila "Standardni model" - čvekati kako "moramo odkriti samo še Higgsov bozon" - je oslarija. In to je po celi znanosti tako. Pa ne da je kaj osnovnega narobe z njo, pač pa se dajejo ene površne izjave. Tako tista o "manj kot 200 primatskih vrst leta 2000" kot ta, "Standardni model je dober in zaključen".

Ne samo, da je človek zmotljiv, cele grupe so zmotljive, na nek način še bolj. Spet in spet, na podobne načine. Pa to ne pomeni, da je z Newtonovimi zakoni kaj narobe, če je večina znanstvenih mehanikov menila "stroj težji od zraka ne bo nikoli letel" - potem pa je. Pomeni samo, da niso dobro razumeli Newtonovih zakonov. Ni rečeno, da jih Newton je - prej jih ni. Laplace jih je.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

> Ne, sej se ne.

V bistvu sem se prevec omejil na basic science... Vesolje se dela norca na vseh podrocjih. ;> Tudi primer s primati je prav fajn. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nobelova nagrada za fiziko 2013

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
227083 (2890) gus5
»

Odkrit Higgsov bozon! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7119858 (12423) sprasujem
»

Detektor ATLAS v CERN-u tudi iz legokock

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
166116 (4732) matobeli
»

Novinarska konferenca v CERN-u: indici za mogoč obstoj Higgsovega bozona

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
247959 (5524) Jst
»

Nov model osnovnih delcev (elektrona ni med njimi)

Oddelek: Znanost in tehnologija
61452 (1237) gzibret

Več podobnih tem