Forum » Loža » Študent - redna zaposlitev
Študent - redna zaposlitev
sussyknedl ::
(Disclaimer: to je samo hipotetično, zanima me kaj pa kako ČE bi se to zgodilo)
Kot študent se bom redno zaposlil in kokr sem bral mi subvencionirana vozovnica (LPP), štu. boni in državna štipendija več ne pripadajo. Recimo da me še pred novim študijskim letom odpustijo. Mi potem pripadajo znova zgornje navadene reči (če se seveda znova prijavim) ali ne?
Najverjetneje glupo vprašanje sam nikoli ne veš v tej državi...
Kot študent se bom redno zaposlil in kokr sem bral mi subvencionirana vozovnica (LPP), štu. boni in državna štipendija več ne pripadajo. Recimo da me še pred novim študijskim letom odpustijo. Mi potem pripadajo znova zgornje navadene reči (če se seveda znova prijavim) ali ne?
Najverjetneje glupo vprašanje sam nikoli ne veš v tej državi...
- premaknil iz Problemi človeštva: bluefish ()
Miha 333 ::
Kolikor vem, si spet upravičen takoj po odjavi iz zavarovanja na podlagi del. razmerja, se pravi takoj ko si spet obvezno zavarovan kot študent. Bo pa verjetno treba kakšno potrdilo nesti sem in tja.
otago ::
ŠOU ima navedeno tole:
Druge pravice
Študenti imajo ne glede na to, ali se študij izvaja kot redni ali izredni, pravico do zdravstvenega varstva in drugih ugodnosti ter pravic (na primer prehrana, prevozi, štipendiranje) v skladu s posebnimi predpisi, če:
-niso v delovnem razmerju ali
-ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti,
-niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu oziroma
-niso poslovodne osebe gospodarskih družb ali direktorji zasebnih zavodov.
Link: https://www.studentska-org.si/studentsk...
Druge pravice
Študenti imajo ne glede na to, ali se študij izvaja kot redni ali izredni, pravico do zdravstvenega varstva in drugih ugodnosti ter pravic (na primer prehrana, prevozi, štipendiranje) v skladu s posebnimi predpisi, če:
-niso v delovnem razmerju ali
-ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti,
-niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu oziroma
-niso poslovodne osebe gospodarskih družb ali direktorji zasebnih zavodov.
Link: https://www.studentska-org.si/studentsk...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Socialna pomoč-sporazumna odpoved (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22562 (16704) | tikitoki |
» | Smisel študentskega dela?Oddelek: Loža | 9404 (7749) | Phantomeye |
» | Vrnitev socialne pomoči (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13974 (10123) | Alien123 |
» | babica v študentskem domu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22613 (19199) | Yohan del Sud |
» | Študentsko delo ali hitra diplomaOddelek: Loža | 7683 (5787) | Tomi |