» »

Vlada 2014 -

Vlada 2014 -

Temo vidijo: vsi
strani: 1 ... 62 63 64 »

Gregor P ::

To bi dejansko bilo nekaj novega pri nas, torej prava levica, ki je kot kaže še vedno v nastajanju (kar je nekaj povsem normalnega, takšne stvari rabijo svoj čas).

Trenutno imamo le nekdadnjo KP, ki se delajo, da so socialdemokrati zahodnega tipa (nikoli nisem razumel tega marketinškega pretvarjanja; v Avstriji imaš KP od leta 1918 in prav tako socialdemokrate; in to ni kar isto) in pa nekdanje "socialdemokrate", ki so danes slovenski demokrati in bi radi bili nekaj desnega. Praktično sta SD in SDS istega izvora (oboji iz nekdanje KP). Kar pomeni, da nam manjka levica, socialdemokrati in v bistvu tudi desnica, NSi (sicer še vedno bolj kot krščanski socialisti) so morda že malo bliže temu, SLS bi radi bili ponaredek starega SLS-a iz predvojnega obdobja. Potem imaš pa tukaj ta nove liberalce, ki vsaj trenutno pokrivajo kar širok spekter interesov, pod okriljem liberalizma še leve in socialnodemokratske ter desne, pa tudi zelene; tudi slednji nam v bistvu manjkajo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

MrStein ::

perci je izjavil:

Sicer nisem simpatizer ampak kaj je narobe s tem, da bi imeli dejansko tudi eno levo stranko?

Leva stranka ali vlada je OK.
Problem so čudaki, ki jim ne gre zaupati, da lastne vezalke zavežejo.
Teštiram če delaž - umlaut dela: ä ?

scipascapa ::

Umetne nove stranke, ki dejansko boli organ za urejenost države, za dobrobit državljanov.

Gregor P ::

Morda pa so nove stranke nastale ravno zaradi tega, ker jim ni vseeno za "urejenost države, za dobrobit državljanov"?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

scipascapa ::

Jep, kot so od leta 1991 dalje.

Gregor P ::

Ja, drži, smo pač še mlada demokracije in še ni vse čisto tako kot je že desetletja v drugih demokratičnih državah (pri nas tako še vedno ni povsem jasno, kaj je to pravzaprav levo, kaj je desno, liberalno, zeleno itd. tega v bistvu očitno tudi naše politične stranke ne razumejo).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

scipascapa ::

Ko bodo spucali vse tajkune, ki bodo v zaporu ala Bavčar, Zidar + desetine ostalih + odvzem vsega premoženja ipd...ter vsem politikom znižali nezaslužene visoke plače + spucali mafijo v zdravstvu (je šel kdo sedet zaradi visokih nabavnih cen izdelkom,aparatur ipd?) + ko bodo plače vsaj 1000 bruto ter še in še in še....takrat morda začnem verjeti.

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Politične stranke ne smejo nobenega "spucati", lahko le omogočijo pogoje za boljše delo sodišč in organov pregona (če so seveda najprej izvoljene na oblast).

Kaj je to "nezaslužena visoka plača"? Plača poslanca, ministra, koga drugega? Koliko bi ti plačal človeku, ki se je za dobrobit države in sodržavljanov odločil (lahko tudi naivno), da gre za 4 leta v parlament? Sedaj govorimo o splošnem poslancu (ne najbolj pokvarjenem in ne najbolj poštenemu, preprosto navadnemu človeku); delo traja od jutra do večera, moraš predelati gore materiala (za katerega si nikoli nisi mislil, da ga boš moral kdaj v življenju v celoti predelati, potem pa še dejansko razumeti in osnovati svoje "strokovno" javno mnenje), družina te vidi le še bolj poredko, ker v bistvu v resnici ni vikendov in praznikov, konstantno si v stresu, ker nikoli ni dovolj časa za temeljito pripravo; potem traja neskončno dolgo, da se neka zadeva, ideja, projekt dejansko realizira (prej si bil navajen, da se stvari takoj naredijo, sedaj pa čakaš vsaj eno leto od predloga, do tega, da je morda dejansko na koncu v DZ potrjen (vsa ta pogajanja vmes, pa dopolnila, pa popravki, pa znova od začetka; na koncu pa iz tega nastane neka frankensteinska papirnata pošast; torej v bistvu nekaj čisto drugega, kot si si prvotno zamislil), kaj šele da se ga začne zares izvajati, ali pa kako (frustracije!).

Ob tem si se popolnoma razgalil javnosti (ne samo sebe, tudi ženo, otroke, starše, stare starše, prijatelje, znance), novinarji ti praktično sledijo do WC-ja in te ves čas sprašujejo, ali je res to ali je res ono (ti pa še ne moreš zares reči, ker v poslanski skupini še niste izoblikovali stališča, ali pa ste ga, pa morate vljudno počakati, da ga še druge poslanske skupine ipd.; ali pa ne vzdržiš pritiska in preprosto poveš in pride nekaj v javnost 30 minut prej kot bi moralo in drugi poslanci zato umaknejo podporo, ker ste se dogovorili, da bo izjava skupna ipd. in zaradi tebe pade dober zakon in mesece dela) ... do včeraj si bil še spoštovana oseba v tvoji skupnosti, od danes naprej kot politik se v očeh javnosti le "preplačana baraba, ki pusti tajkune na prostosti, v bistvu si samo zato tam, kot lutka za strice v ozadju" ...

... skratka koliko se ti zdi ti vredno? 100 evrov 1000, 3000 evrov? Tudi, da ne podležejo vmes kakšni korupciji. Sicer je biti poslanec res taka funkcija, kjer bi teoretično lahko pil po cele dneve samo kavo in ti noben (do volitev) nič ne bi mogel, ker "izbranec ljudstva", ampak dobro, morda jih je vedno nekaj takšnih, ampak v večini pa so to le ljudje, ki vsaj poskušajo opravljati svojo poslansko funkcijo.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Fritz ::

Mainstream politične stranke teh tipov ne bodo 'spucale' in ne bodo zagotovile boljšega delovanja organov pregona in sodišč, ker so tipe ala Bavčar, Lovšin etc. same inštalirale in ker je še danes v JS in v podjetjih v lasti države cela vrsta politično nastavljenih kadrov, ki zagotavlja, da se del denarja steka k strankam oz. k strankarskim ljudem. SMC je uspešno prevzela modus operandi SD, SDS, LDS, SLS, NSI et Co.

Slovenija je bistveno bolj skorumpirana država kot to dajejo vedeti ankete in raziskave TI.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Gregor P ::

In sedaj kar vsi avtomatično koruptivno delajo za SMC, ali kako to misliš s "prevzela modus operandi"? Po tvoji logiki potem nobena stranka nima nobene možnosti, kaj narediti, ker takoj ko postane najmočnejša to v bistvu pomeni, da je "prevzela modus operandi":8)

Politične stranke so zgolj skupine ljudi, ki so se odločile, da bodo javno zastopale neke interese in da bodo poslušale (prek volitev) prevzeti oblast, da jih lahko udejanjijo (bolj organizirani so, bolj jasna je njihova strategija, bolj uspešni so lahko pri tem). Tudi mi tu na slo-techu lahko ustanovimo politično stranko, če resno menimo, da bi naši interesi morali biti bolj neposredno zastopani v parlamentu, ali celo menimo, da moramo biti na oblasti, da jih lahko udejanjimo; a seveda imamo v Sloveniji proporcionalni sistem, pomeni, da praktično ne bomo dosegli ničesar brez dobre volje koalicijskih partnerjev, torej nam kompromisne odločitve ne uidejo, kar pomeni, da ne bomo ravno vsega udejanjili kot smo si zastavili.

Morda si nekateri niso čisto na jasnem, kaj to oblast/politika pravzaprav je in do kod sega (to je zaradi manjka politične izobrazbe pri nas in potem si želimo nemogoče utopične stvari) - pri tem ne smemo misliti samo na državno politiko oz. izpustiti tudi lokalno politiko - in potem pišemo o "inštalaciji" ljudi vsepovsod.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Fritz ::

GregorP, kot politolog verjetno nisem med neumnejšimi glede političnega sistema, strank, države, delitve oblasti v parlamentarnih demokracijah etc.

Da SMC prevzema modus operandi ne pomeni, da prevzema nastavljene kadre ostalih strank temveč inštalira svoje in išče nove priložnosti. Zato, po mojem, tudi takšna zagnanost z 2. tirom, saj je bil avtocestni križ Eldorado za mainstream stranke, tudi tiste, ki so danes preteklost.

Sam govorim iz lastnih izkušenj, ker delam v JS. V resorju, ki ga obvladuje SD, sem opozarjal na nepotrebno tratenje davkoplačevalskega denarja skozi plačila posrednikom, za dela, ki bi jih zlahka izvajali zaposleni. Posredniki so bili vezani na SDS a glej ga zlomka, politična linija SD jih je branila do konca. Po letu in pol opozarjanja ter prijavah na 4 različne ravni nadzora, sem le prebil led in pravila so se spremenila tako, da smo prihranili 100.000-200.000€ na leto, odvisno od obsega dela. A sem za to plačal veliko ceno (podtikanja, pritiski ipd.) ter se na koncu umaknil. Danes v tistem oddelku verjetno počnejo kaj podobnega kot prej.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Gregor P ::

Zalo pohvalno, če si preprečil škodljivo prakso porabe davkoplačevalskega denarja na tvojem oddelku.:) Predvidevam, da ravno koruptivna ni bila (po neki splošni definiciji), sicer bi ukrepali tudi organi pregona (ker če tudi oni ne delujejo, potem imamo seveda dosti večji problem).8-O Najbrž nas čaka tudi še veliko dela s povsem nesprejemljivim mobingom oz. pritiski na delovnih mestih:'(

Sam tudi ne razumem, kako je možno, da je ob vsej zahtevani izobrazbi, izkušnjah za ta delovna mesta, potrebno najemati še zunanje strokovnjake. To bi bilo malo bolj logično, če bi izhajali iz trditve, da so večinoma politično (od političnih strank) nastavljeni kadri; ker bi pomenilo, da je vsa ta izobrazba, izkušnje le na papirju in dejansko sami niso sposobni opravljati svojega dela na ministrstvih&Co. Ampak če te prav razumem, temu ni tako (saj si tudi težko predstavljam, da bi sedaj na stotine članov neke stranke bili kar zaposleni vsepovsod; že zaradi tega ne, ker stranke v resnici niti nimajo toliko članov - razen SDS, ki trdi, da jih ima več kot 30.000, a komaj zberejo 40.000 podpisov skupaj z ostalimi), s sodelavci ste sposobni opravljati te naloge, ampak se "nekje" zgoraj politično odločijo, da bodo rajši najeli zunanje izvajalce. Je to na ravni državnih sekretarjev (ti so logično po svoji naravi politično nastavljeni "na zaupanje" in temu primerno odgovorni), ali še niže? Ker nižje kot je, bolj je to problematično.:8)

Prav recimo, da je 2. tir za SMC priložnost, da se izkaže (fotkanje ob prvi lopati ipd.); ampak še vedno obnova in izgradnja železniškega omrežja mora biti najbrž cilj vseh političnih strank (državljanov, strokovne javnosti itd.) oz. kogarkoli je že na oblasti? Torej nam to ne uide, nekdo bo to moral speljati do konca enkrat nekoč. Ta nekdo bo pač aktualna oblast (torej politične stranke na oblasti). Zato ker država pač tako funkcionira. Posledice napačnih odločitev pa seveda v končni fazi nosimo vsi ("zakaj pa smo jih volili?"). A to je trenutno najboljše kar imamo. Morda bo kdo v prihodnosti vzpostavil drugačen, bolj optimalen sistem, tudi s pomočjo novih tehnologij.

Sam sem sicer govoril predvsem o neki normalni porazdelitvi politične oblasti v vsaki državi; kako in zakaj so npr. sestavljeni sveti, kako ti potem nekje nastavijo ravnatelja, direktorja itd. ljudje se pa potem derejo o "politiki, ki nastavlja ljudi" (kako pa naj bi bilo drugače, če imamo pa tak političen sistem?!? Mislim?! Naj se najprej izvoli politične stranke oz. predstavnike, ki naj se potem za 4 leta umaknejo v kot, ali po možnosti samoevtanazirajo, a kljub temu na koncu nosijo polno odgovornost na naslednjih volitvah?!? ;(() Drugo bi bili politični posegi v povsem zasebna podjetja ipd. (na meji so že recimo izredni člani uprave v družbah sistemskega pomena za državo, kjer država ni večinska lastnica).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Fritz ::

Gregor P je izjavil:

Zalo pohvalno, če si preprečil škodljivo prakso porabe davkoplačevalskega denarja na tvojem oddelku.:) Predvidevam, da ravno koruptivna ni bila (po neki splošni definiciji), sicer bi ukrepali tudi organi pregona (ker če tudi oni ne delujejo, potem imamo seveda dosti večji problem).8-O

Sam tudi ne razumem, kako je možno, da je ob vsej zahtevani izobrazbi, izkušnjah za ta delovna mesta, potrebno najemati še zunanje strokovnjake. To bi bilo malo bolj logično, če bi izhajali iz trditve, da so večinoma politično (od političnih strank) nastavljeni kadri; ker bi pomenilo, da je vsa ta izobrazba, izkušnje le na papirju in dejansko sami niso sposobni opravljati svojega dela na ministrstvih&Co. Ampak če te prav razumem, temu ni tako (saj si tudi težko predstavljam, da bi sedaj na stotine članov neke stranke bili kar zaposleni vsepovsod; že zaradi tega ne, ker stranke v resnici niti nimajo toliko članov - razen SDS, ki trdi, da jih ima več kot 30.000, a komaj zberejo 40.000 podpisov skupaj z ostalimi), s sodelavci ste sposobni opravljati te naloge, ampak se "nekje" zgoraj politično odločijo, da bodo rajši najeli zunanje izvajalce. Je to na ravni državnih sekretarjev (ti so logično po svoji naravi politično nastavljeni "na zaupanje" in temu primerno odgovorni), ali še niže? Ker nižje kot je, bolj je to problematično.:8)

Zadeva je bila skoraj zagotovo koruptivna a kakor dobro veš, je korupcijo zelo težko dokazovati. Toliko bolj, če nisi organ pregona, nimaš ustreznih pooblastil in sodnega naloga etc. Sam sem organom pregona zagotovil zelo dobre dokaze o ravnanju v škodo davkoplačevalcev in se ni zgodilo nič. Po mojih informacijah (ki niso 100% zanesljive) je vse ustavil državni sekretar na ministrstvu (ki je absolutno političen in ne strokoven kader) in je edini preboj dosegla prijava na organ v drugem ministrstvu, ki skrbi za nadzor nad porabo proračunskih sredstev. A ta je le začasno prekinil škodljivo prakso, ni je pa tudi preiskoval in iskal odgovorne zaradi suma korupcije.

So pa tudi kadri na nižji ravni vpleteni v te rabote. Vsak od tega nekaj dobi, predvsem klientelistične povezave in razne usluge v škodo delodajalca, kar spet dolgoročno izniči meritokracijo in spodjeda celoten sistem. V mojem primeru so na koncu obrnili večino sodelavcev proti meni, ker se večino da kupiti in ker je lažje, če te hierarhija pokriva v tratenju davkoplačevalskega denarja in za to nagrajuje kot pa če se bodeš z njo in si ob tem nakoplješ še dodatno delo, ki ga danes izvaja posrednik.

Ko sem gledal pričevanja zdravnikov, ki so v UKCLJ opozarjali na preplačevanje zdravstvenega materiala, se mi je zdelo kot bi podoživljal lastno izkušnjo. Ti nekaj dokazuješ s trdnimi dokazi in argumenti pa se delajo neumne, se ti smejijo v obraz in ti v hrbet zabadajo nože (figurativno) samo z enim namenom, da se nič ne bi spremenilo kajti za nekoga so to izredno pomembni viri zaslužka.

Da je pri SMC prišlo do razkola med vodstvom in dr. Dobovškom je tudi nekako simptomatično. Zaupal bom tisti politični stranki, ki bo pokazala resno voljo in namen uveljaviti transparentnost ter se resnično boriti proti korupciji, tudi tako, da bodo za korupcijo funkcionarjev in državnih uslužbencev predpisane drakonske kazni, da bodo pregon izvajali ustrezno opremljeni in usposobljeni organi pregona in da bo pravosodje dobilo ustrezne mehanizme za odločanje in čiščenje korupcije v lastnih vrstah. Vse to se da, če za to obstaja politična volja v koaliciji. Če temu ni tako pa smo tam kjer smo danes. Da je neko ministrstvo slabo vodeno, neurejeno in s polno okostnjakov po omarah je izgovor, na katerega se lahko zanašaš prvih 100 dni na oblasti, po tem času pa je to ministrstvo neposredna odgovornost vlade in ministra z njegovim kabinetom. Strokovci morajo (znotraj veljavnih predpisov) izvajati to, kar jim nalaga politična raven, izbrana na volitvah, s strani večine državljanov.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Fritz ::

Infrastruktura je vsekakor zelo pomembna. Če je 27km proge takšna težava, kako bomo šele obnavljali skoraj celotno železniško omrežje in ljubljansko vozlišče, ki je nujno potrebno obnove, da ne omenjam SŽ. Kot socialist sem vsekakor za močno državno regulacijo in močno vlogo države a se mi pri primerih kot je SŽ zdi, da je edina rešitev likvidacija podjetja in vzpostavitev novega ali prodaja preverjenemu tujemu železniškemu prevozniku.

V Luki Koper in na SŽ je toliko umazanije, da je vprašanje ali smo v Sloveniji, z našo majhnostjo in vsemi navzkrižnimi povezavami to sposobni rešiti.

Verjamem, da moje pisanje izpade kot rant poln domnev in gostilniškega obtoževanja vendar si lahko vsak sam ustvari svojo sliko. Za TEŠ-6 sem dajal povezave kaj je Aleksander Mervar pisal že 2009. leta, ko je tudi ZARES odigral pozitivno vlogo pa so jih povozili na celi črti (npr. http://m.delo.si/clanek/313551). Radićeva je lahko vzor vsem brezhrbteničnim ministrom in aspirantom na to mesto. To pa ne pomeni, da malikujem ZARES. Vsaki Vladi, koaliciji in vsakemu državnemu uslužbencu bi morali venomer pošteno gledati pod prste.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Gregor P ::

Večina tega je najbrž posledica tega, da se vsi izogibajo odgovornosti. Na koncu čudežno kar noben ni odgovoren za nič, imamo direktorje, predsednike, vodje tega in onega, a očitno lahko opravljajo vse te funkcije brez kakršnekoli odgovornosti. Močno dvomim, da naša zakonodaja to dopušča in moramo za vsak stvar napisat nov zakon; očitno je bolj težava v tem, da se zakone ustrezno ne izvaja. Politično volja je zagotovo eno (da da ustrezen signal npr. v obliki proračunskih sredstev za pravosodje ter organe pregona - pravijo da delajo na tem -; nikakor pa ne sme kar sama posegati v njihovo delo, primere; na koncu seveda vedno nosi politično odgovornost pristojni minister oz. če se stvari kopičijo premier, celotna vlada; predčasne volitve), na drugi strani morajo pa tudi pristojne institucije opraviti del te naloge (ali pričakujejo, da jim bo kakšen "politični komisar" diktiral tempo?!?).

Za dr. Dobovška pa je bila težava samo v tem, ker ni postal minister, to je vse, ni neke višje zgodbe v tem (do zadnjega je bil član izvršnega organa stranke, vključen v vse zadeve enakopravno, pomeni je soodločal oz. imel tudi celovit vpogled v celotno delovanje stranke; torej ne nek ubogi član, ki je lahko le nemo od spodaj opazoval, kaj vse naj bi dogajalo v stranki, ampak je dejansko imel konkreten vpliv na zadeve; in če bi bilo kaj takšnega narobe, bi lahko vedno ustrezno ukrepal; a na koncu naj bi se odločil, da bo rajši vse to opazoval in nadzoroval od zunaj ... prosim te8-)).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

MrStein ::

Fritz je izjavil:

državni sekretar na ministrstvu (ki je absolutno političen in ne strokoven kader)

A niso sekretarji "nad" vlado? Torej, da se ne menjajo vsaka 4 leta?
Lahko bi jih, a ponavadi ne, ali?
Teštiram če delaž - umlaut dela: ä ?

Gregor P ::

Državni sekretarji
Vsako ministrstvo ima lahko največ dva državna sekretarja ali sekretarki. Ministrstvo, pristojno za finance, ima lahko največ štiri državne sekretarje.

Državni sekretar pomaga ministru pri opravljanju njegove funkcije v okviru pooblastil, ki mu jih da minister, ga nadomešča na osnovi pisnega pooblastila v času njegove odsotnosti ali zadržanosti pri vodenju in predstavljanju ministrstva ter predlaganju gradiv v obravnavo vladi. S podelitvijo pooblastila se minister ne razbremeni odgovornosti. Minister ne more pooblastiti državnega sekretarja ali koga drugega, da izdaja predpise in glasuje na seji vlade.

Vlada lahko tudi na predlog predsednika vlade ali ministra brez resorja imenuje državnega sekretarja, ki pomaga predsedniku vlade oziroma ministru pri opravljanju funkcije v okviru danih pooblastil, s tem, da ima minister brez resorja lahko največ enega državnega sekretarja.

Državni sekretar ima status funkcionarja. Imenuje in razrešuje ga vlada na predlog ministra, ki vodi ministrstvo. Državnemu sekretarju preneha funkcija z razrešitvijo, z odstopom in avtomatično s prenehanjem funkcije tistega, ki ga je predlagal v imenovanje.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

MrStein ::

Gregor P je izjavil:

Po tvoji logiki potem nobena stranka nima nobene možnosti, kaj narediti, ker takoj ko postane najmočnejša to v bistvu pomeni, da je "prevzela modus operandi"

Sklep da "modus operandi prevzame" je ravno zato, ker postane najmočnejša, a nič ne naredi. Niti tega, kar je obljubljala.
Teštiram če delaž - umlaut dela: ä ?

MrStein ::

Gregor P je izjavil:

Državni sekretarji

Sem verjetno zamešal s kakimi nižjimi sekretarji, ki so že 10 let isti.
Teštiram če delaž - umlaut dela: ä ?

Cervantes ::

Koncno ena dobra debata.
Kako nenavadno!
Hvala obema.

Gregor P ::

MrStein je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Po tvoji logiki potem nobena stranka nima nobene možnosti, kaj narediti, ker takoj ko postane najmočnejša to v bistvu pomeni, da je "prevzela modus operandi"

Sklep da "modus operandi prevzame" je ravno zato, ker postane najmočnejša, a nič ne naredi. Niti tega, kar je obljubljala.

Le v toliko morda "politična" korekcija, da pri nas nimamo večinskega sistema in lahko "najmočnejša" stranka naredi zadeve le v soglasju s koalicijskimi partnericami (ustavna omejitev moči na raven nujnega konsenza med njimi).

Tako da je tukaj dejansko malo izkrivljeno glede teh predvolilnih političnih obljub oz. da volivci hočemo slišati te "absolutne" obljube (bog ne daj, da bi kdo v predvolilnem času pošteno rekel, da bo lahko kaj uresničil le skupaj z ostalimi političnimi strankami, sicer mu ne bo uspelo) z resničnim stanjem, da je zaradi proporcionalnega sistema velika verjetnost, da bodo obljube pač morali prilagoditi zahtevam koalicijskih partnerjev; čeprav ni čisto izključeno, da bodo skupno lahko izpolnili kakšno izmed obljub v celoti (zaradi enakih interesov). Se pa seveda zgodijo tudi izjeme npr. vnaprej napovedana močna koalicija določenih strank; in če jim dejansko uspe "skupaj" zmagati na volitvah, je veliko večja možnost za uresničitev predvolilnih obljub.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

matijadmin ::

Žal mislim, da so nas Hrvatje v tem že prehiteli. Na predprejšnjih volitvah so nastopili (če se ne motim prvič) kar s koalicijskimi programi in imeni koalicij. Pri nas pa si eni raje prizadevajo sistem prilagoditi retardiranosti naroda, na večinskega in piči Miki. Da jim ja ne bi bilo potrebno pred in predvsem po volitvah pokazati kaj bolj ambicioznega ...
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

Če bi sedaj "lahkotno" potegnil črto, bi morda lahko rekel, da je v Sloveniji vse "sistemsko" nameščeno na prelaganje odgovornosti na druge(-ga):8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

MrStein ::

Gregor P je izjavil:


Tako da je tukaj dejansko malo izkrivljeno glede teh predvolilnih političnih obljub oz. da volivci hočemo slišati te "absolutne" obljube (bog ne daj, da bi kdo v predvolilnem času pošteno rekel, da bo lahko kaj uresničil le skupaj z ostalimi političnimi strankami, sicer mu ne bo uspelo) z resničnim stanjem, da je zaradi proporcionalnega sistema velika verjetnost, da bodo obljube pač morali prilagoditi zahtevam koalicijskih partnerjev;

Torej obljubljajo stvari, za katere vedo, da ni šans, da jih izpolnijo?
Teštiram če delaž - umlaut dela: ä ?

Fritz ::

MrStein je izjavil:


Torej obljubljajo stvari, za katere vedo, da ni šans, da jih izpolnijo?

Hm, zakonodajo morajo usklajevati znotraj koalicije, ker potrebujejo večino glasov a določen resor vodi določena stranka in tam se, po mojem, lahko veliko naredi, če ima minister voljo in znanje ter dober kabinet in seveda obratno, lahko se veliko zafrkne od politične ravni pa navzdol.

Odgovornost je pri nas pravljica in zanimivo je, da se nihče ne zaveda, da tiste plače, ki jih funkcionarji dobivajo (najsi so dovolj visoke ali ne), dobivajo zaradi zahtevnosti dela IN ODGOVORNOSTI. Se pa spomnim, ko je pokojni dr. Jože Zagožen kot tedaj gospodarski minister v času afere, ko so novinarji odkrili čudne nakupe računalniške opreme (laptopov v vrednosti avtomobila srednjega razreda) gladko izjavil, da pa on ni odgovoren, če so mu podrejeni nekaj podstavili, saj da kot minister ne more prebrati vsega kar podpiše. To je odličen primer razumevanja odgovornosti pri nas. Da bi pravi pristop bil razsuti tiste, ki so to ušpičili in potem odstopiti zaradi objektivne in subjektivne odgovornosti, nam je nekako tuje.

Za Dobovška ne poznam ozadja a ker je podkovan glede korupcije, bi pričakoval, da ga bo Vlada, ki je obljubljala spopad s korupcijo oz. etiko in moralo, bolj izkoristila.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

scipascapa ::

Fritz: ne samo odstopiti zaradi objektivne in subjektivne odgovornosti, še terjati za vse stroške + kazenska ovadba + takoj se mu usest na vse dohodke.
Prenizke kazni imamo za goljufe in utajalce davkov, bi morali italijansko finačno Policijo ali ameriško IRS malo povabiti, da nas/jih malo izobrazijo.

Fritz ::

scipascapa je izjavil:

Fritz: ne samo odstopiti zaradi objektivne in subjektivne odgovornosti, še terjati za vse stroške + kazenska ovadba + takoj se mu usest na vse dohodke.
Prenizke kazni imamo za goljufe in utajalce davkov, bi morali italijansko finačno Policijo ali ameriško IRS malo povabiti, da nas/jih malo izobrazijo.

Elite imajo vsepovsod obvode, tudi v Italiji in ZDA. Če imaš malenkost več denarja in nekaj znanja jih lahko uspešno kopiraš. Dolgoročno pa zadeva ne more pripeljati nič dobrega.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

matijadmin ::

scipascapa je izjavil:

Fritz: ne samo odstopiti zaradi objektivne in subjektivne odgovornosti, še terjati za vse stroške + kazenska ovadba + takoj se mu usest na vse dohodke.
Prenizke kazni imamo za goljufe in utajalce davkov, bi morali italijansko finačno Policijo ali ameriško IRS malo povabiti, da nas/jih malo izobrazijo.

Vrana vrani ne izkljuje oči; kolikor ta desni lapajo o pokvarjenosti levih, niso nič boljši, le hipokritski. Tudi sami na oblasti niso naredili točno nič, da bi bilo drugače. Zelo očitno je, da sami sebi ne bodo stopili na prste!

Fritz je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Fritz: ne samo odstopiti zaradi objektivne in subjektivne odgovornosti, še terjati za vse stroške + kazenska ovadba + takoj se mu usest na vse dohodke.
Prenizke kazni imamo za goljufe in utajalce davkov, bi morali italijansko finačno Policijo ali ameriško IRS malo povabiti, da nas/jih malo izobrazijo.

Elite imajo vsepovsod obvode, tudi v Italiji in ZDA. Če imaš malenkost več denarja in nekaj znanja jih lahko uspešno kopiraš. Dolgoročno pa zadeva ne more pripeljati nič dobrega.

Samo ekstremno enostavne in univerzalne rešitve, ki jim (praktično) ni moč ubežati, so lahko (potencialno, če je tudi politična volja) učinkovite (a la davek na transakcije). Sicer pa so kultura in poštene prevladujoče vrednote družbe tisto, kar nam manjka, da bomo na koncu res primorani v take univerzalne sistemske ukrepe.
Vrnite nam techno!

Zgodovina sprememb…

ADIJOOO ::

perci je izjavil:

Sicer nisem simpatizer ampak kaj je narobe s tem, da bi imeli dejansko tudi eno levo stranko?


Saj že imamo leve stranke SD je leva in skrajno leva ZL

Matthai ::

Ja in?

A si komunajzarski zadrtež, ki bi prepovedal svobodo ustanavljanja političnih strank?

Naj imajo 100 strank če jih hočejo...
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

ADIJOOO ::

Matthai je izjavil:

Ja in?

A si komunajzarski zadrtež, ki bi prepovedal svobodo ustanavljanja političnih strank?

Naj imajo 100 strank če jih hočejo...Seveda sem komunajzarski zadrtež samo nisem pa nič pisal o prepovedi ustvarjanja političnih strank nauči se brati.

Zaradi mene imate lahko tudi 500 komunističnih strank.


Evo še vaš levičarski uzornik na rojstni dan Slovenije

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ADIJOOO ()

Smrekar1 ::

matijadmin je izjavil:

Žal mislim, da so nas Hrvatje v tem že prehiteli. Na predprejšnjih volitvah so nastopili (če se ne motim prvič) kar s koalicijskimi programi in imeni koalicij. Pri nas pa si eni raje prizadevajo sistem prilagoditi retardiranosti naroda, na večinskega in piči Miki. Da jim ja ne bi bilo potrebno pred in predvsem po volitvah pokazati kaj bolj ambicioznega ...


Eh, to na hrvaškem je zgolj predstopnja dvostrankarskega sistema.

Hvala lepa za tako "učinkovitost".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

Matthai ::

ADIJOOO je izjavil:

Seveda sem komunajzarski zadrtež

Ha, pa si priznal!

ADIJOOO je izjavil:

Evo še vaš levičarski uzornik na rojstni dan Slovenije


A i Neslovenac! Vzornik, V. :))
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

ADIJOOO ::

Matthai je izjavil:

ADIJOOO je izjavil:

Seveda sem komunajzarski zadrtež

Ha, pa si priznal!


Ne rabim priznat, ker nisem nikoli trdil drugače.

Matthai je izjavil:


A i Neslovenac! Vzornik, V. :))


Ne bodi tak fašist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ADIJOOO ()

Matthai ::

Ah, pa ravno sem se začel spreobračat v sdsovca... :D
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

ADIJOOO ::

Matthai je izjavil:

Ah, pa ravno sem se začel spreobračat v sdsovca... :D


In kaj bi zdaj rad čokolado ?

Matthai ::

Vejico.

"In kaj bi zdaj rad, čokolado?"
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

PaX_MaN ::

ADIJOOO je izjavil:

Evo še vaš levičarski uzornik na rojstni dan Slovenije


Oho, Združena levica, pardon, Levica, priznava da je šlo komunistom dejansko za genocidno politčno revolucijo?
Ja končno!
Zapišite si za uho: http://odlocitve.us-rs.si/sl/odlocitev/US31072
"Fašisti prihodnosti se bodo imenovali antifašisti" - Winston Churchill

nebivedu ::

matijadmin je izjavil:


Vrana vrani ne izkljuje oči; kolikor ta desni lapajo o pokvarjenosti levih, niso nič boljši, le hipokritski. Tudi sami na oblasti niso naredili točno nič, da bi bilo drugače. Zelo očitno je, da sami sebi ne bodo stopili na prste!There is no us or them. There is no head to cut off. It's a conglomerate. If one of them betrays the principles of the accrual of money and power, the others betray him. What it is, is human weakness. You can't kill that with a gun.

Truga ::

ADIJOOO je izjavil:


Pa se prav ima. Izdajalci so nam razprodali drzavo, denar pa obdrzali zase. Kapitalizem 101

perci ::

SD ni leva stranka. Se sicer samodeklarirajo za levo, to je pa tudi vse.

konspirator ::

Gregor P je izjavil:

Torej bi morda bila rešitev, da ima EU svojo vojaško zvezo.

Končni cilj vsaj zame, je še vedno en planet, eno ljudstvo, ena vojska ... koncept bo treba seveda prilagoditi, če imamo potem ljudstvo Marsa, pa če so vesoljci itd.:P


What could possibly go wrong.
Lepote Švedistana:
http://www.funnyjunk.com/Sweden+yes/funny-pictures/5544604/

PaX_MaN ::

Vlada dela akademske projekte:
Projekt je obsegal izvedbo delavnic s skrbniki podatkovnih virov, definiranje potencialnih raziskovalnih vprašanj, izbiro podatkovnih virov in predpripravo metapodatkov, izvedbo anonimizacije in pseudonimizacije osebnih podatkov

namesto da bi zagotovila zakonito delovanje državnih inštitucij:


Takle mamo!
Zapišite si za uho: http://odlocitve.us-rs.si/sl/odlocitev/US31072
"Fašisti prihodnosti se bodo imenovali antifašisti" - Winston Churchill

Gregor P ::

konspirator je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Torej bi morda bila rešitev, da ima EU svojo vojaško zvezo.

Končni cilj vsaj zame, je še vedno en planet, eno ljudstvo, ena vojska ... koncept bo treba seveda prilagoditi, če imamo potem ljudstvo Marsa, pa če so vesoljci itd.:P

*VIDEO Hitlerja*
What could possibly go wrong.
... je bilo samo vprašanje časa, kdo ga bo omenil (po Godwinovem zakonu)8-) ... vendar jaz stavka nisem zaključil z "en vodja";)


*mimogrede v državi, kjer sem trenutno, video ni na voljo
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

konspirator ::

Iz AT/DE/CH ip naslova ne dela.Wannabe cenzura.
http://www.allreadable.com/8955Lx3U

Lepote Švedistana:
http://www.funnyjunk.com/Sweden+yes/funny-pictures/5544604/

ADIJOOO ::

Plečnikov parlament
Bela hiša se lahko skrije

Matthai ::

A to bo na umetnem otoku zgrajen? Poimenovan pa verjetno Svetilnik Evrope...
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

ADIJOOO ::

Hanžek je izstopil iz Levice

http://www.24ur.com/novice/slovenija/ha...
Fewer than 3% of migrants who reached Italy were deemed refugees.

jype ::

Ni dovolj leva, se strinjam.
strani: 1 ... 62 63 64 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Če bi bil šef države ...

Oddelek: Problemi človeštva
452696 (1393) Mipe
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
53166025 (57323) Matthai
»

Trošarine - ko bodo državo držali pokonci reveži (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10210189 (8420) bosmla

Več podobnih tem