Forum » Programska oprema » Google Earth, Google MAPS in KMZ točke
Google Earth, Google MAPS in KMZ točke
max00slo ::
Zdravo
Dobil sem eno mapo z 1500 točkami, od teh bi jih rabil le okoli 100.
Obstaja kakšen način WYSIWYG da bi lahko le označil na zemljevidu točke katere bi izbrisal - povekel z miško en kvadrat, označil točke in jih izbrisal; vsaj toliko da si zožam območje katero me zanima in nato že ročno odstranim še ostale.
Škoda k zemlja ni ravna, bi šlo lažje, ne pa da se mi nekaj zavijajo te long,lat. točke :)
Dobil sem eno mapo z 1500 točkami, od teh bi jih rabil le okoli 100.
Obstaja kakšen način WYSIWYG da bi lahko le označil na zemljevidu točke katere bi izbrisal - povekel z miško en kvadrat, označil točke in jih izbrisal; vsaj toliko da si zožam območje katero me zanima in nato že ročno odstranim še ostale.
Škoda k zemlja ni ravna, bi šlo lažje, ne pa da se mi nekaj zavijajo te long,lat. točke :)
Si non confectus, non reficiat.
dkegle ::
QGIS je uporaben za takšno editiranje, podpira KMZ-je in za podlago si lahko nastaviš GoogleMaps (ali OpenStreetMap, ali kaj tretjega).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google maps stopsOddelek: Pomoč in nasveti | 1212 (962) | Gogo |
» | Gmail (Google) račun in prijavljenostOddelek: Pomoč in nasveti | 1315 (877) | Zvitor |
» | Pravica do pozabe pri Googlu v praksiOddelek: Novice / Zasebnost | 9251 (7530) | zmaugy |
» | Google ni izbrisal vseh prometnih podatkov iz afere Street ViewOddelek: Novice / Zasebnost | 6293 (4510) | Jst |
» | Google+ dodaja preverjena imenaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5651 (4009) | spamer |