» »

Stavka zdravnikov 2024

Stavka zdravnikov 2024

Temo vidijo: vsi
««
127 / 129
»»

Magic1 ::

Kaj ti to pove o stanju osebnih zdravnikov v zdravstvu, če raje na kmetiji dela, kot pa v ordinaciji... Biti kmet je med najnaponejšimi zaposlitvami, sploh ko so še živali vmes.
Magic

Mato989 ::

Magic1 je izjavil:

Kaj ti to pove o stanju osebnih zdravnikov v zdravstvu, če raje na kmetiji dela, kot pa v ordinaciji... Biti kmet je med najnaponejšimi zaposlitvami, sploh ko so še živali vmes.

Pove mi več stvari:

1. Slabo so starši spremljali njen razvoj (klasika) da bi videli in opazili tendenco da hoče deep down bit Kmet ne pa zdravnica
2. Slab sistem imamo ki meče denar v smeti ko dovoljujemo da generacije študirajo na račun prejšnjih potem pa ne opravljajo dela za katerega so jim vsi davkoplačevalci plačali študij oz. šolanje
3. Zakonodaja tega ne kaznuje dovolj da bi odrasli ljudje pri 17/18 malo pomislili ne pa se odločali za take debilizme kot beremo v tej zgodbi... Oziroma lahko se odločajo za to samo ne na račun vseh nas.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

111111111111 ::

sbawe64 je izjavil:

Baba zmešana.
6 let piflarije na pamet (MF), potem gre delati na kmetijo.
Vsi koleščki se ne vrtijo v pravo smer.

Takega trolanja sistema se tudi Miki N nebi spomnil.

Ravno obratno, pametna punca. Premalo denarja, veliko nadur, pa še pametnjakoviči tvojega kova jo ozmerjajo. ZAkaj bi šla v ordinacijo? Če lahko v življenju mirno dela in celo več zasluži, je doma s familijo. :D

Če bi moja imela to možnost, bi tudi takoj pustila družinsko medicino.

Hja, preveč ste pametni ratali, sedaj si boste morali pa sami rane lizat.

Mato989 je izjavil:

Ja to je pač WASTE of davkoplačevalski denar in tudi Lajf ženske... od tega nimamo nič bolje da bi takoj šla na kmetijo delat

Ni. V zadnjem letu je šlo vse v kurac, da kamorkoli bi šla v družinsko, je totalno sranje. Lajf si je ona izbrala pravi, pa še tebe je na laž postavila, kako so bajne plače pa nobene odgovornosti.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Ni. V zadnjem letu je šlo vse v kurac, da kamorkoli bi šla v družinsko, je totalno sranje.

Super, naj vrne keš od šolanja pa počne karkoli želi... tako pa smo jo vsi skupaj izšolali za kaj že?

Mato989 je izjavil:

Pove mi več stvari:

1. Slabo so starši spremljali njen razvoj (klasika) da bi videli in opazili tendenco da hoče deep down bit Kmet ne pa zdravnica
2. Slab sistem imamo ki meče denar v smeti ko dovoljujemo da generacije študirajo na račun prejšnjih potem pa ne opravljajo dela za katerega so jim vsi davkoplačevalci plačali študij oz. šolanje
3. Zakonodaja tega ne kaznuje dovolj da bi odrasli ljudje pri 17/18 malo pomislili ne pa se odločali za take debilizme kot beremo v tej zgodbi... Oziroma lahko se odločajo za to samo ne na račun vseh nas.

Mato jaz mislim, da bi ti moral odpreti temo: Študentje FDV-ja morajo delati kar so študirali, drugače naj vračajo štipendije.

A ti bi prevzel jebeno delovno mesto, samo zato, ker so ti davkoplačevalci plačali študij in te imajo sedaj ti isti davkoplačevalci pravico jebat in ti zmanjševat kvaliteto življenja.

Ker dohtarjev ne spoštujete, jih pač nimate.

Mato989 je izjavil:

Super, naj vrne keš od šolanja pa počne karkoli želi... tako pa smo jo vsi skupaj izšolali za kaj že?

Za to da bo cele dneve poslušala psovanje ljudi, ki jim želi pomagat. Za spremembo zakonodaje boš moral začet lajat na vlado. Sam pri takih pogojih dela, ne vem kdo bo šel na medicinsko fakulteto. :D

PO jebenem študiju moraš gledat še fuknjene paciente kolk? 10-20 let? Da odplačaš nek dolg družbi? Ker je tolk prijazna da te jebe na vsakem koraku?

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pove mi več stvari:

Mato jaz mislim, da bi ti moral odpreti temo: Študentje FDV-ja morajo delati kar so študirali, drugače naj vračajo štipendije.

A ti bi prevzel jebeno delovno mesto, samo zato, ker so ti davkoplačevalci plačali študij in te imajo sedaj ti isti davkoplačevalci pravico jebat in ti zmanjševat kvaliteto življenja.

Seveda ne bi, ampak saj jaz ne krivim nje da je tako izbrala, jaz krivim državo in zakone ki jih vlada ni uredila da bi to preprečili to izgubo davkoplačevalskega denarja... Zamenjuješ na koga polagam krivdo.

VSAKDO ki je izdelal na denar vseh davkoplačevalcev neko izobrazbo katero državljani rabimo in je ne opravlja je vrgel stran naš denar... Če pa se je izobrazil za nekaj kar ne rabimo, pa je krivda na tem da so razpisana mesta... Torej v vseh primerih je primarno kriva država oz. bolj specifično ministrstvo za šolstvo ker ne uredi sistema tako da se to skorajda ne bi dogajalo.

Če bi recimo šli korak nazaj in bi šli na bolj primarno ureditev, si predstavljajmo to takole... Cela občina recimo da 4.000 ljudi, rabi 2 zdravnika v kraju in vsak da recimo 200 EUR da se 2 zdravnika izšola... potem ko se ju izšola pa se onadva odločita da hočeta 100k plače ali pa bosta raje delala na kmetiji nekje drugje... V takem primeru bi krajani bili izredno jezni kajne? No to je naše šolstvo, samo ker je na državnem nivoju se ta neposrednost izgubi in se igramo nekih zagovornikov teh dejanj...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Seveda ne bi, ampak saj jaz ne krivim nje da je tako izbrala, jaz krivim državo in zakone ki jih vlada ni uredila da bi to preprečili to izgubo davkoplačevalskega denarja... Zamenjuješ na koga polagam krivdo.

VSAKDO ki je izdelal na denar vseh davkoplačevalcev neko izobrazbo katero državljani rabimo in je ne opravlja je vrgel stran naš denar... Če pa se je izobrazil za nekaj kar ne rabimo, pa je krivda na tem da so razpisana mesta... Torej v vseh primerih je primarno kriva država oz. bolj specifično ministrstvo za šolstvo ker ne uredi sistema tako da se to skorajda ne bi dogajalo.

Potem pa tako napiši. Ne pa da pišeš, da naj vrne denar. Saj veš da zakonov ne moreš spreminjat za nazaj?

BCSman ::

Pametna, delavna, pogumna. Strošek za njen študij se z družbeno koristnostjo desetkratno povrne. Razni mešalci dreka po inštitutih in ministrstvih po Lj, od teh je enormno izgubljenega davkoplačevalskega denarja ne pa od takih punc.

Jure14 ::

Mato989 je izjavil:

Cela občina recimo da 4.000 ljudi, rabi 2 zdravnika v kraju in vsak da recimo 200 EUR da se 2 zdravnika izšola... potem ko se ju izšola pa se onadva odločita da hočeta 100k plače ali pa bosta raje delala na kmetiji nekje drugje...

Ti govoriš o štipendiranju. Za štipendiranje se podpiše pogodba. Kjer je določeno, kakšne so obveznosti.

Za "običajne" studente pa velja nekaj drugega. Brez obveznosti zaposleitve, kjer ti gospodar ukaže.

Jure14 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Cela občina recimo da 4.000 ljudi, rabi 2 zdravnika v kraju in vsak da recimo 200 EUR da se 2 zdravnika izšola... potem ko se ju izšola pa se onadva odločita da hočeta 100k plače ali pa bosta raje delala na kmetiji nekje drugje...

Ti govoriš o štipendiranju. Za štipendiranje se podpiše pogodba. Kjer je določeno, kakšne so obveznosti.

Za "običajne" studente pa velja nekaj drugega. Brez obveznosti zaposleitve, kjer ti gospodar ukaže.

Defakto je to "štipendiranje" tudi če mu tako ne rečemo, problem pa je da ga zakonsko ne enforcamo ker smo kao dobri ljudje... Cela država plačuje šolanje ljudem ki grejo šolat, logično je da bi od njih morali pričakovati delo v tem kar so se izšolali, drugače smo zastojn plačevali.

Mato989 je izjavil:

Cela država plačuje šolanje ljudem ki grejo šolat, logično je da bi od njih morali pričakovati delo v tem kar so se izšolali, drugače smo zastojn plačevali.

Ni problema, dajmo tako.
AMPAK za VSE profile.
Tudi za komparativnega slavista, ki zdaj pri Woltu razvaža hrano.

PS: a je dovolj, da se diplomant za en teden zaposli kot mu študij narekuje, potem pa gre k Woltu pice razvažat? Bo s tem rešen vračanja šolnine?

Ni problema, dajmo tako.
AMPAK za VSE profile.
Tudi za komparativnega slavista, ki zdaj pri Woltu razvaža hrano.

Itak za vse, ampak to je zdaj tema o zdravnikih zato pač tega nisem omenjal... logično je da če država plača šolanje nekomu 5 let ali 7 let ali whatever on pa potem peče burgerje v Meku je to popolnoma stran vržen denar in bi bilo bolje če bi šel pečt burgerje direkt po SŠ max...

PS: a je dovolj, da se diplomant za en teden zaposli kot mu študij narekuje, potem pa gre k Woltu pice razvažat? Bo s tem rešen vračanja šolnine?

Dovolj je ko odplača toliko davkov kot je stalo šolanje + pribitek inflacije cca. 5 let... Zdaj ali je to v 20 letih ali v 4 je pa odvisno od njegove bruto plače...

Kaj pa če diplomant po diplomi nima službe?

Recimo učitelji 10 let nazaj.

arnecan1 ::

Mato989 je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pove mi več stvari:

Če bi recimo šli korak nazaj in bi šli na bolj primarno ureditev, si predstavljajmo to takole... Cela občina recimo da 4.000 ljudi, rabi 2 zdravnika v kraju in vsak da recimo 200 EUR da se 2 zdravnika izšola... potem ko se ju izšola pa se onadva odločita da hočeta 100k plače ali pa bosta raje delala na kmetiji nekje drugje... V takem primeru bi krajani bili izredno jezni kajne? No to je naše šolstvo, samo ker je na državnem nivoju se ta neposrednost izgubi in se igramo nekih zagovornikov teh dejanj...

To ne gre tako, kot si napisal.

Denar gre tudi za diplomirane novinarje, zgodovinarje, sociologe, filozofe, komunikologe, itd., ne samo za zdravnike in inženirje.

Tudi oni se lahko preusmerijo v kmetijstvo. Ne morejo pa se v zdravstvo.

Je pa malo smešno, da imamo denar za šolanje diplomiranih sociologov, nimamo pa za zastonj vrtec. Pravzaprav ga imamo, ampak za tiste, katerih starši tako ali tako ne delajo. Tisti, kateri delajo, plačajo vrtec sebi, drugemu kateri ne delajo ter zraven še šolanje diplomiranih sociologov. Včasih tudi takemu, katerega starši ne delajo.

Pa me ne bi motilo, če bi potem bil vrtec za vse zastonj, tako kakor tudi univerza. Ali pa naj se vse plača, tako vrtec kakkro univerza.

111111111111 je izjavil:

Kaj pa če diplomant po diplomi nima službe?

Recimo učitelji 10 let nazaj.

Ja če v radiusu 50km zračne razdalje ni šihta za diplomanta potem ok, to je sprejemljivo, ampak to bi se rešilo če se ne bi razpisovalo preveč mest za diplomante.

V osnovi bi bilo itak najbolj da bi naredili vrtec brezplačni, terciarno/visokošolsko šolanje pa plačljivo (torej vse past 5. stopnje aka splošna matura)

Ti povem, kaj bi se zgodilo?
Kot prvo bi se drastično zmanjšalo število študentov. Predvsem na bullšit univerzah.
Ampak preden ta prvi "val" zmanjšanja pride do trga delovne sile, bi minilo 5 let.
Po tem času bodo zaposlovalci manjko kadra nadomestili z "starimi" študenti, ki delajo izven svojega foha (pri Woltu recimo).
Po še nekaj letih bi zmanjkalo tudi teh.
Pa cca 10 letih bo zelo narasla vrednost kakršnekoli diplome.
Kar za delavca niti ni tako slabo.
In potem se bo pojavilo en ku "univerz", ki bodo za male denarje štancale diplome.
Kvaliteta izobrazbe in storitev bo pa ustrezno padla.

Jure14 je izjavil:

Ti povem, kaj bi se zgodilo?
Kot prvo bi se drastično zmanjšalo število študentov. Predvsem na bullšit univerzah.
Ampak preden ta prvi "val" zmanjšanja pride do trga delovne sile, bi minilo 5 let.
Po tem času bodo zaposlovalci manjko kadra nadomestili z "starimi" študenti, ki delajo izven svojega foha (pri Woltu recimo).
Po še nekaj letih bi zmanjkalo tudi teh.
Pa cca 10 letih bo zelo narasla vrednost kakršnekoli diplome.
Kar za delavca niti ni tako slabo.
In potem se bo pojavilo en ku "univerz", ki bodo za male denarje štancale diplome.
Kvaliteta izobrazbe in storitev bo pa ustrezno padla.

To se prepreči preprosto tako da ministrstvo za šolstvo pod strogimi pogoji izda akreditacijo za opravljanje visokošolskega izobraževanja.... ministrstvo ima zaposlenih nekaj ljudi ki vsako leto preverijo NAKLJUČNE diplomante ki pridejo s teh fakultet oz. šol in če se odrežejo zelo slabo se akreditacija odvzame... pa da vidimo če bi šole in faksi potem pustili da končuje folk ki ne zna sam naredi v wordu kazala ampak prosi za to nekoga tretjega...

Naša osnovna težava je inflacija vrednosti diplome... nekdo ki ima diplomo bi moral bit spoštovan že zaradi diplome, ker bi to moral bit nek res nadpovprečen dosežek, ne pa neka nebodigatreba papirjada... diplomant bi moral znat kvalitetno uporabljat Word in powerpoint kot tudi kritično razmišljat in iskati podatke... namesto tega imamo instant fakse vredne praktično NIČ razen neke kvazi stopnje izobrazbe.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

bi moral znat kvalitetno uporabljat Word in powerpoint

Ti to resno?

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

bi moral znat kvalitetno uporabljat Word in powerpoint

Ti to resno?

Niti nočem začet koliko diplomantov poznam ki niso znali uporabit niti osnov Worda, da sem se vprašal kdo the fuck jim je spisal diplomsko če sami ne zmorejo pred mano naredit kazala in naslovov pravilno...

bm1973 ::

Vsak diplomant bi moral napisati diplomsko v LaTeXu. Bi imel manj dela z oblikovanjem.

Word je shitty s kazali, indexi, ipd...

Mato989 je izjavil:

Niti nočem začet koliko diplomantov poznam ki niso znali uporabit niti osnov Worda, da sem se vprašal kdo the fuck jim je spisal diplomsko če sami ne zmorejo pred mano naredit kazala in naslovov pravilno...

Jaz ga tudi ne obvladam, pa kaj?

Če ti nekdo naredi dober template, samo tipkaš text...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Mato989 je izjavil:

To je tvoje merilo? Da narediš kazalo v wordu? :D

A nimaš ti job v IT-ju? Al si vmes prešaltal na FDV. :D

bm1973 je izjavil:

Same here.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To je tvoje merilo? Da narediš kazalo v wordu? :D

A nimaš ti job v IT-ju? Al si vmes prešaltal na FDV. :D

bm1973 je izjavil:

Same here.

Nobeno merilo samo hitro mi pove kdo od frisnih diplomantov je nardil diplomsko sam

Ce si diplomiral avgusta in oktobra ne znas nardit kazala si sumljiv kkako si pol oddal diplomsko razlozi kdo ti jo je nardil in oblikoval sosed?

Spet bo nekdo brez diplome ocenjeval delo diplomantov...

Še malo pa bo Mato preverjal doktorate na podlagi izgleda v Wordu...

bm1973 je izjavil:

Spet bo nekdo brez diplome ocenjeval delo diplomantov...

Še malo pa bo Mato preverjal doktorate na podlagi izgleda v Wordu...

saj ne ocenjujem dela diplomantov ocenjujem praktične sposobnosti... če je nekdo diplomiral in nima osnov oblikovanja na urejevalcih programa potem sem skeptičen do tega da je resnično naredil celotno diplomo sam...

Za to imam veliko razlogov, ker poznam kar nekaj diplomantov katerim sem jaz naredil kazalo itd... ker oni to ne znajo...

O joj, Mato.
Jaz sem oblikoval 2 diplomski (poleg moje), pa kar nekaj seminarjev. Pa eno diplomsko natipkal v LaTeX-u. Pa nekaj programov v c in c++ za študente na matematiki napisal.
In nihče od teh diplomantov ne poterbuje znanja worda, latex-a al pa c-ja v realnem življenju.
Boljša polovica se raje kot z wordom ukvarja s strokovnimi zadevami z njenega področja, pa še kaj zasluži. Za moje tipkanje pa že interno poračunava.

OK, saj ne rečem, ena tajnica mora znati kaj napisati in oblikovati v wordu, od študentke matematike, ki zdaj dela na zavarovalnici, pa nima smisla pričakovati pisanje poročil v latexu. Al pa od zdravnika, da bo zgubljal čas z oblikovanjem kazal.

Jure14 je izjavil:

O joj, Mato.
Jaz sem oblikoval 2 diplomski (poleg moje), pa kar nekaj seminarjev. Pa eno diplomsko natipkal v LaTeX-u. Pa nekaj programov v c in c++ za študente na matematiki napisal.
In nihče od teh diplomantov ne poterbuje znanja worda, latex-a al pa c-ja v realnem življenju.
Boljša polovica se raje kot z wordom ukvarja s strokovnimi zadevami z njenega področja, pa še kaj zasluži. Za moje tipkanje pa že interno poračunava.

OK, saj ne rečem, ena tajnica mora znati kaj napisati in oblikovati v wordu, od študentke matematike, ki zdaj dela na zavarovalnici, pa nima smisla pričakovati pisanje poročil v latexu. Al pa od zdravnika, da bo zgubljal čas z oblikovanjem kazal.

To je (za mene) del neke splošne razgledanosti nekoga ki bi naj bil DIPLOMANT... Saj tudi nihče od nas ne potrebuje znanja da je bila WW2 in WW1 ampak če nekdo ki je gimnazijski maturant in ne ve da je bila WW1 in WW2 se vprašam po njegovi splošni razgledanosti...

Saj nisem rekel da pričakujem v Latexu, ampak če ne znaš naredit navadnega kazala v Wordu potem je to huge Red Flag(Večina je napisala diplomsko v Wordu ne Latexu)... Saj pa Diplomanti naj ne bi bili FACHidioti kajne? No žal je v današnji Sloveniji prevečkrat tako da je diplomant velik Fach Idiot, nekaj kar bi pričakoval od varilca iz 3 letne poklicne šole... medtem bi od Diplomanta kateregakoli faksa pričakoval veliko več splošne razgledanosti in predvsem kritičnega razmišljanja in nekih veščin ki niso strogo strokovne samo in izključno na njegovem področju...

Zamenjuješ pričakovanja da bo to delal vs znanje da to lahko naredi če je treba...

Mato989 je izjavil:

To je (za mene) del neke splošne razgledanosti nekoga ki bi naj bil DIPLOMANT...

Oblikovanje v Wordu je znanost/obrt svoje vrste in večini diplomantov pač ni prioriteta.

Kaj se zdi zdi, ni pomembno...

To samo pomeni, da je template, ki ti ga da fakulteta, zanič...

Fahidioti so predragi za podjetje, da bi se ukvarjali z bedarijami Worda...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

bm1973 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To je (za mene) del neke splošne razgledanosti nekoga ki bi naj bil DIPLOMANT...

Oblikovanje v Wordu je znanost/obrt svoje vrste in večini diplomantov pač ni prioriteta.

Kaj se zdi zdi, ni pomembno...

To samo pomeni, da je template, ki ti ga da fakulteta, zanič...

Fahidioti so predragi za podjetje, da bi se ukvarjali z bedarijami Worda...

Pa kolikokrat se zapičite v to, kot da sem trdil da morajo to počet, govorim o tem da pričakujem od diplomanta da to zna narediti ČE JE POTREBA, tako kot pričakujem od Diplomanta da VE da je bila WW1 in WW2... tudi za to ni potrebe na delovnem mestu pa če bo nekdo rekel da Svetovnih vojn nikoli ni bilo boš ga pogledal malce čudno češ da je malo poseben da tega ne ve kako je končal faking šolo...

Saj za večino delovnih mest ni potrebe da veš da je 5 + 5 = 10 ampak če nekdo ne zna to zračunat boš ga pogledal čudno...

Zgodovina sprememb…

Kaj si se spet zapel v nek nepomemben softver ala Word, ki naj bi ga vsi znali ?!?!?!?!?

In pametuješ kaj naj bi diplomanti znali? Pač naredi najprej eno diplomo, pa pol pametuj.

bm1973 je izjavil:

Kaj si se spet zapel v nek nepomemben softver ala Word, ki naj bi ga vsi znali ?!?!?!?!?

In pametuješ kaj naj bi diplomanti znali? Pač naredi najprej eno diplomo, pa pol pametuj.

Nič se nisem zapel, povedal sem pač, ti si se pa zapel in se še zapenjaš... Lahko tudi napišem da pričakujem da diplomant zna uporabljat google search na višjem nivoju kot vpisat not ampak tudi znake +/-/* itd... zdaj se boš pa spet zapel kajne

Zgodovina sprememb…

A110 ::

Jaz worda sploh nimam na računalniku. Powerpointa pa nisem uporabljal že od srednje šole. In nič od tega ne znam uporabljati. Latex sicer znam uporabljati ampak z že spisanim templatom. Da bi pisal iz nule? Hvala lepa. V 5 letih delovne kariere kot diplomiran matematik worda razen za odpiranje dokumentov nisem nikoli uporabil. Mato, ki sam ni bil sposoben koncati normalnega faksa bi zdaj postavljal kriterije in ocenjeval kdo je po njegovo vreden diplome in kdo sumljiv :)) Podobno kot pri stanovanjih bi postavljal kriterije kaj bi mladi morali storiti medtem ko sam ni nikoli plačeval najemnine in stroškov ter do 30 živel pod mamino kiklo :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: A110 ()

A110 je izjavil:

Jaz worda sploh nimam na računalniku. Powerpointa pa nisem uporabljal že od srednje šole. In nič od tega ne znam uporabljati. Latex sicer znam uporabljati ampak z že spisanim templatom. Da bi pisal iz nule? Hvala lepa. V 5 letih delovne kariere kot diplomiran matematik worda razen za odpiranje dokumentov nisem nikoli uporabil. Mato, ki sam ni bil sposoben koncati normalnega faksa bi zdaj postavljal kriterije in ocenjeval kdo je po njegovo vreden diplome in kdo sumljiv :)) Podobno kot pri stanovanjih bi postavljal kriterije kaj bi mladi morali storiti medtem ko sam ni nikoli plačeval najemnine in stroškov ter do 30 živel pod mamino kiklo :))

Da da... saj tudi to da je bila WW2 nisi rabil v 5 letih oz. vse od zadnjega testa kajne? Pa to da je 10 + 10 = 20 tudi ne rabiš že kako dolgo?

Sem napisal kje to da je VREDEN(ali ni) diplome, spet se zapikaš v stvari ki jih nisem izrekel... še povedal sem da diplome niso baš nekaj vredne, ker lahko dobiš odlične plače brez diplom ker je pomembno znanje... to je ravno problem našega sistema, da šolanje ni vredno baš nekaj, da je največ vredno znanje ki ga dobim izven šole.

Zgodovina sprememb…

Seveda, in to govori nekdo ki je do 2k bruto potreboval 10 let delovne dobe. Medtem ko z normalnim faksom danes brez problema začneš pri 2.5k bruto. Važno da tak človek ocenjuje kaj je vredno in kaj ne. Ego do neba

Magic1 ::

Se vidi, da Mato nima glih kakih hudih strokovnih kompetenc, potem pa naredi vsaj lepo papirologijo. Drugače v službi dobiš tamplate, ki ga moraš uporabljat. Ni tukaj neko poljubno urejanje.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

A110 je izjavil:

Seveda, in to govori nekdo ki je do 2k bruto potreboval 10 let delovne dobe. Medtem ko z normalnim faksom danes brez problema začneš pri 2.5k bruto. Važno da tak človek ocenjuje kaj je vredno in kaj ne. Ego do neba

Aha, ti pa lahko ocenjuješ kaj je normalni faks kajne? Zakaj pa ne z VSAKIM faksom začneš pri 2,5k bruto Mogoče zato ker so useless? Edini ego do neba je tvoj, ker jaz povem realno stvar ti pa nabijaš laži, in relativiziraš normalen faks... a boš ti odločal kaj je normalen faks to pa lahko kajne?

Pokaži mi diplomante faksov ki začnejo šihte z 0 delovne dobe na 2,5k bruto... potem pa mi povej koliko % diplomantov začne na 2,5k bruto z 0 delovne dobe. Ajmo gremo

Zgodovina sprememb…

Normalen faks = Uni lj ali mb. Pa ni važno ali je to FMF ali FDV . So sicer razlike vendar vsaj ohranjajo neke standarde napram raznim privat univerzam in univerzam v celju, ptuju,... Mislim da smo že razčistili, da tudi če nekaj iznmed diplomantov peče burgereje je povprečen prispevek v skupno blagajno diplomantov še vedno dosti višji kot srednješolcev. Tebe pač boli ker si bil nesposoben končat FERI in zdaj zlivaš gnev na druge. Brez problema ti polšjem ponudbe za delo kjer je delovne dobe 0 let in preko 2.5k bruto. Oz lahko tudi plačilne liste z zakritimi osebnimi podatki in podatki podjetij.

Kako optimalno naprej do stanovanja Tukaj imaš temo ko ima nekdo z 2 leti delovne dobe in redno zaposlitvijo cca 30k prihodka na TRR letno

A110 je izjavil:

Normalen faks = Uni lj ali mb. Pa ni važno ali je to FMF ali FDV . So sicer razlike vendar vsaj ohranjajo neke standarde napram raznim privat univerzam in univerzam v celju, ptuju,... Mislim da smo že razčistili, da tudi če nekaj iznmed diplomantov peče burgereje je povprečen prispevek v skupno blagajno diplomantov še vedno dosti višji kot srednješolcev. Tebe pač boli ker si bil nesposoben končat FERI in zdaj zlivaš gnev na druge. Brez problema ti polšjem ponudbe za delo kjer je delovne dobe 0 let in preko 2.5k bruto. Oz lahko tudi plačilne liste z zakritimi osebnimi podatki in podatki podjetij.

Aha torej čakam da pokažeš statistiko kejr vsak DIPLOMANT teh faksov v UNI LJ in UNI MB ki je končal ima 2,5k bruto plače pri 0 delovne dobe... podal si trditev zdaj pa prosim za dokaze in statistiko... ne anekdotnih primerov... tudi jaz ti lahko pokažem milijonarja ki ni naredil faksa...

Tvoja trditev:

Medtem ko z normalnim faksom danes brez problema začneš pri 2.5k bruto.

Zgodovina sprememb…

Aha, zdaj mora pa že vsak imeti? Sem pozabil da ti postavljaš pravila? Še dsobro da brez problema pomeni, da to velja za vse :)) Matomatika pač. Lahko pogledaš statistiko v povprečju https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...

In kako se razlike večajo skozi čas. In tu so zajetu tudi tisti ki pečejo burgerje v mcdonaldsu in pa tisti ki so končali višjo šolo na ptuju. Tako da je statistika uni lj in mb še toliko boljša

Zgodovina sprememb…

Še enkrat napisal si z "normalnim" faksom brez problema začneš (0 delovne dobe) z 2,5k bruto... ne vem zakaj bi kdorkoli želel potem z manj če je BREZ PROBLEMA z 2,5k začetek... Nato si razložil da je normalni faks UNIVERZA v LJ in MB katerakoli smer, tudi FDV in filofaks... recimo po tvoje torej lahko učitelj razrednega pouka ki je končal magistrsko v smeri BREZ PROBLEMA začne delat v šoli z 2,5k bruto začetne plače v 33 razredu... (To je recimo nekaj kar spada pod UNI MB/LJ)

Skratka napisal si trditev ki DEFAKTO ne drži.

Zgodovina sprememb…

Brez problema ne pomeni da vsak začne na tem. Niso vsi enako angažirano z enakimi prioritetatimi in enakimi predispozicijami. Seveda drži

Ko si ravno pri učiteljih, ogromno kolegov učiteljev matematikov ne uči ampak dela kaj druga kjer uporabljajo svoje znanje iz faksa in so začeli na 2.5k bruto. AMpak ja, spet se obešaš na posamezne primere

Zgodovina sprememb…

Nato pa si dal statistiko na linku kjer JASNO piše da je povprečna plača nekoga pri 1.200 in nekaj neto v skupini 15-24 (tu not namreč žal padejo tisti ki so redno končali UNI DIPL ker so stari nič več kot 22/23 let in torej je to edina statistika ki jo imamo, kar pomeni da večina verjetno nima niti 1.200 NETO kaj šele kaj več... žal pa ta statistika ne zajema samo UNI LJ in MB... Torej je crap za tvojo trditev.

Zgodovina sprememb…

Ja in kaj ti to pove? Da se brez problema da dobiti več kot 2.5k bruto. Ker nekateri delajo v JS kjer so plače pogojene z leti, nekateri ne delajo v stroki, nekateri začnejo na manj, nekateri na več,...

Ja, žal statistika zajema tudi ostali crap ki niža povprečje uni lj in mb. Torej je v bistvu ta številka še višja.

Zgodovina sprememb…

A110 je izjavil:

Ja in kaj ti to pove? Da se brez problema da dobiti več kot 2.5k bruto. Ker nekateri ne delajo v stroki, nekateri začnejo na manj, nekateri na več,...

Ja, žal statistika zajema tudi ostali crap ki niža povprečje uni lj in mb. Torej je v bistvu ta številka še višja.

To pove tebi... ampak v tej statistiki sem tudi jaz v istem okvirčku kot nekdo ki ima doktorat zato je statistika crap in ironično moji prihodki so višji od povprečja v tem okvirčku... v mojem letnem razponu...

Se pravi nimaš nobenega podatka in si postavil trditev na anektodnih primerih, jaz pa sem ti z anektodtnim primerom pokazal da tako "brez problema" kot ti trdiš ni... Sicer pa je problem kar bi kot diplomant moral vedet... relativnost v besedi "brez problema"...

Zgodovina sprememb…

A ne razumeš da če ena podskupina (crap privat univerze in iz manjsih mest) niža povprečje celotne skupine potem mora ostanek biti kvečjemu višji? Temu se reče matematika in ne matomatika.

A110 je izjavil:

A ne razumeš da če ena podskupina (crap privat univerze in iz manjsih mest) niža povprečje celotne skupine potem mora ostanek biti kvečjemu višji? Temu se reče matematika in ne matomatika.

Maš za to statistični dokaz ali ne? Ker če ga nimaš potem je to neosnovana trditev ki ne temelji na podatkih in statistiki ampak tvojem občutku. Ne trdim da nimaš prav, ampak dokaza pa še nisi predstavil.

Zgodovina sprememb…

Ah ja, bolje da zakjljučimo ker mato ne vrjame da imajo diplomanti uni lj in mb v povprečju višje plače kot univerze na ptuju, celju, nove univerze,...

A110 je izjavil:

Ah ja, bolje da zakjljučimo ker mato ne vrjame da imajo diplomanti uni lj in mb v povprečju višje plače kot univerze na ptuju, celju, nove univerze,...

Univerz izven LJ in MBja ni... če so, so izpostave teh 2 Univerz, to bi kot Diplomant moral vedet... Namreč v SLO sta samo 2 Univerzi.

Zgodovina sprememb…

Tudi to ni res, univerza na primorskem in NG obstaja. Ampak j, sem se narobe izrazil. Mišljeno je bilo ustanove tercianega izobraževanja ki spadajo vs ne spadajo pod uni lj in mb. Zadovoljen?

Zgodovina sprememb…

Maš prav, sem šel pogledat... WTF obstaja celo Univerza v Novem Mestu? Seznam univerz v Sloveniji @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

««
127 / 129
»»