Forum » Omrežja in internet » infire
infire

hojnikb ::
Kar naj ugasne revež. Piše povsod v množini a lastnik je on sam.
Večkrat je dobil postavljeno vprašanje, če lahko objasni kako je prišel do mesečnega stroška 350 eur za stran in NITI enkrat NI odgovoril na vprašanje. Stalno izogibanje...
Če je vse tako transparentno kje je problem objasnit uporabnikom, kako je prišel do tega zneska...
Hmmmm a ne?
Sj bi lahko donatorjem dostavu račune hostinga in vseh povezanih storitev, k jih rabiš... Ampak....
#brezpodpisa

d4vid ::
Če tako stran gostuješ doma, na lastnem serverju, z delujočim backupom, šteješ v stroške internet in komplet elektriko, ne prideš na 350€ mesečno. Če daš vse skup na nek VPS, je pa ceneje.
Hudiča, tako stran žene en cluster raspberryjev...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

donvito ::

OutOfTheBox ::
Če tako stran gostuješ doma, na lastnem serverju, z delujočim backupom, šteješ v stroške internet in komplet elektriko, ne prideš na 350EUR mesečno. Če daš vse skup na nek VPS, je pa ceneje.
In tvoj cajt je zastonj? Jaz tega ne bi delal niti za jurja na mesc. Vsaka mu čast da se mu da ukvarjat za 350EUR na mesec s to porkerijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Dejancek ::
TO današnje sporočilo je samo dokaz, da se je SPET IZOGNIL odgovoru.
Pa ta model res misli, da na te fore iz osnovne šole lahko pademo?
O moj Bog, kaj ta zemlja vse nosi
Pa ta model res misli, da na te fore iz osnovne šole lahko pademo?
O moj Bog, kaj ta zemlja vse nosi

Zaradi DRSI xvid time![]()
nalagalce k nalagajo 480p xvide v letu 2025 bi bilo potrbno kaznovat z dosmrtno prepovedjo uporabe elektronskih naprav.
Kaj ima ta format iskat v letu 2025? Skoda vsakega bita.
#brezpodpisa

Kurzweil ::
Jaz pa mislim, da ta crap od kvalitete dejansko uporablja veliko ljudi zato, ker imajo slab net, mobilen net...
Jaz sicer ne morem razumet, kako stvar v tako dolgem času še vedno ni na nekem vsaj približnem nivoju, page je kot da smo leta 2005, nadaljeval pa niti ne bom, je pa tudi to del te zgodbe, zakaj folk ne donira.
Mi še nekaj ni jasno, kako lahko ena najbolj obiskanih strani finančno ne pokrije osnovne stroške delovanja že z oglaševanjem... razne Ad blockerje še vedno uporablja 40%, torej še pol ne... se da tudi na drugačne načine oglaševat... pa tudi sicer, če ti folk zaupa in ima spletna stran premium in relevantne oglase, sem pripravljem izklupit Ublock Origin, kot recimo na Slo-Techu.
Sicer pa ne bi bil prav presenečen, če je bil tole false alarm, da folk pač donira malce več kot običajno. Kao bodoči (?!) oglaševalci so se odločili, da bodo dali več
Se bom trudil biti ne preveč nesramen, ampak možakar, ki ima tole čez, ki ga zlahka najdeš tudi če pogooglaš je stopil v prevelike čevlje, nekdo, ki zna in ima entuziazem, bi tale page spravil že kakšno leto nazaj v normalno stanje. In če je ta owner nek wannabe developer, zakaj rabi toliko pomočnikov, ki jih sedaj omenja, da niso for free?!
Nima veze, so pa Infire in podobni torrent pagi še vedno nekaj vredi, pa če je to en torrent na teden, da ne omenjam bolj lokalizirane vsebine. Niso pa vsi naši trackerji skupaj vredni...
Jaz sicer ne morem razumet, kako stvar v tako dolgem času še vedno ni na nekem vsaj približnem nivoju, page je kot da smo leta 2005, nadaljeval pa niti ne bom, je pa tudi to del te zgodbe, zakaj folk ne donira.
Mi še nekaj ni jasno, kako lahko ena najbolj obiskanih strani finančno ne pokrije osnovne stroške delovanja že z oglaševanjem... razne Ad blockerje še vedno uporablja 40%, torej še pol ne... se da tudi na drugačne načine oglaševat... pa tudi sicer, če ti folk zaupa in ima spletna stran premium in relevantne oglase, sem pripravljem izklupit Ublock Origin, kot recimo na Slo-Techu.
Sicer pa ne bi bil prav presenečen, če je bil tole false alarm, da folk pač donira malce več kot običajno. Kao bodoči (?!) oglaševalci so se odločili, da bodo dali več

Se bom trudil biti ne preveč nesramen, ampak možakar, ki ima tole čez, ki ga zlahka najdeš tudi če pogooglaš je stopil v prevelike čevlje, nekdo, ki zna in ima entuziazem, bi tale page spravil že kakšno leto nazaj v normalno stanje. In če je ta owner nek wannabe developer, zakaj rabi toliko pomočnikov, ki jih sedaj omenja, da niso for free?!
Nima veze, so pa Infire in podobni torrent pagi še vedno nekaj vredi, pa če je to en torrent na teden, da ne omenjam bolj lokalizirane vsebine. Niso pa vsi naši trackerji skupaj vredni...

blackbfm ::
tracker bi marsikdo *lahko* postavil brezplačno, popoldanski projekt, solidno, na nivoju, s tekočimi stroški blizu nič..... ampak noben približno odrasel se ne bo spušču v potencialne tožbe, policijske preiskave zato da si bodo otroci šerali marvelse in gta6
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()

Jaz pa mislim, da ta crap od kvalitete dejansko uporablja veliko ljudi zato, ker imajo slab net, mobilen net...
To je zelo bedn argument za uporabo XVID, še posebaj 720p relisov.
Čisto vsaka naprava, narejena zadnjih ~15+ let je zmozna predvajat H.264, večina modernih naprav pa tudi H.265; formata k bosta pr isti velikosti bistveno bolj kvalitetna kot xvid.... Zato tega ne razumem.
Mislim, da takih k majo _še vedno_ DVD playerje in pečejo xvide na cdje, je zelo malo. In tudi sicer ti nemorejo predvajat 720 xvidov...
#brezpodpisa

Anney ::
Danes takih več ni, ker vsaka nova naprava to omogoča, zadnjih nekaj let. Zakaj? Ker ne zanjo drugega. Pa stari dedi so.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

čistilec ::
Toti na infire pa skoz fehtajo za dnar pa da bo šla stran papa iz razloga,
da bo čim več ljudi doniralo, zamazani fehtarji!!!
da bo čim več ljudi doniralo, zamazani fehtarji!!!

telexdell ::
To je zelo bedn argument za uporabo XVID, še posebaj 720p relisov.
Čisto vsaka naprava, narejena zadnjih ~15+ let je zmozna predvajat H.264, večina modernih naprav pa tudi H.265; formata k bosta pr isti velikosti bistveno bolj kvalitetna kot xvid.... Zato tega ne razumem.
Mislim, da takih k majo _še vedno_ DVD playerje in pečejo xvide na cdje, je zelo malo. In tudi sicer ti nemorejo predvajat 720 xvidov...
Le zakaj bi z neta vlačil neko viedeo vsebino velikosti 40GB, če pa mi na tablici ali 15" laptoptu (in celo na 40" TV) povsem enako izpade ista video vsebina velikosti 1,5 GB? Pa XVID zahteva precej manj resursov kot pa H.265. Torej z afnanjem brez veze obremenjujem svojo komunikacijsko opremo, izgubljam čas in porabljam električno energijo.
Sicer pa- običajno imaš na izbiro video vsebine v več formatih. Pač izberi tistega, katerega hočeš ob tem pa tudi ostalim pusti, da sotorijo enako- izberejo kar sami hočejo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Actually, vecina sodobnih naprav nima vec strojnih dekoderjov za xvid, tko da ce to vleces na mobilnih napravah, delas vec skode k koristi, ker rabis VEC energije, da procesorsko dekodiras tak format, kot ce bi to delal strojni dekoder.
Kot sem rekel, xvid v 2025 nima kaj iskat vec, ker je skoda bandwidth, placa in encoderskega casa za njega...
Strojna podpora za H.264 se je pa zacela z napravami ze tam leta 2006, tko da danes ZELO tezko najdes usable napravo, k ga nebi podpirala.
Sj tudi MP1 ali WAV datotek danea nihce vec ne uporablja...
Kot sem rekel, xvid v 2025 nima kaj iskat vec, ker je skoda bandwidth, placa in encoderskega casa za njega...
Strojna podpora za H.264 se je pa zacela z napravami ze tam leta 2006, tko da danes ZELO tezko najdes usable napravo, k ga nebi podpirala.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()

telexdell ::
Actually, vecina sodobnih naprav nima vec strojnih dekoderjov za xvid, tko da ce to vleces na mobilnih napravah, delas vec skode k koristi, ker rabis VEC energije, da procesorsko dekodiras tak format, kot ce bi to delal strojni dekoder.
Ne vem, če sem ravno nihče a sam imam še precej originalnih videoposnetkov svojih otrok kjer je zvočni zapis v MP1 in video zapis MPEG1/ MPEG2 ali DIVX. Vse naprave mi jih predvajajo BP zato ne vidim potrebe, da bi jih prekodiral v H.265. Pa po spletu najdeš še ogromno WAV zvočnih zapisov...Posledično ne vidim nobenih težav v kodekih video vsebin. Pogledam resolucijo (720 ali 1080 ali 4k) pa velikost datoteke, št.kanalov zvoka in to je to.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Ne vem, če sem ravno nihče a sam imam še precej originalnih videoposnetkov svojih otrok kjer je zvočni zapis v MP1 in video zapis MPEG1/ MPEG2 ali DIVX.
In kaj ma to veze z diskusijo?
ogledam resolucijo (720 ali 1080 ali 4k) pa velikost datoteke, št.kanalov zvoka in to je to.
Ravno v tem je keč, k ga ne razumeš. Da boš dobil isto kvalitetno sliko, rabiš z XVID VEČJO datoteko kot H264. In enako z H265... Pri isti kvaliteti bo H264 potrebovl več placa, torej bo treba downloadat več.
Kot smo ze ugotovil, podpora formatu ni problem, ker vse usable naprave zadnjih 15 let podpirajo vsaj H264.
Torej ni nobenga razloga da se enocoda, uploada in uporablja xvid relise. Še bolj bizarni so mi 720p XVID relisi. Uredu igraš na karto nepodpore H264 formatu. Če je to kakšn dvd player, pomte 720p SIGURNO nebo zmlel. Če je pa to PC, k nima strojnega dekodiranja za H264, pa tudi nima storjnega dekoderja za 720p xvid, torej more bit softwareski fallback. 20+ let star procesor pa tega nebo zmlel...
Ergo je xvid v 2025 samo sebi namen za nove relise. In je bil 2015. 2010 bi še razumel.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()