» »

Spajkanje USB-C priključka na tablici

Spajkanje USB-C priključka na tablici

rastif ::

Pozdravljeni,

imam tablico ALLDOCUBE iplay 40 PRO, ki se ne fila več dobro. Razstavil sem jo in našel težavo. Priključek USB-C nima več dobrega stika s ploščo.

Pozna kdo koga, ki bi znal popraviti/ponovno spajkati USB-C na ploščo (koga z mirno roko :))?

Hvala lepa vnaprej!

Lep pozdrav

P.S. Če je to neumestno vprašanje za ta forum se opravičujem.

kixs ::

Vprasaj na servis mobitelov/racunalnikov v tvoji blizini. En se bo nasel, ki zna lotat take reci.

mihi666 ::

Po izobrazbi sem elektronik če mene vprašaš se to dela s pištolo na vroč zrak. Če greš pa na youtube boš verjetno našel prav način.

Han ::

vzpon.com

twom ::

rastif je izjavil:

Priključek USB-C nima več dobrega stika s ploščo.
Pozna kdo koga, ki bi znal popraviti/ponovno spajkati USB-C na ploščo (koga z mirno roko :))?
Vsak ki ima spajkalnik (pa da nima dveh levih rok), ti bo to zalotal. Vprašaj med kolegi. (ne mislim spajkalnika za bakrene žlebove, itd)

Lahko da je popustila spajka, če so se pa potrgale bakrene vezice, bo pa malo več finega dela, morda sploh ne bo rešljivo, sploh če so pod padi through hole povezave.

Seveda lahko neseš na katerikoli servis elektronskih naprav, povsod imajo spajkalnike in ljudi ki so vešči spajkanja.

c23po ::

Ko si že težavo poizkusil rešiti sam, našel napako, sestavil kulturno povpraševanje, bi ti namignil, da bi podatek o geografskem okolju potencialnega pomagača zelo pomagal.

Brez tega verjetno ne boš dobil informacije, saj se nam, ki to vemo enostavno ne ljubi. Tako kot je sedaj, bi ti predlagal najbližji računalniški servis, ti pa guglaj.
Računalniki nimajo spominov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

Tribal ::

Kar rabiš je spajkalnik na vroči zrak...

twom ::

mihi666 je izjavil:

Po izobrazbi sem elektronik če mene vprašaš se to dela s pištolo na vroč zrak.

Tribal je izjavil:

Kar rabiš je spajkalnik na vroči zrak...

Zakaj že? Spajkam že skoraj 40 let, tudi na vroči zrak, programiram (embedded) kakšno leto manj...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

c23po ::

;)
Če predpostavimo, da sta "pištola" in "spajkalnik" isto, potem je jasno, da reč rabiš zato, da embedded program dejansko naspajkaš v računalnik.
;)
Računalniki nimajo spominov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen spajkalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
27656381 (4680) matobeli
»

Spajkanje z vročim zrakom po naročilu

132159 (412) Sheteentz
»

Spajkalnik

163320 (2915) Excavator
»

Spajkalna postaja